GÓRY

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Efowski
weteran forumowych bitew

Re: GÓRY

11-03-2025, 08:38

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
09-03-2025, 17:45

Wszedłem na Krywań, nie wiem czy to się liczy :copium: to było trochę na zasadzie "co, każdy Słowak wchodzi tam średnio raz na rok to ja nie wejdę", a potem nad przepaścią wielkie oczy i myśl "O K****" :cross: Niemniej to jest inny level z tego co widzę. Za miesiąc na Babią Górę jedziemy, to już jakiś wstęp będzie, a ta Orla Perć to pewnie gdzieś na koniec sierpnia...
Każdemu według umiejętności i doświadczenia. Dla mnie orla nie stanowi problemu.

Natomiast, sugerowałbym w tej sytuacji porobić trochę tras wcześniej. Nie muszą być trudne, raczej żebyś sprawdził jak wygląda kondycja i możliwości. ;] Nie oszczędzaj też na szpeju. Chociaż nie w stronę "w chuj sprzętu, zero talentu". I też nie wiem jakie masz podejście, nazwijmy to ambicjonalne, ale myślenie i bezpieczeństwo ponad wszystko.

Z drugiej strony tak mi się teraz przypomniało, w kwestii doświadczenia i luźnego podejścia do ostatniej przeze mnie wymienionej kwestii, że mam znajomą, która wlazła na Kazbek i Mont Blanc. Bez większego doświadczenia. Na zasadzie: a czemu w sumie nie?".
ImP
postuje jak opętany!

06-04-2025, 22:15

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Hatefire pisze:
09-03-2025, 17:29
No, ale tak serio. Zrób kilka szlaków w Tatrach, zanim weźmiesz się za Orlą. Nawet w Beskidach bez doświadczenia są miejsca gdzie można się naciąć, co dopiero najtrudniejszy szlak w Tatrach.
Wszedłem na Krywań, nie wiem czy to się liczy :copium:
Nie liczy :D Idź na Świnicę, na Przełęcz Pod Chłopkiem, ewentualnie na mniejszy fragment OP - Granaty.
Hatefire pisze:
09-03-2025, 17:51
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Wszedłem na Krywań, nie wiem czy to się liczy :copium: to było trochę na zasadzie "co, każdy Słowak wchodzi tam średnio raz na rok to ja nie wejdę", a potem nad przepaścią wielkie oczy i myśl "O K****" :cross: Niemniej to jest inny level z tego co widzę. Za miesiąc na Babią Górę jedziemy, to już jakiś wstęp będzie, a ta Orla Perć to pewnie gdzieś na koniec sierpnia...
No to jak chcesz mieć jakiś przedsmak, to wejdź przez Perć Akademików.
Nie no, to są dwa światy przecież.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-04-2025, 08:55

Podróże, małe i duże - uczą. Każdy to wie.

Mało kto wie, że to piękne, adekwatne, czeskie stwierdzenie, znaczy to co znaczy, a nie znaczy co nam się wydaje.

"Nasraný, nasraný a smutný."

Tak, można było być nasraný'-m, bo gondola nie wyrabiała. Ludzi jak mrówków. >> Pogoda się piękna w sobotę i niedzielę zrobiła. W sensie piździło & wiało, po całości, ale deszcze se poszedł, i mgła zeszła. Słoneczko krásně wyszło. To i luda naszło. Z wielu miejsc Europy z przewagą z PL.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sekcja wlepkowa w pytę*:

Tego typa na bank skądś znam, tak mi mówi moja wybitna, wyrobiona przez lata pracy służbowej, hehe, pamięć do ryjów:
Obrazek

Tę mordę też kojarzę:

Obrazek

ps. Żadne to góry w stosunku do tych co w lipcu po raz 3ty w tym roku zobaczę, przed czwartym, ale dobre i to. Co prawda szkodanaszych megahipersuperdrogichszybkichiwogolebogwiejakich aparatów wyciągać było. Szło z telefonów focenie. Całościowo, plusów więcej (o pozostałych jak mnie się będzie chciało, później). Wypad przyklaśny.

*Lubią we wlepy:
Obrazek
Obrazek
Poro
ODPOWIEDZ