Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

18-01-2020, 07:35

maciek z klanu pisze:Ja gram online, ale nie odpalałem już wieki sfv. Zapomniałem kompletnie jak się grało. No ale jakbyśmy się dogadali dasz mi dwa dni to chętnie możemy zagrać. Ale ja sfv tak raczej for fun. Noobek.
Spoko, gdzieś za tydzień można spróbować. Ja też dopiero zaczynam wkręcać się i gram tylko każual mecze. BTW kim grasz?
vicek pisze:Sf tylko 3 strike
Błąd, już pomijając SF5 ale kurwa, SSFT2 nie lubisz???
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

18-01-2020, 08:35

hcpig pisze:
maciek z klanu pisze:Ja gram online, ale nie odpalałem już wieki sfv. Zapomniałem kompletnie jak się grało. No ale jakbyśmy się dogadali dasz mi dwa dni to chętnie możemy zagrać. Ale ja sfv tak raczej for fun. Noobek.
Spoko, gdzieś za tydzień można spróbować. Ja też dopiero zaczynam wkręcać się i gram tylko każual mecze. BTW kim grasz?
Grałem necalli. Teraz miałem jakieś punkty uzbierane to kupiłem hondę. I nim pocwicze.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

18-01-2020, 19:25

hcpig pisze:
vicek pisze:Sf tylko 3 strike
Błąd, już pomijając SF5 ale kurwa, SSFT2 nie lubisz???
Nie lubię . 3 strike jest zajebisty i inny , bardziej techniczny ... zawsze też wolałem mortale .

https://www.ppe.pl/news/141747/mortal-k ... 1-xI48MLz4" onclick="window.open(this.href);return false;

Myślałem że będzie MK:Mythologies a to tylko baja będzie .
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

21-01-2020, 21:45

nowy doom do odmóżdżenia przy piwku
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
TheDude

23-01-2020, 14:16

maciek z klanu pisze:
TheDude pisze:Obrazek

Ktoś z milordów grał? Jak wrażenia? Ja właśnie zamówiłem, zachęcony bardzo dobrymi recenzjami, i po niedzieli zagram.
Czaje się na to. Daj znać jak system walki na padzie.
Panie Maćku, melduję, że na padzie gra się naprawdę dobrze. WIdać, że twórcy bardzo przyłożyli się do wersji na konsolę. W mniej niż 1h już bardzo intuicyjnie się można poruszać po lokacjach, walczyć, prowadzić dialogi itd. Menu/ekwipunek etc. również są bardzo sprytnie stworzone i ani razu nigdzie nie zabłądziłem w gąszczu okienek czy drzewek/list. Czuć, że to RPG z najwyższej półki. Ja trafiłem na allegro za trochę mniej niż stówkę, więc też poszperaj, kupuj i graj. Po to jest zima :)
tomaszm

26-01-2020, 16:01

mocny2_3 pisze:nowy doom do odmóżdżenia przy piwku
[youtube][/youtube]
Miałem już możliwość pogrania,powiem tak- jest wykurwiście. A tymczasem zamówiłem sobie soundtrack z poprzedniczki.

Ja pierdole co się w tym marcu odjebie w tym roku to ja nie wiem. Tyle premier na które czekam będzie miało miejsce,że w tej chwili jestem już osrany ze szczęścia i zastanawiam się jak mocno będę chodzić niewyspany do pracy.

Doom Eternal a oprócz niego

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-01-2020, 20:39

Niezła farsa z tym W3 Reforged. Blizzard idzie w ślady EA i Ubisoftu i godnie konkuruje z nimi o miano najbardziej gównianego wydawcy na rynku.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

06-02-2020, 10:17

^ A takie nadzieje ludzie wiązali z tym tytułem... Powtarzam, odświeżyliby lepiej Warcraft 2, ale na to raczej nie ma co liczyć.

Skoro już o Blizzardzie, ostatnio wbiłem trochę z przypadku w Hearthstone i muszę przyznać, że bardzo wciągająca karcianka. Co prawda jest parcie na szkło i pay to win, ale da się grać i wygrywać. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

06-02-2020, 11:35

tomaszm pisze:
mocny2_3 pisze:nowy doom do odmóżdżenia przy piwku
[youtube][/youtube]
Miałem już możliwość pogrania,powiem tak- jest wykurwiście. A tymczasem zamówiłem sobie soundtrack z poprzedniczki.

Ja pierdole co się w tym marcu odjebie w tym roku to ja nie wiem. Tyle premier na które czekam będzie miało miejsce,że w tej chwili jestem już osrany ze szczęścia i zastanawiam się jak mocno będę chodzić niewyspany do pracy.

Doom Eternal a oprócz niego

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
dodalbym jeszcze to, ale ja jestem fanatykiem tej gry i wiem ze nie kazdemu to podejdzie (mam nadzieje, ze nie spierdola tego:
[youtube][/youtube]
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
hcpig

13-02-2020, 18:42

Od dzisiaj Kingdom Come: Deliverance za darmo na Epic.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-03-2020, 18:07

Obrazek

20 latek :) sto lat ;) moja wciąż działa ...... po wymianie lasera w zeszłym roku :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

04-03-2020, 21:22

Dead or Alive 6 z absurdalnymi mikrotransakcjami. Opłaty za zmiany koloru włosów na PS4

Nie od dziś wiadomo, że Tecmo Koei jest wyjątkowo pazerne w temacie DLC i mikrotransakcji, często sprzedając za kilkaset złotych pakiety tekstur i wdzianek dla zawodników z serii Dead or Alive. Tym razem wydawca przechodzi jednak sam siebie.

Aktualizacja 1.20 do Dead or Alive 6 na PS4 pozwala na zmianę koloru włosów zawodników... za opłatą. Wydawca rzeczonej bijatyki pobiera za taką przyjemność, czyli za przefarbowanie włosów, każdorazowo ok. 5 zł (trzeba wykupić w tym celu tzw. Premium Ticket).

Opłata będzie również pobierana przy "zresetowaniu" koloru włosów do domyślnej barwy. Wychodzi zatem na to, że nawet płacąc za taki przywilej, nie odblokowujemy danego odcienia na stałe. Tecmo Koei potwierdziło w korespondencji z redakcją Kotaku, że gracze muszą płacić przy każdorazowej zmianie barwy. Również zespół Team Ninja ogłosił, że takie mikrotransakcje nie są błędem ze strony deweloperów i że wszystko działa wg zamierzeń wydawcy.

Aktualizacja pozwalająca na "farbowanie" włosów jest exclusivem na PS4. Pewnie z tego względu, że gracze na PC dysponują darmowymi modami do Dead or Alive 6.

Jak łatwo się domyślić, fani wściekają się na takie zagrywki biznesowe Tecmo Koei i zachęcają do wyrażania swojego niezadowolenia przez zasypywanie profili społecznościowych wydawcy i Team Ninja głosami niezadowolenia.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

05-03-2020, 08:36

Gra ktoś tutaj w Ultime Online? Jako młody chłopaczek czytając w gazetach o tej gierce nie potrafiłem zabrać kopary z ziemi.
Coś tam próbowałem dostać się na polskie shardy(nieoficjalne serwery) ale nigdy mi się ta sztuka nie udała a o graniu na oficjalu nie było mowy.
Któregoś pięknego dnia z nudów wygooglowem sobie co tam w tej gierce słychać i okazało się ze jest teraz za darmochę (w lekko ograniczonej wersji ale nic aż tak strasznego) .I powiem wam szczerze że od miesiąca w nic innego nie pogrywam,ta gra jest przekozacka,20 lat na rynku a nie ma chyba innego mmorpg z takimi możliwościami ....Ja jestem kurwa oczarowany!
Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

07-03-2020, 07:50

TheDude pisze:
maciek z klanu pisze:
TheDude pisze:Obrazek

Ktoś z milordów grał? Jak wrażenia? Ja właśnie zamówiłem, zachęcony bardzo dobrymi recenzjami, i po niedzieli zagram.
Czaje się na to. Daj znać jak system walki na padzie.
Panie Maćku, melduję, że na padzie gra się naprawdę dobrze. WIdać, że twórcy bardzo przyłożyli się do wersji na konsolę. W mniej niż 1h już bardzo intuicyjnie się można poruszać po lokacjach, walczyć, prowadzić dialogi itd. Menu/ekwipunek etc. również są bardzo sprytnie stworzone i ani razu nigdzie nie zabłądziłem w gąszczu okienek czy drzewek/list. Czuć, że to RPG z najwyższej półki. Ja trafiłem na allegro za trochę mniej niż stówkę, więc też poszperaj, kupuj i graj. Po to jest zima :)
Wczoraj kupiłem. Uciekłem że statku. Zajebiście się zapowiada
Awatar użytkownika
TheDude

07-03-2020, 12:02

^Niestety w dalszej części gry używanie quest loga i odnajdywanie postaci niezbędnych do wykonania misji to, delikatnie mówiąc, porażka. Do tego elementu zupełnie się nie przyłożyli i wyraźnie widać, że to na szybko wrzucony element.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

15-03-2020, 17:33

Jest to wada, ale ma swój urok. Ja napierdalam znaczniki co i gdzie :) chodzę po mokradłach i odkąd wyszedłem z fortu radość to jestem oczarowany. Teraz szukam, już chyba znalazłem w podziemiach tego sprzętu dla garveta na tych wrzaskocostam
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

23-03-2020, 11:24

Legenda polskiego metalu zrobiła kawałek do nowego Doom-a.
xD
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jzVAktEeLms[/youtube]
Awatar użytkownika
maciek z klanu

24-03-2020, 18:16

Jebać Huntera, ale jak oglądam gameplaye z tego dooma to wygląda to wykurwiscie. Czekam na promocję i jak będzie koło 120 zł kosztował to kupuje.
Awatar użytkownika
uglak

24-03-2020, 20:11

Młodzieżówkom partyjnym wybitnie nudzi się z powodu #zostańwdomu, więc:
Już w ten piątek...

nadejdzie chwila, na którą wszyscy czekaliście

W piątek, w walce na śmierć i życie, zmierzą się ze sobą 4 polskie młodzieżówki. Hearts of Iron IV nigdy już nie będzie takie samo...

Młodzi Demokraci jako sojusz Japoński
Młodzi dla Wolności, jako Alianci
Młodzi Razem, jako Komintern

Oraz MŁODZI .NOWOCZEŚNI , jako panstwa Osi!

A cały mecz komentować będzie nie kto inny jak Kałach!

Po co wychodzić z domu? Nic lepszego już w życiu nie zobaczycie!

See you at Stalinrad
Biorąc pod uwagę, że do tego pojedynku doprowadził stream w wykonaniu Młodych Razem podsumowany tak:
HoI IV to bardzo popularna gra Paradoxu z jednej z najlepszych serii historycznych gier strategicznych Europa Universalis. Chłopcy z Razem pomyśleli sobie, że fajnie będzie w czasie kwarantanny "bić faszystów" online. A całość postanowili publicznie streamować. Kurwa błąd xD

Zebrało się ich 11 typa. Zacznijmy od tego, że zamiast grać jak prawdziwi mężczyźni między sobą, to zagrali przeciwko botom (tak brzydzili się faszyzmu, że żaden z nich nie chciał zagrać państwami osi :v ). Przyznam, że akurat w tę część nie grałem, ale inni gracze podkreślają, że AI jest w tej odsłonie wyjątkowo proste do ogrania. Mimo to chłopcy z Razem, w liczbie 11 vs. 3 boty z państw osi (Jeden z razemków już spasował na początku gry) dostali wpierdol już na poziomie wojny domowej w Hiszpanii xDDD ¡Hemos Pasado!

Koledze próbującemu robić "No Parmezan!" w sukurs poszedł kolega z Francji. Żeby jednak przyłączyć się do republikańskiej koalicji antyfrankowskiej, musiał zmienić ideologię na komunizm. Nie spodziewał się, że wprowadzenie komunizmu będzie wiązało się z buntem, a w efekcie wojną domową, którą przegrał, bo całe wojsko przesunął do Hiszpanii. Oprócz Hiszpanii stracili też Francję xD

A teraz najlepsze - choć stracili łącznie 3 państwa, to żaden kraj osi jeszcze nie zdążył im wypowiedzieć wojny xDDDDDDDDD

Dodajmy do tego jeszcze takie smaczki, jak ten, że jeden z razemków w trakcie gry zaczął żartować z Żydów i niepełnosprawnych, a potem zwalił winę na przedawkowanie energetyków xD Albo inny chłopczyk, który wyznał miłość (w żartach) do koleżanki z partii, a ta odpowiedziała mu "porozmawiamy o tym na sądzie koleżeńskim" :v

Powiedzcie mi, czy to nie jest jeden wielki mem?

PS Ja oczywiście rozumiem, że ktoś może być niedoświadczony w grach i przegrać. Sam wiele razy dawałem dupy, nawet w prostych grach. Ale ja nie składam buńczucznych deklaracji pt. "będziemy niszczyć faszyzm" i potem pokazywać to publicznie na streamie.
To chyba w piątek po raz pierwszy w życiu obejrzę sobie jakiś e-mecz ;-)
Guilty of being right
nightspiryt
świeżak

26-03-2020, 11:23

Bień pisze:Gra ktoś tutaj w Ultime Online? Jako młody chłopaczek czytając w gazetach o tej gierce nie potrafiłem zabrać kopary z ziemi.
Coś tam próbowałem dostać się na polskie shardy(nieoficjalne serwery) ale nigdy mi się ta sztuka nie udała a o graniu na oficjalu nie było mowy.
Któregoś pięknego dnia z nudów wygooglowem sobie co tam w tej gierce słychać i okazało się ze jest teraz za darmochę (w lekko ograniczonej wersji ale nic aż tak strasznego) .I powiem wam szczerze że od miesiąca w nic innego nie pogrywam,ta gra jest przekozacka,20 lat na rynku a nie ma chyba innego mmorpg z takimi możliwościami ....Ja jestem kurwa oczarowany!
A grasz na starym kliencie? Planuję zabrać się za UO już od jakiegoś czasu. Pograłem już kilka godzin, ale jeszcze nie wyszedłem z New Haven.
ODPOWIEDZ