THE CROWN (ex-CROWN OF THORNS)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
DCI Hunt

THE CROWN (ex-CROWN OF THORNS)

06-10-2010, 19:09

Obrazek

Każdy zna, więc wstęp sobie daruję. Edit: (Szukałem wątku o The Crown/Crown Of Thorns, ale nie znalazłem, choć jestem pewien, że był)

Się reaktywowali z nowym wokalistą i nagrali nowy album. Słuchał już ktoś? Od zawsze lubiłem ten zespół, a 'The Burning' czy 'Deathrace King' to miód na uszy me, ale po wstępnym odsłuchu 'Doomsday King' jakoś szału nie ma....
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

Re: THE CROWN (ex-CROWN OF THORNS)

06-10-2010, 19:14

'Deathrace King' urywa dupe, 'Crowned it Terror' tez - taki Slayer na sterydach :) Musze obadac nowy album, bez dwoch zdan.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

06-10-2010, 19:25

"Hell is Here" i "Crowned in Terror" całkiem w trąbkę, chociaż nie powiem, aby takie granie na codzień gościło w moim odtwarzaczu. Nawet chyba ta 1sza pozycja minimalnie lepsza, bo mniej napakowana słodyczami.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

06-10-2010, 19:47

ej, jednak są ludzi co słuchają takiej muzy...
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

06-10-2010, 20:03

oczywiście Deathrace King najlepsze. za nim, Hell Is Here i Crowned it Terror.
Zresztą, każdy z ich albumów to kawał bardzo dobrej muzyki.
Nowy album, pomimo, iż premiera nie miała jeszcze miejsca, zdążył podzielić sympatyków kapeli. Osobiście uważam go za bardzo udany powrót, który wstydu na pewno nie przynosi a z czasem, może nawet wspiąć się wysoko w hierarchii albumów The Crown.
Masa Slayera, zajebiste riffy, szybkie tempa i bardzo dobry wokal (co nikogo, kto zna "Across the Horizon" Utumno, nie powinno dziwić). Na razie nie wdawałem się w głębszą dyskusję o nowym albumie, bo darowałem sobie słuchanie mp3 - mam zamiar kupić limitowaną edycję z dodatkowymi kawałkami i dopiero wtedy będę mógł stawić czoła tym, jakże fałszywym, tezom o mierności nowego materiału.

btw.

tytułowy wałek. generalnie całość jest utrzymana w podobnym klimacie (czasami szybciej, czasami wolniej). dobrze mi robi.
That's what she said !
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-10-2010, 20:12

hell is here jest zajebiste.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
DCI Hunt

06-10-2010, 20:20

Maleficio pisze:ej, jednak są ludzi co słuchają takiej muzy...
tzn jakiej konkretnie?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

06-10-2010, 20:25

nigdy nie przepadałem zbytnio za tym zespołem, ale starych płyt można czasem posłuchać...
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

06-10-2010, 20:29

twoja_stara_trotzky pisze:nigdy nie przepadałem zbytnio za tym zespołem, ale starych płyt można czasem posłuchać...
co jak co, ale "Deathrace King" po prostu WYPADA wielbić.

That's what she said !
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

06-10-2010, 20:36

ja to znam i lubię
tylko lubię
a wypada to twojej starej sierść ;)
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

06-10-2010, 20:39

no tak, nowy Overkill lepszy ;)
That's what she said !
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

06-10-2010, 20:43

no właśnie nie, nowy Overkill też jest fajny. żadnych spustów, po prostu bardzo udany album z muzyką środka po kilku kompletnych porażkach ;)
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

06-10-2010, 20:47

Wielbię i mam sentyment do "Total death"... reszta, moze poza "Crowned in terror" w wersji z Tompa raczej nie moje kalosze, a porownania do Slayer to tak jakby porownywac rolnika, ktoremu raz czy dwa udały się maliny do pegeeru z organicznymi plonami :)
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

06-10-2010, 20:49

Conflagrator pisze:
tzn jakiej konkretnie?
chujowej ;)
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

06-10-2010, 20:49

nie przeginajmy w drugą stronę - akurat Overkill nigdy jakoś znacząco nie dał dupy, a na pewno nie na tyle, aby nazywać ich albumu kompletnymi porażkami.
faktycznie, ostatnim albumem jaki zrobił naprawdę spore wrażenie był Killbox 13, jednak nawet po nim, trzymali jakiś poziom.
z nową płytą mam taki problem, że wydaje się nieco wymuszona, agresywna na siłę, zbyt thrashowa ;)
"Doomsday King" oczywiście znacznie lepszy, chociaż dziełem przełomowym nie jest.
That's what she said !
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

06-10-2010, 20:55

Bonny pisze:
Conflagrator pisze:
tzn jakiej konkretnie?
chujowej ;)
się wie :wink:
Karkasonne

06-10-2010, 21:04

Chyba jeden z ważniejszych dla mnie zespołów - to właśnie to, co mnie porywało i porywa wciąż na praktycznie wszystkich płytach. Praktycznie, bo ostatnio mnie okropnie rozczarowała. Nie zwykłem analizować muzyki tak jak Wy to robicie - raczej pozwalam płycie wpierw lecieć w tle, a jeśli znajdzie się coś porywającego, to ruszy mnie to natychmiast... A tutaj tego nijak nie ma. Co gorsza, po 2 odsłuchach kompletnie nie mam ochoty odpalać jej po raz kolejny i prawdopodobnie już tego nie zrobię.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

06-10-2010, 21:28

Kupiłem dawno temu "Deathrace King" w zasadzie w ciemno, ale bardzo lubię ten album i do dziś często do niego wracam.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
DCI Hunt

06-10-2010, 22:06

Maleficio pisze:
Bonny pisze:]chujowej ;)
się wie :wink:
Chujowe to jest 95% kapel, z którymi do jednego wora wrzuca się The Crown ;) No, ale nie zamierzam nikogo przekonywać.

Niezależnie od tego czy grali zainfekowany melodią, nie do końca szwedzki death metal na pierwszych płytach czy mniej lub bardziej rokendrolowy death/thrash na późniejszych, zawsze mieli w sobie to COŚ, co odróżniało ich od masy gówna. Gdyby mi ktoś polecił jakąś kapelę używając terminów jakich przeważnie używa się w stosunku do The Crown to zwyczajnie bym to olał :lol:
twoja_stara_trotzky pisze:ja to znam i lubię
tylko lubię
W sumie mam podobnie - po prostu lubię, w przypływie euforii nawet bardzo. Podobnie jak np. Legion Of The Damned. To nie jest coś, co można uwielbiać albo kochać bezgranicznie.
Awatar użytkownika
Skaut

06-10-2010, 22:41

ryszard pisze:oczywiście Deathrace King najlepsze. za nim, Crowned it Terror i Hell Is Here
i teraz mogę się zgodzić. Possessed 13 jest faktycznie nieco niżej. Tak w ogóle uważam, że jednym z ich najlepszych kawałków jest "Death Metal Holocaust" - absolutnie wgniatający numer, szkoda, że cała płyta tak nie brzmi:

A odnośnie nowego albumu, pewnie kiedyś posłucham, ale jakoś żałuję, że się reaktywowali.
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ