SODOM - Agent Orange
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
SODOM - Agent Orange
Ostatnimi czasy bardzo często męczę swoją znękaną głowę tym albumem i dochodzę do wniosku, że jest to najlepsza płyta thrashowa, jaką kiedykolwiek popełniła niemiecka kapela. Są znakomite, wpadające w ucho riffy, obłędne galopady, punkowy duch, odpowiednia dawka emocji i ciężaru. Każdy kawałek (może oprócz "Tired and Red") jest świetny. Myślę, że Kreator i Destruction nigdy nie nagrały tak dobrej płyty, ale z drugiej strony Sodom nigdy więcej nie wspiął się nawet w pobliże poziomu "Agent Orange". Czy tylko ja tak sądzę, czy ktokolwiek podziela moją opinię, czy też wreszcie macie to w dupie?
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Timariota
- starszy świeżak
Re: SODOM - Agent Orange
Z niemiec najlepszy Kreator-pleasure to kill!!!
Jesli chodzi o Sodom to moim zdaniem np taki get what you deserve co najmniej = agent orange
Jesli chodzi o Sodom to moim zdaniem np taki get what you deserve co najmniej = agent orange
Scarred For Life
-
- postuje jak opętany!
"Pleasure To Kill" jest bardzo nierówną płytą, wolę np. "Coma Of Souls". Ale powtórzę, że moim zdaniem "Agent Orange" przewyższa dokonania Kreatora.Timariota pisze:Z niemiec najlepszy Kreator-pleasure to kill!!!
-
- rasowy masterfulowicz
z tych co slyszalem dla mnie na 1 miejscu razem z Persecution Mania, co kwalifikuje ja do scislej czolowki moich ulubionych albumow thrash metalowych( obok plyt Metallica, Slayer i Exodus )aryman pisze: jest to najlepsza płyta thrashowa, jaką kiedykolwiek popełniła niemiecka kapela.
Tired and Red jest zajebisty, to co dzieje sie pot akustycznej wstawce to wysmienite granie.Każdy kawałek (może oprócz "Tired and Red") jest świetny.
I AM MORBID
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Dronik - LARYNGOLG sie kłania i pyta co u CiebieDrone pisze:Jeśli chodzi o trójcę niemieckiego thrashu, oto najlepsze ich płyty do 1995 roku według właściwej oceny:
SODOM - "Better Off Dead"
KREATOR - "Renewal"
DESTRUCTION - "Release From Agony" = "Cracked Brain" .

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Adrian696
Ty to jakis pechowy jestes - raz na 5 lat do lekarza i trafiles na "mało sprawnego intelektualnie"Drone pisze:Laryngolog powiedział: Pan słucha siebie, bo racja jest po pańskiej stronie

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
O kurwa pojechales pan...choc z Release...to prawda heheDrone pisze:Jeśli chodzi o trójcę niemieckiego thrashu, oto najlepsze ich płyty do 1995 roku według właściwej oceny:
SODOM - "Better Off Dead"
KREATOR - "Renewal"
DESTRUCTION - "Release From Agony" = "Cracked Brain" (nie licząc "Live Without Sense", które jako koncertówka i tak bije na głowę wszystkie ich studyjne dokonania)
Oczywiście "Agent Orange" to dobra płyta, ale daleko za "Better Off Dead".
- Adrian696
Wszystko sie sprowadza do tego, że inne cenie wyzejDrone pisze:Wszystko się sprowadza do tego, że nie cenisz "Better Off Dead".Adrian696 pisze:Ty to jakis pechowy jestes - raz na 5 lat do lekarza i trafiles na "mało sprawnego intelektualnie"Drone pisze:Laryngolog powiedział: Pan słucha siebie, bo racja jest po pańskiej stronie

-
- postuje jak opętany!
Adrian, nie załapałeś, że "według właściwej oceny" to znaczy według Drone'a, gdyż tylko on może mieć rację, my możemy co najwyżej do niej pretendować i liczyć na jego łaskawą aprobatę. Reszta powinna pozostać milczeniem. "Renewal" jest lepsza od "Agent Orange" w tym innym świecie, w którym niepodzielnie panuje Drone. Nam pozostaje tylko się uśmiechnąć pod enerdowskim wąsem.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Renewal"? kurwa.. na tej płycie ostatecznie zdechł 'wartościowy' Kreator... byc może słuchałbymn tego albumu gdyby nagrała go inna kapela, ale kurwa.. nie oni...
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- rasowy masterfulowicz
vulture pisze:Renewal to gówno

wiem,widziałem ten topic nawet ale ta płyta jest po prostu straszna i niczyje zachęty,podchody, nie zmienią mojego zdania.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nie jestem typem człowieka, który olewa kapelę tylko dlatego, że nie powiela swojego najbardziej rozpoznawalnego albumu na wszystkich krążkach, ale "Renewal", pomijając już zawartość muzyczną, jest nawet źle wyprodukowany.. ten album jest po prostu spieprzonym kawałkiem eksperymentu - podobnie jak "Cause For Conflict", "Outcast" czy "Endorama" - Kreator koniecznie chcieli zrobić w swojej muzyce progres, odciąć się od prymitywnej muzyki swojej młodości i musieli przejść przez ten syfiasty poligon doświadczalny co niestety nie wyszło im na dobre, chociaż sami przyznają, że było to konieczne, aby doszli do tego czym są teraz. Mimo, że to co obecnie grają też mi nie pasi, to jednak muszę przyznać, że od "Violent Revolution" przynajmniej znów zaczęli grać jako tako z jajami. Zbyt melodyjnie, ale z jajami.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Uffffff... bo już się przestraszyłem, że "Renewal" to jednak nowatorski worek z oczkami puszczonymi fanom Voviod
Tak ja ostatnie Cryptopsy.
Do tematu. Jak powiem, że "Better Off Dead" jest jedyną płytą Sodom, jakiej chce mi się jeszcze w ogóle słuchać, to znowu będzie aj-waj? A że "Cold Sweat" to rewelacyjny cover?

Do tematu. Jak powiem, że "Better Off Dead" jest jedyną płytą Sodom, jakiej chce mi się jeszcze w ogóle słuchać, to znowu będzie aj-waj? A że "Cold Sweat" to rewelacyjny cover?
Yare Yare Daze
- Gore_Obsessed
Lubię ten album, naprawdę. "Agent Orange", "Remember The Fallen", "Magic Dragon", "Ausgebombt" czy cover TANK są naprawdę świetne. Wyżej stawiam jednak WSZYSTKIE pozostałe oficjalne wydawnictwa SODOM z wyjątkiem "Get What You Deserve" (które również lubię - nigdy nie dali dupy).
"Ausgebombt" uwielbiam. To był mój pierwszy kontakt z SODOM - teledysk do tego kawałka, rok '90.
"Ausgebombt" uwielbiam. To był mój pierwszy kontakt z SODOM - teledysk do tego kawałka, rok '90.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Można w tym miejscu się zastanowić ile jest lepszych kawałków thrashowych od "Ausgebombt". Majstersztyk.
- Aron
- postuje jak opętany!
Mam do tej płyty ogromny sentyment, bo to pierwsza płyta piwożłopów z Gelsenkirchen jaką słyszałem i zarazem jedna z pierwszych płyt thrash metalowych jaki dane mi było słuchać. Stąd się chyba wzięła moja słabość do niemieckiego thrashu na najbliższe lata 

Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
- rasowy masterfulowicz
chociazby Bombenhagel :+)vomit pisze:Można w tym miejscu się zastanowić ile jest lepszych kawałków thrashowych od "Ausgebombt".
I AM MORBID