Strigaskór Nr. 42
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Strigaskór Nr. 42
Zespoł jest z Islandii, rocznik 1989, na koncie split i jeden pełny album z 1994 roku. Album legenda. Same pozytywne noty. Próba określenia muzyki za Wyrocznią - Progressive Sludge/Hardcore/Folk Metal. I ja go nie słyszałem! Szukam, szukam od paru lat i nic Nie ma. Darowałem sobie oryginał. Szukam korsarskiej wersji i znowuż nic. Eh...
Czy ktoś zna ten band?
Czy warto w ogóle tego szukać?
Czy ta szufladka jest trafna?
Czy ktoś ma?
Czy ktoś rozdaje prezenty ze Strigaskór Nr. 42?
Czy ktoś zna ten band?
Czy warto w ogóle tego szukać?
Czy ta szufladka jest trafna?
Czy ktoś ma?
Czy ktoś rozdaje prezenty ze Strigaskór Nr. 42?
Re: Strigaskór Nr. 42
Folkowe Neurosis ? Brzmi interesująco.jesterSS pisze:Progressive Sludge/Hardcore/Folk Metal
Jeszcze małe info dla kultowców-srultowców - ten band na pierwszym splicie grał podobno death metal, w towarzystwie nieznanego mi In Memoriam a także przesłynnego Sororicide, które to płytę imć Pesten zakupił w kwocie miliona bagsów. Mnie w każdym razie ingteresuje tylko "Blót". Ale że Drone tego nie zna, nono...
Wiem, że taki BadBlood chyba ma, może Troztky, chyba jeszcze ktoś gdzieś to polecał...
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
pojebało was? i split i album mam... i jakoś nie rozumiem waszego zachwytu:)
Ja bardziej się ostatnio podniecam splitem Sororicide/Chorus of Ruin, za który wydałem prawie jedną krajową średnią pensie:)
Ja bardziej się ostatnio podniecam splitem Sororicide/Chorus of Ruin, za który wydałem prawie jedną krajową średnią pensie:)
- Adrian696
Maleficio pisze: Ja bardziej się ostatnio podniecam splitem Sororicide/Chorus of Ruin, za który wydałem prawie jedną krajową średnią pensie:)

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Maleficio
- Kontakt:
no niestety, jak się nie ma czasu by polować non stop:(
- hcpig
Mógłbyś bliżej opisać ten materiał (Blot)? Bo ja już czy to w Sadisticu czy w Infernal Death czytałem pochlebne opinie, do tego sama szufladka wszędzie przedstawiała się inaczej - a to schiza, a to elementy epickie, a to walcowaty HC, do tego przeszłość sięgająca death metalu - ile jest w tym prawdy? Sam go jeszcze nie znam, nie mogłem znaleźć nawet w pirackich pliczkach najgorszej jakości i nie wiem czy jest to:Maleficio pisze:pojebało was? i split i album mam... i jakoś nie rozumiem waszego zachwytu:)
a) zapomniana perła klasowego, ciężkiego i pionierskiego rocka z mocnym indywidualnym rysem
b) zwykłe przeciętniactwo, którym podniecać się mogli tylko zapaleńcy z roku 1994 i dopatrywać się w nim awangardy metalu, a które dziś może zostać tylko wychwalane przez żądnych kultu rarów tępaków, bo w roku 2008 w ogóle się nie broni i generalnie lipa?
Zresztą bez tego pierdolenia - przereklamowana chujnia czy warte zachodu?
Yare Yare Daze
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Adrian696
takie nieśmiałe pytanie mam - czy w jakimś topicu bedziesz się wypowiadał w danym temacie - czy wzorem długopisa zasrasz wszystkie - bo dziś widziałem kilkanaście, a może nawet kilkadziesiąt Twoich wpisów i nie było żadnego logicznie uzasadnionego...Triceratops pisze:Brzmi jak reklama butow. Radoskór nr 42, no no
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Hmm....twoje wszystkie sa logicznie uzasadnione?
I pokaz te moje logicznie nieuzasadnione.
I pokaz te moje logicznie nieuzasadnione.
woodpecker from space
- Maleficio
- Kontakt:
Triceratops pisze:Brzmi jak reklama butow. Radoskór nr 42, no no
Z bólem serca, muszę Tricepsowi przyznać racie. Nazwa kapeli dokładnie znaczy "Trampki nr 42". Mnóstwo lat temu wszystkie magazyny gdzie były ich recenzje lub wywiady, lały ze śmiechu z nich przez tą nazwę. Myślę, że nazwa kapeli się przyczyniła do tego, że nie osiągnięto żadnego poważnego sukcesu a muza była całkiem nawet niezła.
Dla tych co chcą posłuchać ich muzę, to mogę wrzucić kilka kawałków na net ale proszę o przypomnienie mi o tym na początku tygodnia, bo teraz nie mam jak zgrać mp3 bo coś mi komp szwankuje.
- hcpig
Oooo, byłoby wykurwiście Maleficio. A może FLAC, co? Dałoby radę? Swoją drogą, nawet "Michniki" tutaj tego najwyraźniej nie znają, hehehe 

Yare Yare Daze
- Maleficio
- Kontakt:
Flaca nie dam rady, bo po prostu za chuja nie wiem jak:) Wrzucam na rapidshare, w bardzo dobrej jakości i ten kto chce linka niech do mnie napisze na PM bo nie będę tu szerzył piractwa.
Przekonacie się, ze ta kapela to bardzo dziwne zjawisko.... jak dla mnie skrzyżowanie Primus, naszego Tenebris i przemieszanego z Hedningarna:)
Przekonacie się, ze ta kapela to bardzo dziwne zjawisko.... jak dla mnie skrzyżowanie Primus, naszego Tenebris i przemieszanego z Hedningarna:)
- Maleficio
- Kontakt:
aa..no i oczywiście... daje wam płytę Blót bo split nie jest wart świeczki bo to taka death metalowa kaszanka.
- hcpig
Primus+Neurosis+Voivod+epickość+mnóstwo islandzkiego folku+shiza w chuj+strzępy death metalu+majestat+epizodyczne wokale a'la Trickster (sic!), heh kurwa tam jest chyba wszystko, zajebista, PRZEBOGATA, wciągająca rzecz, warta zachodu
Do tego rocznik 1994, a brzmi piekielnie świeżo i oryginalnie. Nie mam czasu się teraz rozpisywać więc powiem tylko - warto było, cudo!!!

Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
tylko nie popuść 

- hcpig
Se posłuchaj i se zweryfikuj
A ja powtórzę - rewelacja. Kurwa, dlaczego TAKA płyta nie doczekała się reedycji
Meisterstück!!! Zapętliła mnie się totalnie. Wow.

A ja powtórzę - rewelacja. Kurwa, dlaczego TAKA płyta nie doczekała się reedycji

Yare Yare Daze
- Maleficio
- Kontakt:
Nie doczekała się bo prawda jest taka, ze ciężko jest się z byłymi muzykami tej kapeli skontaktować. A wiele osób było zainteresowanych re-edycja:)