Głodówki, głodóweczki

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

Re: Głodówki, głodóweczki

29-03-2025, 13:20

Triceratops pisze:
29-03-2025, 13:04
To kiedy byla tym "magicznym dywanem"?
Jeszcze 10 lat temu to nie był żaden mainstream. Teraz każdy kto chodzi na siłownię przynajmniej interesuje się keto, w zwykłym sklepie jest masa produktów oznaczonych jako keto, można z łatwością zamówić wiele różnych keto diet pudełkowych itd. Kiedyś to było po prostu coś czym interesowała się garstka ludzi, bo wtedy focus był jeszcze na diety niskotłuszczowe.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-03-2025, 13:49

Dzisiaj tez nie jest, te keczupy i bulki keto to tylko biznes i sciema dla leniwych. Czy chodzi ci o to, ze tzw "cywilizowany czlowiek" z lbem zanurzonym w technologicznej bance apek i telewizji mowiacych jak zyc i co myslec nagle moze to miec na wyciagniecie reki bez wysilku i zanurzania sie w mistyczne ksiegi?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

29-03-2025, 18:08

Triceratops pisze:
29-03-2025, 13:49
Dzisiaj tez nie jest, te keczupy i bulki keto to tylko biznes i sciema dla leniwych. Czy chodzi ci o to, ze tzw "cywilizowany czlowiek" z lbem zanurzonym w technologicznej bance apek i telewizji mowiacych jak zyc i co myslec nagle moze to miec na wyciagniecie reki bez wysilku i zanurzania sie w mistyczne ksiegi?
Wszystko jest biznesem i ściemą dla leniwych jeśli ludzie to z tym zrobią.
Mówiąc w ten sposób można zdegradować dosłownie wszystko, bo wszystko może potencjalnie spać się modne i wtedy ktoś zrobi z tego biznes.
I tak, mainstream polega właśnie na tym, że do czegoś pojawiają się dedykowane produkty, apki i mówi się o tym szeroko w telewizji i w internecie.
Keto też można mieć dzisiaj bez wysiłku i zanurzania się w mistyczne księgi.
Awatar użytkownika
Triceratops

29-03-2025, 22:00

Dlatego pisanie, ze to jakis mainstream to jest mocno na wyrost. Kawe z maslem pije w chuj lat, jakis czas temu podchwycili to zidiociali celebryci pokroju Lewandowskiej, zrobil sie chwilowy szum i za chwile wszyscy o tym zapomnieli. Ja dalej pije kawele z masele i mam to w dupie czy to meinstim. Po prostu moda w mediach glownego nurtu przeminela. I tak samo jest z reszta tej listy
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

29-03-2025, 22:27

Triceratops pisze:
29-03-2025, 22:00
Dlatego pisanie, ze to jakis mainstream to jest mocno na wyrost. Kawe z maslem pije w chuj lat, jakis czas temu podchwycili to zidiociali celebryci pokroju Lewandowskiej, zrobil sie chwilowy szum i za chwile wszyscy o tym zapomnieli. Ja dalej pije kawele z masele i mam to w dupie czy to meinstim. Po prostu moda w mediach glownego nurtu przeminela. I tak samo jest z reszta tej listy
To super, ale nie pisałem o tym, kiedy piłeś kawę i czy obecnie wciąż ja pijesz, tylko o tym, że dzisiaj keto to już po prostu kolejna, normalna dieta akceptowana przez mainstream. Mainstream to nie to samo co moda (o której nic nie pisalem). Jak ktoś kto chce zrzucić wagę powie w towarzystwie w miarę ogarniętych żywieniowo ludzi, że przeszedł na keto, to nikt się nie zszokuje, tak samo jakby powiedział że jest wegetarianinem, że medytuje czy uprawia jogę.
Awatar użytkownika
Triceratops

30-03-2025, 13:54

Nie chce mi sie sprzeczac, bo i tak to niczego nie zmieni ani nie wniesie, a byc moze jestem po prostu poza tym mainstreamem, bo ja niczego takiego nie zaiwazylem i nie zauwazam. Moze rzeczywiscie teraz w TVN promuja takie rzeczy, to wtedy owszem mozesz miec racje, Bo tak na codzien to nie znam ani jednej osoby co uprawia joge, uwaznosc itp, no ale moze w wielkich miastach tak rzeczywiscie jest.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

30-03-2025, 15:06

Triceratops pisze:
30-03-2025, 13:54
Nie chce mi sie sprzeczac, bo i tak to niczego nie zmieni ani nie wniesie, a byc moze jestem po prostu poza tym mainstreamem, bo ja niczego takiego nie zaiwazylem i nie zauwazam. Moze rzeczywiscie teraz w TVN promuja takie rzeczy, to wtedy owszem mozesz miec racje, Bo tak na codzien to nie znam ani jednej osoby co uprawia joge, uwaznosc itp, no ale moze w wielkich miastach tak rzeczywiscie jest.
Chodzi o to ze jak powiesz komus ze jesz keto to sie nie zszokuje, jak nie wie o co chodzi to moze sie zaciekawic bo ludzke generalnie rozumiena diety. Natomiast jak powiesz ze robisz tygodniowa glodowke albo ze bierzesz grzybki to zdecydowana wiekszosc powie ze to szalenstwo. Duze miasto vs wies na pewno ma wplyw na odbior. U mnie w korpo sa dla pracownikow nawet organizowane sesje jogi.
Awatar użytkownika
Triceratops

30-03-2025, 15:27

A, chyba, ze tak, swiat korpo to dla mnie alternatywna rzeczywistosc. Wczoraj bylem np na imprezie zakonczeniowej sezonu zwiazanej ogolnie tak ze sportem i zdrowotnoscia, byl nawet ten koles o ktorym kiedys pisalem ubyl juz gdzies z 1/4 wagi i w zasadzie to o tych tematach raczej nie bylo mowy ale o dietach i glodowkach owszem pierdolili jak najeci. Koles sie w ogole uzaleznil od glodowek, bo teraez jedzie jak szalony. No i nie mialem wyjscia zlamalem pare zasad jednoczesnie xd przerwalem gloduwle wielkopostna i wzionem w koncu najtwardszy ten narkotyg czyli alkohol
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

31-03-2025, 18:36

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
28-03-2025, 17:20
O kurde, to nawet bieganie i abstynencję uważasz za nowomodne wymysły ludzi ogłupionych socjalami i śledzących samozwańczych mentorów? :D Przecież to już jakieś poglądy skrajnie katolickich babć urodzonych w XIX wieku.

Nauka natomiast idzie dalej nie patrząc na poglądy w internecie.
Zgrywałem się oczywiście z tym bieganiem i abstynencją co nie zmienia faktu że obecnie bardzo łatwo rozpoznać kogoś kto biega, nie pije, jest weganinem, morsem, drapieżnikiem czy innym homoseksualistą - sam ci to powie :D. Ogólnie niektózy"ludzie" mają dziwną tendencję do definiowania swojej osobowości na podstawie czynności fizjologicznych.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

31-03-2025, 19:38

Nerwowy pisze:
Zgrywałem się oczywiście z tym bieganiem i abstynencją co nie zmienia faktu że obecnie bardzo łatwo rozpoznać kogoś kto biega, nie pije, jest weganinem, morsem, drapieżnikiem czy innym homoseksualistą - sam ci to powie :D. Ogólnie niektózy"ludzie" mają dziwną tendencję do definiowania swojej osobowości na podstawie czynności fizjologicznych.
Bo czynności fizjologiczne są podstawą tego kim jesteśmy. W sumie masz rację, że ludzie opowiadają o tym, co ich interesuje i jara nawet jeśli jest odchyleniem od normy, ale warto zastanowić się, dlaczego tak jest. A jest tak dlatego, że teraz ludzie mogą być ,,inni" bez obawy o wykluczenie społeczne. Mam taką odwrotność tego, jedną dziewczynę w pracy, która jest super miła dla każdego z wierzchu i się uśmiecha, a jak tylko chwilę z nią porozmawiać, to wychodzi, że ocenia każdego na każdy punkcie - a to że ktoś ma tatuaż, a to że ktoś coś ubrał, a to że jest z innego kraju, a to że jest gejem itd. Nie uwierzę, że wolisz być po tej stronie, takich ,,normalnych" ludzi którzy będą zawsze próbowali ściągać innych do ,,normalności", ale mogę się mylić.
backslifer
postuje jak opętany!

31-03-2025, 20:52

Nerwowy pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
28-03-2025, 17:20
O kurde, to nawet bieganie i abstynencję uważasz za nowomodne wymysły ludzi ogłupionych socjalami i śledzących samozwańczych mentorów? :D Przecież to już jakieś poglądy skrajnie katolickich babć urodzonych w XIX wieku.

Nauka natomiast idzie dalej nie patrząc na poglądy w internecie.
Zawsze ludzie epatowali tym, co ich jara, jesli miesci sie to w spolecznie przyjetych normach. Kiedys nikogo nie dziwilo, ze ktos definiuje swoja tozsamosc poprzez "hehe, chlanie, imprezki, ruchanie", dalej zreszta nie dziwi. Ludzie bedacy morsami, czy weganami bardziej rzucaja sie w oczy, bo sa rzadszym zjawiskiem - ale na tyle czestym, zeby bez skrepowania to pokazywac.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

31-03-2025, 20:56

backslifer pisze:
31-03-2025, 20:52

Zawsze ludzie epatowali tym, co ich jara, jesli miesci sie to w spolecznie przyjetych normach. Kiedys nikogo nie dziwilo, ze ktos definiuje swoja tozsamosc poprzez "hehe, chlanie, imprezki, ruchanie", dalej zreszta nie dziwi. Ludzie bedacy morsami, czy weganami bardziej rzucaja sie w oczy, bo sa rzadszym zjawiskiem - ale na tyle czestym, zeby bez skrepowania to pokazywac.
To to, i dodam jeszcze, że o wiele smutniejsze jest życie, w którym człowieka nic nie jara, wtedy już tylko :exitexit:
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

20-05-2025, 15:36

Jedziemy z tematem 36 godzin ale oszukujemy. Rano była kawa czyli w sumie to żadna głodówka.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Triceratops

20-05-2025, 16:38

Co ma kawa do glodowek?
woodpecker from space
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

20-05-2025, 18:37