SCYTHIAN (UK)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- BadBlood
- weteran forumowych bitew
SCYTHIAN (UK)
Kapela już się tutaj przewinęła kilkakrotnie, tematu chyba jeszcze nie było. A warto, bo choć nazwa szerzej jeszcze nie jest znana, to debiutancki album "To Those Who Stand Against Us" to kawał zajebistego łomotu, w którym słychać inspiracje i Sodom, i Bathory (także z okresu "Hammerheart"), i Celtic Frost, a mimo to jest w tym wszystkim coś świeżego. Mi to wchodzi doskonale. Słyszałem też już nowy kawałek na epkę z Kawir - "Grunwald (Anno Satanae 1410)" - i powiem tyle, że po następnej płycie będzie o chłopakach głośno.
http://www.myspace.com/scythiandeath
http://www.myspace.com/scythiandeath
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
-
- zaczyna szaleć
Re: SCYTHIAN (UK)
dobre to, oby utrzymali poziom.
- BadBlood
Utrzymują zdecydowanie, a nawet go podnoszą. Ten nowy numer klimatem kojarzy mi się z "Threshold of the Usurper" Usurpera. U mnie to potężny komplement, bo ta płyta to dla mnie kult nad kulty.
- BadBlood
tak a propos to mam na zbyciu nieśmigany egz debiutu. jak toś chce w przystępnej cenie kupić albo wymienić na jakiegoś doom metalowego starocia, to priv
- BadBlood
epka z kawałkiem "Grunwald" ukaże się nakładem greckiej Nuclear Winter Rec., a nie jak wcześniej było planowane Grom Rec. z Serbii
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
No kurwa, mój człowiek od Usurper! Aż żal bierze, że ostatnio na jednym CD "Threshold.../ Skeletal..."walało się po allegro za 12-15 zeta i nie było chętnych. Zdecydowanie jedna z najlepszych pozycji w szeroko rozumianym thrash/ black.BadBlood pisze:Utrzymują zdecydowanie, a nawet go podnoszą. Ten nowy numer klimatem kojarzy mi się z "Threshold of the Usurper" Usurpera. U mnie to potężny komplement, bo ta płyta to dla mnie kult nad kulty.
Słyszałeś "Cryptobeast"? Przepiękny gest z ich strony na pożegnanie.
Co do Scythian to dopiero złożyłem zamówienie w Till' you fukking bleed distro. Jak dotrze to nie omieszkam napisać jak jest.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- BadBlood
Metal War! Necrocult!Lykantrop pisze:Zdecydowanie jedna z najlepszych pozycji w szeroko rozumianym thrash/ black.
oczywiście. też świetna płytaLykantrop pisze:Słyszałeś "Cryptobeast"?
w przyszłym roku robią trasę z Negative Plane, Vomitor i Cruciamentum, płytę nagrają dla Invictus Prod. a swoją drogą to zajebiste herbatniki z nich, na NWN! z gitarnikiem sporo czasu przegadałemLykantrop pisze:Co do Scythian to dopiero złożyłem zamówienie w Till' you fukking bleed distro. Jak dotrze to nie omieszkam napisać jak jest.
- KelThuz
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Mnóstwo dobre, dawno się tak nie wkręciłem, horda ma potencjał, trzeba będzie ściągnąć do Polski na parę sztuk
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
- sveneld
- zaczyna szaleć
Kupiłem debiut Scythian na Allegro za 22 zł + wysyłka, nikt poza mną nie zainteresował się płytką... Właśnie wylądowała w odtwarzaczu i wystarczył pierwszy riff z otwierającego Pray to War, żebym był kupiony. Miazga po prostu. Wojna totalna z odrobiną patosu ala Bathory gdzie trzeba. Plus kosmiczne solówki, które zalatują Mithras - chyba nagrał je po znajmości Leon Macey, który zajmował się realizacją i miksami.
Wielkie podziękowania dla masterfulowego recenzenta To Those..., przed przeczytaniem Jego tekstu nazwa Scythian nawet nie obiła mi się o uszy.
Wielkie podziękowania dla masterfulowego recenzenta To Those..., przed przeczytaniem Jego tekstu nazwa Scythian nawet nie obiła mi się o uszy.
Only dead fish flows with the stream...
- BadBlood
a proszę bardzosveneld pisze:Wielkie podziękowania dla masterfulowego recenzenta To Those..., przed przeczytaniem Jego tekstu nazwa Scythian nawet nie obiła mi się o uszy.

- Lykantrop
Po stokroć dzięki za takie odkrycie, panie ZłaKrew. Podobnie jak sveneld łyknąłem ten album z miejsca, od pierwszych sekund, a brnąc dalej nie usłyszałem ani jednej mielizny, ni jednej fałszywej minuty. To jest opoka tego co się zwie "metalem", esencja, od tego aż jebie stalą, siarą i stęchlizną. Epickość Bathory, do tego echa Destroyer 666, Usurper czy Desaster, a wszystko przybrudzone piaszczystym brzmieniem, nie pozbawionym selektywności. Tutaj nie ma chłodnej kalkulacji, kiedy jaka blaszka ma uderzyć i jak zabrzmieć. Czysty napierdol, do przodu i z przytupem.
Zdecydowanie jedna z lepszych płyt wydanych w tym roku w gatunku szeroko rozumianego metalu. Zamiast zachwycać się giejami z Firewind, lepiej sprawić sobie debiut Scythian. Taniej, większy pożytek, a i wilk syty, i owca poćwiartowana.
Zdecydowanie jedna z lepszych płyt wydanych w tym roku w gatunku szeroko rozumianego metalu. Zamiast zachwycać się giejami z Firewind, lepiej sprawić sobie debiut Scythian. Taniej, większy pożytek, a i wilk syty, i owca poćwiartowana.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- sveneld
- zaczyna szaleć
Płyta ma już ponad rok, wydana jakoś jesienią 2009, tylko cicho było, promocja słaba.
Only dead fish flows with the stream...
- BadBlood
Cała przyjemność po mojej stronie, cieszy, że parę osób udało się już wypraćLykantrop pisze:Po stokroć dzięki za takie odkrycie, panie ZłaKrew.

Ale poczekajcie na nowy materiał, ja już się ślinię na myśl o drugiej płycie. Jeśli całość utrzyma poziom "Grunwald", to będzie rozpierdol maksymalny.
- BadBlood
zaczynają już robić materiał dla Invictus Prod., idzie WOJNA! ;)
- BadBlood
-
- zaczyna szaleć
Utwór ze splitu z Kawir. Bardzo dobry.
-
Nawet bardzo bardzo dobry.
- Block69
- zahartowany metalizator
-
"To Those Who Stand Against Us" jest całkiem niezła, ba, momentami zajebista, ale jakoś już do niej nie wracam. Sam nie wiem z czego to wynika. Może z nadmiaru innych, ciekawszych płyt
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Otóż to, za każdym razem jak widzę ten temat to pamiętam że płyta była bardzo dobra, ale też nie chce mi się do niej wracać. Nie wiem, jak oni to zrobili ;)
Nowy numer również bardzo smaczny.
Nowy numer również bardzo smaczny.