THE CHASM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

THE CHASM

06-09-2009, 18:46

Czemu nie ma tematu??

anyway:
Obrazek
Give birth to something dead
Give birth to something old
DCI Hunt

Re: THE CHASM

07-09-2009, 12:40

Maria Konopnicka pisze:From the Lost Years był limitowany, zdaje się do 1500 egz. i do najtańszych płyt nie należy -
To chyba miałem farta, bo zapłaciłem za to 10zł :lol: mam nadzieję, że ktoś to sprowadzi...choć może przezwyciężę lenistwo i sobie do tego czasu konto PayPal założę.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-09-2009, 12:54

właśnie nie wiem, co myśleć o takiej kapeli. w końcu każdy kij ma dwa końce, ja rozumiem, że w ten sposób sztucznie tworzy się kult i takie tam pierdoły, albo że ktoś z różnych powodów chce, żeby wydawnictwo trafiło do niewielu tylko osób. ale przecież jednocześnie idiotą trzeba być, żeby nie zdawać sobie sprawy, że w ten sposób daje się zarobić obcym ludziom, spekulantom, w chuj kasy na sobie samym (czy też na zespole, który przynajmniej w teorii powinien być ważny i wzbudzający szacunek dla ludzi go tworzących). ja nie wiem, to się chyba jakoś nazywa :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
DCI Hunt

07-09-2009, 13:09

Scaarph pisze:właśnie nie wiem, co myśleć o takiej kapeli. w końcu każdy kij ma dwa końce, ja rozumiem, że w ten sposób sztucznie tworzy się kult i takie tam pierdoły, albo że ktoś z różnych powodów chce, żeby wydawnictwo trafiło do niewielu tylko osób. ale przecież jednocześnie idiotą trzeba być, żeby nie zdawać sobie sprawy, że w ten sposób daje się zarobić obcym ludziom, spekulantom, w chuj kasy na sobie samym (czy też na zespole, który przynajmniej w teorii powinien być ważny i wzbudzający szacunek dla ludzi go tworzących). ja nie wiem, to się chyba jakoś nazywa :)
Z drugiej strony, to raczej nie jest zespół o dużym potencjale komercyjnym - 'The Spell Of Retribution' był świetny, ale mam wrażenie, że mimo bardzo dobrych recenzji, jakiejś tam promocji i entuzjastycznej reakcji garstki maniaków przeszedł beż większego echa.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-09-2009, 14:04

no zgoda, ale co sugerujesz? że te 500 sztuk wystarczy?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

07-09-2009, 14:36

Conflagrator pisze:
Scaarph pisze:właśnie nie wiem, co myśleć o takiej kapeli. w końcu każdy kij ma dwa końce, ja rozumiem, że w ten sposób sztucznie tworzy się kult i takie tam pierdoły, albo że ktoś z różnych powodów chce, żeby wydawnictwo trafiło do niewielu tylko osób. ale przecież jednocześnie idiotą trzeba być, żeby nie zdawać sobie sprawy, że w ten sposób daje się zarobić obcym ludziom, spekulantom, w chuj kasy na sobie samym (czy też na zespole, który przynajmniej w teorii powinien być ważny i wzbudzający szacunek dla ludzi go tworzących). ja nie wiem, to się chyba jakoś nazywa :)
Z drugiej strony, to raczej nie jest zespół o dużym potencjale komercyjnym - 'The Spell Of Retribution' był świetny, ale mam wrażenie, że mimo bardzo dobrych recenzji, jakiejś tam promocji i entuzjastycznej reakcji garstki maniaków przeszedł beż większego echa.
a mi się wydaje, że to jest właśnie zespół o OGROMNYM POTENCJALNE komercyjnym.
patrząc na to, jaki status ma obecnie, bez wielkiej promocji, można sobie wyobrazić co byłoby gdyby miał wsparcie dużej wytwórni.
szczególnie teraz, kiedy death metal wraca do łask. wyobrażacie sobie ich płyty z brzmieniem nowego Behemotha? dla mnie miazga.
a nowej na pewno posłucham - mam nadzieję, że uda się ja również dorwać na CD, chociaż jeżeli ten limit będzie sztywno dotrzymany przez zespół (co jest wielce prawdopodobne, bo wydaje to wytwórnia członka zespołu) to może być ciężko.
That's what she said !
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

07-09-2009, 15:08

Maria Konopnicka pisze:
ryszard pisze: wyobrażacie sobie ich płyty z brzmieniem nowego Behemotha?
Weź kurwa przestań. The Chasm naprawdę bardzo lubię i za nic w świecie nie chciałbym, żeby brzmieli jak Behemoth, podobnie jakbym nie chciał, żeby następna płyta Kriegsmaschine brzmiała jak Dimmu Borgir.

ryszard pisze: dla mnie miazga.
a dla mnie byłaby to porażka.
a co ma piernik do wiatraka?
można do wielu rzeczy się przyczepić w nowym albumie Behemotha, ale na pewno nie do brzmienia.
a co do zastosowania tej technologii w The Chasm to nie widzę problemu - to, że jakiś zespół jest gwiazdą podziemia nie oznacza, że nie może mieć nowoczesnego brzmienia.
nie twierdzę, że to, której do tej pory gościło na płytach The Chasm jest do dupy, jednak jestem ciekawy jakby zabrzmieli w nowych "szatach".
nowa płyta pewnie i bez tego będzie jedną z najlepszych, death metalowych nagrań w tym roku - wzmianka o brzmieniu była poruszona przy okazji kwestii potencjału komercyjnego, który IMO posiadają spory, a jak wiadomo, z dużą wytwórnią idą automatycznie nowe możliwości technologiczne. tylko tyle.
That's what she said !
DCI Hunt

07-09-2009, 16:13

Scaarph pisze:no zgoda, ale co sugerujesz? że te 500 sztuk wystarczy?
Pomimo wszystko - nie.
ryszard pisze: a mi się wydaje, że to jest właśnie zespół o OGROMNYM POTENCJALNE komercyjnym.
patrząc na to, jaki status ma obecnie, bez wielkiej promocji, można sobie wyobrazić co byłoby gdyby miał wsparcie dużej wytwórni.
No, ale przecież 'The Spell Of Retribution' był wydany przez pododdział Earache i jakoś niewiele to dało. Ja mam wrażenie, że oni po prostu nie wpisują się w żaden istniejący w death metalu trend. Kultowy status i komercyjny potencjał często nie mają ze sobą wiele wspólnego. Przykładem może być Sathanas.
Awatar użytkownika
młody_zakapior
zaczyna szaleć

07-09-2009, 17:59

aha czyli bez paypala, ebaya itp w rozsądnej cenie za chuja się tego nie dostanie?
Awatar użytkownika
Houwitser
rozkręca się

07-09-2009, 19:46

młody_zakapior pisze:aha czyli bez paypala, ebaya itp w rozsądnej cenie za chuja się tego nie dostanie?
Na pewno się dostanie , wiem z pewnego żródła że pojawi się na allegro za 33-35 pln
DCI Hunt

07-09-2009, 22:51

Obstawiam Bartdeath/hellthrasher ;)
Awatar użytkownika
Houwitser
rozkręca się

07-09-2009, 23:03

Conflagrator pisze:Obstawiam Bartdeath/hellthrasher ;)

Jak już to Bartdeath/hellthrasher/drape :wink:
DCI Hunt

07-09-2009, 23:21

O właśnie, z drapem to dawno kontaktu nie miałem, a mam z nim deal do sfinalizowania. Dzieki za przypomienie ;)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

07-09-2009, 23:59

Maria Konopnicka pisze:kurwa, znów będzie się płacić jak za zboże. From the Lost Years był limitowany, zdaje się do 1500 egz. i do najtańszych płyt nie należy - zakładając, że Farseeing the Paranormal Abysm będzie kosztował trzy razy więcej to wkrótce nowe płyty The Chasm będzie można postawić obok garniturów Armaniego i samochodów Aston Martin :)))
Nie mam pojęcia czy THE CHASM jest zespołem popularnym, ale zdaje mi się, że na tyle iż powinni wydawać w normalnych kilkutysięcznych nakładach.
nie musisz płacić, dam Ci linka
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

08-09-2009, 21:04

Maria Konopnicka pisze:
ryszard pisze: można do wielu rzeczy się przyczepić w nowym albumie Behemotha, ale na pewno nie do brzmienia.
Ależ nikt się do brzmienia Behemotha nie przyczepia - brzmią tak jak chcą brzmieć i to do nich pasuje. Nie wyobrażam sobie jednak płyt The Chasm, Pentacle czy Asphyx z brzmieniem Behemotha. Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać... :)
ryszard pisze: a co do zastosowania tej technologii w The Chasm to nie widzę problemu - to, że jakiś zespół jest gwiazdą podziemia nie oznacza, że nie może mieć nowoczesnego brzmienia.
Ty nie widzisz problemu, a ja tak - nie chciałbym, żeby Blasphemy zaczęło brzmieć jak Dimmu Borgir a Necros Christos jak Satyricon. Brzmienie stanowi o klimacie, określa charakter muzyki - wcale nie ciekawi mnie jakby nowa płyta Infernal War zabrzmiała gdyby ją zrobił Rick Rubin.
ryszard pisze: nie twierdzę, że to, której do tej pory gościło na płytach The Chasm jest do dupy, jednak jestem ciekawy jakby zabrzmieli w nowych "szatach".
Odpowiada mi brzmienie płyt The Chasm i uważam, że drogie studio nafaszerowane technologicznymi bajerami mogłoby im tylko zaszkodzić.
ryszard pisze: nowa płyta pewnie i bez tego będzie jedną z najlepszych, death metalowych nagrań w tym roku - wzmianka o brzmieniu była poruszona przy okazji kwestii potencjału komercyjnego, który IMO posiadają spory, a jak wiadomo, z dużą wytwórnią idą automatycznie nowe możliwości technologiczne. tylko tyle.
to już lepiej niech zostaną w podziemiu i wydają płyty na nakładzie 500 sztuk. Jak będzie trzeba to wolę zapłacić 300 zł za nową świetną płytę The Chasm niż 20 zł za nową płytę The Chasm wyprodukowaną jak Behemoth :)
w skrócie: nie mam nic do obecnego brzmienia The Chasm, jednak jestem CIEKAWY jakby zabrzmieli z tym, co prezentuje Behemoth. nie uważam, żeby porównanie ich do necros christos było na miejscu - w NC brzmienie stanowi bardzo istotny element muzyki, kreujący w dużym stopniu atmosferę całości. w The Chasm tego IMO nie ma.
aha, a to że Ty akurat masz te 300 zł na płytkę, nie oznacza, że każdy jest w takiej sytuacji :)
lepiej skupmy się na aktualizacji oferty pewnego usera na allegro, aby nie przegapić momentu pojawienia się nowego krążka :)
That's what she said !
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

08-09-2009, 22:47

mam tylko jedno mcd tej kapeli, potężna sprawa, ale nakłady i dostępność ich płyt jest wprost odwrotnie proporcjonalna do jakości grania jak i popularności kapeli, chuj, widać im to odpowiada. chętnie posłuchałbym reszty, pewnie zainwestuję w nowy album (no, to pewnie za 33-35 zł na allegro nie będzie, co? wtedy to pierdole)
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

17-09-2009, 23:37

Wyczekuje z niecierpliwościa,wiem,po prostu wiem,ze ta płyta to bedzie czarna perła.
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Grindead
postuje jak opętany!

21-09-2009, 02:27

I dobry album, zreszta jak zwykle, w ich przypadku nie moze byc inaczej.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
ODPOWIEDZ