URFAUST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mental
- weteran forumowych bitew
Re: Urfaust
Mi sie podoba, szczegolnie drugi kawalek jest swietny. Nie znam reszty ich materialow, jakies rekomendacje? Ponoc "Geist ist Teufel" to w calosci dark ambient, a ja nie moge sie skupic przy ambiencie, bo cierpie na ADHD

You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
"Drei Rituale Jenseits Des Kosmos" to jeden z najlepszych materiałów BM jakie ostatnio słyszałem. Mało co zrobiło na mnie porównywalne wrażenie w ostatnim czasie.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
a mnie rozśmieszyło do łez 

Widocznie mamy zupełnie różne poczucie humoru. Jednegio śmieszy Urfaust, drugiego Darkthrone 

- twoja_stara_trotzky
Mnie i to i to śmieszy, tyle, że Darkthrone śmieszy mnie jak dobry komik, a Urfaust jak niedorozwinięty walczący ze schodami. :lol:
Dla mnie to on jest jak komik, któremu skończyły się pomysły, więc stara sie nadrabiać bezczelnościątwoja_stara_trotzky pisze:Darkthrone śmieszy mnie jak dobry komik

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ile można klepać to samo? Pijaczkowato folkowy wokal był fajny na 1szej płycie, ale oni jadą dalej bez opamiętania.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Set
- postuje jak opętany!
Wow! Dziwne, jakoś wcześniej nie miałem okazji z tą kapelą. Słucham własnie numerków na myspace, jestem w szoku... Zajebiste 
edit: numer ze splitu z Circle Of Ouroboros to jakas pierdolona schiza. O kurwa

edit: numer ze splitu z Circle Of Ouroboros to jakas pierdolona schiza. O kurwa
NECRO SKINS SOCIETY
- hcpig
Fajne te ich splity, ostatnia EPka też. Takie transowe granie ze szczyptą zamierzonego kiczu.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
"Drei Rituale..." obiło mi się o uszy. Jest bardzo fajne. Ogólnie bardzo spoko klimatyczne granie.
Słucham sobie od wczoraj Der freiwillige Bettler - ostatniej płyty URFAUST i jestem zachwycony! Zawsze lubiłem tę kapelę, ale ich nowa płyta opętała mnie okrutnie. Bardzo melodyjna, przestrzenna, smutna... cholera, czasami to nawet nie smutek, ale czysta rozpacz! Niby nic odkrywczego, ale jednocześnie na tyle oryginalne, że nie znajduję na swojej półce żadnego substytutu dla tego albumu. Czuję, że ten krążek oraz split Infernal War/KSM w idealny sposób wprowadzą mnie w klimat świąt Bożego Narodzenia. Zdecydowanie polecam!
Którąkolwiek płytę Urfaust ciężko łyknąć po całości za jednym posiedzeniem (no chyba że splity). Wszystko się zgadza klimat, smutek, rozpacz ale na dluższą metę to męczy, zawodzenie wokalu z upływającymi minutami traci moc i przeradza się w irytację. Natomiast wyrywkowo po "ulubionych" numerach to zajebiste dźwięki (momentami z kosmosu).
Niszczy mnie ten zespół przeokrutnie. Nie znam chyba drugiego blackmetalowego tworu, który z podobną gracją balansuje na granicy geniuszu i totalnej wiochy. Ostatnia płyta kapitalna.
Bo Ty nie rozumiesz black metalu - dla Ciebie black metal to ostatnie płyty Satyricon. :)twoja_stara_trotzky pisze:a mnie rozśmieszyło do łez :lol:
- maciek z klanu
dla mnie to zespol absolutny. wytworzyl swoj styl.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Self
- rasowy masterfulowicz
Zawsze miałem problemy z zapamiętywaniem tych wszystkich nazw black metalów, szczególnie wziętych z Tolkiena - to ten płaczący Holender? Jak tak to lubię, momentami monotonne to to i nieco odpustowe, ale mimo wszystko niebanalne.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: URFAUST
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: URFAUST
http://www.roadburn.com/2011/11/urfaust ... terburner/
No proszę. Ja wiem, że kiedyś nawet Trocki ich pokocha.
No proszę. Ja wiem, że kiedyś nawet Trocki ich pokocha.