Angst Skvadron
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Angst Skvadron
Angst Skvadron - Flukt
właśnie wyszło w Agonii - kilka słów wprowadzenia:
T. Nefas has formed a new one-manband, ANGST SKVADRON and T. Nefas gives this introduction: "The "solo" album of T.Nefas (Urgehal/Beastcraft) brings you a eerie mix of 70`s prog rock/metal blended with early 90`s black metal. These 8 tracks is the true sound of disharmony, misantrophy, melancoly and insanity. ANGST SKVADRON plays depressive, psychedelic, alien death metal. Or "what ever the hell you like to call it music"!!! This album will fuck you up one way or another..."
a teraz 3 słowa od Ojca prowadzącego - NO KURWA CUDO!!!!!
właśnie wyszło w Agonii - kilka słów wprowadzenia:
T. Nefas has formed a new one-manband, ANGST SKVADRON and T. Nefas gives this introduction: "The "solo" album of T.Nefas (Urgehal/Beastcraft) brings you a eerie mix of 70`s prog rock/metal blended with early 90`s black metal. These 8 tracks is the true sound of disharmony, misantrophy, melancoly and insanity. ANGST SKVADRON plays depressive, psychedelic, alien death metal. Or "what ever the hell you like to call it music"!!! This album will fuck you up one way or another..."
a teraz 3 słowa od Ojca prowadzącego - NO KURWA CUDO!!!!!
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Angst Skvadron
alien death metal?
edit: ee, czy ja juz sie w takim temacie przypadkiem nie wypowiadalem?
edit: ee, czy ja juz sie w takim temacie przypadkiem nie wypowiadalem?
this is a land of wolves now
- Maleficio
- Kontakt:
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Ukradłem sobie tą płytkę. W życiu nie czytałem tak przesadzonego opisu, takiej dawki megalomanii nie było jeszcze chyba nigdzie
. Ot po prostu, prosty, lekko klimatyczny, mocno melodyjny "black metal". "Kosmiczne" intro/outro to trochę za mało żeby pierdolić takie farmazony o progrocku itp. Generalnie nie jest złe, ale za robienie mi apetytu na coś monumentalnego wpierdol!

Give birth to something dead
Give birth to something old
- Adrian696
Re:
Porsche to gówno - wprawdzie nim nie jechałem ale słyszałem jak silnik pracuje na parkinguSkaut_Kwatermaster pisze:Posluchalem sampli na myspace. Wg mnie zadne tam cudo. Wracam do Voivod

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Adrian696
taki duży i wierzy w to co wypisuje wytwórnia płytowaMorph pisze:Ukradłem sobie tą płytkę. W życiu nie czytałem tak przesadzonego opisu, takiej dawki megalomanii nie było jeszcze chyba nigdzie. Ot po prostu, prosty, lekko klimatyczny, mocno melodyjny "black metal". "Kosmiczne" intro/outro to trochę za mało żeby pierdolić takie farmazony o progrocku itp. Generalnie nie jest złe, ale za robienie mi apetytu na coś monumentalnego wpierdol!

- Skaut
Maluch to gowno - wprawdzie nim nie jechalem, ale siedzialem na miejscu pasazeraAdrian696 pisze:Porsche to gówno - wprawdzie nim nie jechałem ale słyszałem jak silnik pracuje na parkinguSkaut_Kwatermaster pisze:Posluchalem sampli na myspace. Wg mnie zadne tam cudo. Wracam do Voivodwracam do Angst Skvadron

Coś tam było! Człowiek!
-
- postuje jak opętany!
Re:
Z tym, że maluch to naprawdę gówno. Voivod to ściema, a Angst... gra całkiem solidną muzykę. Żadne tam cudo, ale dobrze się tego słucha.Skaut_Kwatermaster pisze:Maluch to gowno - wprawdzie nim nie jechalem, ale siedzialem na miejscu pasazeraAdrian696 pisze:Porsche to gówno - wprawdzie nim nie jechałem ale słyszałem jak silnik pracuje na parkinguSkaut_Kwatermaster pisze:Posluchalem sampli na myspace. Wg mnie zadne tam cudo. Wracam do Voivodwracam do Angst Skvadron
wracam jednak do Voivod
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Morph
- Kontakt:
No ale jak coś ma nie być typowym black metalem a nim się okazuje to jest to już jawne robienie ludzi w balona. Rozumiem że można reklamować takie np. Behexen jako: "Their new rituals echo not only of the violent blaspheming but of mystic spiritual harmonies and sacrificing the soul for His glory. The darkness grows even stronger with the 8 hymns of renewed shades in the overwhelming black magic of mighty Behexen!" a potem okazuje się to śmiesznym skowytem bandy idiotów, którzy za późno odkryli Watain, ale jak ktoś pisze, że mamy tutaj nie-wiadomo-co-z-kosmosu a dostajemy zwykłe pitupitu na niezłym poziomie to coś tu nie gra.Adrian696 pisze:taki duży i wierzy w to co wypisuje wytwórnia płytowaMorph pisze:Ukradłem sobie tą płytkę. W życiu nie czytałem tak przesadzonego opisu, takiej dawki megalomanii nie było jeszcze chyba nigdzie. Ot po prostu, prosty, lekko klimatyczny, mocno melodyjny "black metal". "Kosmiczne" intro/outro to trochę za mało żeby pierdolić takie farmazony o progrocku itp. Generalnie nie jest złe, ale za robienie mi apetytu na coś monumentalnego wpierdol!
![]()
![]()
- Adrian696
troche za ostro pojechałes po nich - az taki typowy BM to nie jest -Morph pisze: No ale jak coś ma nie być typowym black metalem a nim się okazuje to jest to już jawne robienie ludzi w balona....ale jak ktoś pisze, że mamy tutaj nie-wiadomo-co-z-kosmosu a dostajemy zwykłe pitupitu na niezłym poziomie to coś tu nie gra.
eerie mix of 70`s prog rock/metal - tego tu nie ma
alien death metal. - tego tez nie
psychedelic - ale w kilku momentach mozna wyczuc elementy tegoz w starym stylu, co osobiscie uznaje za plus, bo po przeczytaniu tej notki spodziewałem sie kolejnego EmoPostBM,
a jest bardzo przyzwoicie -dawno nie bylo płyty w takim klimacie i uznaje to za duży plus...
no prosze - kiedys naapisałem ze Behexen to kupa łajna to mi jeden miś kolorowy napisał ze "nie rozumiesz istoty Bm" - z czego zasadniczo sie ucieszyłemMorph pisze:Rozumiem że można reklamować takie np. Behexen jako: "Their new rituals echo not only of the violent blaspheming but of mystic spiritual harmonies and sacrificing the soul for His glory. The darkness grows even stronger with the 8 hymns of renewed shades in the overwhelming black magic of mighty Behexen!" a potem okazuje się to śmiesznym skowytem bandy idiotów, którzy za późno odkryli Watain,

- Skaut
No wlasnie dlatego napisalem, ze to zadne cudo. Angst.. gra muzyke, moze troche lepiej niz maluch jezdziaryman pisze:Z tym, że maluch to naprawdę gówno. Voivod to ściema, a Angst... gra całkiem solidną muzykę. Żadne tam cudo, ale dobrze się tego słucha.Skaut_Kwatermaster pisze: Maluch to gowno - wprawdzie nim nie jechalem, ale siedzialem na miejscu pasazerawracam jednak do Voivod

Coś tam było! Człowiek!
- grot
- weteran forumowych bitew
Fajne, ale faktycznie określanie tego jako prog to przesada. Choć w sumie po kolesiu z Urgehal spodziewałem się czegoś nawet bardziej zachowawczego.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Srają muchy, będzie wiosna, będzie lepiej trawa rosła... Przecież ta płyta to po prostu 'early 90`s black metal' wzbogacony o kilka smaczków-udziwniaczy i nic poza tym. Przyznam jednak, że mnie ta płyta się naprawdę podoba i ani trochę nie żałuję jej zakupu. W pewnym sensie byłem nawet mile zaskoczony kiedy zamiast jakiejś przekombinowanej hybrydy usłyszałem solidne granie w stylu pierwszej połowy lat 90-tych. Mocne 7/10.Adrian696 pisze:"The "solo" album of T.Nefas (Urgehal/Beastcraft) brings you a eerie mix of 70`s prog rock/metal blended with early 90`s black metal. These 8 tracks is the true sound of disharmony, misantrophy, melancoly and insanity. ANGST SKVADRON plays depressive, psychedelic, alien death metal. Or "what ever the hell you like to call it music"!!! This album will fuck you up one way or another..."!
- koreaniec
- w mackach Zła
Angst Skvadron "Sweet Poison" (2010)
Zdaje się, że na dniach wyszedł/wyjdzie nowy krążek Norwegów. Jak dotąd nie zapoznałem się głębiej ani z wcześniejszymi ani z najnowszym dokonaniem tego zespołu. Jednak po zajawce płyty "Sweet Poison" na stronie Agonii wygląda to lepiej niż przyzwoicie. Wyraźnie słychać wpływy wczesnego Arcturus oraz Ved Buens Ende +_jeszcze czegoś. Sami muzycy przyznają się do fascynacji Voivod. Kawałek na stronie Agonia Records http://www.agoniarecords.com/index.php? ... ands&id=31
Lefthandpathyoga
- Morph
- Kontakt:
Re: Angst Skvadron "Sweet Poison" (2010)
Jedynka była przechujowa, ergo dwójki prędko nie tknę.
- Scaarph
dwójki nie mam planów tykać w ogóle.
Nowy już zamówiłem. Nie wiem dlaczego tyle osób wiesza psy na jedynce. Mnie się ta płyta jak najbardziej podoba, tak w granicach 7/10. Oczywiście hasła reklamowe były mocno przesadzone, bo w gruncie rzeczy specjalnie oryginalne to nie jest, ale słucha mi się tego dobrze. Odświeżę sobie dziś dla przypomnienia i upewnienia się w tym co napisałem powyżej. Poza tym "Sweet Poison" pewnie jutro przyjdzie.
- koreaniec
- w mackach Zła
Morph pisze:Jedynka była przechujowa, ergo dwójki prędko nie tknę.
Osobiście też znam kilku takich, co twierdzili ze śledzia w occie nigdy nie tkną.Scaarph pisze:dwójki nie mam planów tykać w ogóle.

Sam bywam uprzedzony do pewnych rzeczy i każdy wie, jak z takimi opiniami trudno dyskutować. Ja widzę AS spory potencjał.
Lefthandpathyoga
- koreaniec
- w mackach Zła
otóż to, niektórzy wymagaliby zbyt wieleConflagrator pisze:Mnie się ta płyta jak najbardziej podoba, tak w granicach 7/10. Oczywiście hasła reklamowe były mocno przesadzone, bo w gruncie rzeczy specjalnie oryginalne to nie jest, ale słucha mi się tego dobrze.
w samej Agonii brałeś? bo do dystrybucji trafi dopiero 8.IIPoza tym "Sweet Poison" pewnie jutro przyjdzie.
Lefthandpathyoga