RESURRECTION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
RESURRECTION
Musze stwierdzic ze całkiem niedawno odkryłem ta kapele za sprawa ich debiutu a zarazem jedynej płytki "Embalmed Existance" z 1993 roku i stwierdzam ze jak dla mnie jest to bardzo dobry jankeski DM, po za tym okazja do załozenia tego tematu jest niezła poniewaz Amerykanie nakładem Massacre Record wydaja 9 maja swój drugi krążek "Mistaken for Dead" - chyba na ich stronce albo na majspejsie jest nowy kawałek do przesłuchania i brzmi obiecujaco także pozostaje czekać i wyrażac swoje opinie o kapeli w tym temacie 

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Kupiłem kiedyś za jakieś grosze debiut RESURRECTION, cholernie rozjebała mnie ta kapela, death metal jaki lubię - no, może do dzisiaj jeszcze nie jestem w 100% przekonany do inwokacjami przed poszczególnymi kawałkami. Myslę że wpadną w tym roku do Europy na koncerty, w końcu tutaj zawsze byli bardziej znani niż w USA.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- Mol
- zahartowany metalizator
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
troche podobna historia co disincarnate. jedna bardzo dobra plyta kilkanascie lat temu, kupa zacnych muzykow w skladzie i co najmniej od dekady zapowiedzi nowej drugiej plyty.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- postuje jak opętany!
Re: RESURRECTION
nowa płytka bardzo spoko, ale nie jest to już to samo co jedyneczka, brakuje mi tej mocy jaka była na "Embalmed Existence" 

- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Re:
z tym że Disincarnate>ResurrectionMorbid Marcin pisze:troche podobna historia co disincarnate. jedna bardzo dobra plyta kilkanascie lat temu, kupa zacnych muzykow w skladzie i co najmniej od dekady zapowiedzi nowej drugiej plyty.
In a world of compromise...some don't
- lordfekal
- zaczyna szaleć
Nowy materiał daje rade warto się z tym wydawnictwem zapoznać. Oczywiście zdeka inne granie niż na debiucie, ale nic w tym dziwnego, wkońcu minęło 15 lat:-)
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

- Grindead
- postuje jak opętany!
A ja nowa plyta jestem rozjebany na kawalki, hit na hicie i hitem pogania az sie lapy trzesa. ale to chyba przez moje najebanie sie.
doskonale granie!
doskonale granie!
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
trzeba przyznać ciekawa kapela nagrali w 1993 wysmienitą "Embalmed Existence" po czym gdzieś przepadli( byłem pewnien ,ze nastapiło rozwiązanie zespołu)a tutaj proszę taki album ,słucham 2 dzien na non stopie "Mistaken for Dead" cos niesamowitego ,dla mnie miód
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
nowa płyta bardzo smaczna, chociaż nie jest to TEN death metal...
- Saymoon
- zaczyna szaleć
Ja pierdzielę!!!
Im bardziej słucham nowej płyty, tym bardziej wokal kojarzy mi się z Twardym z Obituary. Ta sama maniera ryku. No, ale Floryda zobowiązuje
Garowy pierwsza klasa. Zajebisty feeling.
Im bardziej słucham nowej płyty, tym bardziej wokal kojarzy mi się z Twardym z Obituary. Ta sama maniera ryku. No, ale Floryda zobowiązuje

"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
- Saymoon
- zaczyna szaleć
Zgadza się. Tardy jest nie do podrobienia, a w dodatku prekursor tego typu wyziewów w skali światowej. Słucham teraz na przemian nowych płyt Resurection i Sinister. Póki co, palma pierwszeństwa dla bohatera tego topicu.
Nawet, jeśli mam nachalne skojarzenia z jedynką Malevolentów.
Nawet, jeśli mam nachalne skojarzenia z jedynką Malevolentów.

"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
- Mol
- zahartowany metalizator
Hehe, proponuje zapoznac sie z "Dedicated to the Extreme" End of Days.Saymoon pisze:Zgadza się. Tardy jest nie do podrobienia

-
Po tylu latach powinieneś się przyzwyczaićMaria Konopnicka pisze:Słucham sobie dziś debiutu i cholera mimo tych kilkunastu lat płyta wciąż brzmi zajebiście, ba - mi się nawet bardziej podoba niż kiedyś. Tyle, że te opowiastki między utworami trochę tracą myszką. Spokojnie mogłoby ich nie być

- twoja_stara_trotzky
K.O.est pisze:Po tylu latach powinieneś się przyzwyczaićMaria Konopnicka pisze:Słucham sobie dziś debiutu i cholera mimo tych kilkunastu lat płyta wciąż brzmi zajebiście, ba - mi się nawet bardziej podoba niż kiedyś. Tyle, że te opowiastki między utworami trochę tracą myszką. Spokojnie mogłoby ich nie być
-
twoja_stara_trotzky pisze:K.O.est pisze:Po tylu latach powinieneś się przyzwyczaićMaria Konopnicka pisze:Słucham sobie dziś debiutu i cholera mimo tych kilkunastu lat płyta wciąż brzmi zajebiście, ba - mi się nawet bardziej podoba niż kiedyś. Tyle, że te opowiastki między utworami trochę tracą myszką. Spokojnie mogłoby ich nie być