Destroyers

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

Destroyers

17-11-2007, 15:12

Założyłem ten temat tylko dlatego, że krążą plotki o reaktywacji zespołu przez 1szego garowego - Wojciecha Ziębę. Pomijając już kontrowersje wokół tego typu "come back'ów", co o nich sądzicie?
Jak dla mnie różowy split z MM 87 był megawyjebany, a na niejednej suto zakrapianej imprezie krzyczało się "Skóra i dżinsy to my źli metale...", tudzież "Noc! Cmentarz! Grzech! Noc! Noc królowej żądzy!".
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

17-11-2007, 15:15

My jesteśmy źli!

Druga płyta chujowa, pierwsza miejscami całkiem dobra, splitu o którym mówisz - nie słyszałem. Za to numery ze splitu "Metal Invasion" słyszałem i były fajowe niczym faja o poranku.

Czekam na standardowe teksty o "niestrojers" i że chujowo gdzieśtam kiedyśtam zagrali ;).
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

17-11-2007, 15:41

To była świetna kapela,"Noc królowej..."to jedna z lepszych thrashowych płyt poczatku lat 90-tych(przynajmniej jak byłem łebkiem to tak sądziłem),super się tego słuchało :)
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

17-11-2007, 16:10

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
Założyłem ten temat tylko dlatego, że krążą plotki o reaktywacji zespołu przez 1szego garowego - Wojciecha Ziębę. Pomijając już kontrowersje wokół tego typu "come back'ów", co o nich sądzicie?
Jak dla mnie różowy split z MM 87 był megawyjebany, a na niejednej suto zakrapianej imprezie krzyczało się "Skóra i dżinsy to my źli metale...", tudzież "Noc! Cmentarz! Grzech! Noc! Noc królowej żądzy!". [/quote]
jak dla mnie jest to druga największa chujnia, po grupie Stos ze stajni MMP,widziałem ich kiedyś kilka razy na żywca... nie będę się już pastwił nad nimi,nic więcej o nich nie napiszę
jebać frajerów
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

17-11-2007, 18:41

A ja tam lube sobie posluchac pod zakrapina impreze.Dwojka wcale nie jest zla po prostu po angielsku zawsze ciezej sie drzec(szczegolnie po x-browarach)Tez ich widzialem kilka razy na koncertach,no i bylo nieco smiechu.Wole w domowym wydaniu.A reaktywacja to raczej nieporozumienie-nie ta epoka,teraz inny infantylizm jest na topie
stary

17-11-2007, 19:15

[quote][i]Wysłane przez rob[/i]
Jak dla mnie różowy split z MM 87 był megawyjebany, a na niejednej suto zakrapianej imprezie krzyczało się "Skóra i dżinsy to my źli metale...", tudzież "Noc! Cmentarz! Grzech! Noc! Noc królowej żądzy!". [/quote]
jak dla mnie jest to druga największa chujnia, po grupie Stos ze stajni MMP,widziałem ich kiedyś kilka razy na żywca... nie będę się już pastwił nad nimi,nic więcej o nich nie napiszę [/quote]

podpisuje się.dokładnie mam tak samo.te zespoły nigdy nie miały zadnego poważania a były tylko przedmiotem kpin.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

18-11-2007, 00:50

[quote] jak dla mnie jest to druga największa chujnia, po grupie Stos ze stajni MMP,widziałem ich kiedyś kilka razy na żywca... nie będę się już pastwił nad nimi,nic więcej o nich nie napiszę [/quote]

Mi się wydaję, że te zespoły trzeba traktować jako pewne zjawisko, które miało rację bytu w ograniczonej czasoprzestrzeni. Też kwestia gustu, za Stos nigdy nie przepadałem, poza 2-3 utworami (tytułowy "Stos", "Anioł Śmierci", "Epitafium...").

Tak czy siak, jak ktoś wyżej wspomniał, reaktywacja nie ma sensu. Pewnie grono retrokultowców i fanów necrosoundu sprzed 2óch dekad będzie piało z zachwytu, ale dla mnie takie zabiegi zawsze miękkim chujem waliły na kilometr.
stary

18-11-2007, 01:17

chyba cyberprzestrzeni i rekultywowców -myla ci sie słowa bo jest poxno i masz IQ 1 jak stwierdził klasyk :)
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 01:23

Mi się wydaję, że te zespoły trzeba traktować jako pewne zjawisko, które miało rację bytu w ograniczonej czasoprzestrzeni. [/quote]

No proszę, jak chcesz to i do rzeczy gadasz:)
Dla mnie Destroyers to jeden z tych kilku zespołów, które nawet w czasach peerelowskiej szmiry były nie do zaakceptowania.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 02:20

[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
to byli kastraci [/quote]
No to dziwne ze sie nie kumplowaliscie
stary

18-11-2007, 11:48

alez kumplowalismy się ! a ja kumplowałem się z toba czyli tez nalezy do druzyny kastratów.
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

18-11-2007, 12:07

Gadajcie co chcecie mnie ten zespół pasował bardzo,teraz nie mam pojęcia jak bym to odebrał,bo żadnego nośnika cobym mógł posłuchac nie mam,ale dawno,dawno temu przednio mi sie tego słuchało :)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-11-2007, 12:19

Mam na kasecie przegrywke przegrywki Nocy Królowej Żądzy, bardzo fajny sztaf. Oczywiście tylko polska wersja wchodzi w gre a nie jakieś angielskie kaleczenie. Tak na marginesie w tym samym roku (1989) jeszcze jedna zajebista płyta wyszła - "Horda Goga" wiadomo kogo.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

18-11-2007, 12:26

Tak,te dwie płyty masakrowałem strasznie.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

18-11-2007, 12:28

"Horda Goga" to najlepszy wypust Dragon. Do dzisiaj mam "Wieczne Spoczywanie" na składance CDr w aucie ;-)

[quote] bo żadnego nośnika cobym mógł posłuchac nie mam [/quote]

Jak chcesz to na tygodniu zripuję Ci to z vinyla.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 13:19

[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
a ja kumplowałem się z toba [/quote]
Nie przypominam sobie:-)Jak bede w bydzi to musisz mi o tym opowiedziec
Awatar użytkownika
Atreju
postuje jak opętany!

Re: Destroyers

29-11-2018, 14:25

Destroyers powraca do aktywności. Na rok 2019 przypada okrągła, trzydziesta rocznica wydania debiutanckiej płyty "Noc Królowej Żądzy". Z tej okazji zespół zagra specjalny koncert 30 marca w Warszawie podczas drugiej edycji Helicon Metal Festival. Będzie to pierwszy występ grupy od 1992 roku.

Oprócz Destroyers zagrają też inni weterani polskiej sceny, czyli również reaktywowana na potrzeby festiwalu grupa STOS, świętujący w przyszłym roku piętnastolecie debiutu płytowego rzeszowski MonstruM oraz młoda formacja Savager z Wrocławia. Gwiazdą koncertu będzie niemiecki Sacred Steel. Skład imprezy uzupełni jeszcze jeden zespół, który zostanie ogłoszony wkrótce.

Więcej szczegółów znaleźć można pod linkiem: " onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek
535

29-11-2018, 15:19

O ja pierdole...Panowie odchowali potomstwo i przypomnieli sobie, że kiedyś byli metalowcami. Ruszają w trasę. Wieszczę duży sukces. Pozostając w tematyce. Każda kur..tyzana znajdzie swojego klienta.
Ogre
weteran forumowych bitew

29-11-2018, 15:23

Atreju pisze:Destroyers powraca do aktywności.
Oprócz tego, że mogą i jeszcze im się chce, pytanie brzmi:

"Po co?"
ODPOWIEDZ