ABYSSIC HATE - Suicidal Emotions
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
ABYSSIC HATE
Australijski gniot, w sensie pozytywnym, grający wolny i "mizantropijny" BM.
Za pewne granie, którego na tym forum za wiele zwolenników nie ma, ale jak się znajdzie kilka wybitnych jednostek to też fajnie. Jedyne co posiadam z ich dorobku to "Suicidal Emotions " z 2000 i 2004. Ktoś słyszał wcześniejsze nagrania?
Za pewne granie, którego na tym forum za wiele zwolenników nie ma, ale jak się znajdzie kilka wybitnych jednostek to też fajnie. Jedyne co posiadam z ich dorobku to "Suicidal Emotions " z 2000 i 2004. Ktoś słyszał wcześniejsze nagrania?
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- TORTURER
- w mackach Zła
- cumchrist
- zaczyna szaleć
-
- rasowy masterfulowicz
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- cumchrist
- zaczyna szaleć
No nie no, brzmienie jest jednym z elementów wpływających na klimat (truizm). Spotkałem się z opiniami, że brzmienie SE, przez jego surowość i kurwa nie wiem..."ostrość", w połączeniu z innymi elementami, czyni tą płytę lekko transową. Mnie niestety wkurwia.
Jeżeli chodzi o sam klimat, to za mało w tym choroby i autentycznej deprechy...ot surowy, średnio wolny hałas, bardziej ekstremalny brzmieniowo niż autentycznie dołujący. Mi ta płyta nie zaskoczyła po prostu. Oczywiście to je moja opinia (kurwa, po tym co tu jakieś pedały wyrabiają, zamieszczę chyba taką sygnaturkę, żeby uniknąć wiadomo czego).
Btw, SE słuchałem nieczęsto i dość dawno temu, ale przychodzą mi do głowy skojarzenia z albumem co się zwie "Unnamed Quintessence of Grimness". Ale pies z tym, też jest średni
Jeżeli chodzi o sam klimat, to za mało w tym choroby i autentycznej deprechy...ot surowy, średnio wolny hałas, bardziej ekstremalny brzmieniowo niż autentycznie dołujący. Mi ta płyta nie zaskoczyła po prostu. Oczywiście to je moja opinia (kurwa, po tym co tu jakieś pedały wyrabiają, zamieszczę chyba taką sygnaturkę, żeby uniknąć wiadomo czego).
Btw, SE słuchałem nieczęsto i dość dawno temu, ale przychodzą mi do głowy skojarzenia z albumem co się zwie "Unnamed Quintessence of Grimness". Ale pies z tym, też jest średni

In us we all have the power
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
- longinus696
- zahartowany metalizator
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- longinus696
No ale z antypodów trafić na takie zadupie, to zaiste niezła podróż. Może myślał, że "po drugiej stronie" leży Piekło?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maleficio
- Kontakt:
- Maleficio
- Kontakt:
- TORTURER
- w mackach Zła
Te "suicidal emotions" to tania kopia Burzum z dennym automatem i monotonią nie jako środkiem do budowania nastroju,ale jako wynikiem wtórności.Gówno jednym słowem, miałem kasete i sie pozbyłem szybko.Natomiast split niszczy,dzis dla przypomnienia sobie zapodałem i podoba mi sie nawet bardziej niż kiedyś.
Death Dwells in Love
-
- rasowy masterfulowicz