Przy muzyce o sporcie v.3
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: Przy muzyce o sporcie v.3
Trzeba głosować za wotum zaufania dla kadry narodowej. Jakoś SMSowo czy jakkolwiek.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wystarczy głosować kupując/nie kupując bilety na ich spotkania.
all the monsters will break your heart
- trup
Wnioski
Od 1999 r. odbyło się 8 oficjalnych spotkań.
Polska wygrała 3 razy, Finlandia 2, a 3 mecze zakończyły się remisami.
Najwyższe zwycięstwa Polski to 5:0 (2016) i 5:1 (2020).
Największa porażka Polski to 1:3 w el. ME 2008 (2006).
Ostatni mecz – 10 czerwca 2025 – zakończył się wygraną Finlandii 2:1 w kwalifikacjach do MŚ 2026.
-----
Probiesz miszcz.
Lewandowski nic nie wniósł do reprezentacji.
Prezes Kulasa miszcz.
* uwaga czytać między wierszami a brzegiem pucharu
Od 1999 r. odbyło się 8 oficjalnych spotkań.
Polska wygrała 3 razy, Finlandia 2, a 3 mecze zakończyły się remisami.
Najwyższe zwycięstwa Polski to 5:0 (2016) i 5:1 (2020).
Największa porażka Polski to 1:3 w el. ME 2008 (2006).
Ostatni mecz – 10 czerwca 2025 – zakończył się wygraną Finlandii 2:1 w kwalifikacjach do MŚ 2026.
-----
Probiesz miszcz.
Lewandowski nic nie wniósł do reprezentacji.
Prezes Kulasa miszcz.
* uwaga czytać między wierszami a brzegiem pucharu
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- masterful
- Kontakt:
Koniec Probierza. Teraz trzeba wyciągnąć wnioski, Nowy trener i cykl zamknięty.
Papszun? Zostawi Raków?
Papszun? Zostawi Raków?
- nicram
I to jest dobra wiadomość. Teraz to ja był chciał aby selekcjonerem został Henryk Kasperczak. Papszun - nie sądzę aby to był dobry pomysł, to jest konfliktowy gość w sumie podobnie jak był Probierz.
Druga rzecz to bym wywalił te wszystkie gwiazdeczki z reprezentacji na czele z Bednarkiem, Lewandowskim, Frankowskim i oparł drużynę na jakiś walczakach i młodzieniaszkach, którzy nie odpuszczają rywalom. Nie chce ci się grać w reprezentacji, nie biegasz? - to więcej powołania nie dostajesz. To towarzystwo bez ambicji trzeba rozgonić na cztery wiatry.
Druga rzecz to bym wywalił te wszystkie gwiazdeczki z reprezentacji na czele z Bednarkiem, Lewandowskim, Frankowskim i oparł drużynę na jakiś walczakach i młodzieniaszkach, którzy nie odpuszczają rywalom. Nie chce ci się grać w reprezentacji, nie biegasz? - to więcej powołania nie dostajesz. To towarzystwo bez ambicji trzeba rozgonić na cztery wiatry.
- masterful
- Kontakt:
Cykl od 25 lat tak jest. Nowy trener, nowi piłkarze, będziemy mistrzami świata, porażka z drużyną z orlika, zwolnienie trenera itp itd.nicram pisze: ↑12-06-2025, 11:01I to jest dobra wiadomość. Teraz to ja był chciał aby selekcjonerem został Henryk Kasperczak. Papszun - nie sądzę aby to był dobry pomysł, to jest konfliktowy gość w sumie podobnie jak był Probierz.
Kasperczak to już staruszek jest, a Papszun był brany pod uwagę poprzednio i chyba był prawie pewien tego, że zostanie trenerem.
- nicram
Wiek dla mnie nie jest przeszkodą w tej materii. Zwłaszcza, że gość prowadził z sukcesami wiele reprezentacji z Afryki. A jak wiadomo Polacy są równie krnąbrni i leniwi. Nawałka był pewien, ale został wykiwany przez disco-polowca. Papszun chyba też był po słowie, ale postawił takie warunki, że disco-polowiec się przestraszył.
- masterful
- Kontakt:
Nawałka niech wraca. Było przez chwilę mega dobrze za jego czasów.nicram pisze: ↑12-06-2025, 11:07Wiek dla mnie nie jest przeszkodą w tej materii. Zwłaszcza, że gość prowadził z sukcesami wiele reprezentacji z Afryki. A jak wiadomo Polacy są równie krnąbrni i leniwi. Nawałka był pewien, ale został wykiwany przez disco-polowca. Papszun chyba też był po słowie, ale postawił takie warunki, że disco-polowiec się przestraszył.
- nicram
W ostateczności chyba to byłby najlepszy wybór.masterful pisze: ↑12-06-2025, 11:08Nawałka niech wraca. Było przez chwilę mega dobrze za jego czasów.nicram pisze: ↑12-06-2025, 11:07Wiek dla mnie nie jest przeszkodą w tej materii. Zwłaszcza, że gość prowadził z sukcesami wiele reprezentacji z Afryki. A jak wiadomo Polacy są równie krnąbrni i leniwi. Nawałka był pewien, ale został wykiwany przez disco-polowca. Papszun chyba też był po słowie, ale postawił takie warunki, że disco-polowiec się przestraszył.
-
- postuje jak opętany!
Od 2018 roku byli:
Adam Nawałka
Jerzy Brzęczek
Paulo Sousa
Czesław Michniewicz
Fernando Santos
Michał Probierz
Teraz będzie siódmy trener.
Pytanie zasadnicze jest takie: czy to trenerzy są problemem czy może piłkarze.
Adam Nawałka
Jerzy Brzęczek
Paulo Sousa
Czesław Michniewicz
Fernando Santos
Michał Probierz
Teraz będzie siódmy trener.
Pytanie zasadnicze jest takie: czy to trenerzy są problemem czy może piłkarze.
- nicram
Jeżeli już to od 2013 roku, bo wtedy Adam Nawałka został selekcjonerem.
A co do pytania - to myślę, że różnie bywało. Od Michniewicza, który moim zdaniem był bardzo kompetentnym trenerem i który bardzo dobrze umiał dobrać taktykę do tych debili, problemem zasadniczym stali się piłkarze.
A co do pytania - to myślę, że różnie bywało. Od Michniewicza, który moim zdaniem był bardzo kompetentnym trenerem i który bardzo dobrze umiał dobrać taktykę do tych debili, problemem zasadniczym stali się piłkarze.
-
- postuje jak opętany!
Zgadza się Adam Nawałka był ostatnim selekcjonerem, który utrzymał się dłużej na stanowisku. Podałem 2018 ponieważ to był ostatni rok pracy Nawałki w kadrze i początek dziwnych roszad selekcjonerów. Upraszczając na przestrzeni 7 lat będziemy mieć 7 selekcjonerów.
- empir
- zahartowany metalizator
Stanowski popełnił nawet 2 sensowne odcinki na temat.
- empir
- zahartowany metalizator
O Michniewiczu różne plotki krążyły. Podobno podział kasy u niego jest mocno dyskusyjny. Podobno z tego powodu stracisz szatnię w Legii i w kadrze.
Nie wiem ile w tym prawdy.
Co do Legii to słyszałem to od legionisty w czasach, gdy zaczął z kadrą.
Nie wiem ile w tym prawdy.
Co do Legii to słyszałem to od legionisty w czasach, gdy zaczął z kadrą.
- Żułek
ciekawe kto teraz tych dziadów bedzie trenewał, z takim PR se tego jakoś nie moge wyobrazić
nie realne, zreszta jakoś tego nie widze aby mieli słuchać starego dziada który ostatnio był trenerem w 2017 a coś wygrał kiedy pół kadry srało w pieluchy skoro nie udało sie z takim Santosem

ale dla Kasperczaka jest, jakiś czas temu miał poważny wypadek i długo jeżdził na wózku
nie realne, zreszta jakoś tego nie widze aby mieli słuchać starego dziada który ostatnio był trenerem w 2017 a coś wygrał kiedy pół kadry srało w pieluchy skoro nie udało sie z takim Santosem
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- masterful
- Kontakt:
Grosicki chce chyba wrócić 

-
- postuje jak opętany!
Najgorsze jest to, że jest coraz trudniej naszej reprezentacji zakwalifikować się na kolejne turnieje. Mimo tego, że w grupach eliminacyjnych szczęśliwie trafiamy na naprawdę słabych rywali. W tych eliminacjach niestety już wejścia bocznymi drzwiami przez Ligę Narodów i baraże z trzeciego miejsca nie będzie.
- Triceratops
U nas patologia zaczyna sie juz na poziomie mlodzikow i juniorow, kto sie zetknal czy zderzyl z tym towarzystwem ten wie, to cale pzpn powinno sie spalic, zaorac i zalac wapnem zeby nie odroslo. Karty rozdaja dzialacze, ktorzy pija wodke przy zielonym stoliku a oni maja w dupie rozwoj tej dyscypliny. Smutne ale prawdziwe
woodpecker from space
- Żułek
to jest akurat bardzo dobra wiadomośćzodiac pisze: ↑12-06-2025, 12:25Najgorsze jest to, że jest coraz trudniej naszej reprezentacji zakwalifikować się na kolejne turnieje. Mimo tego, że w grupach eliminacyjnych szczęśliwie trafiamy na naprawdę słabych rywali. W tych eliminacjach niestety już wejścia bocznymi drzwiami przez Ligę Narodów i baraże z trzeciego miejsca nie będzie.