Kłopoty ze zdrowiem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Kłopoty ze zdrowiem

03-11-2015, 10:53

Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

06-11-2015, 16:42

Obrazek

źródełko: http://www.wykop.pl/wpis/15067213/cieka ... e-znany-p/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pytania? Jesli tak to nie do mnie :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Nothingface
postuje jak opętany!

09-11-2015, 09:36

http://nowymarketing.pl/a/7307,pokochaj ... o?h=b447ef" onclick="window.open(this.href);return false;
Akcja reakcja
BOLEK
weteran forumowych bitew

09-11-2015, 09:43

[youtube][/youtube]
piosenka o kłopotach ze zdrowiem
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
manieczki

16-11-2015, 20:16

Extreme Metal Music and Anger Processing

The findings indicate that extreme music did not make angry participants angrier; rather, it appeared to match their physiological arousal and result in an increase in positive emotions. Listening to extreme music may represent a healthy way of processing anger for these listeners.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4439552/" onclick="window.open(this.href);return false;

Szach-mat brudasy.

Effects of classical and heavy metal music on the cardiovascular system and brain activity in healthy students. Preliminary report

http://www.ptnd.pl/nd/neurologia_44-17-22.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

28-01-2017, 23:24

http://citizengo.org/pl/7336-prosba-o-z ... d=31943779" onclick="window.open(this.href);return false;

Wrzucam do podpisu dla zainteresowanych. A w zasadzie to dla każdego, bo problem może dotyczyć dosłownie każdego z nas lub naszych bliskich, znajomych etc.

W tym momencie mój bardzo dobry kumpel walczy z chłoniakiem i jest aktualnie po 5 wlewkach. Serce mi się kraje, bo to naprawdę zajebisty człowiek i ciężko mi uwierzyć, że to kurewstwo właśnie jego spotkało.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

14-06-2017, 07:09

ozob pisze:Jakie sa te skutki poszczepienne?
Panie Kolego, przeróżne. Od niczego, przez obrzęk i zaczerwienienie w miejscu podania, gorączkę, po tzw. sepsę i śmierć. Oczywiście, różne jest prawdopodobieństwo wystąpienia każdego z wymienionych i niewymienionych NOP (niepożądanych odczynów poszczepiennych). Aha, podnoszone są jeszcze kwestie np. autyzmu w kontekście szczepień, ale na razie związek ten nie został potwierdzony (a w zasadzie - został obalony, wraz z pozycją Wakefielda w świecie medycyny). Dużo można na ten temat pisać, ale w internetach dominuje coraz bardziej emocjonalne podejście do tematu, zamiast wymiany racjonalnych argumentów.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 07:42

Związek jak najbardziej został potwierdzony, problem polega na tym, że medycyna akademicka będąca już od ładnych kilku lat na smyczy koncernów farmaceutycznych, systematycznie ignoruje wszelkie badania niezgodne z oficjalną linią. Nie mam niestety możliwości podania dokładnych danych, bo nie kontroluję już moich książkowych zbiorów i znalezienie konkretnych pozycji graniczy z cudem, a poza tym kompletnie nie zależy mi na przekonaniu kogokolwiek, ale badania potwierdzające szkodliwość szczepionek jak najbardziej istnieją. Wspominanie zresztą jednego, kontrowersyjnego badacza - Wakefielda naturalnie - w tym kontekście świadczy właśnie o nikłej wiedzy na ten temat. Zacietrzewienie lekarzy, przeświadczenie że pozjadali wszelkie rozumy i "misyjność" jak żywo przypomina mi inne "misyjne" zawody takie jak nauczyciele, aktorzy i cała reszta tej hołoty; oni wiecznie są uciskani, pomawiani, opozycja nigdy nie dysponuje racjonalnymi argumentami. Koszyczek z takimi czerstwymi, kompletnie nieprawdziwymi pretensjami zawsze jest pod ręką.
Medycyna obecnie to jedna z najbardziej skorumpowanych dziedzin; dziś opłaca się przede wszystkim leczyć a nie wyleczyć.
Nie chce mi się pisać więcej; idę zresztą wypić codzienną, poranną dawkę moczu, bo urynoterapię stosuję z powodzeniem od lat.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

14-06-2017, 07:47

Sybir pisze: (a w zasadzie - został obalony, wraz z pozycją Wakefielda w świecie medycyny).
Kolego Wakefield został złamany i nie chciał walczyć przed sądem o przywrócenie prawa wykonywania zawodu. Odpuścił. Współautor publikacji, która pozbawiła ich obu prawa wykonywania zawodu walczył do końca przed sądem i sąd angielski mu to prawo przywrócił.
Z tego co się orientuję Wakefield obecnie zbiera siły i prawdopodobnie również zdecyduje się na batalię sądową. Zobaczymy.
Koncerny farmaceutyczne bardzo mocno podkreślają " antyszczepionkową szarlatanerię" Wakefielda, nic nie wspominając o drugim autorze pracy, który znowu leczy ludzi.
Celem życia nie jest przeżycie.
[V]

14-06-2017, 07:53

Sybir pisze:
ozob pisze:Jakie sa te skutki poszczepienne?
Panie Kolego, przeróżne. Od niczego, przez obrzęk i zaczerwienienie w miejscu podania, gorączkę, po tzw. sepsę i śmierć. Oczywiście, różne jest prawdopodobieństwo wystąpienia każdego z wymienionych i niewymienionych NOP (niepożądanych odczynów poszczepiennych). Aha, podnoszone są jeszcze kwestie np. autyzmu w kontekście szczepień, ale na razie związek ten nie został potwierdzony (a w zasadzie - został obalony, wraz z pozycją Wakefielda w świecie medycyny). Dużo można na ten temat pisać, ale w internetach dominuje coraz bardziej emocjonalne podejście do tematu, zamiast wymiany racjonalnych argumentów.
A dzieciaki szczepicie?serio pytam.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Sybir

14-06-2017, 07:57

To poszukaj, Plastku, tych badań, chętnie sobie poczytam, w jaki to sposób udowodniono związek, i jakie jest prawdopodobieństwo wywołania autyzmu poprzez szczepienie - dopóki tego nie zrobisz, Twoje słowa są jak rzucone na wiatr. Inna rzecz, że w stołecznym IPiN są prowadzone badania pod tym kątem (pod przewodnictwem prof. Majewskiej, o ile dobrze pamiętam - kobieta z osiągnięciami, ale dość kontrowersyjna).
Wakefielda wspominam w konkretnym aspekcie - jego udowodnionej nierzetelności badawczej. Resztę można łatwo znaleźć w internetach - przykład jest, z punktu widzenia współczesnej medycyny, sztandarowy.
Z tym, że medycyna się "sfarmaceutyzowała", dyskutować nie będę, bo np. w USA to już nawet nie jest trend, tylko codzienność. O moich przemyśleniach okołomedycznych, metodologii, wytycznych, EBM, hierarchizacji i zdobywaniu pozycji, mógłbym trochę opowiadać, ale nie jest to ciekawe, więc sobie daruję ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
trup

14-06-2017, 08:06

Gall pisze:http://citizengo.org/pl/7336-prosba-o-z ... d=31943779

Wrzucam do podpisu dla zainteresowanych. A w zasadzie to dla każdego, bo problem może dotyczyć dosłownie każdego z nas lub naszych bliskich, znajomych etc.

W tym momencie mój bardzo dobry kumpel walczy z chłoniakiem i jest aktualnie po 5 wlewkach. Serce mi się kraje, bo to naprawdę zajebisty człowiek i ciężko mi uwierzyć, że to kurewstwo właśnie jego spotkało.
Artykuły z tej strony:
- Wesprzyj Radnych Miasta Krakowa w odrzuceniu projektu finansującego in vitro
- Wzywamy do zaprzestania wystawiania sztuki Malowany Ptak
- Lewacki tygodnik atakuje biskupa. Zaprotestuj!
- Miliony Głosów Nadziei | Czy dołączysz swój głos do wsparcia dla chrześcijan w Syrii i Iraku?

... jakoś nie ufam tej stronie.
Choć każda strategia walki z nowotworami, jest warta spróbowania.
Komu zostanie przedłożona petycja? Konkretnie w ministerstwie zdrowia?

za kolegę trzymam kciuki.
Ostatnio zmieniony 14-06-2017, 08:11 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 08:09

Sybir pisze:To poszukaj, Plastku, tych badań, chętnie sobie poczytam, w jaki to sposób udowodniono związek, i jakie jest prawdopodobieństwo wywołania autyzmu poprzez szczepienie - dopóki tego nie zrobisz, Twoje słowa są jak rzucone na wiatr.
Nie mam najmniejszego zamiaru tego robić; mam doprawdy ciekawsze rzeczy do roboty niż przekopywać kilka tysięcy woluminów, by coś tam napisać jednemu jegomościowi z forum, który - tuszę - i tak rzecz skwituje tylko chrząknięciem:) Jak pisałem kompletnie mnie nie obchodzi jak odbierane są moje słowa i kompletnie mnie nie interesuje przekonywanie innych. Głupi uczy innych, mądry uczy sam siebie, mam taką zasadę.

Nadmienię tylko:
Wakefield i nierzetelność badawcza? Istotny argument, cieszę się, że druga strona może pochwalić się doskonałą rzetelnością;

W ubiegłym tygodniu opublikowano badanie, z którego wynika, że większość prac naukowych z dziedziny psychologii zawiera zbyt daleko idące wnioski, a rezultatów badań nie da się powtórzyć. Ale problem mają nie tylko psychologowie.

To niedobre wieści dla psychologów. Okazuje się, że większość ich badań nie ma zbyt wielkiej wartości naukowej. Badacze z University of Virginia od 2011 r. prowadzą "Reproducibility Project", czyli projekt mający na celu odtworzenie (z tymi samymi wynikami) badań naukowych z dziedziny psychologii. Powtórzyli sto badań, których wyniki opublikowano w różnych periodykach psychologicznych. Starali się przy tym, aby przeprowadzone przez nich eksperymenty były jak najbliższe oryginalnym. W 60 przypadkach nie uzyskali tego samego rezultatu jak w pierwotnym przypadku. Swoją pracę publikują w czasopiśmie "Science".

Choć przypadki naukowych fałszerstw nie są wcale rzadkie, nie oznacza to, że badania, których nie udało się z tym samym rezultatem powtórzyć, były sfałszowane lub naukowcy dopuścili się nadużycia. W psychologii znany jest efekt Rosenthala, określany inaczej efektem oczekiwań eksperymentatora. W niektórych dziedzinach nauki wyniki badań często bywają zgodne z wcześniejszymi oczekiwaniami przeprowadzającego je badacza. Do tego stopnia, że jeśli dwa identyczne eksperymenty przeprowadza dwóch badaczy, którzy mają sprzeczne oczekiwania, wyniki dwóch identycznych eksperymentów bywają sprzeczne - za to zgodne z oczekiwaniami prowadzącego.

Oczywiście o taki efekt trudniej jest w naukach ścisłych - jeśli będziemy mierzyć prędkość światła lub zachodzące reakcje chemiczne, w identycznych warunkach otrzymamy takie same wyniki. Efekt Rosenthala praktycznie nie dotyczy więc badań z dziedziny fizyki i chemii, rzadko zdarza się też w naukach przyrodniczych. Jednak w naukach społecznych, takich jak psychologia czy ekonomia, gdzie nastawienie badacza może mieć istotny wpływ na sposób prowadzenia eksperymentu i osoby badane, może być zjawiskiem, jak się okazuje, powszechnym.

Badacze z University of Virginia prowadzą swoje metabadania (czyli badania nad badaniami) od 2011 r. Ale sygnały, że spora część prac naukowych, nie tylko z dziedziny psychologii, ma niewielką naukową wartość, docierają już od dekady.

Nie tylko psychologia

Dr John Ioannidis, szef zespołu zajmującego się metabadaniami na Stanford University, szacuje, że proporcja złych badań naukowych w medycynie jest porównywalna i około połowy wszystkich publikowanych w tej dziedzinie prac zawiera przesadne lub fałszywe wnioski. Twierdzi, że liczba prac naukowych, które nie mają zbytniej wartości, w innych dziedzinach niż psychologia i medycyna, może być jeszcze większa. I nie chodzi o nastawienie badacza, ale o metodologiczne błędy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir

14-06-2017, 08:24

O tym zjawisku była chyba niedawno wzmianka w NEJM, ale nie mogę teraz nigdzie znaleźć tego newsa - może mi się przywidziało. Inna sprawa, że jakoś mnie to nie zdziwiło - ale i tak nie zmienia to faktów, jakich nieprawidłowości dopuścił się Wakefield. Tuszę, iż wiesz o patencie szczepionki MMR jego autorstwa? ;)
Gdyby jednak chciało Ci się poszukać tych materiałów, to podrzuć mi je - na chrząknięciu z mojej strony się nie skończy, zaręczam :>
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 08:31

Sybir pisze:Tuszę, iż wiesz o patencie szczepionki MMR jego autorstwa? ;)
Wiem, ale deprecjonowanie całego prądu myślowego na podstawie jednej, kontrowersyjnej może postaci jest zbyt daleko idącym uproszczeniem. Nie będę skreślał całego nurtu i twierdził, że muzyka rockowa jest nacjonalistycznym gównem, bo słyszałem, powiedzmy, Skrewdriver i wiem jakie poglądy mieli.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir

14-06-2017, 08:36

Ale mi nie chodzi o cały nurt, tylko o Wakefielda akurat. Nurt niech sobie będzie, na razie nie wiadomo, na ile jest zły, a na ile dobry - przyznaję, że trudno tym ludziom odmawiać prawa do decyzji w tzw. wolnej Europie, choć niektóre argumenty przytaczam w dyskusji są nawet trudne do skomentowania z racji jej absurdalności (część tak właśnie odbieram). Z drugiej strony, pod kątem epidemiologicznym może być nieciekawie, o ile sprawdzą się proroctwa oparte na tegorocznych doświadczeniach rumuńskich.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 08:47

Sybir pisze:przyznaję, że trudno tym ludziom odmawiać prawa do decyzji w tzw. wolnej Europie
Wolnej tylko z nazwy;) To bardzo istotna kwestia - mieć wybór. Ja jestem stary anarchol więc państwo narzucające swoją wolę i przymus w jakichkolwiek kwestiach - czy to szczepionek, czy to aborcji, czy to ogólnie zdrowia a nawet - o zgrozo kurwa! - światopoglądu, jest dla mnie wstrętne i popieram każde działania mające na celu takie państwo zniszczyć. Tym bardziej jeśli taki nomen omen chory twór tłamsi wolny wybór zasłaniając się rzekomą troską o dobro obywatela/pacjenta, podczas gdy naprawdę stoi za tym pieniążek i zyski ze wciskania przez koncerny farmaceutyczne gdzie popadnie swoich wątpliwej jakości produktów.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Triceratops

14-06-2017, 08:47

Sybir pisze:Aha, podnoszone są jeszcze kwestie np. autyzmu w kontekście szczepień, ale na razie związek ten nie został potwierdzony (a w zasadzie - został obalony, wraz z pozycją Wakefielda w świecie medycyny). Dużo można na ten temat pisać, ale w internetach dominuje coraz bardziej emocjonalne podejście do tematu, zamiast wymiany racjonalnych argumentów.
Racjonalne argumenty sa takie, ze go BF upierdoilila za podniesienie reki na swietego graala farmy -MMR. Zrobili mu opinie falszerza ale jest dokladnie odwrotnie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
uglak

14-06-2017, 09:07

Sybir pisze:tegorocznych doświadczeniach rumuńskich.
zarzucisz jakims linkiem? ;)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

14-06-2017, 10:16

odpuściłem tylko MMR po tym jak córka koleżanki z pracy, super zdrowy i sprawny dzieciak, niebawem po szczepieniu dostała nasilających się ataków padaczki. obecnie nie mówi, wymaga stałej opieki. mój lekarz rodzinny na pytanie o ewentualne powikłania odpowiadział - nikt nie da gwarancji, że wszystko będzie ok, decyzja należy do rodziców.
ODPOWIEDZ