CICATRIX
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: Cicatrix
zajebiście, jak ja dawno nie słyszałem tej nazwy. kurde, ile to już lat?
życzę powodzenia w poszukiwaniach wydawcy.
życzę powodzenia w poszukiwaniach wydawcy.
-
- rasowy masterfulowicz
No i świetnie, powrót to WIELKI kurwa no
oby szybko jakiś wydawca szczaił kult

oby szybko jakiś wydawca szczaił kult

- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Kiedys ta nazwa gdzies mi sie obila, ale zapomnialem co graja... wszedlem na ms... i w sumie to bieda taka troche :/
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Gore_Obsessed
Słychać dużo DERANGED, a to bardzo dobrze. W Berno studio nagrywajcie. ;)
Nawet nie jestem w stanie ocenić jak bardzo się zespół rozwinął, bo, szczerze powiedziawszy, nie pamiętam już nawet zawartości "Disable". Nie słyszałem tego materiału ponad dekadę. Pamiętam tylko, że byli lepsi niż HERESY.
Nawet nie jestem w stanie ocenić jak bardzo się zespół rozwinął, bo, szczerze powiedziawszy, nie pamiętam już nawet zawartości "Disable". Nie słyszałem tego materiału ponad dekadę. Pamiętam tylko, że byli lepsi niż HERESY.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- rasowy masterfulowicz
W Polsce prawie nie ma kapel grajacych w tym klimacie, moze Cicatrix po czesci wypelni te luke bo numery z myspace sa dobre. Wokal bardzo elegancki.
I AM MORBID
- Rattlehead
Zajebista informacja! Mam gdzieś na kasecie jeszcze split z Heresy i chyba demo Disable zakupione w kultowym rzeszowskim Gambicie. Pamiętam, że sweggo czasu rozjebało mi czaszkę, aż sobie poszukam i zapodam jak wrócę do domu. Fajne nowe kawałki. Chłopakom życzę powodzenia i z niecierpliwością czekam na nowe wydawnictwo.
support music, not rumors
Miałem kiedyś 'Disable' na splicie warszawskim Heresy i niezłe to było. Tasma już dawno przepadła, więc pewnie szybko tego ponownie nie usłyszę.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Oj też to miałem i taśma zniknęła
Widziałem chłopaków jakiś czas temu na żywo i nie jest źle, nawet całkiem fajnie. Myśle, że nie pokazali na co ich stać ze względu na miejsce, w którym grali

Widziałem chłopaków jakiś czas temu na żywo i nie jest źle, nawet całkiem fajnie. Myśle, że nie pokazali na co ich stać ze względu na miejsce, w którym grali

-
- rozkręca się
Kasetkę posiadam do tej pory, inna rzecz, że nie za bardzo jest na czym słuchać.
Swego czasu stronka z "Disable" mocno była eksploatowana później słyszałem jeszcze ich "Heading for mental suicide", ale jakoś długo w odtwarzaczu u mnie miejsca nie zagrzała. Nie mniej jednak na pewno zaopatrzę się w nowy materiał jak już będzie wydany.
Swego czasu stronka z "Disable" mocno była eksploatowana później słyszałem jeszcze ich "Heading for mental suicide", ale jakoś długo w odtwarzaczu u mnie miejsca nie zagrzała. Nie mniej jednak na pewno zaopatrzę się w nowy materiał jak już będzie wydany.
myspace.com/soulsnatcherpl
-
- rozkręca się
http://www.mediafire.com/?sharekey=419c ... f6e8ebb871
nowe kawałki z myspace tylko, że w lepszej jakości
pzdr!
nowe kawałki z myspace tylko, że w lepszej jakości
pzdr!
-
- rasowy masterfulowicz
Heading for mental suicide było bardzo przyjemne z tego co pamiętam 

- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Cicatrix to puławska krew zmieszana z lubelska perłą... Nie bede mowil w jakich proporcjach 

-
- rozkręca się
-
- rasowy masterfulowicz
Puławy kojarzą się wielu osobom przede wszystkim z Zakładami Azotowymi. Ciekawi mnie czy teraz zauważalny jest negatywny wpływ na środowisko naturalne w związku z ich działalnością? Kiedyś był to zdaje się duży problem...

-
- rozkręca się
dwa nowe kawałki po pełnym masteringu na www.myspace.com/cicatrix666
- Maleficio
- Kontakt:
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
watstreetcleaner pisze:Puławy kojarzą się wielu osobom przede wszystkim z Zakładami Azotowymi. Ciekawi mnie czy teraz zauważalny jest negatywny wpływ na środowisko naturalne w związku z ich działalnością? Kiedyś był to zdaje się duży problem...WTF
a swoja droga tez intryguje mnie ta nazwa. co ona wlasciwie znaczy?

this is a land of wolves now
- Najprzewielebniejszy
Blizna (cicatrix)
Blizna (cicatrix) jest tkanką łączną włóknistą powstającą w procesie gojenia, która zastępuje tkankę uszkodzoną przez uraz lub chorobę. Tworzenie blizny jest częścią normalnego procesu gojenia się rany, w którym uszkodzona skóra właściwa zostaje zastąpiona nową, dobrze unaczynioną, tkanką ziarninującą, z licznymi najpierw ułożonymi przypadkowo, potem już w sposób uporządkowany włóknami kolagenu. Blizna powstaje w miejscu zranienia lub innego uszkodzenia skóry.
Właściwości
Zranienie daje początkowo bliznę silnie zaczerwienioną, która następnie przyjmuje kolor perłowy. Skóra w miejscu po dużej ranie już nie odzyskuje naturalnego koloru. Ostateczny wygląd blizny zależy od uwarunkowań osobniczych i predyspozycji dziedzicznych.
Z powodu braku włókien sprężystych i przydatków blizny mają skłonność do pękania.
Ze względu na większą urazowość, na występowanie blizn szczególnie narażone są dzieci, których skóra jest fizjologicznie bardziej napięta.
Blizna (cicatrix) jest tkanką łączną włóknistą powstającą w procesie gojenia, która zastępuje tkankę uszkodzoną przez uraz lub chorobę. Tworzenie blizny jest częścią normalnego procesu gojenia się rany, w którym uszkodzona skóra właściwa zostaje zastąpiona nową, dobrze unaczynioną, tkanką ziarninującą, z licznymi najpierw ułożonymi przypadkowo, potem już w sposób uporządkowany włóknami kolagenu. Blizna powstaje w miejscu zranienia lub innego uszkodzenia skóry.
Właściwości
Zranienie daje początkowo bliznę silnie zaczerwienioną, która następnie przyjmuje kolor perłowy. Skóra w miejscu po dużej ranie już nie odzyskuje naturalnego koloru. Ostateczny wygląd blizny zależy od uwarunkowań osobniczych i predyspozycji dziedzicznych.
Z powodu braku włókien sprężystych i przydatków blizny mają skłonność do pękania.
Ze względu na większą urazowość, na występowanie blizn szczególnie narażone są dzieci, których skóra jest fizjologicznie bardziej napięta.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt: