GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- evildead
- weteran forumowych bitew
Re: GÓRY
Znajomi kiedyś sobie zrobili trip po Niskim - ale taki turystyczno-kulturowy. Łazili po górach, szukali dawnych wiosek łemkowskich, spali w opłotkach, odganiali bezpańskie psy... na taki hardkor to chyba nie jestem gotowy ;-)
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
-
- postuje jak opętany!
Cholernie specyficzne góry. Masa szlaków, sporo dojebanych podejść / zejść. Mało ludzi! Czasem brakuję widoków (całość zalesiona) przez co może się zrobić monotonnie. Do tego różnie bywa z oznakowaniem szlaków. Ale i tak warto. A, i sporo opcji dla rowerzystów.Bohdan pisze:Kurwa, Niski już od dawna mam zapisany w kajecie...zazdrość.
Póki co znam je tylko z okolic Wysowej, ale w najbliższych miesiącach zamierzam mocniej połazić po podkarpackiej części. Polecam wycieczkę na Lackową - mega górka. W przyszłym roku wybiorę się tam po raz trzeci, ale tym razem od strony Krynicy (ponoć najbardziej strome podejście w Polsce poza Tatrami :D )
Hmm, ciekawa opcja, trzeba będzie pomyśleć :Devildead pisze:Znajomi kiedyś sobie zrobili trip po Niskim - ale taki turystyczno-kulturowy. Łazili po górach, szukali dawnych wiosek łemkowskich, spali w opłotkach, odganiali bezpańskie psy... na taki hardkor to chyba nie jestem gotowy ;-)
Btw, byłeś już w Bieszczadach?
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Byłem w Bieszczadach w ostatni weekend. Ludzi od chuja i jeszcze więcej, ale pogoda idealna. Jeszcze może nie jest przyrodniczo kolorowo, ale zaczyna to wszystko już się mienić. Najbardziej wkurwiające jest to, że w Chatce Puchatka Leżajsk w puszce po 10 pln, chcąc nie chcą, ale bardziej chcąc musiałem kupić dwie sztuki.
support music, not rumors
-
- postuje jak opętany!
No tydzień temu pogoda do łażenia była zajebista. Tyle, że akurat wtedy miałem dawno planowany wypad w inne rejony. A wcześniejsze weekendy przepadane... Ogólnie coś mam pecha do tych rejonów tej jesieni. Z drugiej strony ciekawych tras do zrobienia już dużo nie zostało, do tego absurdalne decyzje BPN i wciąż mała znajomość innych pasm sprawia, że Bieszczady przestały być pierwszym wyborem.
Ale w przyszłym roku się odkuję i spróbuję w 2 dni odhaczyć wszystko co istotne.
Ale w przyszłym roku się odkuję i spróbuję w 2 dni odhaczyć wszystko co istotne.
- chaos
- w mackach Zła
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ozeszjapierdole :ochaos pisze:
ZAZDROSC
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ascetic
żona w piątek została przeze mnie wyekspediowana ws. służbowych w Twoje rejonychaos pisze:nie tak fajnie jak u was ale zawsze coś
oscypka nie kupiła, ale komunikat był "jak w Bieszczadach", pięknie
chyba komplement
zdjęcie robią wrażenie!
lys på slutten av lys
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
http://www.sport.pl/ekipa-ekstremalna/5 ... BoxRekrImg" onclick="window.open(this.href);return false; do tego bardzo ladna dziołcha
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- evildead
kolejna fajna miejscówka w Beskidzie Wyspowym - Jasień (odkryta przypadkiem, miałem iść na Mogielicę ale źle skręciłem i wywaliło mnie właśnie tam)

- manieczki
piekneevildead pisze:kolejna fajna miejscówka w Beskidzie Wyspowym - Jasień (odkryta przypadkiem, miałem iść na Mogielicę ale źle skręciłem i wywaliło mnie właśnie tam)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
Nie wchodze wiecej do tego tematu, bo rosnie we mnie wtedy frustracja i naklady lolskiej ZAZDROSCI UND ZAWISCI :|
-
- postuje jak opętany!
Zajebista miejscówka. Jakbyś jeszcze nazwę podał to dorzucę do kajetu na 2016 r.evildead pisze:kolejna fajna miejscówka w Beskidzie Wyspowym - Jasień (odkryta przypadkiem, miałem iść na Mogielicę ale źle skręciłem i wywaliło mnie właśnie tam)
A w najbliższy weekend będzie szwędanie po włościach kolegi chaos'a. Tylko niech się pogoda utrzyma...
- evildead
no piszę przecież że Jasień ;)
wskazówki turystyczne:
1. Jedziesz autem do Półrzeczek, aż się asfalt skończy, i jeszcze 100m szutrem. Dalej jest szlaban i droga dla traktorów ale jest gdzie zaparkować. Dalej idziesz sobie wygodnym szerokim duktem zgodnie z trasą narciarską (oznaczenia pomarańczowo-niebieskie), i mniej więcej po 20 minutach odbijasz w prawo tam gdzie odbija "szlak". Za jakiś kwadrans jesteś na grzbiecie, i jeszcze z 10 minut tym grzbietem do polany. Szybka i przyjemna droga :)
2. Szlakiem zielonym z Półrzeczek do skrzyżowania z żółtym, potem żółtym w prawo jakieś 10 minut na szczyt. Poza ostatnimi 10 minutami (fajnie widać Ćwilin i Jurków) szlak brzydszy od poprzedniego.
najjjsss... to Tatry tam majaczą na horyzoncie?
wskazówki turystyczne:
1. Jedziesz autem do Półrzeczek, aż się asfalt skończy, i jeszcze 100m szutrem. Dalej jest szlaban i droga dla traktorów ale jest gdzie zaparkować. Dalej idziesz sobie wygodnym szerokim duktem zgodnie z trasą narciarską (oznaczenia pomarańczowo-niebieskie), i mniej więcej po 20 minutach odbijasz w prawo tam gdzie odbija "szlak". Za jakiś kwadrans jesteś na grzbiecie, i jeszcze z 10 minut tym grzbietem do polany. Szybka i przyjemna droga :)
2. Szlakiem zielonym z Półrzeczek do skrzyżowania z żółtym, potem żółtym w prawo jakieś 10 minut na szczyt. Poza ostatnimi 10 minutami (fajnie widać Ćwilin i Jurków) szlak brzydszy od poprzedniego.
zorro555 pisze:Tydzien temu bylo Skrzczyczne
najjjsss... to Tatry tam majaczą na horyzoncie?