OHTAR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mental
- weteran forumowych bitew
OHTAR
"Kontrowersyjny" zespół, który nie doczekał się tutaj jeszcze swojego tematu, a zatem wpisujcie za co go nienawidzicie. Dla mnie "Human Fuel of Death" to jedna z lepszych rzeczy ostatnich lat made in Poland. I chuj.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OHTAR
HahahahahahahahahahahahaMaleficio pisze:jak slucham Ohtar w samochodzie jadac do pracy to zawsze mi sie chce staranowac ambasade izraela na filtrowej.
"Human...", "When..." uchodzi, kiedyś też słuchałem "Wolfschanze" i "Empire of White Power" - wtedy było ok, ale znając życie, jakbym posłuchał teraz tego to szybko bym podziękował. Nazywanie tego jakąkolwiek nadzieją to jakiś niewybredny żart, ot wymagania spełnione, ale nie ma tutaj niczego "ponad".
Za to stare wywiady Ohtar to ciekawa lektura... :-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Mental
Gdyby ktokolwiek z powszechnie szanowanych zespołów zrobiłby dla nich chociażby intro, to wszyscy zaczęliby się spuszczać...
- Mental
Ich przekaz nie różni się zbytnio od większości "antyludzkich" i "mizantropijnych" zespołów, a że dodatkowo manifestują swoją niechęć do pewnej grupy ludzi, to już za dużo dla piewców haseł w stylu "każdy inny - wszyscy równi"...
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Myślę, że tutaj chodzi o ich wcześniejsze ideały. Całkowicie sprzeczne z ideą nurtu anti-human i anti-life.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Napierdol? Mam rozumieć, że to nie jest raczej wolna i klimatyczna muzyka? Nie słyszałem tej płyty. Właściwie to niby znam Ohtar od lat, ale ze znajomością materiałów gorzej. Kiedyś miałem pierwsze demo, ale z tego co pamiętam brzmiało to jak średniej jakości reh. Później jakoś umykały mi kolejne materiały. Pamiętam, że dostałem od znajomego "Deep Woods" na CD-r zanim wyszedł (całkiem niezły), a potem ten sam materiał już na normalnym split CD od innego znajomego. "Petrified Breath of Hope" kupiłem sobie okazyjnie na allegro i nie żałuję, przyzwoity materiał. Prędzej czy później pewnie wpadną i inne materiały...albo i nieAroHien pisze:Human... to całkiem znośny napierdol, byłby ciekawszy gdyby nie słabawy wokal

- Realista
Nieeee z pewnością nie jest to wolna ani klimatyczna muza:) taki ciut mniejszy napierdol od SelbstmordConflagrator pisze:Napierdol? Mam rozumieć, że to nie jest raczej wolna i klimatyczna muzyka? Nie słyszałem tej płyty.AroHien pisze:Human... to całkiem znośny napierdol, byłby ciekawszy gdyby nie słabawy wokal

-
- zaczyna szaleć
kawałki ze pslitu z DARK FURY /tego najnowszego/ tak dobrze brzmią, bo miks robił nie kto inny jak mr. M. wiadomo, skąd.
Co do poglądów, to o ile się orientuję, to OHTAR NIGDY ich nie zmienił, więc nie ma o czym się rozpisywać. A że nie wpasowuje się w trend "religijnego black metalu" to tylko bardzo dobrze!
Co do poglądów, to o ile się orientuję, to OHTAR NIGDY ich nie zmienił, więc nie ma o czym się rozpisywać. A że nie wpasowuje się w trend "religijnego black metalu" to tylko bardzo dobrze!
Ze strony LSS..
Pewnie mało kogo na tym forum to interesuje, ale ciekaw jestem co teraz uknują.Zespół Ohtar przestał istnieć, inwencja twórcza została wypalona… Nie istnieją żadne inne przyczyny… żadna zdrada ideałów, poglądów, ideologii! Nie mniej jednak, na gruzach zespołu powstał Boundlessness…. Kontynuacja ……………………….