Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na urlop

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
535

Re: Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na u

14-07-2017, 23:46

Prodi pisze:
535 pisze: Obrazek

Znakomicie. Byłem pod tym schroniskiem, co je tam widać na drugim zdjęciu. Niby spacer, ale w pełnym słońcu jest to nieco zdradziecka wycieczka. [...]
O tak! W obie strony dymałeś z buta? Ja w pierwszą wjeżdżałem kolejką (od Zermattu), potem jeszcze godzinny marsz w górę i powrót. Schodziliśmy ok. 3 godzin, traska niby prosta ale w dupę daje. Inna sprawa, że w moim przypadku w takich sytuacjach wychodzą lata melanży, nie mam kondycji z lat 90tych kiedy to śmigałem na Rysy czy na Zawrat ;)
Może raczej w moim...Żart. Wychodzi tak naprawdę, kompletny brak aklimatyzacji. Gwałtowne zmiany ciśnienia. Zwykle szybkie pierdolnięcie autem, z przełęczy na przełęcz, potem ambitne podejście na "trzy tysiące" i dziwne uczucie, że chyba coś ci się wymyka...a następnie objawienie-refleksja, że patent na zdobywanie wzgórza świętej Bronisławy, nie wszędzie się sprawdza. Do tego trochę słońca, które niby tylko świeci, a w rzeczywistości przypala i właściwie kondycja jest sprawą trzeciorzędną.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

30-07-2017, 15:47

Byle do jutra. Pierwsze co zrobię po przylocie to baranina i zimne piwo

Obrazek

2 lata czekania, zdecydowanie o rok za długo

Obrazek

Jakbym wygrał dziś w powerballa albo w euromilions to osiadłbym w Grecji na stałe, otworzył bar na plaży i ludziom robił drinki.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
PureHate
weteran forumowych bitew

30-07-2017, 18:14

Grecja jest świetna,latałem regularnie co wakacje,ale nie byłem od dwóch-trzech lat.Sam chętnie na emeryturze bym tam osiadł w gaju oliwnym z piwem w ręku słuchając Embrace of Thorns. Oglądałem właśnie na grecos oferty i trzeba przyznać,że ceny znacząco wzrosły.
tomaszm

30-07-2017, 18:18

Tak jest. Ja bym właśnie osiadł na jakieś wyspie. Ceny niestety wzrosły i jest to odczuwalne.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

01-08-2017, 07:51

Krótko i na temat:
Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

01-08-2017, 13:02

Sgt. Barnes pisze:Krótko i na temat:
Obrazek
Sedno!
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

02-08-2017, 09:44

tomaszm pisze:Byle do jutra. Pierwsze co zrobię po przylocie to baranina i zimne piwo

Obrazek
Taki bądź co bądź mocno przeciętny w smaku Mythos na greckiej ziemi zamienia się w ambrozję, a lany do zmrożonego kufelka to już w ogóle rozpierdala system :)
dzik pisze:
Sgt. Barnes pisze:Krótko i na temat:
[ MAKLAKIEWICZ ZE ŚMIESZNYM KOMENTEM]
Sedno!
Może dla kogoś dla kogo sednem jest picie wódki szanowni panowie :]
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Heretyk

05-08-2017, 21:37

Zakopane. mimo wszystko. oczywiście Krupówki itp. patologie nie wchodzą w grę
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

05-08-2017, 22:25

Prawilnie odwiedzę w tym roku piękną stolicę naszych braci Węgrów. Ale to dopiero za miesiąc, na razie trzeba się gotować w robocie :(
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

05-08-2017, 22:39

Buda fajny kierunek, jechałbym. Tymczasem niecały tydzień temu wróciłem z innej dość przyjaznej nam stolicy, tj. z Wilna. A w poniedziałek znów kierunek arbeit...
Karkasonne

05-08-2017, 23:01

Lukass pisze:Prawilnie odwiedzę w tym roku piękną stolicę naszych braci Węgrów. Ale to dopiero za miesiąc, na razie trzeba się gotować w robocie :(
Najciekawsze miasto w Europie, skrywające masę nietypowych niespodzianek. Napisałem nawet Antyprzewodnik po Budapeszcie, tj. przewodnik po właśnie mało znanych miejscach, których nie znajdziesz w standardowym zestawie atrakcji miasta.

EDIT: W sumie też się pochwalę, bo jutro startuję właśnie z Krakowa do Budapesztu, a w nocy stamtąd do Azerbejdżanu i okolicznych państw, na miesiąc.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

05-08-2017, 23:13

Karkasonne pisze:
Lukass pisze:Prawilnie odwiedzę w tym roku piękną stolicę naszych braci Węgrów. Ale to dopiero za miesiąc, na razie trzeba się gotować w robocie :(
Najciekawsze miasto w Europie, skrywające masę nietypowych niespodzianek. Napisałem nawet Antyprzewodnik po Budapeszcie, tj. przewodnik po właśnie mało znanych miejscach, których nie znajdziesz w standardowym zestawie atrakcji miasta.

EDIT: W sumie też się pochwalę, bo jutro startuję właśnie z Krakowa do Budapesztu, a w nocy stamtąd do Azerbejdżanu i okolicznych państw, na miesiąc.
Jako, że to moja pierwsza wizyta, a do tego haniebnie krótka, skupię się na atrakcjach standardowych. Ale - dzięki Twemu przewodnikowi - spróbuję wśród nich upchnąć cmentarz Kerepesi. Dzięki!

No i zabiło mnie „Mój poduszkowiec jest pełen węgorzy” - mam mocne postanowienie absolutnie NIE PRÓBOWAĆ nic mówić w ich języku. Jego po prostu nie da się nauczyć, i tego będę się trzymał.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Karkasonne

05-08-2017, 23:36

Lukass pisze: Jako, że to moja pierwsza wizyta, a do tego haniebnie krótka, skupię się na atrakcjach standardowych. Ale - dzięki Twemu przewodnikowi - spróbuję wśród nich upchnąć cmentarz Kerepesi. Dzięki!

No i zabiło mnie „Mój poduszkowiec jest pełen węgorzy” - mam mocne postanowienie absolutnie NIE PRÓBOWAĆ nic mówić w ich języku. Jego po prostu nie da się nauczyć, i tego będę się trzymał.
Do usług.
Języka da się nauczyć... Nawet mówiłem tak na poziomie A2 swego czasu, ale wszystko wywietrzało.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

06-08-2017, 00:43

Właśnie wróciłem z Bałkańskiego tripu z trzema koleżkami. Około 6 dni obejmujących szereg atrakcji takich jak np. zatrzymanie jednego z nas przez serbską żandarmerię wojskową. Trasa Subotica - Belgrad - Sarajewo - Mostar - Dubrownik. W Belgradzie najładniejsze dupy na świecie a w Dubrowniku najbardziej rozpasane :D Potrzebuję chyba tygodnia na poukładanie sobie tego wszystkiego w głowie.
tomaszm

13-08-2017, 13:48

11 Dni w Grecji zakończone. Było FANTASTYCZNIE. Widoki pod wodą jeszcze lepsze jak te na lądzie. Dziennie było pływane od 3-5 godzin. Z wyglądu przypominam araba- rekordowe od dwóch lat temperatury sięgające 40 stopni w cieniu.Wrażenia nie do opisania. Przez 6 dni miałem wypożyczony samochód wiec wyspę zjeździłem całą. Baranina,steki, wypaśne drinki tylko uzupełniany ten absolutnie fantastyczny urlop. Byle do przyszłego roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tle na wraku statku autor tego posta

Obrazek

Widok z tawerny Cross

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podsumowując zimna ,brudna woda, pogoda w kratkę, brzydkie opaśne dziewczęta na plaży, najgorszego sortu jedzenie. Lepiej spędzić urlop nad Bałtykiem. A najlepiej już w Zakopanym:)

Mankamenty: Grecy pomimo gróźb od Angoli , których jest na wyspie najwięcej i którzy zagrozili Grekom,że jak nie uprzątną śmieci to nie przyjadą są niereformowalni. Grecy się śmieją sami z siebie, że urodzili się zmęczeni i żyją po to aby odpocząć. To jest kurwa przykra prawda:)
tomaszm

13-08-2017, 15:18

DST pisze:Właśnie wróciłem z Bałkańskiego tripu z trzema koleżkami. Około 6 dni obejmujących szereg atrakcji takich jak np. zatrzymanie jednego z nas przez serbską żandarmerię wojskową. Trasa Subotica - Belgrad - Sarajewo - Mostar - Dubrownik. W Belgradzie najładniejsze dupy na świecie a w Dubrowniku najbardziej rozpasane :D Potrzebuję chyba tygodnia na poukładanie sobie tego wszystkiego w głowie.

Świetnie. Wrzuć jakieś fotki jeśli masz. Bardzo jestem ciekaw. Chcę jeszcze z końcem września gdzieś na tydzień pojechać i się zastanawiam mocno.
Heretyk

13-08-2017, 15:30

tomaszm pisze:
Podsumowując zimna ,brudna woda, pogoda w kratkę, brzydkie opaśne dziewczęta na plaży, najgorszego sortu jedzenie. Lepiej spędzić urlop nad Bałtykiem. A najlepiej już w Zakopanym:)
haha i to jest właśnie prawdziwe wieśniactwo :)
tak, jakby urlop w grecji to było jakieś nie wiadomo co, niedostępne dla zwykłego śmiertelnika :)
tomaszm

13-08-2017, 15:47

Man ja juz 7 raz jestem w Grecji i za każdym razem jestem tak samo zachwycony.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

13-08-2017, 15:53

Owszem, Grecja spoko choć nijak się ma do Chorwacji.
Jebać żuli.
tomaszm

13-08-2017, 15:57

W Chorwacji nie podobaly mi sie kamieniste plaże. Ale jest spoko
ODPOWIEDZ