GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
- evildead
Re: GÓRY
jak się nie machnąłem to Nanga padła połączonymi siłami wyprawy nr 31 i 32 - ciekaw jestem ile podejść do pierwszego zimowego miały pozostałe 8k łącznie, nie wydaje mi się żeby to było więcej (biorąc pod uwagę że Everest, Manaslu, Cho Oju, Dhaulagiri, chyba Annapurna padły za pierwszym razem, Shisha chyba za drugim, na K2 zimą do tej pory były tylko 3 wyprawy etc.)
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
-
Szkoda laski.O 15:37 na szczycie stanęli: Muhammad Ali, Alex Txikon i Simone Moro. Tamara Lunger zawróciła kilka metrów przed szczytem.
Grrrówno!
- evildead
co do Tamary to
więc ten tekst o zawróceniu to mocno na wyrost na tę chwilę"3:37pm (in Pakistan). SUMMIT! We just got the confirmation by walkie: Alex Txikon, Ali Sadpara and Simone Moro have reached the top of NANGA PARBAT (8.126m) FOR THE FIRST TIME IN WINTER. Tamara Lunger stopped some meters below. Will spend night in C4 (7.200m) and tomorrow will be back in BC. Then they’ll have completed THE FIRST WINTER ASCENT OF NANGA PARBAT. Congratulations for such an excellent job!"
Intensive silence, all in blood red
-
Do podróżników pytanko:
czy ktoś Alpy Rodniańskie zaliczał? Albo inne rumuńskie góry? I ma przy okazji w pamięci połączenia najkorzystniejsze z Polszy?
czy ktoś Alpy Rodniańskie zaliczał? Albo inne rumuńskie góry? I ma przy okazji w pamięci połączenia najkorzystniejsze z Polszy?
Grrrówno!
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Jak patrzę na zdjęcia kolegi chaosa, o łezka mi się kręci w oku za rodzinnymi stronami :) Jak tylko będę w PL, muszę się wybrać np. na Skrzyczne np. przez Malinowską Skałę.
Wczoraj po raz pierwszy od dawna postanowiłem się trochę poruszać. O ile o widokach mogłem z powodu chmur, mgły i zawiei zapomnieć, to wyszło z tego sympatyczne zimowe dreptanko z wiatrem chyba 1000km/h :)

momentami robiło się dość wąsko:

momentami robiło się dość wysoko:

cel już widać na horyzoncie:

jeszcze kilka takich miejsc:

i pozostaje tylko rzutełe beretełe:

Dobrze było się obudzić z letargu, na takie Lone Wolf Winter!
Wczoraj po raz pierwszy od dawna postanowiłem się trochę poruszać. O ile o widokach mogłem z powodu chmur, mgły i zawiei zapomnieć, to wyszło z tego sympatyczne zimowe dreptanko z wiatrem chyba 1000km/h :)

momentami robiło się dość wąsko:

momentami robiło się dość wysoko:

cel już widać na horyzoncie:

jeszcze kilka takich miejsc:

i pozostaje tylko rzutełe beretełe:

Dobrze było się obudzić z letargu, na takie Lone Wolf Winter!
- chaos
- w mackach Zła
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,1382 ... nieni.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
Deuter mocno rozważam. Zresztą już kiedyś tutaj sugerowałeś ten kierunek. Jak z wytrzymałością? W ogóle będę musiał zrobić wycieczkę do Krakowa i spacer po sklepach, bo niestety w Rzeszowie wybór dużo słabszy...Bohdan pisze:Deuter przede wszystkim. Jesli więcej talarów w trzosie to Fjällräven.
- Bohdan
Spoko, trwała rzecz, ale przede wszystkim najlepszy system nośny, niezależnie od typu/wielkości. Poza tym zwykle świetnie są te plecaki zrobione pod kątem ergonomii, sporo kieszeni, sprzączek, łatwy dostęp do komór, itp.