KEEP OF KALESSIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
valmir
postuje jak opętany!

Keep of Kalessin

17-01-2006, 11:35

zapowiedz nowego albumu 'Armada'

http://www.keepofkalessin.no/videos/kal ... aser10.wmv

z Thebonem i Vylem a bez Attili i Frosta.

Przy okazji zapraszam do dyskusji nt. dotychczasowych wynurzen KoK jak i powyzszego trailera :)
controle and abuse
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

17-01-2006, 11:39

KoK to zajebista kapela!"Agnen..."to jedna z lepszych black metalowych płyt wg mojej oceny.debiut też był ok ale trochę za bardzo słychać na nim Satyricon z czasów "Nemesis...".czekam na "Armadę" z niecierpliwością!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

17-01-2006, 12:03

Ja również wyczekuję nowego albumu.
Miałem mieszane uczucia co do "Reclaim", ale generalnie rokowania na przyszłość są bardzo dobre. Szkoda Attili, a w MayheM wolałem Maniac'a. Chuj z nimi.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

17-01-2006, 17:04

a nie bylo juz takiego tematu?

debiut bardzo mi sie podobal swego czasu, jak mialem straszliwa jazde na satyricon pod koniec lat 90-tych. teraz lezy wsrod innych kaset i sie kurzy. mam jeszcze "agnen", ale nie podoba mi sie. przesluchalem pare razy i odstawilem, jakos nie moglem znalezc na tym albumie niczego co by mnie przyciagnelo na dluzej. byc moze musze sobie odswiezyc, bo zupelnie nie pamietam jak brzmi.
innych plyt nie znam
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

17-01-2006, 18:55

Debiut dobry, "Agnen..." i MCD "Reclaim" bardzo dobre. Myslę, że nowa plyta będzie udana, a to już coś znaczy, gdyż zazwyczaj jestem pesymistą.
never again
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

17-01-2006, 19:00

"Reclaim" bylo genialne... .. czekam na nowa plytke.. zajawka jakos mi sie nie chce wgrac wiec poczekam na calosc...
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

17-01-2006, 19:40

Panie Duże P. oczywiście zgadzam się z Panem w całej rozciągłości..."Agnen..."jest nie tylko b.dobre ale znakomite biorąc pod uwagę ówczesną kondycję BM.moim zdaniem pozostali "true":)
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

17-01-2006, 19:44

No jasne. A ta ponad minutowa zapowiedź nowej plyty jest - krótko mówiąc - fajna (chodzi mi o muzykę oczywiście). Widać, ze zespól próbuje robić coś nowego, własnego.
never again
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

23-01-2006, 15:19

Muzycznie ta płyta będzie na pewno zajebista, na stronie jest wideo z jam session Obsidiana grającego motyw z nowej płyty, zapowiada się nieżle. Nie jestem przekonany natomiast, czy taki animowany obrazek do nowego kawałka będzie pasowal do tej muzy. Jakoś black kojarzy mi się z innymi obrazami, które można by było pokazać, no ale to moja subiektywna opinia...
Awatar użytkownika
COFFIN

23-01-2006, 15:45

[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
Panie Duże P. oczywiście zgadzam się z Panem w całej rozciągłości..."Agnen..."jest nie tylko b.dobre ale znakomite biorąc pod uwagę ówczesną kondycję BM.moim zdaniem pozostali "true":) [/quote]
Dwójka rzeczywiście jest lepsza, chyba dlatego, że szybsza, brutalniejsza i technicznie lepiej zrobiona
stary

23-01-2006, 17:38

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Debiutancki "Through Times of War" wcale mi się z Satyriconem nie kojarzył - pamiętam, że Mystic w swoich reklamówkach rzeczywiście porównywał ten album do muzyki Satyricon, ale bez przesady... dla mnie to co najmniej dwie ligi niżej.
"Agnen" wydał mi się trochę ciekawszy, ale też po dwóch czy trzech przesłuchaniach powędrował na półkę. Dopiero po wysłuchaniu MCD "Reclaim" doceniłem ten zespół - nagrali rzeczywiście kawałek znakomitej muzyki - z tą oryginalnością to bym nie przesadzał, bo gdyby nie byłp "Grand Declaration of War" to pewnie i Reclaim tak by nie brzmiała...
Widziałem ich jeden koncert i przyznam, że się cholernie wynudziłem... [/quote]

to jeden z zespołow które ostatnio dzieki znajomym z masterfula poznałem.bardzo dobra grupa.bardzo.
Awatar użytkownika
JOYLESS
zaczyna szaleć

23-01-2006, 18:39

Calkiem niezly zespol. Demo jest bardzo dobre, "Through Times Of War" tez, "Agnen" nienajgorsze, "Reclaim" moze byc, ale wole wczesniejsze materialy. Nie sluchalem jeszcze tego nowego numeru, ale bardzo sie ciesze, ze na nowym albumie nie bedzie Attilli ani Frosta.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

09-02-2006, 00:05

Słyszał już ktoś Armadę?
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

09-02-2006, 01:16

znam tylko "reclaim",jest git,zwlaszcza come damnation uh,leb urywa.swojądrogą...przypomni mi ktos o co chodzi z tym smokiem Kalessinem?koles to tlumaczylw jednym nrze Sadistic,ale gdzies mi go wjebalo(-:
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

09-02-2006, 08:34

Kalessim to postać z trylogii"Ziemiomorze" Ursuli K. le Guin, pojawia się chyba w "Najdalszym brzegu". Długograje KoK mam słabo obsłuchane , będę to musiał nadrobić. "Reclaim" bardzo mi się podoba. Trochę szkoda , że na "Armadzie" zabraknie Attyli, jego wokale na MCD były niesamowite. Ale myślę, że i bez niego "Armada" będzie na wysokoim poziomie, jeżeli po tak krótkiej zajawce można coś wnioskować.
Only dead fish flows with the stream...
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

09-02-2006, 15:05

dzieki Sveneld,swoja drogą to 100 lat temu czytalem cos z tego,ale nie kojarze...
Awatar użytkownika
COFFIN

14-02-2006, 08:07

[quote][i]Wysłane przez Analripper[/i]
Słyszał już ktoś Armadę? [/quote]
Tzn. czy już ktoś zassał... ?
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

14-02-2006, 16:13

[quote][i]Wysłane przez Set[/i]
znam tylko "reclaim",jest git,zwlaszcza come damnation uh,leb urywa.swojądrogą...przypomni mi ktos o co chodzi z tym smokiem Kalessinem?koles to tlumaczylw jednym nrze Sadistic,ale gdzies mi go wjebalo(-: [/quote]
[quote][i]Wysłane przez sveneld[/i]
Kalessim to postać z trylogii"Ziemiomorze" Ursuli K. le Guin, pojawia się chyba w "Najdalszym brzegu". [/quote]
tetralogii. cykl ma cztery czesci.

[i]Przed nimi z morza wyrastala wyspa, przypominajaca wysoka wieze. Jej czarne urwiska tworzyly szeregi wysokich bryl, czy raczej polaczonych ze soba kolumn, prostych i gladkich, wznoszacych sie na trzysta stop wprost ze wzburzonej wody.
- Oto Twierdza Kalessina - oznajmil mag. - Tak nazwaly ja smoki, kiedy bylem tu dawno temu.
- Kim jest Kalessin?
- Najstarszym...
- Czy on zbudowal to miejsce?
- Nie wiem. Nie wiem nawet czy w ogole zostalo ono przez kogos wzniesione ani ile lat liczy sobie Kalessin. Mowie o nim "on", lecz nawet tego nie jestem pewien. Przy Kalessinie Orm Embar przypomina jednoroczne dziecko, a ty i ja zwykle jetki.[/i]

tlum. Paulina Braiter
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

14-02-2006, 21:22

Racja, czwarta część to "Tehanu".
Only dead fish flows with the stream...
valmir
postuje jak opętany!

14-02-2006, 21:37

[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
[quote][i]Wysłane przez Set[/i]
znam tylko "reclaim",jest git,zwlaszcza come damnation uh,leb urywa.swojądrogą...przypomni mi ktos o co chodzi z tym smokiem Kalessinem?koles to tlumaczylw jednym nrze Sadistic,ale gdzies mi go wjebalo(-: [/quote]
[quote][i]Wysłane przez sveneld[/i]
Kalessim to postać z trylogii"Ziemiomorze" Ursuli K. le Guin, pojawia się chyba w "Najdalszym brzegu". [/quote]
tetralogii. cykl ma cztery czesci.

[i]Przed nimi z morza wyrastala wyspa, przypominajaca wysoka wieze. Jej czarne urwiska tworzyly szeregi wysokich bryl, czy raczej polaczonych ze soba kolumn, prostych i gladkich, wznoszacych sie na trzysta stop wprost ze wzburzonej wody.
- Oto Twierdza Kalessina - oznajmil mag. - Tak nazwaly ja smoki, kiedy bylem tu dawno temu.
- Kim jest Kalessin?
- Najstarszym...
- Czy on zbudowal to miejsce?
- Nie wiem. Nie wiem nawet czy w ogole zostalo ono przez kogos wzniesione ani ile lat liczy sobie Kalessin. Mowie o nim "on", lecz nawet tego nie jestem pewien. Przy Kalessinie Orm Embar przypomina jednoroczne dziecko, a ty i ja zwykle jetki.[/i]

tlum. Paulina Braiter [/quote]

no dokładnie. obsidian cytował właśnie ten fragment jako wyjaśnienie nazwy "Keep of Kalessin" w jedym z wywiadów.
controle and abuse
ODPOWIEDZ