CRYSTAL VIPER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

CRYSTAL VIPER

28-10-2010, 10:47

Obrazek

Wbrew pozorom, zakładam ten temat całkiem na serio. Kilka dni temu przesłuchałem nową płytę katowickiego Crystal Viper zwana "Legends"... poświęconą klasycznym polskim legendom regionu pomorskiego, m.in. o obrońcach góry zamkowej, o Czarnym Lewiatanie - piracie Morza Bałtyckiego, o statku widmo który ukazuje się w okolicach Słupska, czy też o pomorskiej Śmiertnicy. Przyznam się szczerze, straszny ze mnie ignorant bo nigdy o tych legendach nie słyszałem... Może Trocki coś tam może opowiedzieć:) No i dalej... na początek zaskoczyła mnie bardzo okładka... dzieło samego Thorncrossa Chrisa Moyena. Koleś robił całe życie okładki dla kapel pokroju Blasphemy, Naked Whipper, Archgoat etc. Nie kumam o co chodzi bo sama okładka nie wygląda najlepiej. Pokolorowana na siłę i nie wiem czy to on sam kolorował czy Bart Gabriel w Corelu nie zaszalał. :lol:

Muza na płycie to... największa chujnia nagrana przez kapele metalową w historii nowoczesnej muzyki polskiej. Galopujący metal z patentami pedalskimi plus dużo zerzniętych riffów z Running Wild i o dziwo... z Velvet Viper :twisted: . Jednak najbardziej bulwersuje wokalistka.... która tak kaleczy język language, ze po przesłuchaniu tej płyty chciałem się udać do laryngologa... i jeżeli ktoś z was zna parodie Halamy z Bohemian Rapsody to to jest właśnie to:) Pani ze sterczącymi sutkami z Unsun brzmi przy tej jak profesor angielskiego z Cambridge University. Fakt, ze ich płyty są wydawana przez zachodnie wytwórnie to dla mnie pozostanie misterium. Tego materiału nawet Maria nie obroni...
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: CRYSTAL VIPER

28-10-2010, 10:50

Maria nie,ale Fenriz tak :lol: :lol: :lol:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
hcpig

28-10-2010, 10:57

CV będzie miał mocnego kontrkandydata w tym roku:

http://www.rockmetal.pl/wiesci.html?new ... y_wszystko
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2010, 11:02

Jezeli Fenriz to broni, to znacze, ze albo bierze za to kase albo jego approvale sa gowna warte...
[V]

28-10-2010, 11:07

Maleficio pisze:Jezeli Fenriz to broni, to znacze, ze albo bierze za to kase albo jego approvale sa gowna warte...
Gabriel podeslal mu kilka linków do zapomnianych heavy metalowych patatajców z przed lat,wiec na doczepke,poczciwy listonosz lyknal tez crystal srajper, w gescie wdziecznosci,albo w pijackiej malignie.
:wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-10-2010, 11:07

Fajna okładka.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

28-10-2010, 11:10

Maleficio pisze:... na początek zaskoczyła mnie bardzo okładka... dzieło samego Thorncrossa Chrisa Moyena. Koleś robił całe życie okładki dla kapel pokroju Blasphemy, Naked Whipper, Archgoat etc. Nie kumam o co chodzi bo sama okładka nie wygląda najlepiej. Pokolorowana na siłę i nie wiem czy to on sam kolorował czy Bart Gabriel w Corelu nie zaszalał. :lol:
Co Ty chcesz od okładki, mnie się podoba,a jak muzycznie jest tak kiepsko jak piszesz, to właśnie okładka jest najmocniejszym punktem tego wydawnictwa :)
hcpig pisze:CV będzie miał mocnego kontrkandydata w tym roku:

http://www.rockmetal.pl/wiesci.html?new ... y_wszystko
kurcze, już któraś osoba z kolei pozytywnie wyraża się o nowym frontside, więc czas obadać sprawę i ocenić czy naprawdę jest tak jak mówicie ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-10-2010, 11:11

Maleficio pisze:albo jego approvale sa gowna warte...
nawet tego kurwa nie mow, nie wiesz ilu osobom zrujnujesz ich WLASNE zdanie.....
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-10-2010, 11:12

Triceratops pisze:
nawet tego kurwa nie mow, nie wiesz ilu osobom zrujnujesz ich WLASNE zdanie.....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
[V]

28-10-2010, 11:21

Adrian696 pisze:
Triceratops pisze:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mistrz! :lol:
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2010, 11:33

Bez Fenriza Devil's Blood i Ghost to były by w głębokim undergroundzie:)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

28-10-2010, 11:44

To nie jest zespół. To jest produkt stworzony dla potrzeb Barta G.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-10-2010, 11:53

Block69 pisze:To nie jest zespół. To jest produkt stworzony dla potrzeb Barta G.
A jakie to potrzeby, bo nie bardzo rozumiem czym ten zespół różni się od innych?
Awatar użytkownika
Paysage d'Hiver
w mackach Zła

28-10-2010, 11:58

o kurwa......
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2010, 12:00

Sexualne pewnie... albo chęć zaistnienia na scenie niemieckiej jako wielki manager "najlepszej polskiej kapeli heavy metalowej"
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

28-10-2010, 12:35

Jego żona śpiewa w tym zespole, czy siostra, bo nazwisko ma takie same jak Bart?
Hello darkness, my old friend
DCI Hunt

28-10-2010, 12:45

ultravox pisze:
Block69 pisze:To nie jest zespół. To jest produkt stworzony dla potrzeb Barta G.
A jakie to potrzeby, bo nie bardzo rozumiem czym ten zespół różni się od innych?
Nie wiem jak jest teraz, ale jakiś czas temu była to grupa opłaconych, niekoniecznie zainteresowanych graniem metalu muzyków, którzy mieli robić muzykę w konkretnym stylu żeby wokalistka miała do czego śpiewać ;)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2010, 12:54

Conflagrator pisze:
ultravox pisze:
Nie wiem jak jest teraz, ale jakiś czas temu była to grupa opłaconych, niekoniecznie zainteresowanych graniem metalu muzyków, którzy mieli robić muzykę w konkretnym stylu żeby wokalistka miała do czego śpiewać ;)
to by tłumaczyło czemu to brzmi jak by nie miało mamy i taty
Karkasonne

28-10-2010, 13:49

Poprzednia mi się podobała i przypuszczam, ze o niej powiedziano by tutaj to samo, więc zapoznam się z chęcią.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

28-10-2010, 14:03

ultravox pisze:
Tym, że członkowie tej kapeli nie mają nic do gadania. Bart G. zajmuje sie wszystkim i decyduje o wszystkim a reszta ma posłusznie wykonywać jego polecenia. Jest na każdej próbie i biada jakby ktoś tam wniósł sobie nawet jednego browara. Jak organizuje koncerty to też są jaja. Raz goście z LONEWOLF wypili za dużo piwa i ponoć nie zagrali na miare swoich możliwości. Mają ich czekać za ten czyn bardzo surowe konsekwencje. Podobnych przykładów z pierwszej ręki jest mnóstwo. Ich sprawa. Jak podoba im sie taki system to niech tak dalej cisną. Jest to wszystko profesjonalnie robione, prowadzone, organizowane, ale co z tego jak jedzie od tego jakąś ściemą. Zagranicą to łykną, ale nie u nas.
PENIS METAL
ODPOWIEDZ