głos na CB za świetne rozwinięcie koncepcji z poprzednich albumów i sprawne przejęcie licznych elementów charakterystycznych dla DsO.
Paracletus vs Falling Monuments
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Paracletus vs Falling Monuments
konfrontacja do której prędzej czy później musiało dojść
głos na CB za świetne rozwinięcie koncepcji z poprzednich albumów i sprawne przejęcie licznych elementów charakterystycznych dla DsO.
-
[V]
Re: Paracletus vs Falling Monuments
Paracletus to bardzo dobry metalowy album,na miare naszych czasów,wciaz jest to bardzo wysoki poziom,nawet jesli niektórzy uwazaja ta plyte za jakis zawód,pozycje slabsza na tle poprzednich wydawnictw [ czego ja osobiscie jakos mocno nie odczuwam,choc niewatpliwie jest to plyta inna]
Falling Monuments to dobra,ale odtwórcza muzyka,wycieczka w przeszlosc paczka na swieta z plytami DARKTHRONE ,BURZUM,IMMORTAL w srodku. nie podzielam waszych zachwytów nad tym wydawnictwem.to dobra pozycja,ale bez przesady.
Falling Monuments to dobra,ale odtwórcza muzyka,wycieczka w przeszlosc paczka na swieta z plytami DARKTHRONE ,BURZUM,IMMORTAL w srodku. nie podzielam waszych zachwytów nad tym wydawnictwem.to dobra pozycja,ale bez przesady.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Sova
- rasowy masterfulowicz
"sprawne przejęcie licznych elementów charakterystycznych dla DsO"
chyba sie zapędziłeś.
CB to kwintesencja fińskiego BM biorący garściami ze starego Norge, gdzie masz te liczne elementy charakterystyczne dla DSO ?
a gdybym miał ocenić co lepsze to wybrałbym...pierdole, ide się napić.
chyba sie zapędziłeś.
CB to kwintesencja fińskiego BM biorący garściami ze starego Norge, gdzie masz te liczne elementy charakterystyczne dla DSO ?
- Mental
- weteran forumowych bitew
żadna z tych płyt nie ma startu do kelthuzzar "triumf czegośtam, kurwa nie pamiętam jestem tak zmiażdżony ciosem jaki zaserwowało mi to przepotężne dzieło.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
-
olgims
wymien choc jeden z tych licznych elementow charakterystycznych dla dso a pojawiajacych sie w cbBloodcult pisze:konfrontacja do której prędzej czy później musiało dojść![]()
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- hcpig
- Mental
mikko aspa.olgims pisze:wymien choc jeden z tych licznych elementow charakterystycznych dla dso a pojawiajacych sie w cbBloodcult pisze:konfrontacja do której prędzej czy później musiało dojść![]()
You may raise your chalice of nothing
- Scaarph
- zahartowany metalizator
głos na falling monuments. muszę w końcu posłuchać tej płyty 
-
olgims
ale on az tak przysadzisty nie jest zeby traktowac go w liczbie mnogiejMental pisze:mikko aspa.olgims pisze:wymien choc jeden z tych licznych elementow charakterystycznych dla dso a pojawiajacych sie w cbBloodcult pisze:konfrontacja do której prędzej czy później musiało dojść![]()
- Bloodcult
może trochęSova pisze:"sprawne przejęcie licznych elementów charakterystycznych dla DsO"
chyba sie zapędziłeś.
Discordant Howls of Tormented - gitary i bass brzmią zupełnie jak odrzuty z SMRC
prócz tego bardzo spodobała mi się większa różnorodność wokali niż na poprzednich CB (co akurat moim zdanie nie do końca sprawdziło się na "Paracletus")
miało tak być, ale jednak chciałem aby każdy w kilku chociaż słowach poparł nieco swoje zdaniehcpig pisze:Bloodcult, wyedytuj posta i dodaj sondę.
- twoja_stara_trotzky
obie płyty mnie w sumie zawiodły - DsO bardzo, CB - w niewielkim stopniu.
generalnie oceniłbym je dość podobne, jeżeli w grę wchodziłaby jakaś skala numeryczna...
generalnie oceniłbym je dość podobne, jeżeli w grę wchodziłaby jakaś skala numeryczna...
- twoja_stara_trotzky
a tak w ogóle, to najlepszą black metalową płytą zeszłego roku jest OCZYWIŚCIE last station on the road to death
- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
twoja_stara_trotzky pisze:a tak w ogóle, to najlepszą black metalową płytą zeszłego roku jest OCZYWIŚCIE last station on the road to death
Tak. Paskudna płyta, oby tak dalej im szło.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Głos na DsO, poza którym najlepszy black metal w 2010 r. nagrał Chronocide.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
olgims
amerykanskie wiesniaki z blood cult zmiataja francuskich wiesniakow z hell militia pierwszym pierdnieciem na we are the cult of the plains. ale zarty na bok, w koncu rozmawiamy o black metalu w temacie dso vs cb, nie moze byc bardziej powaznie.twoja_stara_trotzky pisze:a tak w ogóle, to najlepszą black metalową płytą zeszłego roku jest OCZYWIŚCIE last station on the road to death
-
olgims
cala nadzieja w argentynie:Drone pisze:Przecież mówiłeś, że wokale strasznie słabetwoja_stara_trotzky pisze:a tak w ogóle, to najlepszą black metalową płytą zeszłego roku jest OCZYWIŚCIE last station on the road to death
Ale mówiąc szczerze, to jest coś w tym, że black skręca w jakąś podejrzanie melodyjną stronę - trudno ocenić to już teraz, ale DsO, WATAIN, CLANDESTINE BLAZE... idą tropem melodii. Nowe ASCENSION - które nota bene tak mi się podoba - jest już ewidentnym przykładem. Dlaczego nie ma żadnej jak dotąd rozsądnej hybrydy black + industrial i nie chodzi mi tutaj o rzeczy typu SPEKTR czy BLACKLODGE? Z drugiej strony mamy eksperymenty post VBE/VIRUS typu KATHAARIA czy te nowe GHAMOREAN (blackened death metal jak się sami określają), ale one już na wstępie się zaszufladkowały. W związku z powyższym wydaje się, że na tę chwilę powiew nowości niosą hybrydy typu HELL MILITIA czy FURZE. Są to powiewy nowości uzyskane za pomocą splątania muzycznych korzeni (HELL MILITIA - zgniły punk + black, FURZE - BLACK SABBATH + PENTAGRAM + black).
Dziś przechodzę kryzys. Rzygać mi się chce od nowego DsO, nowego CLANDESTINE BLAZE, nowego WATAIN, nowego BURZUM, nowego DARKTHRONE i tego całego zasranego ASCENSION - mam dość melodii. W pewnym sensie, dość odległym, ale zawsze - w tę samą pułapkę wpadł ostatni ELECTRIC WIZARD. Dlaczego to wszystko jest takie słodkie?
Słucham dziś sygnałów i rzężeń, które mnie jakoś oczyszczają wewnętrznie. Profesor doskonale utrafił w mój dziesiejszy niesłodki, zardzewiały nastrój.
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
Kolego olgims źle to zrozumiałeś. Odpowiedzią na ten tegoroczny przeraźliwy rozwój melodii jest tylko i wyłącznie Strange Keys to Untune Gods' Firmament.
-
olgims
a co skullflower zmienil estetyke na black metalowa?
- Maleficio
- Kontakt:
aś tu piardnął. Gdzie tu melodia? W pewnym sensie, dość odległym jest też melodia w nowej Profanatica. Pomyliłeś się tu doktorze, oj pomyliłeś.Drone pisze: W pewnym sensie, dość odległym, ale zawsze - w tę samą pułapkę wpadł ostatni ELECTRIC WIZARD. Dlaczego to wszystko jest takie słodkie?
Prawdą jest jednak, ze dużo melodyjnej się ostatnie gra... ale też pozostał bastion klonów starego Beherit/Blasphemy które jeszcze nie przeszły na jasną stronę mocy.
- Maleficio
- Kontakt:
Ostatni Beherit tak na prawdę można nazwać Thy Serpent bo z tego co wiem bardzo dużą część muzyki na nim zawartej została skomponowana przez Samiego (Byłego lidera TS) który się teraz w Beherit udziela jako gitarowy. Nic nie pozostało po prymitywnym piekle z demówek i drawning...