Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

Re: Księża

15-09-2019, 00:01

Bloodcult pisze: ej ej, ja się odniosłem do fragmentu który wstawiłeś i pisałem tylko o tym że WSPÓLNIK =/= WSPÓŁWINNY.
Bynajmniej, w języku kościelnym WSPÓLNIK=WSPÓŁWINNY.

https://books.google.pl/books?id=dmssAw ... chu&f=true" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeżeli zatem dziecko faktycznie zostało przez biskupów nazwane wspólnikiem w grzechu - co nie jest dla mnie jasne, bo z komunikatów prasowych to wprost nie wynika, brak konkretnego cytatu - to owszem: biskupi stwierdzili tym samym, że to dziecko było współwinne.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
535

15-09-2019, 00:22

Tu nie ma co kombinować. Jeżeli jeden stary pierdzioch był łaskaw zasugerować współwinę, bo dziecko lgnie, to można domniemywać, że jest to standard w relacjach innych starych pierdziochów z dziećmi. Ja podziwiam pchających swe "dzieciaczki" w ramiona tej mocno podejrzanej organizacji. Powiedzcie w jakim celu to robicie, zboczeńcy? Jesteście współwinni.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

15-09-2019, 10:17

No tak, jeden wszaróch palnął głupotę a ja mam się wysrać na dorobek 1500 lat całej instytucji. Ilu z Was się wysrało na Black Metal po słynnym wywiadzie Ariocha w 7 Gates ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-09-2019, 10:21

535 pisze:Tu nie ma co kombinować. Jeżeli jeden stary pierdzioch był łaskaw zasugerować współwinę, bo dziecko lgnie, to można domniemywać, że jest to standard w relacjach innych starych pierdziochów z dziećmi. Ja podziwiam pchających swe "dzieciaczki" w ramiona tej mocno podejrzanej organizacji. Powiedzcie w jakim celu to robicie, zboczeńcy? Jesteście współwinni.
No przecież pisałem, że łączy Cię z księżmi relacja kibol - policjant. Jeden coś zasugerował, więc wszyscy to robią :) Czytając Twoje wypowiedzi na poważnie można dojść do wniosku, że jesteś ostro zruchany przez klechów, a przecież dobrze wiemy, że nawet Ci do tyłka nie zajrzeli. Szczyt generalizowania i złej woli.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Bloodcult

15-09-2019, 10:35

Ja np. nie mam zaufania (i zapewne jestem też uprzedzony) do zapijaczonych wuefistów, ale nie postuluję przy tym "jak możecie puszczać dzieci na WF, Wy zboczeńcy" i nie mówię że sport to zło :)

535

15-09-2019, 10:42

Pacjent pisze:
535 pisze:Tu nie ma co kombinować. Jeżeli jeden stary pierdzioch był łaskaw zasugerować współwinę, bo dziecko lgnie, to można domniemywać, że jest to standard w relacjach innych starych pierdziochów z dziećmi. Ja podziwiam pchających swe "dzieciaczki" w ramiona tej mocno podejrzanej organizacji. Powiedzcie w jakim celu to robicie, zboczeńcy? Jesteście współwinni.
No przecież pisałem, że łączy Cię z księżmi relacja kibol - policjant. Jeden coś zasugerował, więc wszyscy to robią :) Czytając Twoje wypowiedzi na poważnie można dojść do wniosku, że jesteś ostro zruchany przez klechów, a przecież dobrze wiemy, że nawet Ci do tyłka nie zajrzeli. Szczyt generalizowania i złej woli.
Może jednak podświadomie próbuję ci dorównać?
535

15-09-2019, 10:46

Bloodcult pisze:Ja np. nie mam zaufania (i zapewne jestem też uprzedzony) do zapijaczonych wuefistów, ale nie postuluję przy tym "jak możecie puszczać dzieci na WF, Wy zboczeńcy" i nie mówię że sport to zło :)
Ty się lepiej weź za robotę, bo na działce przeciąg. Żeby ci trochę dodać motywacji napiszę, że ja wprowadziłem się do siebie przed trzydziestką. Teraz popatrz w swój dowód i odpowiedz sobie jak bardzo jesteś w dupie, marnując swój bezcenny czas na kompletnie nieistotne przepychanki.
Pacjent

15-09-2019, 10:52

535 pisze:Może jednak podświadomie próbuję ci dorównać?
Jeśli próbujesz przy pomocy mojej skromnej osoby dokonać autopsychoanalizy to może kiedyś przy okazji jakiegoś spędu uda się wypić kielicha i szczerze porozmawiać :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

15-09-2019, 10:58

No dobrze, przyjmijmy wersję, że to błąd szeregowego funkcjonariusza kościoła. Czy jak się wydało, poniósł on jakieś konsekwencje? Biskup przeprosił za podległą mu instytucję? No niestety władze kościelne w tej sprawie milczą, tym samym akceptują.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

15-09-2019, 11:03

Pacjent pisze:
535 pisze:Może jednak podświadomie próbuję ci dorównać?
Jeśli próbujesz przy pomocy mojej skromnej osoby dokonać autopsychoanalizy to może kiedyś przy okazji jakiegoś spędu uda się wypić kielicha i szczerze porozmawiać :)
Po analizie twoich wypowiedzi, niekończącej sie liście dręczących cie fobii oraz kolejce osób, które prawdopodobnie robią lub robiły ci krzydę nie sądzę, by to miało sens. Poza tym ja w ogóle nie piję. Z kieliszków.
535

15-09-2019, 11:07

Hatefire pisze:No dobrze, przyjmijmy wersję, że to błąd szeregowego funkcjonariusza kościoła. Czy jak się wydało, poniósł on jakieś konsekwencje? Biskup przeprosił za podległą mu instytucję? No niestety władze kościelne w tej sprawie milczą, tym samym akceptują.
Podobnie jak w milionie innych przypadków, przewałów, dymanek, geszefcików, nadużyć. Lata mafijnej tradycji zobowiązują. Ja się dziwię, że ktoś w ogóle chce bronić tego gówna. Gówna w którym tkwimy po uszy.
Awatar użytkownika
Hatefire

15-09-2019, 11:24

Bloodcult pisze:No tak, jeden wszaróch palnął głupotę a ja mam się wysrać na dorobek 1500 lat całej instytucji.
Niemniej nie rozumiem tego odruchu obrony wbrew faktom. Nie bronię ci wierzyć, jak dla mnie możesz 8 godzin dziennie leżeć krzyżem przed ołtarzem. Nie mój cyrk, nie moje małpy. Natomiast za każdym razem gdy ktoś zwróci uwagę, że instytucja kościoła dała ciała zamiast posypać głowę popiołem wymyślasz setki usprawiedliwień.
Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza. Biada światu z powodu zgorszeń! Muszą wprawdzie przyjść zgorszenia, lecz biada człowiekowi, przez którego dokonuje się zgorszenie. Otóż jeśli twoja ręka lub noga jest dla ciebie powodem grzechu, odetnij ją i odrzuć od siebie! Lepiej jest dla ciebie wejść do życia ułomnym lub chromym, niż z dwiema rękami lub dwiema nogami być wrzuconym w ogień wieczny. I jeśli twoje oko jest dla ciebie powodem grzechu, wyłup je i odrzuć od siebie! Lepiej jest dla ciebie jednookim wejść do życia, niż z dwojgiem oczu być wrzuconym do piekła ognistego.

Mt 18, 6-9
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

15-09-2019, 12:19

535 pisze:
Hatefire pisze:No dobrze, przyjmijmy wersję, że to błąd szeregowego funkcjonariusza kościoła. Czy jak się wydało, poniósł on jakieś konsekwencje? Biskup przeprosił za podległą mu instytucję? No niestety władze kościelne w tej sprawie milczą, tym samym akceptują.
Podobnie jak w milionie innych przypadków, przewałów, dymanek, geszefcików, nadużyć. Lata mafijnej tradycji zobowiązują. Ja się dziwię, że ktoś w ogóle chce bronić tego gówna. Gówna w którym tkwimy po uszy.
W ten sposób można zanegować każdą instytucję, bo prowadzą ją ludzie, wśród których jak wiadomo zawsze znają się posiadacze lepkich łapek, zboczeńcy, tchórze czy zwykli cwaniacy. Ciekawe czy postulujesz likwidację wojska, bo tam też są patologię, a poza tym formacja ta uczy zabijania? Oczywiście obraz KK, który przedstawiasz jest nieprawdziwy, bo rozciągasz margines na całą panoramę tę instytucji. Tymczasem w samej tylko Polsce:
https://ekai.pl/dzialalnosc-charytatywn ... -w-polsce/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Hatefire

15-09-2019, 12:25

Pacjent pisze:Tymczasem w samej tylko Polsce:
https://ekai.pl/dzialalnosc-charytatywn ... -w-polsce/" onclick="window.open(this.href);return false;
Fajne i chwalebne. Problem tylko, że wliczają do tego działalność finansowaną przez państwo i samorządy. Większość tych domów dziecka i przytułków dla bezdomnych prowadzonych przez instytucje kościelne jest finansowana z zewnątrz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

15-09-2019, 12:40

Hatefire pisze:
Pacjent pisze:Tymczasem w samej tylko Polsce:
Fajne i chwalebne. Problem tylko, że wliczają do tego działalność finansowaną przez państwo i samorządy. Większość tych domów dziecka i przytułków dla bezdomnych prowadzonych przez instytucje kościelne jest finansowana z zewnątrz.
To jest faktycznie problem, bo taka działalność nie powinna być w ogóle dotowana przez państwo i samorządy. Inna sprawa, że w związku z 1000-letnim doświadczeniem, "nieprzebiurokratyzowaniem" i tzw. oddolnością ta pomoc jest bardziej efektywna od oferowanej przez urzędników.
Awatar użytkownika
Hatefire

15-09-2019, 12:48

Ja jestem za jak najbardziej za. Organizacje społeczne (fundacje, stowarzyszenia, związki wyznaniowe itp.) po prostu często taniej i lepiej wykonują określone usługi społeczne. Po prostu państwo outsourcuje swoje zadania, bo ktoś wykona je taniej i lepiej. Problem jest w tym, że kościół wyciąga taką kasę z budżetu z różnych źródeł, że korzystniejsze byłoby jakby darował sobie tą działalność charytatywną a w zamian zaczął się sam utrzymywać. Nie rozumiem dlaczego nie może być u nas jak w Niemczech. Deklarujesz się jako katolik, to ci ściągamy kasę z podatku i dajemy kościołowi. Oczywiście polski kościół nigdy na to się nie zgodzi, bo by się okazało ilu naprawdę katolików jest.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

15-09-2019, 12:57

Charytatywna działalność kościoła. Temat Ocean. To , że przy okazji pasą własne tyłki, powiększając majątki jest detalem. Ja naprawdę apeluję obrońców wiary o odrobinę powagi. Nie rozmawiacie z klientami telewizji pana Jacka. Co do likwidowania i patologii. Krótko, bo nie mam czasu. Kościół katolicki i jego urzędnicy powinni mieć takie same obowiązki względem państwa jak każda firma, czy obywatel. Żadnych sztucznych przywilejów i patrzenia przez palce. Lekcje religii w salkach katechetycznych i kto chce niech sobie płaci i korzysta. Tylko tyle. Poza tym zupełnie mi nie przeszkadza podobnie jak szachiści, czy filateliści.
535

15-09-2019, 13:19

Nawiasem mówiąc, paniczna jest ofensywa i mobilizacja klechów. Walczą o życie. Liczba powołań systematycznie spada, w stodołach coraz przewiewniej. Ludzie otworzyli oczy i zrozumieli z czym mają do czynienia. Nic dziwnego. Pożar w burdelu jest faktem. Wyginą jak mamuty. No chyba, ze zaczną się rozmnażać, wcielając w życie postulaty, którymi terroryzują społeczeństwa.
Awatar użytkownika
Drone

15-09-2019, 13:46

535 pisze:Charytatywna działalność kościoła. Temat Ocean. To , że przy okazji pasą własne tyłki, powiększając majątki jest detalem. Ja naprawdę apeluję obrońców wiary o odrobinę powagi. Nie rozmawiacie z klientami telewizji pana Jacka. Co do likwidowania i patologii. Krótko, bo nie mam czasu. Kościół katolicki i jego urzędnicy powinni mieć takie same obowiązki względem państwa jak każda firma, czy obywatel. Żadnych sztucznych przywilejów i patrzenia przez palce. Lekcje religii w salkach katechetycznych i kto chce niech sobie płaci i korzysta. Tylko tyle. Poza tym zupełnie mi nie przeszkadza podobnie jak szachiści, czy filateliści.
Otóż to. Nie ma żadnego powodu, aby KK pozostawał w uprzywilejowanej pozycji jako instytucja. Jego miejsce jest w szeregu innych, podobnych mu instytucji wyznaniowych. Doprawdy zdumiewające jest, że w roku 2019 trzeba pisać takie truizmy. Swoją drogą, gdyby odciąć finansowanie KK i jego przybudówkowych "inicjatyw" wspomnianych wyższej z budżetu przenosząc ciężar na chętnych wiernych, podejrzewam, że Polska w ciągu dekady doścignęłaby Czechy albo Francję w statystyce praktykujących i wierzących katolików.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Bloodcult

15-09-2019, 21:24

Hatefire pisze:Nie rozumiem dlaczego nie może być u nas jak w Niemczech. Deklarujesz się jako katolik, to ci ściągamy kasę z podatku i dajemy kościołowi. Oczywiście polski kościół nigdy na to się nie zgodzi, bo by się okazało ilu naprawdę katolików jest.
Mógłbym się i na to zgodzić, ale niech to będzie takie klarowne wszędzie - każdy dostaje wypłatę brutto na konto i niech sam zrobi przelew do US i ZUS. Niejednej nieświadomego zaboli dupa i odechce się im głosować na Stalinistów podatkowych :) coś za coś :)
Drone pisze:Nie ma żadnego powodu, aby KK pozostawał w uprzywilejowanej pozycji jako instytucja
Przywileje tej instytucji to rzecz mocno dyskusyjna i niejednowymiarowa, dziwi mnie że sprowadzasz to do - jak mówisz - truizmów.
Drone pisze:Jego miejsce jest w szeregu innych, podobnych mu instytucji wyznaniowych.
ok, ale czy w takich razie Żydów i masonów tez pozbawimy przywilejów ? ;)
Drone pisze:Swoją drogą, gdyby odciąć finansowanie KK i jego przybudówkowych "inicjatyw" wspomnianych wyższej z budżetu przenosząc ciężar na chętnych wiernych, podejrzewam, że Polska w ciągu dekady doścignęłaby Czechy albo Francję w statystyce praktykujących i wierzących katolików.
Co dobrego z tego wyjdzie ?
Bo równie dobrze mógłbym wysnuć wniosek że gdyby odciąć finansowanie służby zdrowia to w ciągu dekady dogonilibyśmy Somalie. Ale co z tego wynika ? :) Co jest takiego fajnego w laicyzacji Francji i Czech że chciałbyś to przenieść do nas ?

Jeszcze tydzień temu optowałeś za pełną swobodą, że każdy wie co jest dla niego najlepsze a teraz chcesz 10% społeczeństwa (praktykujący katolicy) i jeszcze większy procent niepraktykujących wykluczyć z możliwości uwzględnienia ich potrzeb wyznaniowych w budżecie państwowym, co się w kolegą dzieje kolego Drone ?
Hatefire pisze:Natomiast za każdym razem gdy ktoś zwróci uwagę, że instytucja kościoła dała ciała zamiast posypać głowę popiołem wymyślasz setki usprawiedliwień.
Ja mam posypywać głowę popiołem ? a co ja jestem temu winien ? Uczniowie szkoły gdzie nauczyciel molestował mają przepraszać za nauczyciela ? Za Inkwizycje i chrystianizację Indian też mam tu na forum przeprosić Was ?

ODPOWIEDZ