POGODA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POGODA
O kurwa ale pompa. Godzinę siedziałem na tarasie po (grillu z teściami) z lubą i podziwałem zespół efektów pirotechnicznych przy tylko zapalonej świeczce by te spektrum oglądać. Dawno takiej burzy z takim impetem nie widziałem.
Wspaniały był to spektakl.
Wspaniały był to spektakl.
-
- rasowy masterfulowicz
Eternal autumn w tym tygodniu i być może przez połowe następnego.Maks 18 stopni u mnie, w środę 14 grubo w chuj.Moje arbuzy chyba tego nie wytrzymają a jak wytrzymają to strasznie zwolnią.
Niezła była dziś sauna, niby tylko 25C, ale wysoka wilgotność dorzuciła do pieca. I pomyśleć, że są na świecie miejsca, gdzie taka pogoda jest w nocy i to przez okrągły rok. Wypociłem hektolitry, nawet lać się nie chciało. Jak nie będzie deszczu w nocy, to jutro powinno być znośniej.
-
Piekne macie tam tereny w Iławie. Ja zawsze jak jestem u Was w okolicy nie mogę wyjść z podziwu. Przepiękne. Jak się widzieliśmy i sobie popoływałem w paru akwenach nie mogłem wyjśc z zachwytu. Chcę z młodym i luba skoczyć do Was to pewnie się zobaczymy:) Ja tu na ślasku w jakieś kurwa zielenicy pływam.
Wy tam macie bajeczne warunki. Przepiękne.

Wy tam macie bajeczne warunki. Przepiękne.
Ostatnio zmieniony 18-06-2024, 19:43 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
W każdej chwili, stary. Jest wykurwiście zielono, a woda taka, jak trzeba.

-
- rasowy masterfulowicz
Uważajcie na siebie tam na ślunsku, pierwszy raz od dawna EXT
''
🌪
UWAGA! Podniesiono stopień zagrożenia do najwyższego - EXT, ekstremalnego zagrożenia burzowego. Zjawiska pogodowe mogą stanowić poważne zagrożenie dla życia i zdrowia, nieść poważne i duże szkody materialne, szkody w drzewostanie czy przerwy w dostawach prądu! To jest szczególnie niebezpieczna sytuacja
Podajcie informację dalej!
Głównymi zagrożeniami będą opady gradu o średnicy lokalnie ponad 7 cm (nie wykluczone nawet 8-10 cm średnicy), silne konwekcyjne porywy wiatru o prędkości miejscami powyżej 110 km/h, zwłaszcza w przypadku silnych zjawisk downburst, nawalne opady deszczu prowadzące do zalań, podtopień oraz do powodzi błyskawicznej. Bardzo prawdopodobne jest również wystąpienie jednej lub kilku trąb powietrznych, niewykluczone, że jednej silnej.

''

-
Oby nie. Kiedyś tak to wyglądało
Rozjebało wszystkie okoliczne nasze wioski. Tornado zmiotło setki domów. Pogorzelisko.
Autobus zespołu Ślask porwało na kilkanaście metrów w górę.
W sumie od tego się zaczeła moja przygoda z odszkodowaniami, bo chciałem wszystkim dookaoła pomóc gdzie ludzie potracili majątki. A ubezpieczyciele robili wszystkich w chuja dookoła. Wysłali swoiich wysłanników i propoponawali na szybko nędzne ugody urągające ludzkiej godności.
Mój znajomy ,który prowadzi stację benzynową sie załąmał, bo zerwał się reklama i kobietę zabiiła blacha ,która uderzyła w samochochód. Bardzo mocno to przeżył.
Rozjebało wszystkie okoliczne nasze wioski. Tornado zmiotło setki domów. Pogorzelisko.
Autobus zespołu Ślask porwało na kilkanaście metrów w górę.
W sumie od tego się zaczeła moja przygoda z odszkodowaniami, bo chciałem wszystkim dookaoła pomóc gdzie ludzie potracili majątki. A ubezpieczyciele robili wszystkich w chuja dookoła. Wysłali swoiich wysłanników i propoponawali na szybko nędzne ugody urągające ludzkiej godności.
Mój znajomy ,który prowadzi stację benzynową sie załąmał, bo zerwał się reklama i kobietę zabiiła blacha ,która uderzyła w samochochód. Bardzo mocno to przeżył.
-
mocny2_3 pisze: ↑19-06-2024, 12:47Uważajcie na siebie tam na ślunsku, pierwszy raz od dawna EXT
''🌪
UWAGA! Podniesiono stopień zagrożenia do najwyższego - EXT, ekstremalnego zagrożenia burzowego. Zjawiska pogodowe mogą stanowić poważne zagrożenie dla życia i zdrowia, nieść poważne i duże szkody materialne, szkody w drzewostanie czy przerwy w dostawach prądu! To jest szczególnie niebezpieczna sytuacja
Podajcie informację dalej!
Głównymi zagrożeniami będą opady gradu o średnicy lokalnie ponad 7 cm (nie wykluczone nawet 8-10 cm średnicy), silne konwekcyjne porywy wiatru o prędkości miejscami powyżej 110 km/h, zwłaszcza w przypadku silnych zjawisk downburst, nawalne opady deszczu prowadzące do zalań, podtopień oraz do powodzi błyskawicznej. Bardzo prawdopodobne jest również wystąpienie jednej lub kilku trąb powietrznych, niewykluczone, że jednej silnej.
![]()
Ale pompa. Włanie obserwuje jak zamiata drzewami. Niebo czorne. Jest to pogoda na tornado. Oby nie ale takich chmur dawno nie widziałem. Niebo wygląda jak z jakieś apokalipsy.
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Żegnaj!

- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
-
Nie no kurwa żyje, pozwijałem z tarasu parasol,pozamykałem okna, i wyglądam nieśmiało na zewnątrz. Ostatnio o czym mazrę to tornado ,które ropiździło mi chate jak to miało miejcsce kilkanaście lat temu.
Mnie to stresuje ,bo nie cche mieś rozłupanego jednego czy drugiego domu.
Chuj wie skad się bierze to ,że na naszym paśmie tak gwałtowne przechodza zjawiska pogodowe.
W ogłe dziwna sprawa bo to jest obręb 30- 35 kilometrów a w Częstohowie nawet nie wiedzą ,że była burza. A to raptem sąsiedzi. Jak jadą w kirunku Lublińca to nie mogą uwierzyć widząć zdewastowane lasy i infrasttrukture dlaczego w naszym obrębie powstają tornada.
Ja też tego nie rozumiem.
U nas bywają tornada jak z tych amerykańskich filmów. Zresztą wystarczy poooglądać filmiki.
Skąd tto się bierze- chuj wie. Bozia nas nie lubi pewnie.
Jest to w pewnym sensie problem.
Musiałbyś widzieć zdewastowane lasy w naszym okolicach po trabie powietrznej. Był las-nie ma lasów ,jest pogorzelisko.
Dlaczego tak się dzieje- nie mam kurwa pojęcia. nie znam się na tych tematach, ale jest to frustrujące.
Wiesz to nisczy ludziom dobytki, tego co nie raz dorabiali sie przez całe zycie. Zajebiście jakny to poszło obok. Ludzie z Tarnowski ór czy Częstohowy częstwo nie dowierzają co się u nas odjebało.
Chuj wie skad się bierze to ,że na naszym paśmie tak gwałtowne przechodza zjawiska pogodowe.
W ogłe dziwna sprawa bo to jest obręb 30- 35 kilometrów a w Częstohowie nawet nie wiedzą ,że była burza. A to raptem sąsiedzi. Jak jadą w kirunku Lublińca to nie mogą uwierzyć widząć zdewastowane lasy i infrasttrukture dlaczego w naszym obrębie powstają tornada.
U nas bywają tornada jak z tych amerykańskich filmów. Zresztą wystarczy poooglądać filmiki.
Musiałbyś widzieć zdewastowane lasy w naszym okolicach po trabie powietrznej. Był las-nie ma lasów ,jest pogorzelisko.
Dlaczego tak się dzieje- nie mam kurwa pojęcia. nie znam się na tych tematach, ale jest to frustrujące.
Wiesz to nisczy ludziom dobytki, tego co nie raz dorabiali sie przez całe zycie. Zajebiście jakny to poszło obok. Ludzie z Tarnowski ór czy Częstohowy częstwo nie dowierzają co się u nas odjebało.
Ostatnio zmieniony 19-06-2024, 21:25 przez tomaszm, łącznie zmieniany 17 razy.
-
- postuje jak opętany!
Pochodzę z okolic Częstochowy a i w samej Częstochowie kilka lat mieszkałem i mogę tylko potwierdzić co Tomek pisze.tomaszm pisze: ↑19-06-2024, 20:44Nie no kurwa żyje, pozwijałem z tarasu parasol,pozamykałem okna, i wyglądam nieśmiało na zewnątrz. Ostatnio o czym mazrę to tornado ,które ropiździło mi chate jak to miało miejcsce kilkanaście lat temu.
-
Prawda. To cię się wydarzyło w 2008 roku jak przeszło tornado to jest coś co zawsze w człowieku będzie siedzieć. Wyrwało nam dach z domu rodzinnengo, a kojec- taki dobrze porobiony , pospawany wyglądał jak poskręcane rurki. Traba uniosła go w góre . Dobrez ,że psa swojego ukanecho wcześniej uratowałem z opresji wpuszczając GO do domu bo by nie przerzyl. Traba by Go porwała. Ale trąba powietrzna poniszczyła wsztyko wokół. Przeszła prze centrum naszej wsi i dosłownie wszystko zmiotła.
Zniszczenia wokół były nie do uwierzenia dla normlanego człowieka co przez nasze wsie przejeżdżał.Jak z jakiegoś koszmaru filmowego. Tak jak szło tornado tak nam wszsytko zabierało. Smutny widok, porażający, myśłałem ,ze trąby powietrzne to na filmach Twister. A tu jeb.
Ten filmik z Zeposłu Ślask chyba najlepiej oddaje to jak porwało ich tornado a stanęli w centrum cyklonu. Uniosło Ich na kilkanaście metrów w górę. Wracali z trasy po koncercie i znaleźli się w centrum szlaejącego tornada.
Są tez tornada w innych częściach kraju
Skąd się biorą te zjawiska pogodowe ,że przez nas tak częśto tak ektremalne warunki pogodowe przechodza? Nie wiem. Omija to większość kraju a duża częśc od nas ludzie z wiosek patrzy na niebo z niepokojem.
Zniszczenia wokół były nie do uwierzenia dla normlanego człowieka co przez nasze wsie przejeżdżał.Jak z jakiegoś koszmaru filmowego. Tak jak szło tornado tak nam wszsytko zabierało. Smutny widok, porażający, myśłałem ,ze trąby powietrzne to na filmach Twister. A tu jeb.
Ten filmik z Zeposłu Ślask chyba najlepiej oddaje to jak porwało ich tornado a stanęli w centrum cyklonu. Uniosło Ich na kilkanaście metrów w górę. Wracali z trasy po koncercie i znaleźli się w centrum szlaejącego tornada.
Są tez tornada w innych częściach kraju
Skąd się biorą te zjawiska pogodowe ,że przez nas tak częśto tak ektremalne warunki pogodowe przechodza? Nie wiem. Omija to większość kraju a duża częśc od nas ludzie z wiosek patrzy na niebo z niepokojem.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Te nasze tornada są małe, ale bywają zajebiście niszczące. Sporo czasu poświęciłem na oglądanie nagrań z USA - kurwa, te ichnie są absolutnie przerażające. Leje o średnicy kilkuset metrów, czasami więcej. Wygląda jak pierdolone wcielenie zła. Niektóre materiały są obłędne, na przykład tu po 4. minucie:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Lukass pisze: ↑19-06-2024, 22:35Te nasze tornada są małe, ale bywają zajebiście niszczące. Sporo czasu poświęciłem na oglądanie nagrań z USA - kurwa, te ichnie są absolutnie przerażające. Leje o średnicy kilkuset metrów, czasami więcej. Wygląda jak pierdolone wcielenie zła. Niektóre materiały są obłędne, na przykład tu po 4. minucie:
Wyastarczająco duże:) Rozpiedolił nam cała okolicę, Ale to prawda ,że jak patrzysz na tel filmi co wklejasz to to są tajfuny wręcz.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Nie wątpię

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Prawda. Są to zjawiska fascynujące. I spektakularne. Ale nie zazdroszę ludziom co muszą się z nimi mierzyć w realnym zyciu.
-
- postuje jak opętany!
Tomek zyjesz? Widzialem wlasnie filmiki i zdjecia z Polski co sie dzisiaj w nocy dzialo. Masakra.
-
- rasowy masterfulowicz
Z wczoraj