ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

30-09-2018, 22:02

[V] pisze:
COFFIN pisze:Ale jakby znany listonosz pomalował mordę znowu i ogłosił powrót do korzeni, to byś popuścił, no nie?:D
to by była dopiero kpina,poza tym ostatnia płyta to kał. Ale zajrzyjmy za kurtynę,fajnie byłoby zabić dziecko dla diabła? no przecież cdg taki fajny nowy koszul ma? jak ty to odbierasz?
Rozumiem, że jak oglądasz dobry horror, to jesteś przekonany, że np główny aktor żyje tym, co robi w filmie. Ok. Niektóre rodzaje muzyki niosą ze sobą takie, a nie inne treści i chyba nic nowego w tym temacie. Bawi mnie to oburzenie, szczególnie tutaj, w tym miejscu.
'Come the Blessed Madness'
[V]

30-09-2018, 22:24

COFFIN pisze:
[V] pisze:
COFFIN pisze:Ale jakby znany listonosz pomalował mordę znowu i ogłosił powrót do korzeni, to byś popuścił, no nie?:D
to by była dopiero kpina,poza tym ostatnia płyta to kał. Ale zajrzyjmy za kurtynę,fajnie byłoby zabić dziecko dla diabła? no przecież cdg taki fajny nowy koszul ma? jak ty to odbierasz?
Rozumiem, że jak oglądasz dobry horror, to jesteś przekonany, że np główny aktor żyje tym, co robi w filmie. Ok. Niektóre rodzaje muzyki niosą ze sobą takie, a nie inne treści i chyba nic nowego w tym temacie. Bawi mnie to oburzenie, szczególnie tutaj, w tym miejscu.
Wydaje mi się,że spłycasz temat porównując to do horroru który ma wywolac określony efekt ale wiadomo,że jest to fake. W przypadku cdg nie sądzę aby towarzyszył temu ludyczny,zabawowy aspekt.CI ludzie podchodzą chyba do tego z śmiertelną powagą,co nie wzbudza bynajmniej mojego oburzenia tylko rozbudza zainteresowanie ich kondycją psychiczną.
Zakładając,że na serio są ambasadorami takich treści,pytam jeszcze raz; Zabijanie dzieci dla diabła jest ok czy nie?
Ostatnio zmieniony 30-09-2018, 22:26 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

30-09-2018, 22:26

zabijanie głupich ludzi na pewno jak najbardziej ok
Awatar użytkownika
COFFIN

30-09-2018, 22:40

[V] pisze:
Wydaje mi się,że spłycasz temat porównując to do horroru który ma wywolac określony efekt ale wiadomo,że jest to fake. W przypadku cdg nie sądzę aby towarzyszył temu ludyczny,zabawowy aspekt.CI ludzie podchodzą chyba do tego z śmiertelną powagą,co nie wzbudza bynajmniej mojego oburzenia tylko rozbudza zainteresowanie ich kondycją psychiczną.
Zakładając,że na serio są ambasadorami takich treści,pytam jeszcze raz; Zabijanie dzieci dla diabła jest ok czy nie?
Zastanawiam się czasem dlaczego równie ambitnie nie analizujesz tekstów i ogólnie rzecz biorąc, otoczki co niektórych kapel. Odpowiedź wydaje mi się prosta. Co do Twojego pytania - taka, a nie inna konwencja, jak najbardziej pasująca do samej muzyki. Chyba trochę śmiesznie by było, gdyby śpiewali o miłości na skłotach, której jak widać tutaj niektórym brakuje.
[V]

30-09-2018, 22:52

COFFIN pisze:
[V] pisze:
Zastanawiam się czasem dlaczego równie ambitnie nie analizujesz tekstów i ogólnie rzecz biorąc, otoczki co niektórych kapel. Odpowiedź wydaje mi się prosta. Co do Twojego pytania - taka, a nie inna konwencja, jak najbardziej pasująca do samej muzyki. Chyba trochę śmiesznie by było, gdyby śpiewali o miłości na skłotach, której jak widać tutaj niektórym brakuje.
Ale wiele kapel która słucham ma idiotyczne teksty, obracają sie one wokół określonej konwencji i to ma służyć rozrywce nic więcej. Wydaje mi się,że kolesie pokroju CDG wciagają to jednak na inny poziom i są w tym śmiertelnie poważni, tu pojawia się moje pytanie jak ty sie z tym czujesz. Słuchasz Slayer czy King Diamond i wiesz ,że to farsa, teatr.Ale jeśli ktoś to bierze dosłownie to co o tym sądzić?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

30-09-2018, 22:54

COFFIN pisze: Rozumiem, że jak oglądasz dobry horror, to jesteś przekonany, że np główny aktor żyje tym, co robi w filmie. Ok. Niektóre rodzaje muzyki niosą ze sobą takie, a nie inne treści i chyba nic nowego w tym temacie. Bawi mnie to oburzenie, szczególnie tutaj, w tym miejscu.
moment, profesor stuleja juz ustalil ze black metal to nie zabawa. Wiec jak to w koncu jest?
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
COFFIN

30-09-2018, 23:01

Tobie, jak widać po temacie o CDG, wcześniej też nic nie przeszkadzało. Skąd nagle ten dól bupy?
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

30-09-2018, 23:03

COFFIN pisze:Tobie, jak widać po temacie o CDG, wcześniej też nic nie przeszkadzało. Skąd nagle ten dól bupy?
bol dupy widze u wszystkich, korzy mowili, ze to kogos oburza. Problemy z czytaniem wciaz obecne wsrod gimnazjalnej mlodziezy.

porownujesz to do horroru - czyli rozrywki - wiec w koncu zabawa czy nie? Pytam bez zlosliwosci, po prostu usiluje zrozumiec.
KVLT lizania CZASZKI
byrgh
zahartowany metalizator

30-09-2018, 23:06

Przecież ten niedojeb niecodzienny był jednym z tych tytanów intelektu, co twierdzili, że nie da się słuchać metalu bez ideologii ;)))
535

30-09-2018, 23:08

Jeżeli bożyszczem gatunku, (słusznie zresztą) jest pospolity morderca, to ja się was wszystkich grzecznie kurwa pytam, o czym wy w ogóle próbujecie rozmawiać w ten niedzielny wieczór?
Awatar użytkownika
COFFIN

30-09-2018, 23:20

Pan_Kimono pisze:
porownujesz to do horroru - czyli rozrywki - wiec w koncu zabawa czy nie? Pytam bez zlosliwosci, po prostu usiluje zrozumiec.
Film to tylko pierwszy z brzegu przykład. Poniekąd takie samo pytanie zadalem Ci w temacie o CDG. Dla mnie to jest zwykła hipokryzja i tyle. Dojebać się do jednego tworu, podczas gdy sto innych, których słuchasz przekazuje podobne, albo jeszcze gorsze treści.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

30-09-2018, 23:25

COFFIN pisze:
Pan_Kimono pisze: Dla mnie to jest zwykła hipokryzja i tyle. Dojebać się do jednego tworu, podczas gdy sto innych, których słuchasz przekazuje podobne, albo jeszcze gorsze treści.
i tak samo to oceniam - gdzie tu hipokryzja. A ze padlo na cdg, coz, mialem wolna chwile w pracy, nudzilo mi sie i zagladnalem na forume.

i tak btw, wiecej diabla (zla, a nie jaselka ze zdechlym szczurem) widzialem w roznych tancbudach niz na jakimkolwiek koncercie bm.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
COFFIN

30-09-2018, 23:35

Pan_Kimono pisze: A ze padlo na cdg, coz, mialem wolna chwile w pracy, nudzilo mi sie i zagladnalem na forum.
Trzeba było tak od razu, to bym Ci szybciej powiedział, że to strata czasu. Przynajmniej dla mnie.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-09-2018, 23:53

dziwne, że kolega doktór nie przepisał sporej części:

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Sybir

30-09-2018, 23:57

Nie skomentuję tego. I wcale nie mam na myśli czegoś na - ekhem - rozluźnienie, zamiennie :X
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
maciek z klanu

01-10-2018, 09:28

Sybir pisze:Nie skomentuję tego. I wcale nie mam na myśli czegoś na - ekhem - rozluźnienie, zamiennie :X
Może chociaż zleci doktorek lewatywę profilaktycznie?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Sybir

01-10-2018, 09:41

Można ją wykonać samemu (że tak powiem - na własną rękę), zlecenie ku temu niepotrzebne :)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

01-10-2018, 11:22

[V] pisze: Ale wiele kapel która słucham ma idiotyczne teksty, obracają sie one wokół określonej konwencji i to ma służyć rozrywce nic więcej. Wydaje mi się,że kolesie pokroju CDG wciagają to jednak na inny poziom i są w tym śmiertelnie poważni,
Ciekawe, nigdy tak ich twórczości nie odbierałem. Szczera fascynacja - tak, ale śmiertelna powaga, taka w stylu Euronymousa? Nie tak mi się kojarzą.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Sybir

01-10-2018, 11:23

Z daleka ponoć lepiej widać :>
Awatar użytkownika
maciek z klanu

01-10-2018, 13:11

[V] pisze:
Gdzie tam masz zabijanie dziecka??
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ