BURIAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
BURIAL
Topic mój kolejny dotyczyć będzie zeszłorocznej płyty pt "Untrue", okrzykniętej płytą roku przez gro tzw. "prasy alternatywnej". Ciepła, emocjonalna wycieczka w głąb współczesnej miejskiej metropolii, elektroniczne pasaże, lekki minimalizm... Czaicie kilmat chyba. Jeśli przypomina wam się "Perdition City" Ulver, to jesteście na dobrym tropie. Co do samej płyty przynam, iż jest całkiem niezła, choć na dobrą sprawę nie do zniesienia zdają się być męskie wokale, wykonane z bardzo irytującą manierą. Żeńskie to co innego... Ostateczna nota osobiście waha mi się w przedziale 7,5-8\10. W przyszłości Burial może może stworzyć coś naprawdę pierwszoligowego, ma ku temu potencjał.
Słyszał ktoś?
Słyszał ktoś?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
No mniej więcej coś w tym guście, jak dla mnie szkoda czasu, zwłaszcza że mam do zgłębienia "Dig, Lazarus, Dig!!!" i "Worship the Soul of Disgust", a jeszcze muszę pokontemplować Nastrond trochę.Trojan pisze:czyli jak jest? Massive Attack dla ubogich?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- 4m
- weteran forumowych bitew
- Grindead
- postuje jak opętany!
Re: BURIAL
Jak dla mnie, obok Ulvera to najlepsza plyta zeszlego roku. Rownie dobra jak debiut (muzyka opuszczonych stacji metra
choc troche cieplejsza.
Wszystkie wokale to sample, koles wszystko pocial, przetworzyl, z fragmentow ulozyl wlasne melodie. Moze bym i przeszedl kolo tego obojetnie, gdyby wlasnie te melodie nie uzaleznialy.
Dowale z grubej rury teraz, oto z czego Burial wyciagnal sample do "Archangel"
jak znacie "Archangel" to wytrzymajcie chociaz do 30ktorejs sekundy
mozna powiedziec, ze ukrecil z gowna bat

Wszystkie wokale to sample, koles wszystko pocial, przetworzyl, z fragmentow ulozyl wlasne melodie. Moze bym i przeszedl kolo tego obojetnie, gdyby wlasnie te melodie nie uzaleznialy.
Dowale z grubej rury teraz, oto z czego Burial wyciagnal sample do "Archangel"
jak znacie "Archangel" to wytrzymajcie chociaz do 30ktorejs sekundy

mozna powiedziec, ze ukrecil z gowna bat

some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Morph
- Kontakt:
No właśnie - gdzie się pcha to coś :]4m pisze:Kurrr, a żeś mi ciśnienie podniósł... I ten tekst " olej ten Burial i posłuchaj sobie "100th Window"... Bezguście, Morph, bezguście z Ciebie wyłazi. Gdzie z Burialem do Massive? Idę się uspokoić, bo się wkurwiłem teraz
A poważnie - nienajgorsze toto, ale nic specjalnego.
Give birth to something dead
- twoja_stara_trotzky
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- longinus696
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Hehe, dokladnie tak samo pomyslalem.Ale widac death metal nie jest obecnie na fali...Czesław pisze:Myślałem że chodzi o deathmetalowy Burial bodajże ze stanów, który przypierdolił kiedyś taką epką że nic tylko kolanami się nakryć, ale jeśli chodzi o jakieś wynalazki, to zwyczajnie pierdole i nie wracam.
- longinus696
A słyszałeś ostatnio jakiś dobry death metal?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!