Out on the 27th of March 2009
NED022 - TEITANBLOOD "Seven Chalices" (in conspiracy with Dauthus/Ajna)
CD/DLP
A monument of horrid Death Metal, as macabre as it is disgusting. Obscene violence and suffocating atmospheres entangled in multiple poisoned layers of perception... heretic and perverse scriptures deranged over 16 pages of bottomless perdition. A menacing experience rooted in an ancient past, yet a renewal by its burning extremism.
TEITANBLOOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
TEITANBLOOD
Nosz powiem, że tego się po NED nie spodziewałem:
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: TEITANBLOOD
słyszałem składanke z ich materiałem - muzycznie mi bardzo pasowali, ale niech im dadza kase na studio i produkcje...
a jesli idzie o szufladki to bardziej mi sie kojarzyli z War Metalem niz Death...
a jesli idzie o szufladki to bardziej mi sie kojarzyli z War Metalem niz Death...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
bez jaj, ned skończyły się religijne bm zespoły chyba

Zarówno split z Proclamation jak i demo 'Genocide Chants to Apolokian Dawn' to zacne materiały tyle, brzmieć by to mogło duuużo lepiej. Zobaczymy jak będzie teraz.
- Morph
- Kontakt:
Mogliby w sumie wydać "Enemy of Man", czy jak to się tam miało nazywać, promocja by chociaż adekwatna była.Scaarph pisze:bez jaj, ned skończyły się religijne bm zespoły chyba![]()
![]()
Mam wrażenie, że niektóre polskie zespoły poradzą sobie nawet przy promocji bliskiej zeruMorph pisze:Mogliby w sumie wydać "Enemy of Man", czy jak to się tam miało nazywać, promocja by chociaż adekwatna była.Scaarph pisze:bez jaj, ned skończyły się religijne bm zespoły chyba![]()
![]()

- COFFIN
Widziałem już tego newsa, chyba także lekkie zdziwienie, choć może nie do końca....A co KSM, to właśnie dzisiaj przyszło mi na myśl, kto wyda nowy album 

'Come the Blessed Madness'
- klaun
- zaczyna szaleć
tzn KSM?klaun pisze:Ja mam jakieś dziwne przeczucie że płyta zamiecie.
- klaun
- zaczyna szaleć
TeitanbloodWarcrimer pisze:tzn KSM?klaun pisze:Ja mam jakieś dziwne przeczucie że płyta zamiecie.

Koulrophobia
Możliwe, bo co do KSM to jestem pewienklaun pisze:TeitanbloodWarcrimer pisze:tzn KSM?klaun pisze:Ja mam jakieś dziwne przeczucie że płyta zamiecie.

- COFFIN
Słyszałeś coś z tego nowego materiału?Warcrimer pisze: Możliwe, bo co do KSM to jestem pewien![]()
'Come the Blessed Madness'
Nie, ale i tak jestem pewien. Ilekroć M. podsyłał choćby szkielety nowych utworów to wiedziałem, że będzie pozamiatane i było. Dlatego kredyt zaufania jest przeogromny.COFFIN pisze:Słyszałeś coś z tego nowego materiału?Warcrimer pisze: Możliwe, bo co do KSM to jestem pewien![]()
-
- rasowy masterfulowicz
tak zamieszaliscie , ze sie pogubilem
kto ma wydac nowe KSM?

- Morph
- Kontakt:
Southern Lordslayer pisze:tak zamieszaliscie , ze sie pogubilemkto ma wydac nowe KSM?

- Morph
- Kontakt:
No, brzmienie eleganckie, słychać wszystko. Płytka na razie zapowiada się co najmniej dobrze, słychać niesamowity potencjał.
- twoja_stara_trotzky
dobre dobre
na pewno lepsze od Archgoat.
na pewno lepsze od Archgoat.
-
- rasowy masterfulowicz
Teitanblood - Seven Chalices (2009)

disgust , pentagramy , siara z Hiszpanii. Skojarzenia z Blasphemy , wczesnym Beherit .
Tez mi sie zdecydowanie bardziej podoba od Archgoat

disgust , pentagramy , siara z Hiszpanii. Skojarzenia z Blasphemy , wczesnym Beherit .
Tez mi sie zdecydowanie bardziej podoba od Archgoat