UNHOLY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
UNHOLY
Czyli nie działająca już od jakiegos czasu ekipa z Finlandii.Mam tylko Second Ring Of Power który to bardzo sobie cenię.swietna muzyka,wyjebany klimat,dla mnie klasyk,kto słyszał ten wie ze to rzecz warta uwagi..Niestety na tym kończy się moja znajomość Unholy a oni przecież jeszcze jakieś płyty spłodzili.Ostatnio widziałem np.Rapture po znośnej cenie.Brać to chłopcy i dziewczęta?Co sądzicie o tym zespole?
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: UNHOLY
UNHOLY trzeba brać w ciemno! Rapture, nie jest już tak bardzo... narkotycznie odjebana jak Second Ring of Power, czy From The Shadows, ale to tylko przez to, ze odchodzi od nich jeden z braci Toivonen, który zakłada swój zajebisty ambientowy Tiermes:) Rapture jest bardziej emocjonalna, Gracefallen też.
O kurwa..a ten Tiermes to wciaz działa i ktoś ten tego by podarował jakoś? 

- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nie Tiermes tylko Temple of Tiermes się liczy
.

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Rapture jest piękny, a pierwszy utwór na tej płycie jest genialny. Zimny trans.
- Scaarph
tak jest w rzeczy samej. generalnie unholy = w chuj dobre.Kingu pisze:Rapture jest piękny, a pierwszy utwór na tej płycie jest genialny. Zimny trans.
- Maleficio
- Kontakt:
Wlasnie dostalem info od Pana Jarkko (Unholy, Tiermes, Temple of Tiermes) ma gejspeisie, ze juz niebawem re-edycje UNHOLY na winylach:
Every demo will be re-mastered, HOLY HELL : KILL JESUS (+ all unholy demos) are soon to be released,we do this project in chronological order starting with holy hell, chris moyen is doing album cover for it aswell as all "unholy demo lp´s" everything is re-mastered,end there should be a booklet / badge with every vinyl,maybe posters too,some albums will be 10" some 12" gatefold doubles,and there might be even a book coming out via ahdistuksen aihio recs. right now we are workin withs early unholy videos two gigs from early 9ties, filmed with 2 cams,so it takes a while to to mix the sound and vid(we´re allready hired a director to make this as professional as possible)
W sumie bedzie duzo die hardow z roznymi fajnymi gadzetami oraz DVD.
Every demo will be re-mastered, HOLY HELL : KILL JESUS (+ all unholy demos) are soon to be released,we do this project in chronological order starting with holy hell, chris moyen is doing album cover for it aswell as all "unholy demo lp´s" everything is re-mastered,end there should be a booklet / badge with every vinyl,maybe posters too,some albums will be 10" some 12" gatefold doubles,and there might be even a book coming out via ahdistuksen aihio recs. right now we are workin withs early unholy videos two gigs from early 9ties, filmed with 2 cams,so it takes a while to to mix the sound and vid(we´re allready hired a director to make this as professional as possible)
W sumie bedzie duzo die hardow z roznymi fajnymi gadzetami oraz DVD.

- roman
- zaczyna szaleć
I to jest zajebisty news.
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Nie słuchałem od kilkunastu lat, ale pamiętam, że SRoP miało totalny klimat.
- Wieczor
- zaczyna szaleć
Unholy to bardzo dobra kapela była. Zajebisty klimat, którym mogli obdzielić polowe dzisiejszych kapel. Dobrze się przy tym prowadzi auto 

"Jak długo będziesz po stronie tej stał? Jak długo będziesz w obronę brał krzyż? Jak długo będziesz nawracał do zła? Jak długo możesz oszustwem tym żyć?"
- Maleficio
- Kontakt:
oj, coś wolne masz to autko:)Wieczor pisze:Unholy to bardzo dobra kapela była. Zajebisty klimat, którym mogli obdzielić polowe dzisiejszych kapel. Dobrze się przy tym prowadzi auto
- Sebol
- zaczyna szaleć
UNHOLY lykam bez popitki 
Jako pierwsza uslyszalem "The Second Ring Of Power", namowiony reklama bodajze z Morbid Noizzz, i to bylo wielkie "O kurwa". W tamtym czasie ostro rajcowalem sie Death Metal, troche tez Grind, a to bylo takie inne, i takie zajebiste. Poszukalem co i jak z tym zespolem, no i prawie natychmiastowo zakupilem "From The Shadows", i znowu strzal w dziesiatke.
Potem z pewnym opoznieniem (ze dwa latka) dotarly do mnie "Rapture" i "Gracefallen", to juz nie bylo do konca to, ale to moze ja bardziej sie zmienilem, bo muza trzymala nadal wysoki poziom. Po jakims czasie wrocilem do 3 i 4 i przyznaje, ze z dystansu czasu, sa to zajebiste plytki.

Jako pierwsza uslyszalem "The Second Ring Of Power", namowiony reklama bodajze z Morbid Noizzz, i to bylo wielkie "O kurwa". W tamtym czasie ostro rajcowalem sie Death Metal, troche tez Grind, a to bylo takie inne, i takie zajebiste. Poszukalem co i jak z tym zespolem, no i prawie natychmiastowo zakupilem "From The Shadows", i znowu strzal w dziesiatke.
Potem z pewnym opoznieniem (ze dwa latka) dotarly do mnie "Rapture" i "Gracefallen", to juz nie bylo do konca to, ale to moze ja bardziej sie zmienilem, bo muza trzymala nadal wysoki poziom. Po jakims czasie wrocilem do 3 i 4 i przyznaje, ze z dystansu czasu, sa to zajebiste plytki.
- Maleficio
- Kontakt:
Unholy reforms: Re-releases and new album on the way 25th Jan 2009
Unholy's former guitarist Jarkko Toivonen proclaims that the "long awaited 'Holy Hell' album should be out in few months", maybe even earlier if the vinyl press makes good time. Furthermore the band seems to want to re-release all their other releases in chronological order and has for this purpose signed to finnish Ahdistuksen Aihio Records.
Toivonen reports that he has gotten hold of films of two of their gigs from the early 90's, made with two seperate cameras on each gig. They've hired a director to try to make them watchable. If so, then we might be looking at a future live DVD.
But perhaps the best news for their fans is that Unholy is now back to life again. Toivonen has re-joined forces with vocalist Pasi Äijö and are now working on new songs. Apparently both Ahdistuksen Aihio Records and Northern Heritage Records have shown their interest and signed the band. He estimates that it will take between 6 to 18 months to finish the new album, but that's no real waiting period compared to the time the fans have already been longing for more Unholyness.
Unholy's former guitarist Jarkko Toivonen proclaims that the "long awaited 'Holy Hell' album should be out in few months", maybe even earlier if the vinyl press makes good time. Furthermore the band seems to want to re-release all their other releases in chronological order and has for this purpose signed to finnish Ahdistuksen Aihio Records.
Toivonen reports that he has gotten hold of films of two of their gigs from the early 90's, made with two seperate cameras on each gig. They've hired a director to try to make them watchable. If so, then we might be looking at a future live DVD.
But perhaps the best news for their fans is that Unholy is now back to life again. Toivonen has re-joined forces with vocalist Pasi Äijö and are now working on new songs. Apparently both Ahdistuksen Aihio Records and Northern Heritage Records have shown their interest and signed the band. He estimates that it will take between 6 to 18 months to finish the new album, but that's no real waiting period compared to the time the fans have already been longing for more Unholyness.
- Set
- postuje jak opętany!
Fiu, fiu... No to mnie rozjebało teraz! Nowa płyta, winyle. Co do podium to u mnie taka kolejnośc jak sie wszystko ukazywało, czyli od "from..." do "gracefallen". Wszystko conajmniej bardzo dobre, niestety demówek i epki nie miałem przyjemności.
NECRO SKINS SOCIETY
- Maleficio
- Kontakt:
Najlepsza wiadomość jest ta, ze za nową płytę się zabrał sam Jarkko Toivonen. Człowiek, którego chory umysł spłodził wybitną płytę The Second Ring of Power.
- Set
- postuje jak opętany!
Bo wszystkie Jarki to fajne chłopy
. Serio, chyba pierwszy dobry news w tym roku
Nie moge się doczekać.
Maleficio, w końcu masz lepszy avatar
Mr. Richard Kiel RULES

Maleficio, w końcu masz lepszy avatar

NECRO SKINS SOCIETY
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
znamy i kochamy
- Najprzewielebniejszy
Zespol sie reaktywowal, cos ma sie wznawiac. Kazda plyta chora, zagrzybiona i zakwaszona, ale dwójki chyba nic nie przebije.
- Maleficio
- Kontakt:
Dokladnie tak, Second Ring of Power to kamien milowy gatunku. Szkoda, ze wolno idzie z re-edycja demowek na winylu