GÓRY

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

Re: GÓRY

22-11-2015, 07:39

no, Bogowie Gór upomnieli się o ofiarę...

...raka złamałem ;)

Obrazek
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
ImP
postuje jak opętany!

24-11-2015, 17:46

Śnieg, jak miło :D Chyba się autentycznie stęskniłem... (tylko kurwa w górach, z daleka od auta i ulic w mieście ;) )
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

24-11-2015, 21:47

herbatka z prądem po pracy ;D

Obrazek
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

24-11-2015, 22:06

chaos pisze:u nas winter is coming ;D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Piękne są to zdjęcia, piękne- zdradź jakie to okolice.

Też zamierzam się wybrać ale quadem w okolice Brennej w przerwie miedzy świątecznej. Na rower brak mi tej młodzieńczej wyrwy i wytrwałości. Wrzucaj dalej bo przyjemność popatrzeć.
Ostatnio zmieniony 24-11-2015, 22:07 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-11-2015, 22:06

ale quadem to ty wypier papier tomku ok :|
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
tomaszm

24-11-2015, 22:08

manieczki pisze:ale quadem to ty wypier papier tomku ok :|
Manieczku na rowerku bym zaniemógł z moją kondycją. A quad to wcale nie zabawka dla dzieci wbrew temu co myślisz.
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

25-11-2015, 00:52

tomaszm pisze:
Manieczku na rowerku bym zaniemógł z moją kondycją. A quad to wcale nie zabawka dla dzieci wbrew temu co myślisz.
myślę tomaszu, że nie chodzi mu tu o to, że to zabawka, ale o jebany hałas, który wydaje z siebie to chujostwo zwane quadem, niszcząc błogi spokój i ciszę takich miejsc.
tomaszm

25-11-2015, 01:15

Maro pisze:
tomaszm pisze:
myślę tomaszu, że nie chodzi mu tu o to, że to zabawka, ale o jebany hałas, który wydaje z siebie to chujostwo zwane quadem, niszcząc błogi spokój i ciszę takich miejsc.
Nie przesadzajmy. Quad wcale głośny nie jest. Nawet jak jedzie zorganizowana grupa to i tak jest ciszej niż orszak sań dowodzony przez najebanych górali robiących kulig pośród gór ku uciesze gawiedzi. Ja tam w quadzie widzę masę frajdy i nikt ni komu krzywdy nie wyrządza, grunt to się umieć zachować. Często większy syf zostawia za sobą pieszy turysta rzucając śmieci gdzie popadnie.
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

25-11-2015, 03:26

Manieczku na rowerku bym zaniemógł z moją kondycją. A quad to wcale nie zabawka dla dzieci wbrew temu co myślisz.[/quote]

myślę tomaszu, że nie chodzi mu tu o to, że to zabawka, ale o jebany hałas, który wydaje z siebie to chujostwo zwane quadem, niszcząc błogi spokój i ciszę takich miejsc.[/quote]

Nie przesadzajmy. Quad wcale głośny nie jest. Nawet jak jedzie zorganizowana grupa to i tak jest ciszej niż orszak sań dowodzony przez najebanych górali robiących kulig pośród gór ku uciesze gawiedzi. Ja tam w quadzie widzę masę frajdy i nikt ni komu krzywdy nie wyrządza, grunt to się umieć zachować. Często większy syf zostawia za sobą pieszy turysta rzucając śmieci gdzie popadnie.[/quote]

Mimo wszystko, jakoś quad w ogóle w moim mniemaniu nie wpisuje się w piękno i majestat gór, jak ktoś chce poszaleć to nich jeździ na torach do tego przeznaczonych, a po za tym z tego co wiem to jazda tym chujstwem po lasach i górach jest nielegalna . A tak poza tym kulig saniami dla "gawiedzi" zaprzężonymi w konie >>>>>>>>>>>quady w lesie i górach dla "nowobogackich". Tyle z mojej strony.
tomaszm

25-11-2015, 20:17

Maro pisze:Manieczku na rowerku bym zaniemógł z moją kondycją. A quad to wcale nie zabawka dla dzieci wbrew temu co myślisz.
myślę tomaszu, że nie chodzi mu tu o to, że to zabawka, ale o jebany hałas, który wydaje z siebie to chujostwo zwane quadem, niszcząc błogi spokój i ciszę takich miejsc.[/quote]

Nie przesadzajmy. Quad wcale głośny nie jest. Nawet jak jedzie zorganizowana grupa to i tak jest ciszej niż orszak sań dowodzony przez najebanych górali robiących kulig pośród gór ku uciesze gawiedzi. Ja tam w quadzie widzę masę frajdy i nikt ni komu krzywdy nie wyrządza, grunt to się umieć zachować. Często większy syf zostawia za sobą pieszy turysta rzucając śmieci gdzie popadnie.[/quote]

Mimo wszystko, jakoś quad w ogóle w moim mniemaniu nie wpisuje się w piękno i majestat gór, jak ktoś chce poszaleć to nich jeździ na torach do tego przeznaczonych, a po za tym z tego co wiem to jazda tym chujstwem po lasach i górach jest nielegalna . A tak poza tym kulig saniami dla "gawiedzi" zaprzężonymi w konie >>>>>>>>>>>quady w lesie i górach dla "nowobogackich". Tyle z mojej strony.[/quote]

Oczywiście że nie można w końcu obowiązuje ustawa o lasach która zabrania poza wyznaczonymi drogami publicznymi poruszania sie na terenie objętym ustawą pojazdów silnikowych. Ale cała zabawa na tym polega. Mandat do 1000 zł nie jest w stanie miłośników wrazeń zniechęcić. Gorzej jak cię złapią na obszarze parku narodowego,krajobrazowego lub obszaru natura 2000 . Tam sankcje finansowe są znacznie bardziej surowsze.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

30-11-2015, 13:42

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019401,tit ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;

U nas wszyscy cali i zdrowi?! Meldować się!
support music, not rumors
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

30-11-2015, 14:41

tomaszm pisze: Oczywiście że nie można w końcu obowiązuje ustawa o lasach która zabrania poza wyznaczonymi drogami publicznymi poruszania sie na terenie objętym ustawą pojazdów silnikowych. Ale cała zabawa na tym polega. Mandat do 1000 zł nie jest w stanie miłośników wrazeń zniechęcić. Gorzej jak cię złapią na obszarze parku narodowego,krajobrazowego lub obszaru natura 2000 . Tam sankcje finansowe są znacznie bardziej surowsze.
Lol. Zabawa na 102. Znam wielu quadowców, sam jeździłem trochę enduro i w życiu nie spotkałem ludzi, którzy jaraliby się tym, że są tacy wow wow nielegalni i mogą dostać mandat :D Co więcej, żeby tego uniknąć jeździli np. do Rumunii albo na Ukrainę, a tam już hulaj dusza - zgodnie z prawem i zwyczajem.
Grrrówno!
tomaszm

30-11-2015, 18:23

Plasfodeur pisze:
tomaszm pisze: Oczywiście że nie można w końcu obowiązuje ustawa o lasach która zabrania poza wyznaczonymi drogami publicznymi poruszania sie na terenie objętym ustawą pojazdów silnikowych. Ale cała zabawa na tym polega. Mandat do 1000 zł nie jest w stanie miłośników wrazeń zniechęcić. Gorzej jak cię złapią na obszarze parku narodowego,krajobrazowego lub obszaru natura 2000 . Tam sankcje finansowe są znacznie bardziej surowsze.
Lol. Zabawa na 102. Znam wielu quadowców, sam jeździłem trochę enduro i w życiu nie spotkałem ludzi, którzy jaraliby się tym, że są tacy wow wow nielegalni i mogą dostać mandat :D Co więcej, żeby tego uniknąć jeździli np. do Rumunii albo na Ukrainę, a tam już hulaj dusza - zgodnie z prawem i zwyczajem.
LOL, że ktoś daje się nabrać na te moje zaczepno-prowokacyjne przygrywy mające na celu wywołanie dyskusji:)

Tak zupełne poważnie ktoś pisał ,że quady to sport nowobogackich - kiedyś tak mówiono o narciarzach a teraz górale proszę Słowaków o szeroko zakrojone inwestycje infrastrukturalne niosące za sobą karczowanie górskich lasów i ingerencje w przyrodę by gawiedź mogła na wyciągach powjeżdżać z pełnym tabołem.

Proszę tylko nie pisać mi tu bzdur , że jazda na crossach czy quadach jest złem większym od powyższego. Mądrę rozwiązania typu wyznaczenie tras dla zmechanizowanych, należyte opłaty + odpowiednia uregulowania prawne a sprawę można rozwiązać pokojowo i przy okazji nieźle zarobić na tej części nieuraglamentowanej turystyki.
ImP
postuje jak opętany!

30-11-2015, 19:50

tomaszm pisze:Tak zupełne poważnie ktoś pisał ,że quady to sport nowobogackich - kiedyś tak mówiono o narciarzach a teraz górale proszę Słowaków o szeroko zakrojone inwestycje infrastrukturalne niosące za sobą karczowanie górskich lasów i ingerencje w przyrodę by gawiedź mogła na wyciągach powjeżdżać z pełnym tabołem.

Proszę tylko nie pisać mi tu bzdur , że jazda na crossach czy quadach jest złem większym od powyższego. Mądrę rozwiązania typu wyznaczenie tras dla zmechanizowanych, należyte opłaty + odpowiednia uregulowania prawne a sprawę można rozwiązać pokojowo i przy okazji nieźle zarobić na tej części nieuraglamentowanej turystyki.
Ale obecnie tych tras nie ma i czasem może być 'wesoło'. O stanie niektórych szlaków nie wspominam. Zresztą chyba wszyscy krytycy oceniali stan obecny, a nie ewentualny, po uregulowaniu. Przy miejscówkach przeznaczonych na tego typu rozrywkę nie widzę żadnego problemu.

Oczywiście niezłe kuku może zrobić też rozpędzony rowerzysta, narciarz (Skrzyczne ze Szczyrku w zimie to musi być konkretny hard core :D) czy inny nieogarnięty piechur. Tyle, że to już kwestia prawdopodobieństwa.
tomaszm

30-11-2015, 19:55

ImP pisze:
tomaszm pisze:Tak zupełne poważnie ktoś pisał ,że quady to sport nowobogackich - kiedyś tak mówiono o narciarzach a teraz górale proszę Słowaków o szeroko zakrojone inwestycje infrastrukturalne niosące za sobą karczowanie górskich lasów i ingerencje w przyrodę by gawiedź mogła na wyciągach powjeżdżać z pełnym tabołem.

Ale obecnie tych tras nie ma i czasem może być 'wesoło'. O stanie niektórych szlaków nie wspominam. Zresztą chyba wszyscy krytycy oceniali stan obecny, a nie ewentualny, po uregulowaniu. Przy miejscówkach przeznaczonych na tego typu rozrywkę nie widzę żadnego problemu.

Oczywiście niezłe kuku może zrobić też rozpędzony rowerzysta, narciarz (Skrzyczne ze Szczyrku w zimie to musi być konkretny hard core :D) czy inny nieogarnięty piechur. Tyle, że to już kwestia prawdopodobieństwa.
Nie od razu Rzym zbudowana. To wymaga nakładów inwestycyjnych, nakładczej pracy ludzkiej itp ale skoro istnieje już dosyć sporo wypożyczalni sprzętu zmechanizowanego to wypada tym ludziom zaproponować odpowiednie miejsce i warunki do jazdy. Przecież nikt w to nie wierzy , że oni sobie tylko po mieście śmigają:)

Jeśli zaś mowa o bezpieczeństwie nie ma sezonu bym nie pozywał jakiś nierozgarniętych snowboardzistów czy narciarzy za skutki ich nierozgarniętej jazdy:)
ImP
postuje jak opętany!

30-11-2015, 20:29

Moment, żeby była jasność ja się odnoszę do jeżdżenia po szlakach turystycznych (a z narciarzami do wytyczania tych szlaków przez trasy zjazdowe). Ogólnie niegórskie miejscówki na quady przecież istnieją. I akurat jeżdżenie quadem po mieście też mi się średnio widzi (np napierdalanie na pełnej kurwie po osiedlu gdzie biega masa dzieciaków). Ogólnie quady to kompletnie nie moja bajka i wolałbym żeby były trzymane jak najdalej od miejsc turystyki pieszej / rowerowej. W odpowiednich miejscach jasne, czemu nie.

A tak w ogóle to: Rome wasn't destroyed in a day... unchain the wolves ;)
tomaszm

30-11-2015, 20:48

ImP pisze:Moment, żeby była jasność ja się odnoszę do jeżdżenia po szlakach turystycznych (a z narciarzami do wytyczania tych szlaków przez trasy zjazdowe). Ogólnie niegórskie miejscówki na quady przecież istnieją. I akurat jeżdżenie quadem po mieście też mi się średnio widzi (np napierdalanie na pełnej kurwie po osiedlu gdzie biega masa dzieciaków). Ogólnie quady to kompletnie nie moja bajka i wolałbym żeby były trzymane jak najdalej od miejsc turystyki pieszej / rowerowej. W odpowiednich miejscach jasne, czemu nie.

A tak w ogóle to: Rome wasn't destroyed in a day... unchain the wolves ;)
Jeżdżenie po szklakach turystycznych w żaden sposób, mam na myśli to że przy tego typie sprzętu da się wydzielić i zagospodarować odpowiednie trasy ale włodarzom brakuje pomysłu, wyobraźni i chęci. Doprowadzić do sytuacji jak z trasami narciarskimi, by nikt sobie w paradę nie wchodził a każdy był syty i zadowolony. Obecnie mamy siermiężne obostrzenia lub tak jak mówisz głownie zostają dzikie miejscówki. A wiadomo , że w akcie buntu później gawiedź na złość innym jeździ tam gdzie nie powinna i się robi raban niepotrzebny. Wyjazd do krajów gdzie jest wolna amerykanka to żaden wybór, nie każdy ma chęć, czas i pieniądze.
Lurtz
postuje jak opętany!

30-11-2015, 23:54

Beskidy - widok z górnych partii osiedla:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

03-12-2015, 19:33

Bez zooma taki widok? Jeśli tak to fuckin` wow!
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
ODPOWIEDZ