Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: Motoryzacja ogółem
Chyba skrzynki pomidorów. ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Skrzynka pomidorów , względnie jabłek powinna wejść;)
e
Poza tym kto wozi takie ilości?
e
Poza tym kto wozi takie ilości?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Widziałem, fajny samochód. Ale jednak rozmiar wyżej.Adrian696 pisze:Hyundai Veloster - zwróć uwagę na ilość drzwi po obu stronach.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Adrian696
Ale zwróciłeś uwagę, że cenowo ten sam pułap - więc rozmiar wychodzi tylko na plus.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- Kontakt:
A to zależy, w tej samej cenie można kupić także nieźle wyposażoną Octavię albo podstawową wersję jakiegoś nudnego sedana pokroju Passata czy Mondeo. Inny target.
ED:
I rozmiar nie zawsze wychodzi na plus. Gdybając - w obecnej sytuacji jakbym miał do wydania te ~100k na samochód to zdecydowanie wybrałbym Mini Coupe czy Mito QV nad Passata czy inną Octavię.
ED:
I rozmiar nie zawsze wychodzi na plus. Gdybając - w obecnej sytuacji jakbym miał do wydania te ~100k na samochód to zdecydowanie wybrałbym Mini Coupe czy Mito QV nad Passata czy inną Octavię.
- Adrian696
ale sobie przejebałes u jednego z forumowiczów :)Morph pisze:nudnego sedana pokroju Passata
wracajac, poruszamy sie w przestrzeni, małych, fajnych samochodów dla bezdzietnych, co ciesza oko, moim zdaniem Mini, Mito i niewiele wiekszy od Mini Hyundai to to samo - róznica kilku cm chyba i niecałe 20 kg w masie
- Morph
- Kontakt:
Veloster od Mini Hatchback to jest pół metra dłuższy, to jest kwestia zaparkować albo nie w centrum ;)
Ja osobiście wolę "model skandynawski", czyli nudne, ale pakowne kombi, i jeszcze żeby 200 "poszło" (na niemieckiej autostradzie oczywiście), a cudeńka zostawiam sobie jako ucztę dla oczu i marzenia;)
- Morph
- Kontakt:
No właśnie, ja chwilowo zobowiązań rodzinnych nie mam. I zanim się pojawią mam jeszcze ochotę na zgrabny i zwinny pojazd z pojemnością bagażnika nie będącą priorytetem ;).
Ja także nie mam zobowiązań rodzinnych (żona szczupła;)), ale lubię mieć komfort załadowania wszystkiego, bez specjalnych kompromisów, wybierając się w podróż.
Pewnie, że częściej wożę tylko swoją dupę i powietrze, ale w razie potrzeby jestem zawsze przygotowany.
Pewnie, że częściej wożę tylko swoją dupę i powietrze, ale w razie potrzeby jestem zawsze przygotowany.
- Morph
- Kontakt:
To w razie potrzeby można dokupić drugie, niedrogie a niezniszczalne - forestera np.
He he Przypomniała mi się jedna "przygoda". Kiedyś miałem robótkę w prosektorium i czekając na kumpla , obserwowałem samochody podjeżdżające pod "izbę przyjęć". I w pewnym momencie podjechało to:

i nie było, by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt , iż goście wyciągnęli z wnętrza długi "pakunek" okryty kocem. Traf chciał iż kładąc ten "pakunek" na łóżku z kółkami, kocyk , niestety upadł i okazało się , że panowie właśnie dostarczyli nagie zwłoki jakiegoś nieszczęśnika. Także nigdy nie wiadomo, co trzeba będzie przetransportować.
Co do Forestera. Małżonka kiedyś coś wspominała, ale są inne priorytety, a poza tym słyszałem iż nie jest zbyt wygodny:)))

i nie było, by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt , iż goście wyciągnęli z wnętrza długi "pakunek" okryty kocem. Traf chciał iż kładąc ten "pakunek" na łóżku z kółkami, kocyk , niestety upadł i okazało się , że panowie właśnie dostarczyli nagie zwłoki jakiegoś nieszczęśnika. Także nigdy nie wiadomo, co trzeba będzie przetransportować.
Co do Forestera. Małżonka kiedyś coś wspominała, ale są inne priorytety, a poza tym słyszałem iż nie jest zbyt wygodny:)))
- Morph
- Kontakt:
Niewygodny to jest Defender w militarnej specyfikacji, zwłaszcza z tyłu. :D535 pisze:Co do Forestera. Małżonka kiedyś coś wspominała, ale są inne priorytety, a poza tym słyszałem iż nie jest zbyt wygodny:)))
-
- weteran forumowych bitew
a ja w ramach objeżdżania salonów byłem dziś w mercedesie żeby obejrzeć C coupe.piekne auto.niestety nieciekawa jak dla mnie gama silników C 180 dostało kilka koni więcej niż sedan miał czyli ma teraz 156 ale to bardzo mało, niestety zniknęła wersja C 200 , która miałem a było to 184 KM.teraz dostepna jest wersja C250 ale oczywiscie 4 cylindry i turbo ( to jakaś epidemia juz z tymi turbinami ) i 204 konie.niby wszystko super tylko cena.na starcie oba modele dzieli 35 tys złotych.tak ! tak! zrozumiałbym gdyby C250 to było 6 cylindrów , ale to jest 4 i wciąz niska akcyza....niestety dobrze skonfigurowana C250 to 220 tys....
w tym tygodniu wybieram sie do Poznania przejechac sie nowym Scirocco i zona koniecznie chce citroenem ds3.
a Drone w swych poszukiwanaich SUV-a zdecydowanie obejrzyj nowy Grand Cherokee.jest atrakcyjny.takze cenowo.
w tym tygodniu wybieram sie do Poznania przejechac sie nowym Scirocco i zona koniecznie chce citroenem ds3.
a Drone w swych poszukiwanaich SUV-a zdecydowanie obejrzyj nowy Grand Cherokee.jest atrakcyjny.takze cenowo.
- Najprzewielebniejszy
Dorne SUVa szuka?
Gościu, bierz Land Rovera Freelandera, najlepiej opcja 2003-2006 rok, z td4 made b ym BMW pod maską, nie uświadczysz lepszego 4x4 na nasze dziury doły i piaski.
Gościu, bierz Land Rovera Freelandera, najlepiej opcja 2003-2006 rok, z td4 made b ym BMW pod maską, nie uświadczysz lepszego 4x4 na nasze dziury doły i piaski.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Rattlehead
Tylko żeby nie zapomniał, że na tylną oś też jest wymiana oleju. ;)
support music, not rumors
- pr0metheus
c coupe bardzo fajna sprawa.
a propo, byly porownania suva,a co powiecie o sportowych coupe?
do wyboru:
nissan 350z
mazda rx8
audi tt
nawet nie chodzi o parametry techniczne i ilosc koni,bo to nie wyscigi. pod uwage ida wzgledy estetyczne,jakosc wykonania i wygoda eksploatacji.
a propo, byly porownania suva,a co powiecie o sportowych coupe?
do wyboru:
nissan 350z
mazda rx8
audi tt
nawet nie chodzi o parametry techniczne i ilosc koni,bo to nie wyscigi. pod uwage ida wzgledy estetyczne,jakosc wykonania i wygoda eksploatacji.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Morph
- Kontakt:
350Z - zgrabne, ładne, dobrze wykończone. Zdroworozsądkowy faworyt wśród tych trzech.
RX8 - kawał historii, biję się z myślami czy nie znaleźć sobie egzemplarza, ale przeraża mnie ew. awaria wankla, nawet nie wszystkie ASO Mazdy sobie z nim radzą.
TT - co tu dużo mówić - golf coupe ;)
Swoje dwa grosze dorzucę:
Alfa Romeo GT 3.2 V6 - piękna, doskonała trakcja, klasyczny, niezawodny silnik.

RX8 - kawał historii, biję się z myślami czy nie znaleźć sobie egzemplarza, ale przeraża mnie ew. awaria wankla, nawet nie wszystkie ASO Mazdy sobie z nim radzą.
Swoje dwa grosze dorzucę:
Alfa Romeo GT 3.2 V6 - piękna, doskonała trakcja, klasyczny, niezawodny silnik.

- pr0metheus
Alfa ladna jest, ale jednak zbyt podobna do 156, a co do awaryjnosci Mazdy to chyba bardziej rx5?Morph pisze:350Z - zgrabne, ładne, dobrze wykończone. Zdroworozsądkowy faworyt wśród tych trzech.
niech to miejsce niebawem zniknie