Zdjęcie z jakiegoś sklepu w Wenecji

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Lekcja Religii pisze:Frikfajty zabrały się za wojny religijne.
Aż dziw, że tak długo na to czekaliśmy. Wiemy przecież dobrze z historii, że wiara jest świetnym zapalnikiem do konfliktow.
Federacja Fame MMA zaprosiła na swoją galę Apostoła Tomasza. To pastor zielonoświątkowego Kościoła Chrześcijan Pełnej Ewangelii "Potęga Nieba" i założyciel Służby Apostolskiej Ogień Przebudzenia.
To typowa nowoczesna pentekostalna społeczność religijna. Charakteryzują się przede wszystkim bardzo "żywym" podejściem do wiary. Możecie kojarzyć Tomasza Dorożałę z filmów, w których uzdrawia ludzi albo mówi o "waleniu diabła w mordę".
Teraz będzie miał okazję dać w mordę niesławnemu patoinfluencerowi kojarzonemu ze sportami walki Marcinowi "Cesarzowi" Najmanowi. Wyzwał on Dorożałę do walki (ewidentna szopka, ale ok) jako "człowiek z Częstochowy, spod Świętej Góry", któremu przeszkadza religijna ekspresja Dorożały. Nazwał go "oszustem".
Dorożała zdaje sobie sprawę z tego, że będzie ciężko. Będzie walczyć z Najmanem i Boxdelem (każdy na każdego, ja tego nie wymyślam ¯\_(ツ)_/¯ Dwóch doświadczonych i większych od niego przeciwników, nie powinno mieć większych kłopotów z Apostołem Tomaszem, ale on już czuje się wygrany, bo może w ten sposób głosić Ewangelię.
I pewnie przytuli przy okazji tyle pieniędzy, że będzie miał problem z wejściem do Królestwa Niebieskiego.
![]()
tylko po co prac pustą pralke ? wg mnie to próba morderstwaPablo wskoczył do pustej pralki, by znaleźć sobie spokojne miejsce na odpoczynek. Jego właścicielka, nie zauważając kota, włączyła urządzenie, ustawiając program prania na zimno z użyciem mydła.
no niby tak ale mysle ze jak się wkłada pranie do pralki i siedzi w niej kot to chyba czuć że coś blokuje albo miauczyWaszJudasz pisze: ↑30-06-2025, 17:28Hm, ale z tego akapitu nie wynika przecież, że nie włożyła tam rzeczy do prania?
Moja kolezanka uprala kiedys kota, traume ma do teraz. Okazuje sie, ze to nie jest takie trudne, kot to przelewajaca sie klucha, niektore tez maja taki charakter, ze jak sa spiace, to nie reaguja. No i zasnela zakopana w brudnych ciuchach, chwila nieuwagi i niestety masakra.Żułek pisze: ↑30-06-2025, 23:35no niby tak ale mysle ze jak się wkłada pranie do pralki i siedzi w niej kot to chyba czuć że coś blokuje albo miauczyWaszJudasz pisze: ↑30-06-2025, 17:28Hm, ale z tego akapitu nie wynika przecież, że nie włożyła tam rzeczy do prania?![]()