BLACKLODGE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
BLACKLODGE
Nie mogłem znaleźć tematu. Jeśli jest niech admini przeniosą.
Słucham sobie po raz kolejny nowego albumu i stwierdzam, że nic lepszego do tej pory w blacku, w 2010 roku nie wyszło (z Burzum czekam do premiery). Odpowiednio zmechanizowane, doskonale opętane, z domieszką muzyki klasycyzmu. No po prostu pięknie ten chaos zespaja się z harmonijnym dryfowaniem w kosmicznej przestrzeni. Gdzieś tam mówiono o kryzysie w blackmetalu. Dopoki będą powstawać takie krążki, nie ma takiej opcji. Dwa mankamenty to: brzmienie - powinno być według mnie sterylnie zimne, choć i tak źle nie jest. Drugi zarzut to długość - 30 minut to stanowczo za mało.
Słucham sobie po raz kolejny nowego albumu i stwierdzam, że nic lepszego do tej pory w blacku, w 2010 roku nie wyszło (z Burzum czekam do premiery). Odpowiednio zmechanizowane, doskonale opętane, z domieszką muzyki klasycyzmu. No po prostu pięknie ten chaos zespaja się z harmonijnym dryfowaniem w kosmicznej przestrzeni. Gdzieś tam mówiono o kryzysie w blackmetalu. Dopoki będą powstawać takie krążki, nie ma takiej opcji. Dwa mankamenty to: brzmienie - powinno być według mnie sterylnie zimne, choć i tak źle nie jest. Drugi zarzut to długość - 30 minut to stanowczo za mało.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
Re: BLACKLODGE
niestety nic nowego BO...
- twoja_stara_trotzky
Re:
z pewnością JEST to black metal.Skaut pisze:sorry ale ta i następna płyta RED HARVEST to zupełnie inne emocje są i z pewnością nie blackmetalowe...twoja_stara_trotzky pisze:niestety nic nowego BO...
a o Blacklodge się wypowiadałem już, ale mogę powtórzyć. Na pewno ten nowy materiał lepszy od poprzednich. ma w zasadzie tylko jedną wadę - jest nierówny.
- Skaut
no, na takiej samej zasadzie jak Thee Maldoror Kollective i Godflesh też jest blackmetalowytwoja_stara_trotzky pisze:z pewnością JEST to black metal.Skaut pisze:sorry ale ta i następna płyta RED HARVEST to zupełnie inne emocje są i z pewnością nie blackmetalowe...twoja_stara_trotzky pisze:niestety nic nowego BO...
chuja tam nierówny - doskonały i z pewnością lepszy od słabego Srabigortwoja_stara_trotzky pisze: a o Blacklodge się wypowiadałem już, ale mogę powtórzyć. Na pewno ten nowy materiał lepszy od poprzednich. ma w zasadzie tylko jedną wadę - jest nierówny.
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
chyba pomyliłem się Tobie z innym użytkownikiem, fanie ostatniego CryptopsyDrone pisze:Jest słabszy od nowego ABIGOR, który z kolei jest doskonały. Ale słuchacza OV HELL i CODE raczej nie przekonamSkaut pisze:chuja tam nierówny - doskonały i z pewnością lepszy od słabego Srabigor

Coś tam było! Człowiek!
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Przesłuchałem na razie raz, więc mogę powiedzieć tylko tyle, że utwór zamykający robi niezłe kuku.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Skaut
Spoko, Trocak poznał Red Harvest jakiś miesiąc temu i się mądrzy teraz. ;)Maria Konopnicka pisze:Dla mnie BLACKLODGE ma tyle wspólnego z Red Harvest co pierogi z makaronem - niby i w jednym i drugim jest mąka, ale smak zupełnie inny. Red Harvest w odróżnieniu od BLACKLODGE nigdy nie grał i nie gra black metalu. Co do BLACKLODGE - już poprzednia płyta mi się podobała, ale ta nowa jest jeszcze lepsza.twoja_stara_trotzky pisze:niestety nic nowego BO...
Odnośnie Blacklodge - w poprzedniej praktycznie wszystko mi się nie podobało (może dlatego, że brzmiała cholernie pretensjonalnie i mało autentycznie) i choć stylu drastycznie nie zmienili, to zostawili samą esencję, doprawili kilkoma nowymi kosmiczno-klasycznymi rozwiązaniami i wyszła im fenomenalna płyta.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
jezusie, jacy wy głupi jesteście...
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
poznaję Solarkult. zbliżone do 666 International i Kovenant momentami.
Blacklodge jest ok. Ostatni najlepszy, ale i tak nigdy kuku mi nie zrobili.
- Morph
- Kontakt:
French industrial black metallers Blacklodge have named their upcoming fourth album "MachinatioN."
Band leader Saint Vincent issued the following statement: "In the year 2012 of Apocalyptic fears, the band brings a new revelation and a new light over the TridenT of SataN that is threatening humanity through one key world: MachinatioN!"
Sub-titled "4th Level Initiation: Chamber of Control," "MachinatioN" has been slated for a June 21st release (July 17th in North America) this year.
Band leader Saint Vincent issued the following statement: "In the year 2012 of Apocalyptic fears, the band brings a new revelation and a new light over the TridenT of SataN that is threatening humanity through one key world: MachinatioN!"
Sub-titled "4th Level Initiation: Chamber of Control," "MachinatioN" has been slated for a June 21st release (July 17th in North America) this year.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Lykantrop
Bdb!!!:-) Mam nadzieję, że poziom ostatniej płyty, skądinąd całkiem fajnej, zostanie utrzymany.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Morph
- Kontakt:
By go mogli trochę poprawić jednak.
Give birth to something dead
- HobGoblin
- zaczyna szaleć
A mnie ostatnia płyta zawiodła. Solarkult jest na tyle zróżnicowany, że nie nudzi mimo godziny trwania, co jak na warunki tej muzyki jest niebywałym osiągnięciem. Natomiast T/ME poza jednym kawałkiem po prostu mnie usypia. Banalne to to. Mam nadzieję, że tylko wyłożyli się chłopaki przy pracy.
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
mogliby się w pizdu zaćpać.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- mrwth
- zaczyna szaleć
Świetna wiadomość. Mam nadzieję, że gitarom będzie bliżej do SolarKult niż bzyków z jedynki i trójki.Morph pisze:French industrial black metallers Blacklodge have named their upcoming fourth album "MachinatioN.
-= Pasażer Balonu =-
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
BLACKLODGE - 2012 - MACHINATION
Tracklist
1. TridenT
2. NeutroN ShivA [Sun, Walk with Me!]
3. Neo.Black.Magic
4. Industrial Temple MysticA
5. Antichrist Ex Machina
6. Order of the Baphomet
7. Empire's Hymn
8. All Seeing Eye
9. Culto al Sol [SolarKult]
10. The Other Side
Digipak edition with mini poster limited to the first pressing
Vinyl in hand-numbered gatefold + Digital download card limited to 500 units
worldwide
Mix and mastering at renowned Necromorbus studio by Tore Stjerna (WATAIN)
Release date June 21st, 2012

Tracklist
1. TridenT
2. NeutroN ShivA [Sun, Walk with Me!]
3. Neo.Black.Magic
4. Industrial Temple MysticA
5. Antichrist Ex Machina
6. Order of the Baphomet
7. Empire's Hymn
8. All Seeing Eye
9. Culto al Sol [SolarKult]
10. The Other Side
Digipak edition with mini poster limited to the first pressing
Vinyl in hand-numbered gatefold + Digital download card limited to 500 units
worldwide
Mix and mastering at renowned Necromorbus studio by Tore Stjerna (WATAIN)
Release date June 21st, 2012
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- grot
- weteran forumowych bitew
heh, premiera dzień przed DSO, będzie miła przystawka
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.