WARBRINGER (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
WARBRINGER (US)
Zakładam wątek z niezwykle prozaicznej przyczyny: od niedawna świetnie mi się słucha mało odkrywczego, furiackiego, jadowitego Thrashu w wykonaniu tego kwintetu. W lutym 2008 roku zadebiutowali w barwach Century Media albumem "War without end", a, już w tym roku, zaledwie piętnaście miesięcy później, uderzyli po raz drugi "Waking into nightmares". W tym czasie wymieniona została cała sekcja rytmiczna, co, moim zdaniem, jeszcze bardziej wzmocniło siłę rażenia. Przy produkcji swoich albumów mieli już okazję współpracować z Billem Metoyerem i Garym Holtem, w obu przypadkach efektem brzmienie jak żyleta. Wiem, że wielu z Was ma już dość fali retro, ale, naprawdę, w tym przypadku warto (jeszcze, wciąż...) zrobić wyjątek. Czuć tu taką werwę, młodzieńczą energię, szczerą radość, że to się udziela słuchającemu. Ja tak mam, przynajmniej.
Na zachętę:
http://www.myspace.com/warbringer
Na zachętę:
http://www.myspace.com/warbringer
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: WARBRINGER (US)
O nawet nie wiedzialem ze sie zmenil sklad ale faktycznie, zbadalem z przyzwyczajenia i jest duzo lepsza od poprzedniej ktora w sumie niczym szczegolnym sie nie wyrozniala i byla na jedno kopyto w zasadzie. Ta tez nie jest tez zbyt odkrywcza, bo co tu odkrywac ale slucha sie duzo fajniej. Z fali tego retrotraszyku fajna jest druga plyta portugalskiego Pitch Black.
woodpecker from space
- Triceratops
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Dla niego to żaden problem przecież...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Triceratops
- H-K44
Triceratops pisze:No racja, odfoliuje za rok, poslucha za 2

Słyszałem debiut i było całkiem znośne. Problem w tym, że jak mam ochotę na takie granie to sobie puszczam Sodom, stary Kreator, Violent Force etc i siłą rzeczy taki Warbringer czy inny Avenger Of Blood, choć całkiem fajny, nie jest mi do szczęścia potrzebny. No, ale jak ktoś słucha głównie thrashu to mu pewnie dobrze robi wysyp takich kapel.
- H-K44
A tu bach - power metal.Maria Konopnicka pisze: a dlaczego nie? doskonale wiem czego mogę się spodziewać - energetyzującego thrashu z wykopem

- gelO
- rasowy masterfulowicz
Mi się nawet niechce tego słuchać, może i źle nie grają. Jak chce trash'u posłuchać to odpale Exodus czy Kreator. Zniechęcił mnie jecze koncert w tamtym roku przed Suffocation, nie mogłe patrzeć na tych chłopczyków 

- Husar
^^ to samo u mnie. Poprostu jest tyle zajebistych kapel do posluchania ze jakies powielacze patataj mnie nie kreca. Moze jak bede starym 30 letnim prykiem i bede znal wiekszosc tego co trza to bede wglebial takich lepkow z ligi okregowej
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Block69
To żeś dowalił kilku osobom...Husar pisze:Moze jak bede starym 30 letnim prykiem

PENIS METAL
- Husar

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Nie jesteś maniax.Husar pisze:bede znal wiekszosc tego co trza to bede wglebial takich lepkow z ligi okregowej
Yare Yare Daze
- Adrian696
Husar to ostatnio sobie grabiBlock69 pisze:To żeś dowalił kilku osobom...Husar pisze:Moze jak bede starym 30 letnim prykiem

ale nawet przy zalozeniu ze 30 letni pryk poslucha to z nudy - to i tak racji nie ma - bo nowego warbringera przesluchalem dwa razy i tak jak napisalem na forum - nuda - jesli to jest czolowy przedstawicie tej genialnej nowej fali thrashu - to cala fala moze wypierdalac....
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Husar
jester pisze:Nie jesteś maniax.Husar pisze:bede znal wiekszosc tego co trza to bede wglebial takich lepkow z ligi okregowej
zalezy czego. Jak mam cala poleczke plyt i kaset do wyboru z porzadnym metalem to nei chce mi sie bawic w sciaganie jakichs popluczyn po amerykanskim thrashu. wole dojebac z grubej rury Possessed albo Darek Angel i niech napierdala z jajem a nie pyk pyk patataj patataj dzy dzy dzy dzy umcyk patataj
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Przecież się zbijam Husar, zluzuj
Co do fali retro thrashu - nie znam Municipal Waste, a to ponoć coś więcej niż zwykłe popłuczyny po 80's, zbiera dość entuzjastyczne opinie. Prawda li to?

Co do fali retro thrashu - nie znam Municipal Waste, a to ponoć coś więcej niż zwykłe popłuczyny po 80's, zbiera dość entuzjastyczne opinie. Prawda li to?
Yare Yare Daze
- Adrian696
MW fakt - jest najjaśniejszym punktem tej fali - ale crossover popularny był równiez w latach 80 - wiec jednak to nic odkrywczego... fakt moim zdaniem najlepsza kapela okołotharashowa po 2000 roku...jester pisze:Przecież się zbijam Husar, zluzuj![]()
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Block69
Bo to już pod crossover podchodzi a tego zbyt dużo sie nie gra. Fajne.
PENIS METAL
- Gore_Obsessed
Myślę, że jednak troszkę krzywdząca większość przedstawionych tu opinii. Wydaje mi się, że coś tam jednak do pokazania WARBRINGER ma (pomijam fakt, że mi się tego, po prostu, słucha z wielką przyjemnością). Dowodem choćby "At the crack of doom" z debiutu. Do tego parę niezwykle przebojowych utworów (chciałbym, żeby wielcy tej muzyki nagrywali w ostatnich latach tak porywające kawałki jak "Combat shock"). Na nowej płycie Amerykanie dodatkowo okrzepli, uwidacznia się ich własny styl, a witalność i dawka energii nie zmalały, ani na jotę. Co prawda słyszałem tylko kilka tytułów wydanych w tym roku, ale z pewnością nie zaliczyłbym ich do poślednich: WITCHMASTER, ARMAGEDON, CANNIBAL CORPSE, SATHANAS. Na tym tle "Waking into nightmares" bynajmniej blado nie wypada.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
W ogóle nie odkrywcze ale spoko łojenie, nasłuchali się bardzo dużo Exodus i tak jadą przez całą płytę. Przynajmniej tyle o debiucie (przy okazji jeśli ktoś by chciał to mam debiut w wersji pikczer LP). Muncipal Waste zdecydowanie grają crossover, thrashcora czy jak by to tam nazwać i ponoć są bardzo dobrzy w swojej lidze, ale mnie za chuja takie granie nie bawi, nigdy nie trawiłem DRI, SOD, MOD i podobnych.