EVILFEAST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Evilfeast
może i jestem pozerem,ale złapałem ostatnio fazę na Evilfeast.Wiadomo,skojarzenia z Burzum (brzmienie i piękne melodie gitar,klawiszowe tła) oczywiste.Niemniej jednak muzyka przednia...wokalizy w starym dobrym norweskim stylu no i ten klimacik.niemalże second wave ov BM from Norway.co sądzicie? surowizna zalatuje troszkę Szronem albo tak mi się tylko wydaje...
PS.ostatnia produkcja zabija!
PS.ostatnia produkcja zabija!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Evilfeast
Aż sobie sprawdziłem czy sobie jaj nie robisz albo czy nie powstał jakiś drugi Iwylfist, ale po weryfikacji mam do powiedzenia tylko:
NIGGA, PLEASE!
NIGGA, PLEASE!
Give birth to something dead
Give birth to something old
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
no panie,daj pan spokój!naprawdę mi się to spodobało...ale widzę, że zbiorę parę zjebów;)Morph pisze:Aż sobie sprawdziłem czy sobie jaj nie robisz albo czy nie powstał jakiś drugi Iwylfist, ale po weryfikacji mam do powiedzenia tylko:
NIGGA, PLEASE!
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Morph
- Kontakt:
Ale to, że ci się spodobało to nie znaczy że od razu trzeba z tym do ludzi wychodzić, pewne skłonności lepiej jak zostają w ukryciu.
A tak w ogóle to pewnie po prostu nie rozumiem artyzmu czarnej sztuki.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
chciałem się po prostu podzielić emocjami,uczuciami, które wywołała we mnie ta Czarna Sztuka.w sumie do tego służy forum(nie będę przytaczał etymologii tego pojęcia). mozna się śmiać z chłopaka ale muzyka jest bardzo dobra.oczywiście ludziom spoza sceny BM wyda się to niezłą kupą.Morph pisze:Ale to, że ci się spodobało to nie znaczy że od razu trzeba z tym do ludzi wychodzić, pewne skłonności lepiej jak zostają w ukryciu.
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Morph
- Kontakt:
Ta dyskusja jest ponad moje siły 

- black_lava
- rasowy masterfulowicz
ha!Black Metal is the Devil's fuel!Morph pisze:Ta dyskusja jest ponad moje siły
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Funeral Sorcery słuchałem ze 3 razy i nie za specjalnie chce mi się do tego wracać.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Evilfeast to chyba nawet przebija Graveland w swojej przechujowośći... ale słyszałem, ze są ludzie którym ta "mroczna" sztuka się podoba. W końcu nadal jest zapotrzebowanie na leśnych wojowników.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
nie słuchałem Graveland, więc nie mogę się odnieść do Twojej wypowiedzi.próbowałem ocenić wyłącznie muzykę w oderwaniu od "leśnych klimatów" ale widzę,że są pewne komplikacje w tej materii. A tak na marginesie poproszę o rzeczową krytykę zespołu i jego wydawnictw bez posługiwania się argumentami ad hominem i innymi emocjonalnymi.Maleficio pisze:Evilfeast to chyba nawet przebija Graveland w swojej przechujowośći... ale słyszałem, ze są ludzie którym ta "mroczna" sztuka się podoba. W końcu nadal jest zapotrzebowanie na leśnych wojowników.
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: EVILFEAST
Jak dla mnie to jest bardzo marna kopia Burzum, Troll i tam nie wiem jeszcze czego. Nic nowego nie wnosi do swiata rock and rolla. Ale jestem przekonany, ze sa tu ludzie co pieja z zachwytu na kazdy split czy dlugograj Evilfeast. Moze nawet sa tu ludzie co pisza dla niego teksty?
- Tymothy
- postuje jak opętany!
99% zespolow nie wnosi swoja muzyka nic do swiata rock'n'rolla, wiec to w sumie argument z dupyMaleficio pisze:Jak dla mnie to jest bardzo marna kopia Burzum, Troll i tam nie wiem jeszcze czego. Nic nowego nie wnosi do swiata rock and rolla.

Hello darkness, my old friend
-
- weteran forumowych bitew
Nic dodać nic ująć-opinia radykalna, ale niezwykle interesująca i niestety prawdziwa!!!:-)))
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
B. lubię ostatni album, "Funeral Sorcery", a także split z Marblebog (czy jak mu tam). Myślę, że gość ma wyczucie w tym co robi i wrzucanie tego do jednego wora z byle kopistami jest przesadą - ten zespół wyróżnia się wyraźnie na plus. Zdecydowanie też wolę Evilfeast od jakiegoś, dajmy na to, Nargaroth.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Pierwszej płyty wcale nie słyszałem. Drugą gdzieś ostatnio kupiłem, ale nie miałem czasu się wsłuchać. Za to Lost Horizons of Wisdom jest dla mnie bardzo dobra i często jej słuchałem w momencie ukazania się. Świetny mix wczesnej Norwegii. Jedynym mankamentem jest jakieś zamulone brzmienie talerzy, jakby specjalnie pogarszane, co trochę ujmuje ocenie płyty.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
"Funeral Sorcery" wg mnie jest na poziomie zblożonym do "Lost...", świetny i klimatyczny album.
Kilka lat temu dostałem taśmę "Thy Abhorrent Emerging" i jak na taką niepozorną taśmę z kserowaną wkładką było to zaskakująco dobre (przynajmniej wtedy tak mi się wydawało, teraz jestem starszy i bardziej wybredny) - słychać było mnóstwo starej Norwegii, ale w odróżnieniu od tych wszystkich żałosnych i nieudolnych klonów Darkthrone/Burzum, gość potrafił stworzyć ciekawą atmosferę nawiązującą do początku lat 90-tych. Wtedy ciekaw byłem co się z tego wykluje w przyszłości, ale jakoś mi przeszło i na dzień dzisiejszy w/w demo jest jedynym materiałem Evilfeast jaki znam. Może kiedyś...
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Dziwne bo słyszałem tę samą taśmę demo z 5 lat temu i był to taki syf że autentycznie wyrzuciłem to do kosza.... Też do dzisiaj nie słyszałem nic innego tej kapeli, ciekawe jak by mi teraz to podeszło?
-
- zaczyna szaleć
to czego Wy słuchacie???? Evilfeast to REWELACJA!!! Jak ktoś lubi old BURZUM, STRID i old MANES to jest to muza dla niego.
- Lykantrop
Evilfeast to REWELACJA!!!

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95