DOOMBRINGER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mental
- weteran forumowych bitew
DOOMBRINGER
Tematu nie było na pewno, natomiast był kiedyś temat "najlepsze demos", i na pewno "Abhorrent Dreams of the End", czyli najnowsze, drugie demo zespołu, pasowałoby tam jak ulał. Mrok (jakkolwiek infantylnie by to nie brzmiało) i ciężar CULTES DES GHOULES do kwadratu. Zapraszam do radosnych spustów nad dokonaniami tych sympatycznych młodzieńców.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
- postuje jak opętany!
Re: DOOMBRINGER
drugie demko bardzo dobre, pierwsze dobre
przydalby sie jakis material na czarnej plycie z "duza" grafika
kult powoli rosnie
i bardzoe dobrze 

- Block69
- zahartowany metalizator
Już kajś pisałem, że tegoroczne demo DOOMBRINGER to najlepszy materiał jaki wyszedł w tym roku w Polsce. Chyba nawet lepsze to od CULTES DES GHOULES.
PENIS METAL
- Maleficio
- Kontakt:
Dostałem to CD Doombringer... czy to są po prostu ich 2 demówki czy to premierowy matex?
- Husar
- Maleficio
- Kontakt:
a to jakis projekt Kult de guls? Bo brzmi tak samo prawie
- Melepeta
- w mackach Zła
- Bezdech
Ano projekt przy czym mnie Cultes znacznie bardziej podchodzi - w tej muzyczce większa ilość blacku wychodzi na plus.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Husar
Nie no, brzmi zupełnie inaczej (prócz niektórych wokali).Maleficio pisze:a to jakis projekt Kult de guls? Bo brzmi tak samo prawie
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Glene
Swietnie, ze ukazalo sie to na cd, bo obie demowki pozamiataly mna totalnie. Moim zdaniem jeden z bardziej obiecujacych zespolow z naszego kraju.
-
- starszy świeżak
"Ancient Abominations" LP
http://allegro.pl/doombringer-ancient-a ... 02156.html
- Tymothy
- postuje jak opętany!
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Projekt kurwa. Doombringer to już trasy po Europie grywa, a CTG prawdopodobnie zostanie na zawsze zakopane pod ziemią, żeby dobrze jebało trupem. Zupełnie inna muzyka, zupełnie inny klimat, liryki, strona wizualna i image, tyle że w obu zespołach grają te same osoby, chociaż nawet i to nie do końca. Głuchym trzeba być żeby podobieństw szukać. Jedyne co mogę powiedzieć, że gdzieś głęboko, podskórnie można wyczuć, że wszystkie trzy kapele mają coś ze sobą coś wspólnego, coś w rodzaju emanacji zła.Maleficio pisze:a to jakis projekt Kult de guls? Bo brzmi tak samo prawie
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- pr0metheus
Moze i dobrze, bo sie sprawdza. Rzeczywiscie jebie.Czesław pisze:CTG prawdopodobnie zostanie na zawsze zakopane pod ziemią, żeby dobrze jebało trupem..
niech to miejsce niebawem zniknie
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Tak jak wcześniej to zjawisko mi wisiało i powiewało, tak teraz też mnie powoli zaczyna to wkurwiać. Człowiek w porę się nie załapie, bo znajdzie się Czarna czy inny biznesmen, który wykupi pół nakładu z myślą o lokacie kapitału na przyszłość. Wolę z wystrzępionego cd'ra później słuchać, niż kupować u takiego cwaniaka.Tymothy pisze:Spekulanci już wyczuli możliwość zysku...Enochian Tongues pisze:"Ancient Abominations" LP
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- Kontakt:
Sam jesteś kurwa, podskórny i głuchy, i emanujesz zło. Prawda jest taka, że nawet bardzo głuchy na pierwszy rzut ucha usłyszy, że CDG i Doombringer to Ci sami.Czesław pisze:Projekt kurwa. Doombringer to już trasy po Europie grywa, a CTG prawdopodobnie zostanie na zawsze zakopane pod ziemią, żeby dobrze jebało trupem. Zupełnie inna muzyka, zupełnie inny klimat, liryki, strona wizualna i image, tyle że w obu zespołach grają te same osoby, chociaż nawet i to nie do końca. Głuchym trzeba być żeby podobieństw szukać. Jedyne co mogę powiedzieć, że gdzieś głęboko, podskórnie można wyczuć, że wszystkie trzy kapele mają coś ze sobą coś wspólnego, coś w rodzaju emanacji zła.Maleficio pisze:a to jakis projekt Kult de guls? Bo brzmi tak samo prawie
- Bloodcult
Ale to akurat wytwórnie same są winne takiemu stanowi rzeczy. Wydają płyty w małych nakładach zaznaczając od razu, że to limit (czyli w domyśle, że reedycji nie będzie). Nikt by się o te płyty tak nie bił gdyby w perspektywie była reedycja. NED też wydaje w małych nakładach, ale większość ich katalogu jest w razie potrzeby wznawiana.Lykantrop pisze:Tak jak wcześniej to zjawisko mi wisiało i powiewało, tak teraz też mnie powoli zaczyna to wkurwiać. Człowiek w porę się nie załapie, bo znajdzie się Czarna czy inny biznesmen, który wykupi pół nakładu z myślą o lokacie kapitału na przyszłość. Wolę z wystrzępionego cd'ra później słuchać, niż kupować u takiego cwaniaka.
Przykład sprzed tygodnia: ostatni Craft - limit 400 sztuk dostępny tylko w dwóch miejscach. Nakład rozszedł się w dwa czy trzy dni. Nie minął nawet tydzień, a już pojawiła się na Allegro za 250 zł i na ebay za podobną kwotę.
- Lykantrop
W temacie limitów powinno być tak jak niegdyś w NWN - 1 kopia na jedno zamówienie, żadnych hurtów, ani dystrybucji.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Widać Josuke ma podobne mniemanie o cwaniaczkach jak my. :)
Hello darkness, my old friend