StrommoussHeld

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

StrommoussHeld

06-04-2009, 18:50

Zespół oryginalny i potrafiący namieszać nie tylko na polskiej scenie. Wybałuszył gały i wymiętosił uszy wielu krytykom choć chyba w narodzie wielkiej kariery nie zrobił. Przez jednych uważany za objawienie i ambitny projekt w morzu wtórności a przez innych odbierany jako zbyt wymyślne pitolenie.

Tak się szczęśliwie składa, że miałem okazję śledzić ich postępy od Being as A Compromise i stwierdzam, że z każdą płytą robili postępy i kiedy usłyszałem od jednego z zainteresowanych, że powoli urzeczywistnia się wizja następcy Halfdecadence ucieszyłem się szczerze. Warto zaglądać za kurtynę, bo to muzyka nieprzeciętna i oryginalna.

Co sądzicie o tym postindustrialnym, arcturuso-samaelowatym polskim towarze eksportowym?
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: StrommoussHeld

06-04-2009, 18:58

kto pierwszy rzuci kamieniem? :D
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

06-04-2009, 19:06

to może na "czy-cztery" :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

06-04-2009, 19:50

Twój Wujek pisze:Co sądzicie o tym postindustrialnym, arcturuso-samaelowatym polskim towarze eksportowym?
Pamiętam ich z czasów, gdy robili kawałki na modplug trackerze :D Lubię, bo jako nieliczni z polskiego podwórka nie małpowali i nie grali czegoś "bo tak się gra". Na pewno sprawdzę, jeżeli wypuszczą nowy materiał.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

06-04-2009, 20:08

Ale za co te kamienie? Ja być na forum niedługo i nie wiedzieć za co, nie śledzić też newsów sceny metalowej... :roll:
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?

Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

23-03-2011, 20:25

"Behind the Curtain" oceniam tak pół na pół, to co z metalu akurat u nich jest w większości be. Chcesz ambitniejszy 'awangardowy' (jak ja nie znoszę tego słowa) metyl z Polski bez wsi to obadaj sobie debiut PSYCHOTROPIC TRANSCENDENTAL.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

23-03-2011, 20:29

hcpig pisze:PSYCHOTROPIC TRANSCENDENTAL.
+1
DCI Hunt

23-03-2011, 20:58

Może było inaczej, nie wiem, ale historia tej kapeli pasuje do schematu: nagrywamy materiał---->>>zespół zaczyna robić jakieś tam zamieszanie---->>>>podpisujemy kontrakt z MMP i.............chuj wszystko strzela :) Z tego co pamiętam ten zespół miał potencjał i w przyszłości mogło z tego wyniknąć coś ciekawego. Przynajmniej wtedy tak to odbierałem, choć nie była to moja bajka.
[V]

23-03-2011, 21:00

Analripper pisze:
hcpig pisze:PSYCHOTROPIC TRANSCENDENTAL.
+1
IMO z perspektywy czasu - przeegzaltowane przenarkotyzowane pseudoawangardowe byle co. nie warto.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

23-03-2011, 21:01

oni sie chyba reaktywowali, cos Maels pisal niedawno.
Awatar użytkownika
Hatefire

23-03-2011, 21:11

Jak dla mnie to przekombinowane było zawsze. Przekombinowane, ale było słychać że chłopaki potencjał mają, tylko proporcji złapać chłopaki jakoś tak nie umieli.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
[V]

23-03-2011, 21:14

Hatefire pisze:Jak dla mnie to przekombinowane było zawsze. Przekombinowane, ale było słychać że chłopaki potencjał mają, tylko proporcji złapać chłopaki jakoś tak nie umieli.
za duzo jaraja i za bardzo sa przekonani o wlasnej absolutnej zajebistosci.posypac glowe popiolem i grac grac grac
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
hcpig

24-03-2011, 10:34

Już się zgubiłem, o którym bendzie piszecie w ostatnich postach :)
Analripper pisze:oni sie chyba reaktywowali, cos Maels pisal niedawno.
No faktycznie coś się dzieje, wypuścili (tzn STROMMOUSSHELD) singla w 2009 do ściągnięcia za free w różnych formatach. Tak sobie słucham i nawet ciekawą wróży im przyszłość, cover LAIBACH też ok.
Yare Yare Daze
[V]

24-03-2011, 10:39

ja pisalem o PT

a w S to nie gral/gra Pi przypadkiem?
Awatar użytkownika
hcpig

24-03-2011, 10:41

Ten z Mega-Sina? Tak.
Yare Yare Daze
Buła
postuje jak opętany!

24-03-2011, 10:42

właśnie ma ktoś albo wie gdzie można zdobyć dema StrommoussHeld
bo zarówno Behind the Curtain jak i Halfdecadance to doskonałe płyty wg mnie są
mam też jakiś singiel, który to był swego czasu dawany jako bilet na koncercie w Warszawie
a i ten singiel kótóry ukazał się tylko w wersji cyfrowej jest niezły
a i koncerty grali rewelacyjne
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

24-03-2011, 11:30

Conflagrator pisze:Może było inaczej, nie wiem, ale historia tej kapeli pasuje do schematu: nagrywamy materiał---->>>zespół zaczyna robić jakieś tam zamieszanie---->>>>podpisujemy kontrakt z MMP i.............chuj wszystko strzela :) Z tego co pamiętam ten zespół miał potencjał i w przyszłości mogło z tego wyniknąć coś ciekawego. Przynajmniej wtedy tak to odbierałem, choć nie była to moja bajka.
Może i MMP miało swoje zatrute pióro w tej historii, ale według mej skromnej wiedzy rozbiło się wszystko o spore kłopoty ze zdrowiem jednego z nich oraz rozrzucenie ziomów po różnych miastach. Nie ciągnęli tego przez kilka lat, ale powrót ma być. Podobno. Coś jak DukeNukem - ma być, ma być... :D

Z tymi koncertami to różnie bywało, oberwało im się nawet swego czasu za to, że na pełnym nagłośnieniu padł im komp i rozpoczęli gig w starym Mega od melodyjki Windowsa. ;) Ortodoksi mieli używania przez miesiąc. ;)

Z demami chyba będzie problem. Being as a Compromise krąży zapewne jako (prawie-)rarytas a to pierwsze z łacińskim tytułem jest raczej absolutnie nie do dostania. Było takim już podczas ery kurtyny.

Plasfodeur
weteran forumowych bitew

25-06-2012, 17:14

Jakby ktoś czekał na obiecywany drugi pełen album, to może zawiesić ucho nad projektem gdzie wokalnie udziela się Kvass.

http://umdp.bandcamp.com/

Brzmi fajnie, zresztą ten gość na żywo wypada zdecydowanie lepiej niż Maels.
Grrrówno!
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

25-06-2012, 17:21

[V] pisze: IMO z perspektywy czasu - przeegzaltowane przenarkotyzowane pseudoawangardowe byle co. nie warto.
Jeśli chodzi o StrommoussHeld, zgadzam się. Mam alergię na mroczną awangardę robioną przez metalowców. Nie lubię po prostu, torsji dostaję. Egzaltacja, pretensjonalność, niczym w poezji modernistycznej, która może zachwycać, gdy jest się nadwrażliwym studentem polonistyki, a gdy jest się mężczyzną, po prostu podobać się nie może.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

25-06-2012, 17:25

mam kumpla ktory jest strasznym zapalencem na punkcie strommoussheld, totalnie nie moja bajka :) kupie plyte TP jak ktos ma pm.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ