SHEMHAMFORASH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

SHEMHAMFORASH

07-01-2010, 12:01

W temacie "Czego teraz słuchacie" zawiązała się mała dyskusja o tej kapeli i stwierdziłem, że jest ona warta oddzielnego tematu.
Ślązacy swojego czasu nagrali coś, co ożywiło nieco skostniałe, ówczesne, podziemie, jednocześnie nie zyskując miana giejów, sprzedawczyków, idiotów, itp. Mianowicie demo 98, które może teraz się wydawać już nie tak innowacyjne jak 12 lat temu...
4 lata później nagrali z kolei coś, co przy dobrej promocji, mogłoby ich umieścić w czołówce polskiego black/ death metalu, ale z przyczyn prozaicznych - nie zmotywowali się do jakiejkolwiek koncertowej działalności. Mowa tu o "Spintriam Satyriazis" - zdecydowanie czołówka najlepszych dem wydanych w kraju nad Wisłą...

Potem miała nastąpić reaktywacja, m.in. w składzie z ziomkami z Anima Damnata. Nic z tego nie wyszło...

W tej kapeli, gwoli ścisłości, 1sze kroki stawiał Adam Sierżęga :-)

A Wasze zdanie?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
DeathDealer
rozkręca się

Re: Shemhamforash

07-01-2010, 12:37

Mnie się podobało i nawet chciałem wydać zarówno pierwsze demo jak i drugie na jednym (albo dwóch CDs) ale nikt nie odpowiada na moje maile. Cóż...
Awatar użytkownika
Lykantrop

07-01-2010, 13:12

Warsin z Shemhamforash gra teraz w Phosphoros. On był jednym z głównodowodzących i na pewno byłby osobą decyzyjną w tej sprawie, a kontakt z nim jest per myspace...
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-01-2010, 13:22

Umówmy się to Rafka (Raffael) założył ten zespół i to on jest jedyną decyzyjną osobą odnośnie Shemhamforash.
Lykantrop pisze:W temacie "Czego teraz słuchacie" zawiązała się mała dyskusja o tej kapeli i stwierdziłem, że jest ona warta oddzielnego tematu.
Ślązacy swojego czasu nagrali coś, co ożywiło nieco skostniałe, ówczesne, podziemie, jednocześnie nie zyskując miana giejów, sprzedawczyków, idiotów, itp. Mianowicie demo 98, które może teraz się wydawać już nie tak innowacyjne jak 12 lat temu...
4 lata później nagrali z kolei coś, co przy dobrej promocji, mogłoby ich umieścić w czołówce polskiego black/ death metalu, ale z przyczyn prozaicznych - nie zmotywowali się do jakiejkolwiek koncertowej działalności. Mowa tu o "Spintriam Satyriazis" - zdecydowanie czołówka najlepszych dem wydanych w kraju nad Wisłą...
Materiał "Luciferi Omnis Ysighda With Dolor Ante Lucem" nagrany był w dwa dni w Selani za własną kasę, przy ówczesnym studencie to była duża kasa, stąd tylko na tyle dni starczyło. Materiał później miksowany był we Wrocławiu i partie wokali były dogrywane we Wrocku w numerach instrumentalnych, pierwotnie tego nie było. Wydawca był, ale promocja tego materiału była słaba... by nie powiedzieć znikoma. Od czasu do czasu wracam do tego materiału.

Na "Sprintriam Satyriazis" poza Raffaelem nikt się nie ostał ze starego składu, materiał jakby nie spojrzeć już w ogóle nie przypomina "starego" Shemhamforash, nie mniej ciekawa pozycja. Manequin zrobił fajne wokale, choć i tak uważam, że stać go było na zrobienie tego jeszcze lepiej, gdyż znam faceta możliwości. Wydawca miał być, ale niestety znów nie doszło do wydania tego materiału i tak po Shemhamforash w tej chwili tylko pozostały te dwa materiały i nie wierzę by coś jeszcze wyszło.
W tej kapeli, gwoli ścisłości, 1sze kroki stawiał Adam Sierżęga
W tej kapeli Adam nie stawiał pierwszych kroków to po pierwsze. Po drugie nagrał bardzo fajne gary praktycznie za pierwszym podejściem. Po trzecie to nadal LOST SOUL był dla niego priorytetowy.

DeathDealer.
Dalej jesteś zainteresowany wydaniem tego materiału?
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
DeathDealer
rozkręca się

07-01-2010, 13:27

Lykantrop pisze:Warsin z Shemhamforash gra teraz w Phosphoros. On był jednym z głównodowodzących i na pewno byłby osobą decyzyjną w tej sprawie, a kontakt z nim jest per myspace...
Tak, wiem. Próbowałem właśnie tą drogą. Żeby było śmieszniej to znam go osobiście.
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

20-09-2011, 00:04

Rafka podkreślił nagrania ostatniego materiału kasując go i wypierdalajac wszystkich :)
Shemhamforash to dla mnie osobiście jedna z najlepszych kapel w tym kraju i największą strata. Cieszę się ze spintriam zostanie na nowo wydane. Materiał niszczy nawet po latach większość rzeczy które zostały wydane.
Hellthrasher
postuje jak opętany!

20-09-2011, 00:10

Obrazek

Legenda podziemia lat `90tych wreszcie na oficjalnym nośniku.
Wykopany prosto z grobu SHEMHAMFORASH powraca aby schłostać Was swymi dźwiękami I przypomnieć wielkość
"Luciferi Omnis ... " oraz "Spintraim Satyriazis" .
Ich hymny wkrótce będą dostępne dla zwykłego śmiertelnika w formie dwóch oddzielnych CD .
Jako bonus usłyszycie dotychczas nieznane materiały z 2005 i 2007 r .
Przez skład przewinęło się wielu muzyków :

Rafallus – gitara ( wcześniej Necrolatry 93’ – 96’, Thorn 91’ - 93’, Disfiguring Triangle )

Krzysztof Artur Zagórowicz – bas I wokal ( Lost Soul, Necrolatry 94’ – 96’, Thorn 91’ – 93’ )

Adam Sierżęga – bębny ( Lost Soul, Armagedon I inne )

Necrosodom – wokal ( Anima Damnata, Azarath I inne )

Necrolucas – Anima Damnata, Mord

żeby wspomnieć tylko tych najbardziej znanych.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

20-09-2011, 00:50

kiedy i przez kogo?
Awatar użytkownika
Perversor
zaczyna szaleć

20-09-2011, 01:30

:) wydaje mi się aczkolwiek mogę się mylić, że jak post napisał Hellthrasher to chyba bedzie wydane przez Hellthrasher prod. :) ale no detektywem nie jestem a obvious nie zawsze moze byc obvious ;)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

20-09-2011, 09:15

Maleficio pisze:kiedy i przez kogo?
Helltrasher Prod! :)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Lykantrop

20-09-2011, 09:25

kregozmyk pisze:SHEMHAMFORASH "Luciferi Omnis.." and "Spintraim Satyriazis". CD COMING SOON

W końcu! Już się doczekać nie mogę:D
Lepiej być nie mogło. Jak dla mnie to news roku. :-)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

20-09-2011, 09:32

Nie może być... :)) W jakim sensie wiele zaangażowanych? :)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

20-09-2011, 09:55

Rozumiem.
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
maciek z klanu

20-09-2011, 12:55

Ja jestem mega zadowolony. Od X czasu uwielbiam te 2 materialy Shemhamforash i WRESZCIE KURWA bede je mial na CD!

Good job Hellthrasher!
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Hellthrasher
postuje jak opętany!

Re: SHEMHAMFORASH

20-09-2011, 20:18

CD1

Luciferi Omnis Ysighda with Dolor Ante Lucem Dark Opera 1997r.

1 .Dolor Ante Lucem - Amor Fati Infernus Espero - Episodion I
2. Shemhamforash
3 . Dolor Ante Lucem - Amor Fati Infernus Espero - Episopdim II
4 . Ariel
5. Dolor Ante Lucem - Horror Metaphysicus
6. Mehashel - Mayhemic Illusion - Whispers Serenade
7. Dolor Ante Lucem - Episodion Rex I - Ysighda
8. Dolor Ante Lucem - Episodion Rex II - Prelude To Purity
9. Dolor Ante Lucem - Episodion Rex III - Aurora
10 . Dolor Ante Lucem - Episodion Rex IV - Liecedoru
11. Luciferi Omnis - Culminate - Statsimon Rex I
12. Dolor Ante Lucem - Episodion Rex V - Exodus - Unfurling The Sails Of Night Visions

CD 2
Spintriam Satyriazis (Phallus Prestige) 2002 r.

1. Illuminating the Womb of the Night Sky With a Darting Flame
2. Hymn to Lucifer
3. Cold and Wet Depths of Haron
4. Rite of Luna
5. Spintriam Satyriazis
6. An Abyss That Laughs at Creation
7. Chaosmos Imprecation
8. Dust and Ashes
DEMO 2005
1. Diabolical Triangle Petard
2. Fire and Nature
3. Hymn To Lucifer III
4. Naked Strong Permission
5. The Lord of Horizon
DEMO 2007
1. Szaman I
2. Szaman II
3. Snake`s Transmission

HELLTHRASHER PRODUCTIONS
Extreme Underground Metal Music Label & Distribution
http://www.hellthrasher-distribution6.home.pl
http://www.myspace.com/502481158
DCI Hunt

21-09-2011, 17:59

Zajebiście, bo to świetne materiały. Będą jakieś historie, archiwalne foty i inne pierdoły? :)
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-09-2011, 21:11

Dobra robota ;)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Hellthrasher
postuje jak opętany!

21-09-2011, 21:58

Conflagrator pisze:Zajebiście, bo to świetne materiały. Będą jakieś historie, archiwalne foty i inne pierdoły? :)
Niewiele się tego ostało, ale zamieścimy wszystko co otrzymaliśmy od zespołu plus talent i inwencja Perversora, aby wypełnić booklety ciekawymi materiałami, rycinami. Tak, aby wyszło minimum po 8 stron do każdej CD. Ponadto lider Rafallus opisał chronologicznie materiały, genezę ich powstawania i składy kapeli.
DCI Hunt

21-09-2011, 22:11

O to mi chodziło. Fajnie.
Hellthrasher
postuje jak opętany!

07-11-2011, 23:36

Premiera płyt przewidziana jest na 25 listopada .
Luciferi 16 stronnicowy booklet , złocone litery , nieznane zdjęcia oryginalnego składu 97` etc.etc.
Spintriam 12 stron ,sporo zdjęć min Necrosodoma z sesji do Deus Mortem, bardzo ładne wydania , a martwiliśmy się na początku że ocalało tak mało materiałów.
Obrazek
ODPOWIEDZ