Ignivomous - Death Transmutation
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ignivomous - Death Transmutation
To nie są żarty tylko death metal najwyższej próby. Czuć tu Morbid Angel, ale więcej Immolation czy Incantation do tego podlane australijskim klimatem. Bębny rozwala i trochę drze ryja koleś z Abominator. Próbki tutaj:
http://www.myspace.com/ignivomousmetal
http://www.myspace.com/ignivomousmetal
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: Ignivomous - Death Transmutation
Nie mam jeszcze całej płyty, ale z tego co słyszałem na fagspejsie to jestem pewien że album musi być masakratyczny! Oprócz tego intensywnego grzańska które wymieniłeś słyszę tutaj.... naspidowane 20 razy Cianide (ewentualnie jestem głuchy, ale wokal, i atmosfera trochę mi to przypomina). Na domiar złego wczoraj przyszedł Necroscope#22 a tam min Ignivomous!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Z tym Cianide masz sporo racji. Polecam jeszcze demo, EP i Split Ignivomous. Wszystko na podobnym, wysokim poziomie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Po kawałkach na majspejs. jedno słowo - ŚWIETNE!!!
support music, not rumors
Kolejny miazgator w tym roku, który depcze behemotha
(odnosząc się do stosownego tematu). A co do samej płytki zajebisty materiał, miejscami nawet lepszy niż Dead Congregation
edit:
jakby ktoś przypadkiem chciał sobie ją zamówić z NWN to też się na to pisze

edit:
jakby ktoś przypadkiem chciał sobie ją zamówić z NWN to też się na to pisze

- warlust
- rozkręca się
nie pozostaje nic jak podpisac sie pod slowami przedmowcow,
od kilku dni jestem w posiadaniu tego materialu, no i jest miazga jak sto skurwysynow,
porownania do Dead Congregation jak najbardziej na miejscu, choc nie powiedzialbym ze lepsze,
zdecydowanie polecam
od kilku dni jestem w posiadaniu tego materialu, no i jest miazga jak sto skurwysynow,
porownania do Dead Congregation jak najbardziej na miejscu, choc nie powiedzialbym ze lepsze,
zdecydowanie polecam
- ryszard
- postuje jak opętany!
jedna z tych płyt, na które czekam z niecierpliwością.
niedługo powinienem posłuchać, chyba że nadarzy się okazja do zakupu.
niedługo powinienem posłuchać, chyba że nadarzy się okazja do zakupu.
That's what she said !
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Bardzo dobra płyta. Mroczne , przybrudzone a jednak wystarczająco czytelne brzmienie jest sporym atutem tego materiału. Nie zaryzykuje twierdzenia, ze lepsze to niż Dead Congregation, ale poziom prawie ten sam. Mały minus za wydanie.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Chodzi o wersję CD? Tak wygląda tylko pierwszy press 1000 sztuk, reszta ma być normalnie w pudełku. Nie wiem jak wam, ale mi ten tytuł w kurwę się kojarzy z trylogią Throneum.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Marne to strasznie, ale nie dałem rady wysłuchać więcej niż 2 sample więc już nic nie piszę.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Wiadomo, rehy Vlad Tepes to to nie są.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie da sie ukryć, ale moment 0:35-0:43 w tytułowym numerze to przekwas.
- ryszard
- postuje jak opętany!
mam prośbę - może ktoś nieco przybliżyć wygląd tego pierwszego wydania?
właśnie pojawiło się na allegro i mam dylemat czy kupować, czy czekać na normalne wydanie.
właśnie pojawiło się na allegro i mam dylemat czy kupować, czy czekać na normalne wydanie.
That's what she said !
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Duża ksiażeczka w gabarytach 'epkowych' a płyta w kopercie. Ja wolałbym w normalny pudełku, ale nie wiadomo kiedy takie będa, więc musi mi takie wystarczyć...
- ryszard
- postuje jak opętany!
dzięki.AroHien pisze:Duża ksiażeczka w gabarytach 'epkowych' a płyta w kopercie. Ja wolałbym w normalny pudełku, ale nie wiadomo kiedy takie będa, więc musi mi takie wystarczyć...
i tak chuj bombki strzelił - poszły już 4 sztuki na allegro. mam nadzieję, że Bart jeszcze ma jakieś egzemplarze.
That's what she said !
AroHien pisze:Duża ksiażeczka w gabarytach 'epkowych' a płyta w kopercie. Ja wolałbym w normalny pudełku, ale nie wiadomo kiedy takie będa, więc musi mi takie wystarczyć...
Co do normalnego wydania to przyjdzie poczekać ok pół roku. Ja już miałem brać to wydanie, ale już wykupili

Edit: nie, narazie nie ma

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jeśli ktoś z Warszawy chciałby sie dorzucić do zamówienia to może jeden bodajże szwab od ktorego kupiłem na egay ma jeszcze sztuke tego wynalazku. Poza tym ma jeszcze to:
Contamino (SWE) - Mother Nature Gassed - TAPE Demo RARE - shared a split with Arckanum
Kraken (UK) - A Man's Gift to Himself - TAPE Demo - 1999 black metal like old Emperor
Enmity (UK) - Promo - TAPE - tech. death metal like At The Gates
Mortuus (SWE) - De Contemplanda Morte CD - Ajna Offensive - black like Watain, Ondskapt etc
Ohtar/Dark Fury (POL) - Shall I Drink.../The Only Gods - split CD like old Graveland, Infernum
Embalmer (US) - There Was Blood Everywhere CD - Repluse - old death like Autopsy & Incantation
Vargr (SWE) - Werhmacht Satanas CD black metal like Von, Ildjarn by noise artist from Nordvargr, Folkstorm etc
Karnarium (SWE) - Karnarium CD - New - dark swedish death metal like grotesque, gorement, necros christos etc
Contamino (SWE) - Mother Nature Gassed - TAPE Demo RARE - shared a split with Arckanum
Kraken (UK) - A Man's Gift to Himself - TAPE Demo - 1999 black metal like old Emperor
Enmity (UK) - Promo - TAPE - tech. death metal like At The Gates
Mortuus (SWE) - De Contemplanda Morte CD - Ajna Offensive - black like Watain, Ondskapt etc
Ohtar/Dark Fury (POL) - Shall I Drink.../The Only Gods - split CD like old Graveland, Infernum
Embalmer (US) - There Was Blood Everywhere CD - Repluse - old death like Autopsy & Incantation
Vargr (SWE) - Werhmacht Satanas CD black metal like Von, Ildjarn by noise artist from Nordvargr, Folkstorm etc
Karnarium (SWE) - Karnarium CD - New - dark swedish death metal like grotesque, gorement, necros christos etc
- ryszard
- postuje jak opętany!
he, a jednak udało mi się jeszcze załapać na ostatnią sztukę - została wystawiona kilka minut po zakończeniu tej pierwszej aukcji
czekam na paczuszkę - liczę na czołówkę death metalu w tym roku.

czekam na paczuszkę - liczę na czołówkę death metalu w tym roku.
That's what she said !
- olo1972
- postuje jak opętany!
O kur..a!Miazga!
- metalized
- weteran forumowych bitew
Mnie ta płyta owładnęła totalnie , M-A-S-A-K-R-A , no ale to wydanie troche niepraktyczne - nie pasuje na żadną półkę , stojak i inne takie umeblowania , ale między EP czuje sie znakomicie .
PS - sorry , Ryszard , że zdmuchnąłem Ci ostatnią sztukę wtedy
PS - sorry , Ryszard , że zdmuchnąłem Ci ostatnią sztukę wtedy

P.J.E.C.