CIANIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- starszy świeżak
CIANIDE
Znajdą sie jacys zwolennicy amerykańców tutaj?
Staroświecki death w najlepszym wydaniu ,aczkolwiek,nie będe sie wymądrzał że znam od a do z bo mam tylko Hell's Rebirth i Divide and Conquer -obie przezajebiste.Może ma ktoś inne wydawnictwa?Co o nich sądzicie?
Staroświecki death w najlepszym wydaniu ,aczkolwiek,nie będe sie wymądrzał że znam od a do z bo mam tylko Hell's Rebirth i Divide and Conquer -obie przezajebiste.Może ma ktoś inne wydawnictwa?Co o nich sądzicie?
Re: CIANIDE
Znam tylko DAC - fajny motorheadowo-celticfrostowy death metal i nic więcej.
-
- starszy świeżak
no,oczywiście, nie piszą oni muzyki na nowo,ale mi akurat ich podejscie do tematu bardzo odpowiada.Choć zdaje sie ze w tej stylistyce(podobnej) większość opowiada sie raczej za np.Nunslaughter,a twórczość Cianide jest raczej mało znana..albo tylko tak mi sie wydaje.
- Revenant
- postuje jak opętany!
Tylko tak Ci sie wydaje.Dżony pisze:a twórczość Cianide jest raczej mało znana..albo tylko tak mi sie wydaje.
-
- starszy świeżak
No,jakby wystosować jakąś sąde to dam glowe ściąć ze więcej ludzików ma na półce np. wspomniany już Nunslaughter, czy Mortem albo nawet Sadistic Intent niż właśnie Cianide.Odzew na temat też o czymś świadczy 

- Revenant
- postuje jak opętany!
Zwyczajnie pierdolisz. Nunslaughter, Cianide i Mortem to ta sama półka i mniej więcej podobne grono fanów. I mówię tu o ludziach którzy naprawdę kochają taką muzykę, a nie o tych "a słyszałem coś tam".
Ciekawi mnie kolego, czy masz sam nagrania wszystkich tych zespołów na półce (oczywiście nie mówię o mpchujkach czy CD-R), skoro takie teorie wysnuwasz.
Ciekawi mnie kolego, czy masz sam nagrania wszystkich tych zespołów na półce (oczywiście nie mówię o mpchujkach czy CD-R), skoro takie teorie wysnuwasz.
- Revenant
- postuje jak opętany!
Swoją drogą Cianide są, jak dla mnie, lepsi od Nunslaughter. Obie kapele bardzo lubię, ale Cianide ma u mnie plusa za wydawanie konkretnych płyt, a nie sranie po 10 tysięcy razy tymi samymi, choćby nie wiadomo jak świetnymi, kawałkami 

-
- starszy świeżak
O kurwa,faktycznie,tylko poczyń spostrzeżenie ze na forum na którym teraz bazgrasz tematy o wymienionych kapelach istnieja od dawna,jakim to dziwnym zrządzeniem losu żaden uber mensch i prawdziwy fan stali (sic)do tej pory nie zalozyl tematu o Cianide sie pytam,tylko jakis Dżony sie wpierdala w parade co?Ile Ty w ogóle masz lat?
wydaje mi sie ze zespół ów choć niby znany i rozpoznawalny nie przyciąga aż takiej atencji miłośników łomotu jak wspomniane wyzej bandy.i nie sądze abym był w tym sądzie odosobniony.
wydaje mi sie ze zespół ów choć niby znany i rozpoznawalny nie przyciąga aż takiej atencji miłośników łomotu jak wspomniane wyzej bandy.i nie sądze abym był w tym sądzie odosobniony.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Dżony pisze:Ile Ty w ogóle masz lat?
Buahaaaaaaaaahaaaaaaaaa

Give birth to something dead
Give birth to something old
-
- starszy świeżak
a ten jak ironii nie załapał
- Revenant
- postuje jak opętany!
Tyle, żeby pisać gramatycznie i logicznie poprawnie, co Tobie się wyraźnie nie udaje. A poniższy lapsus językowy niech będzie na to dowodem :Dżony pisze:Ile Ty w ogóle masz lat?
Więc takie denne uwagi możesz kolego zachować dla siebie, albowiem ośmieszasz się jedynie. A teraz już spuść parę z kotła i nie napinaj się, tylko rozmawiaj na poziomie o Cianide.Dżony pisze: .i nie sądze abym był w tym sądzie odosobniony.
Temat o Cianide był, sam pamiętam, że kiedyś coś o nich pisałem, więc nie myśl, że Ty pierwszy odkopałeś tą kapelę spod warstwy kurzu zapomnienia. Twierdzenie, że Mortem jest bardziej popularny od Cianide jest śmieszne, bo powtarzam - to w 99% jest ta sama grupa odbiorców. A co powiesz o The Chasm, Funebrarum, Sathanas itd? To wciąż ta sama półka, Ci sami odbiorcy i ten sam wysoki poziom muzyki.
Ostatnio zmieniony 08-06-2008, 23:46 przez Revenant, łącznie zmieniany 2 razy.
- Morph
- Kontakt:
To był raczej taki żart sytuacyjny, ale dobrze, następnym razem oznaczę odpowiednimi tagami.
Give birth to something dead
- Revenant
- postuje jak opętany!
- Morph
- Kontakt:
- Revenant
- postuje jak opętany!
-
- starszy świeżak
możesz mi jeszcze powstawiać przecinki jak ci sie nudzi.
nie widze w postawionej tezie nic śmiesznego.Powiadasz -ta sama grupa odbiorców-zgadzam sie.
Ale ludzie (wciąż mówię -wydaje mi się) częsciej sięgają po wspomniane przez Ciebie zespoły aniżeli właśnie po Cianide.
Idealnym zobrazowaniem byłoby tutaj porównanie liczby sprzednaych płyt czołowych zespołów z tego"nurtu"
Obawiam sie jednak wysoki sądzie ze takim materiałem dowodowym nie dysponujemy.
nie widze w postawionej tezie nic śmiesznego.Powiadasz -ta sama grupa odbiorców-zgadzam sie.
Ale ludzie (wciąż mówię -wydaje mi się) częsciej sięgają po wspomniane przez Ciebie zespoły aniżeli właśnie po Cianide.
Idealnym zobrazowaniem byłoby tutaj porównanie liczby sprzednaych płyt czołowych zespołów z tego"nurtu"
- Revenant
- postuje jak opętany!
To co piszesz jest czystą sprzecznością, pozbawioną logiki. Skoro nie dysponujesz żadnymi danymi, to czemu twierdzisz, że tak jest ? Czysta głupota.Dżony pisze: Idealnym zobrazowaniem byłoby tutaj porównanie liczby sprzednaych płyt czołowych zespołów z tego"nurtu"
Naprawdę nie wiem skąd kolego wyciągnąłeś taką teorię, rozbawiła mnie ona mocno, troszkę dała do myślenia, niemniej w żadnym razie się z nią nie zgodzę.
-
- starszy świeżak
Wysnułem pewną tezę którą jestem w stanie obronić jeśli zdobęde pożadane dane.A z tym nie powinno być problemu.
Nawet w tak undergroundowym nurcie muzycznym jest zapotrzebowanie na pewne 'produkty" na jedne bardziej na inne mniej.
Nie kompromituj sie juz może
Nawet w tak undergroundowym nurcie muzycznym jest zapotrzebowanie na pewne 'produkty" na jedne bardziej na inne mniej.
Nie kompromituj sie juz może
- Revenant
- postuje jak opętany!
Więc upublicznij tą tezę PO TYM jak zdobędziesz owe dane, a nie PRZED TYM.
Ja też mogę wysnuć sobie jakąś teorię, np: o zaprzeczeniu elektromagnetycznej naturze fal świetlnych, ale wiesz, jeszcze zdobywam dowody na to i w ogóle, ale mam rację bo tak i będę o tym pisał na prawo i lewo.
I nie gadaj nic o kompromitacji, najpierw naucz się prowadzić dyskusję, a nie tworzyć tezy nie poparte żadnymi podstawami.
Jak zdobędziesz owe "dane" to upublicznij je, z przyjemnością zapoznam się z zapewne "znaczącymi" różnicami w sprzedaży płyt Mortem a Cianide.
Ja też mogę wysnuć sobie jakąś teorię, np: o zaprzeczeniu elektromagnetycznej naturze fal świetlnych, ale wiesz, jeszcze zdobywam dowody na to i w ogóle, ale mam rację bo tak i będę o tym pisał na prawo i lewo.
I nie gadaj nic o kompromitacji, najpierw naucz się prowadzić dyskusję, a nie tworzyć tezy nie poparte żadnymi podstawami.
Jak zdobędziesz owe "dane" to upublicznij je, z przyjemnością zapoznam się z zapewne "znaczącymi" różnicami w sprzedaży płyt Mortem a Cianide.
-
- starszy świeżak
No nie mówcie ze jeszcze ze studentem gadam..eh
.Ja nie pisze że mam bezwzględną rację.Piszę -"wydaję mi sie-",stawiam pewną tezę,domniemywam,tak? łapiesz?
.Ja nie pisze że mam bezwzględną rację.Piszę -"wydaję mi sie-",stawiam pewną tezę,domniemywam,tak? łapiesz?