Giełda i inne inwestycje
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Giełda i inne inwestycje
Też tego nie ogarniam technicznie, ale prowadziłem zajęcia na ten temat wielokrotnie z ludźmi, którzy ogarniają lepiej i trochę naświetlili zagadnienie. Przynajmniej na tyle, żeby tak właśnie chłopsko wytłumaczyć.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- rasowy masterfulowicz
Celem życia nie jest przeżycie.
- Antton213
- w mackach Zła
trwa webinar brewery hills, zamierzają wybudować własny browar, będzie można zainwestować;)
https://m.facebook.com/events/264895498509657/
https://facebook.com/BreweryHillsCom/
https://m.facebook.com/events/264895498509657/
https://facebook.com/BreweryHillsCom/
-
- rasowy masterfulowicz
Jakieś pomysły (realne) koledzy mają na ochronę kapitału przed inflacją?
Oficjalnie 5,9%, realnie pewnie z 8% albo i lepiej.
Giełda jak najbardziej, ale wiadomo jest ryzyko. Nieruchy teraz to też ryzykowna sprawa, jest bardzo drogo.
Oczywiście za rok może być drożej, ale...
Pytanie co z bezpieczniejszymi alternatywami?
Złoto fizyczne?
Giełda jak najbardziej, ale wiadomo jest ryzyko. Nieruchy teraz to też ryzykowna sprawa, jest bardzo drogo.
Złoto fizyczne?
- Antton213
- w mackach Zła
-
- mistrz forumowej ceremonii
tak, tylko złotomistrzsardu pisze: ↑17-10-2021, 19:06Jakieś pomysły (realne) koledzy mają na ochronę kapitału przed inflacją?
Złoto fizyczne?
- Antton213
- w mackach Zła
23.09.20
Biomed Lublin: mamy pierwszy na świecie skuteczny lek na *****-**
29.11.21
Lek na ************ wyprodukowany przez Biomed-Lublin nie przeszedł pomyślnie badań klinicznych.
zjebali jednak..

Biomed Lublin: mamy pierwszy na świecie skuteczny lek na *****-**
29.11.21
Lek na ************ wyprodukowany przez Biomed-Lublin nie przeszedł pomyślnie badań klinicznych.
zjebali jednak..

- kosmokrator
- zaczyna szaleć
Złoto jak najbardziej ale w dłuższej perspektywie czasowej.mistrzsardu pisze: ↑17-10-2021, 19:06Jakieś pomysły (realne) koledzy mają na ochronę kapitału przed inflacją?
Złoto fizyczne?
Pytanie nie powinno być w co zainwestować aby mieć najwyższą stopę zwrotu ale w co zainwestować aby zminimalizować ryzyko wtopienia pieniędzy.
Zachęcam do analizy poczynań wielkich graczy zza oceanu bo szykuje się kolejna bańka...
Hejka,nie lubię Cie.Pa:D
-
- postuje jak opętany!
Rok temu tyle ile mogłem (jest ograniczenie miesiąc dziecka = 500 zł) zainwestowałem w obligacje 500+.
Od stycznia wchodzi oprocentowanie równe inflacji + 1,5%.
Od stycznia wchodzi oprocentowanie równe inflacji + 1,5%.

I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
-
- rasowy masterfulowicz
Z bezpiecznych rzeczy to te obligacje są bezkonkurencyjne 7% inflacji + 1,5 marży. Minus to kwota tylko 500 zł miesięcznie.
-
- postuje jak opętany!
Tak, ale przez pierwszy rok oprocentowanie to tylko 2%.
Dopiero potem robi się z tego ładny - biorąc pod uwagę aktualną inflację - procent składany.
Dopiero potem robi się z tego ładny - biorąc pod uwagę aktualną inflację - procent składany.

I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
-
- postuje jak opętany!
Chyba pójdę w klocki LEGO. Mam szansę dostać 2 stare zestawy Indiana Jones za około 1200 zł, a w Polsce pogonić je za przynajmniej dwa razy tyle. Nie wiedziałem, że to za tyle chodzi. Dobrze kombinuję?
heykvísl og ofn
-
Bdb kombinujesz. Ale ja bym z sprzedażą poczekał jeszcze parę lat. Mam zestawy,które kupowałem za tysiaka. Dziś używane ida za 4 tys. Na lego nie da sie stracić
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
- postuje jak opętany!
Właśnie badam temat i to jest szansa na odkopanie żyły złota. Pejsy mi się zakręciły.
Moja żona z kolei wkręciła się w jakieś rupiecie, stare meble itd. Ostatnio kazała mi podjechać po odbiór jakichś dwóch starych krzeseł. Z bólem serca wyciągnąłem z portfela równowartość prawie 2 tysięcy złotych i załadowałem graty do auta. W domu powiedziałem, że chyba ją pojebało i pokazała mi w necie po ile chodzi taki duński dizajn z lat 70-tych. Zamknąłem się. Polska ceramika z Bolesławca to też chodliwy towar.
Chyba niedługo trzeba będzie jakiś garaż wynająć.
Moja żona z kolei wkręciła się w jakieś rupiecie, stare meble itd. Ostatnio kazała mi podjechać po odbiór jakichś dwóch starych krzeseł. Z bólem serca wyciągnąłem z portfela równowartość prawie 2 tysięcy złotych i załadowałem graty do auta. W domu powiedziałem, że chyba ją pojebało i pokazała mi w necie po ile chodzi taki duński dizajn z lat 70-tych. Zamknąłem się. Polska ceramika z Bolesławca to też chodliwy towar.
Chyba niedługo trzeba będzie jakiś garaż wynająć.
heykvísl og ofn
-
Jeśli kośby z forumowiczów chciał wejść w mocny biznes i pomnożyć po prostu o 100% w skali roku majatek finansowy to przemyślcie sprawę a ja sie odezwę na pma po pozytywnym poście. Jest jeden warunek kurwa zaczyna się ta inwestycja z nie mniejszym kapitałem jak 1 mln złotych. Taki trzeba mieć wyjsciowy. Ja się nie znam na giełdach, po prostu kupuje się ziemię w rozsądnych pieniądzach przed deweloperem i sprzedaje w chuj drożej. Żadna filozofia ale trzeba mieć dotarcie- a ja je mam. Ja już z kasy jestem wypłukany ,bo parę sowitych nieruchomości kupiłem. trwają obecnie przetargi na paru zajebistych lokalizacjach i tam tzreba jechać, zalicytować, spojrzeć na PUM deweloperski i kupić. Wszytko jest do dogadania. Jeśli ktoś ma ten 1 mln to można już działać. Czysty piniądz,
-
- zaczyna szaleć
Ty. A 10 może być?
-
Na licytacji jak jesteś wszyscy licytują jak jebnięci.Wiem, bo bywam na tych licytacjach Deweloperzy patrzą na możliwości zabudowy do góry, na pub ile kondygnacji i metrów w apartamentach postawią. Przebita jest przeokrutna. Metr sprzedajesz ziemi az 2 tys z pocałowaniem ręki Nic nie ujmując ale Kowr ma te nieruchomości w chuj droższe. Sam wiesz najlepiej. Oni(AMW) to sprzedają nie raz za bezcen.
Albo jeszcze możliwość przy deweloperach ,że odsprzedajesz ziemię za cenę licytacji i masz 30% zysku z inwestycji nieruchomości.
Mieli zajebistą działkę na licytacji ponad 4 tys metrów i sprzedali ją za 3,5 mln. Ten kto to chapnął i to podzieli może już dziś spać spokojnie. Tam rynek rządzi się swoimi prawami. Niewyobrażalne ceny.
https://amw.com.pl/pl/nieruchomosci/prz ... ,,price_to,
Albo jeszcze możliwość przy deweloperach ,że odsprzedajesz ziemię za cenę licytacji i masz 30% zysku z inwestycji nieruchomości.
Mieli zajebistą działkę na licytacji ponad 4 tys metrów i sprzedali ją za 3,5 mln. Ten kto to chapnął i to podzieli może już dziś spać spokojnie. Tam rynek rządzi się swoimi prawami. Niewyobrażalne ceny.
https://amw.com.pl/pl/nieruchomosci/prz ... ,,price_to,
-
- rasowy masterfulowicz
Uderzaj do heretyka, on ostatnio pomnożył majątek to może i w to wejdzie
-
No nie sądze. Coś mówił o dwóch moich miesięcznych pensjach ale chyba nie ta liga:D Nie że wredny jestem ale kurwa mówie jak jest.