BONESAW (Gbr)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: BONESAW (Gbr)
Lipa w chuj. Tylko internetowy metalowczyk nabierze sie na takie granie 

- Block69
- zahartowany metalizator
Chyba w ruch poszedł kolejny liter i szydera sie włączyła hehe
Split z ABSCESS i debiut to miód.
Split z ABSCESS i debiut to miód.
PENIS METAL
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
"Sawtopsy" bardzo ok. Aż po jednym wieczorku zapoznawczym z tą płytą miałem zakwasy na karku. Fajno buja i wali trupem na kilometr.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
Drone pisze:Bardzo fajne. I nie powiedziałbym, że na splitach byli w cieniu. Split z ABSCESS szczególnie mnie zadziwił - aż słuchałem z niedowierzaniem, kto tak pięknie gra.
Prężcież już na półce mam od jakiegoś czasu, popsułeś wszystkoMaria Konopnicka pisze:Cholera, to powinno Ci się podobaćConflagrator pisze:Tylko internetowy metalowczyk nabierze sie na takie granie

Oczywiście, że znakomite,
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Sawtopsy to jedna z 3-4 najczęściej słuchanych przeze mnie płyt w tym roku.
Jedna z najciekawszych według mnie młodych kapel na death metalowym poletku. Co z tego że w Autopsy i Abscess zapatrzeni? W ostatnim czasie dostałem dostatecznie dużo dowodów na to, że samo zapatrzenie w Autopsy i generalny hype na Reiferta wcale nie idzie w parze z jakością. Ci Szkoci natomiast dobrze wiedzą o co chodzi i są kilka długości przed innymi. Cudo cudo cudo.
Jedna z najciekawszych według mnie młodych kapel na death metalowym poletku. Co z tego że w Autopsy i Abscess zapatrzeni? W ostatnim czasie dostałem dostatecznie dużo dowodów na to, że samo zapatrzenie w Autopsy i generalny hype na Reiferta wcale nie idzie w parze z jakością. Ci Szkoci natomiast dobrze wiedzą o co chodzi i są kilka długości przed innymi. Cudo cudo cudo.
- twoja_stara_trotzky
Bonnysaw 

- hcpig
Hype od razu? Jakie to z nazwy te mroczne hordy?Bonny pisze:W ostatnim czasie dostałem dostatecznie dużo dowodów na to, że samo zapatrzenie w Autopsy i generalny hype na Reiferta wcale nie idzie w parze z jakością.
Yare Yare Daze
- Lykantrop
Pewnie Darkthrone 

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
O widzisz, miałem nosa. Bardzo mi się takie zestawienie podobatwoja_stara_trotzky pisze:Bonnysaw

Maim, Festered, Grave Ritual, Krypts, Death Breath. Tak na gorąco, bo to pewnie czubek góry lodowej.hcpig pisze:Hype od razu? Jakie to z nazwy te mroczne hordy?Bonny pisze:W ostatnim czasie dostałem dostatecznie dużo dowodów na to, że samo zapatrzenie w Autopsy i generalny hype na Reiferta wcale nie idzie w parze z jakością.
- ryszard
- postuje jak opętany!
odnoszę wrażenie, że wymienianie tej nazwy przy reszcie kapel jest jednak nie na miejscu.Bonny pisze:
Maim, Festered, Grave Ritual, Krypts, Death Breath. Tak na gorąco, bo to pewnie czubek góry lodowej.
That's what she said !
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
A co, może pod Autopsy nie jadą? I tak wrodzona przyzwoitość powstrzymała mnie od wpisania do tego towarzystwa Obliteration 

- Adrian696
- zahartowany metalizator
Bonny - serduszko - ale to bys musiał wpisac 80% kapel niegrajacych technical brutal death metalBonny pisze:A co, może pod Autopsy nie jadą? I tak wrodzona przyzwoitość powstrzymała mnie od wpisania do tego towarzystwa Obliteration

to nie przyzwoitość - to instynkt samozachowawczy

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- ryszard
- postuje jak opętany!
podstawowa, a jednocześnie - kluczowa, różnica jest taka, że skład Death Breath to goście, którzy najzwyczajniej w świecie mają certyfikat autentyczności za sprawą swoje stażu, wkładu w rozwój muzyki metalowej i tego, że ich debiut na dobrą sprawę dopiero rozpoczął ten trend (powrót do metalu Anderssona nadał temu spory rozgłos).Bonny pisze:A co, może pod Autopsy nie jadą? I tak wrodzona przyzwoitość powstrzymała mnie od wpisania do tego towarzystwa Obliteration
ich "jazda pod Autopsy" to coś jak picie wódy z dobrymi kumplami, podczas gdy reszta tego "hype" jest czymś w rodzaju picia w samotności do obrazka swojego idola, którego się nigdy nie spotkało.
That's what she said !
- hcpig
Pięknie napisane Rychu - też się trochę zdziwiłem bo to tak jakby między tę maliznę Bonny wpisał powiedzmy MURDER SQUAD.
Yare Yare Daze
- ryszard
- postuje jak opętany!
no, jakby nie liczyć dat wydania płyt Murder Squad (jednak zdecydowanie wcześniej, niż komuś przeszedł nawet przez myśl pomysł z aktywnym kultywowaniem Autopsy), to pojawienie się tej nazwy w podobnym zestawieniu byłoby równie niestosownehcpig pisze:Pięknie napisane Rychu - też się trochę zdziwiłem bo to tak jakby między tę maliznę Bonny wpisał powiedzmy MURDER SQUAD.

That's what she said !
- Grindead
- postuje jak opętany!
Takie bandy jak Bonesaw to jak sloneczny dzien po tygodniu zjebanej londynskiej pogody.
Granie z serducha prosto w kolejne.
Granie z serducha prosto w kolejne.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Góral
- w mackach Zła
No i ta okładka
Cholernie mi się podoba "Zombified", ten ciepły basik, i nagle zaczyna się szybka, miażdżąca, prawie minutowa petarda, albo ostatni klimatyczny "Cannibalistic Suicide" rozjeżdżający wnętrzności, i łamiący wszystkie kości po kolei. Zajebisty album

Cholernie mi się podoba "Zombified", ten ciepły basik, i nagle zaczyna się szybka, miażdżąca, prawie minutowa petarda, albo ostatni klimatyczny "Cannibalistic Suicide" rozjeżdżający wnętrzności, i łamiący wszystkie kości po kolei. Zajebisty album

Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Toż przecież napisałem "czubek góry lodowej", więc samobójcą nie jestemAdrian696 pisze:Bonny - serduszko - ale to bys musiał wpisac 80% kapel niegrajacych technical brutal death metalBonny pisze:A co, może pod Autopsy nie jadą? I tak wrodzona przyzwoitość powstrzymała mnie od wpisania do tego towarzystwa Obliteration![]()
to nie przyzwoitość - to instynkt samozachowawczy

Co do Death Breath. Wymieniłem ich wyłącznie ze względów stylistycznych, nie personalnych. W tamtej chwili nie obchodziło mnie nawet to, że udziela się tam Scott Carlson. Nie chodziło mi o wartościowanie grup, które z biegu podałem. Chodziło mi wyłącznie o pokazanie na kilku przykładach, że hype na Autopsy to fakt, którego od kilku lat nie da się nie zauważyć. Niezależnie czy biorą w nim udział grupy doskonałe jak Obliteration, Bonesaw, Death Breath czy miernoty, których nazw nie warto wymieniać. To jest fenomen, którego początki, jako pewnego ruchu w stylistyce death metalowej, sięgają dopiero kilku ostatnich lat. Zaznaczam że odosobnione, wcześniejsze wypadki w rodzaju Murder Squad nie tworzą jeszcze całego ruchu.
Poza tym chciałbym przypomnieć, że bodaj głównym, jeśli nie jedynym powodem rozpadu Autopsy był właśnie brak zainteresowania ze strony fanów. Dziś wszyscy ich wielbią, nazywają kultem, jednym z najlepszych zespołów w historii death metalu, a prawda jest taka, że 15 lat temu większość ówczesnej publiczności miała ten zespół po prostu w dupie... Shitfun zbierała po premierze bardzo kiepskie recenzje, a nagle, po latach okazało się, że to jednak znakomity materiał.
Jester, Rysiu - dalej tego nie widzicie?