EHNAHRE - The Man Closing Up [2008]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
EHNAHRE - The Man Closing Up [2008]
ja tylko na chwilę, aby poinformować was, że płyta roku anno domino 2008 nazywa się "The Man Closing Up" i wydali ją debiutanci (choć tak nie do końca z USA, co się zwą EHNAHRE. nic więcej nie zdradze, poza tym, że od kilku dni leżę na łopatkach i kwiczę. posłuchajcie "na dziewiczo", tak będzie zabawniej 

- grot
- weteran forumowych bitew
Re: EHNAHRE - The Man Closing Up [2008]
Nie wiem czy najlepsze w tym roku, ale dobre to cholerstwo.
Gdyby ktoś jeszcze chciał posłuchać mała podpowiedź - Kayo Dot.
EDIT: o, znikający post
Gdyby ktoś jeszcze chciał posłuchać mała podpowiedź - Kayo Dot.
EDIT: o, znikający post

- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- hcpig
Miałem wkleić spoiler z PRALNI, ale chuj, nie będę taki wredny:))))))
A teraz poważnie. Początek płyty inkorporujący piwnicę/kryptę/studnię/brud/deathmetal/kaos/łamańce faktycznie jest MORDERCZY (dawno tak inteligentnej lawiny dźwięków w ramach metalu nie słyszałem) podobnie zbliżony doń zamykacz wzbogacony udziałem instrumentów dętych , przy dronach natomiast wymiękam i wybijają mnie z rytmu płyty, po mojemu zbędny balast. Całość genetycznie przypomina mi nawet nieco ostatnie Ruins, z tym że Ehnahre nagrało zdecydowanie ciekawszy stuff... ale czy płyta roku? Chyba jednak nie...
A teraz poważnie. Początek płyty inkorporujący piwnicę/kryptę/studnię/brud/deathmetal/kaos/łamańce faktycznie jest MORDERCZY (dawno tak inteligentnej lawiny dźwięków w ramach metalu nie słyszałem) podobnie zbliżony doń zamykacz wzbogacony udziałem instrumentów dętych , przy dronach natomiast wymiękam i wybijają mnie z rytmu płyty, po mojemu zbędny balast. Całość genetycznie przypomina mi nawet nieco ostatnie Ruins, z tym że Ehnahre nagrało zdecydowanie ciekawszy stuff... ale czy płyta roku? Chyba jednak nie...
Yare Yare Daze
-
- rasowy masterfulowicz
Jaka płyta roku? Dobre toto, ale bez przesady.
Kolaż 4xD (death, doom, drone, dęte) na jazzujących (czasem) podkładach z małymi wycieczkami w kierunku eksperymentów wokalnych.
W deathowych partiach mocno słychać Incantation, Gorguts i Dripping.
Kolaż 4xD (death, doom, drone, dęte) na jazzujących (czasem) podkładach z małymi wycieczkami w kierunku eksperymentów wokalnych.
W deathowych partiach mocno słychać Incantation, Gorguts i Dripping.
- twoja_stara_trotzky
drony są idealne - dają odetchnąć.jester pisze:Miałem wkleić spoiler z PRALNI, ale chuj, nie będę taki wredny:))))))
- twoja_stara_trotzky
co lepsze?Pelson pisze:Jaka płyta roku? Dobre toto, ale bez przesady.
-
- rasowy masterfulowicz
Moje trzy, oczywiście mocno subiektywne strzały:twoja_stara_trotzky pisze:
co lepsze?
Have a Nice Life - Deathconsciousness
Mothlite- The Flax of Reverie
Leviathan- Massive conspiracy against all Life
- 4m
- weteran forumowych bitew
Kurr, czyta mi w myślachPelson pisze:Moje trzy, oczywiście mocno subiektywne strzały:twoja_stara_trotzky pisze: co lepsze?

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
- rasowy masterfulowicz
To nie czytanie w myślach, to się dobry gust nazywa4m pisze:Kurr, czyta mi w myślachPelson pisze: Moje trzy, oczywiście mocno subiektywne strzały:

- twoja_stara_trotzky
1. emo gówno - nie byłem w stanie całego wysłuchaćPelson pisze:Moje trzy, oczywiście mocno subiektywne strzały:twoja_stara_trotzky pisze:
co lepsze?
2. nie znam - co to? z czym to się je?
3. MINIMALNIE słabsze, ale oczywiście doskonałe.
- Skaut
1. buahaha zartujesz? polaczenie Jesu z Joy Division (niech Ci Bonny będzietwoja_stara_trotzky pisze:1. emo gówno - nie byłem w stanie całego wysłuchaćPelson pisze:Moje trzy, oczywiście mocno subiektywne strzały:twoja_stara_trotzky pisze:
co lepsze?

2. jest topic tutaj : http://masterful-magazine.com/forum/vie ... t=mothlite
3. Nie ma szans - lepsze
4. dodaje Portishead - Third
5. Death in June - The Rule Of Thirds
to tak na szybko
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
no 4 i 5 doskonałe pozycje, ale nie lepsze, bo generalnie brakuje im tego czegoś, co zaskakuje, jest nowe, inne i robi kuku.
- Skaut
no jak to 4 nie jest nowe? bo pod JAZZ nie da sie podpiac? przecież tym albumem wywrocili caly trip-hop do góry nogami - cała płyta to jedno wielkie zaskoczenie. Amenttwoja_stara_trotzky pisze:no 4 i 5 doskonałe pozycje, ale nie lepsze, bo generalnie brakuje im tego czegoś, co zaskakuje, jest nowe, inne i robi kuku.

co do 5 to ok, może minimalnie słabsze, choc z drugiej strony - nie znam jeszcze dobrze lirykow "The Man Closing Up"

no i przyszlo jeszcze 6. Slim Cessna's Auto Club - Cipher, ale to robi "kuku" w inny sposób
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
no Cipher świetne, ale ma kilka mielizn 

-
- rasowy masterfulowicz
1. bez żartów, gdzie tam emo?twoja_stara_trotzky pisze:
1. emo gówno - nie byłem w stanie całego wysłuchać
2. na dziś mój kandydat do numero uno.
3. jeśli oceniać wg tego kryterium
to się zgodzę. Ehnahre kombinuje bardziej. Ale Leviathan poniewiera mnie mocniej.twoja_stara_trotzky pisze: brakuje im tego czegoś, co zaskakuje, jest nowe, inne i robi kuku.
-
- rasowy masterfulowicz
Skaut_Kwatermaster pisze: Slim Cessna's Auto Club - Cipher, ale to robi "kuku" w inny sposób
Wiedziałem, że czegoś jeszcze z tego roku nie słyszałem.Skaut_Kwatermaster pisze:
4. Portishead - Third
- twoja_stara_trotzky
zawężając do metalu - tu naprawdę ciężko o lepszy album. wyszło kilka zajebistych, ale żaden z nich nie jest oryginalny, nowatorski czy przekraczający kolejne granice (poniekąd Leviathan, ale tylko poniekąd)
- Skaut
zawężając do metalu, to faktycznie ciężko znależć kontrkandydata, ale nie zawsze o to chodzi. Dorzucę jeszcze trójeczke Darkspace i pomimo braku przekracania granic, ten album mnie podpasował w 100%. Jeszcze Boris, no ale w sumie to nie metal... ok koniec off-topa z mojej strony. Odnośnie tytulowego krążka to pierwsze odsluchy są na plus, ale musze jeszcze się w to wgłębić, aby na chłodno to ocenić.twoja_stara_trotzky pisze:zawężając do metalu - tu naprawdę ciężko o lepszy album. wyszło kilka zajebistych, ale żaden z nich nie jest oryginalny, nowatorski czy przekraczający kolejne granice (poniekąd Leviathan, ale tylko poniekąd)
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
mi Darkspace w ogóle nie pasuje. zero. null. nic.
-
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście masz rację, tylko, że to nie jest kryterium, które dla mnie stanowi o CAŁEJ wartości muzyki. Stąd np nie uwzględniałem w takim mini podsumowaniu Hail of bullets, który zbiorowo gwałci wioski, ale nic nowego do gatunku nie wnosi. Wolę wybrać MCAAL, własnie za tą "innowacyjność".twoja_stara_trotzky pisze:zawężając do metalu - tu naprawdę ciężko o lepszy album. wyszło kilka zajebistych, ale żaden z nich nie jest oryginalny, nowatorski czy przekraczający kolejne granice (poniekąd Leviathan, ale tylko poniekąd)