Dowcipy v. n'ta

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

Re: Dowcipy v. n'ta

11-08-2018, 09:44

Obrazek
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

11-08-2018, 11:14

Bdb! Niech płacą! Choć niefortunne jest to "Bóg zapłać!" w przypadku "prośby" o obowiązkowe uregulowanie zaległości finansowych (!). Powinni to do swojego boga wysłać priorytetem. Całe to pisemko jest doskonałym przykładem (jednym z miliarda) na skrajne katolickie spierdolenie i intelektualną pustynię.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

11-08-2018, 11:38

ja pierdole jaka patologia
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-08-2018, 11:47

Anthropophagus pisze:Bdb! Niech płacą! Choć niefortunne jest to "Bóg zapłać!" w przypadku "prośby" o obowiązkowe uregulowanie zaległości finansowych (!). Powinni to do swojego boga wysłać priorytetem. Całe to pisemko jest doskonałym przykładem (jednym z miliarda) na skrajne katolickie spierdolenie i intelektualną pustynię.
Nawet więcej. Jest to prośba o obowiązkowe uregulowanie zaległości finansowych, które powstały poprzez nieopłacenie dobrowolnych (!) ofiar. Cudne. Jak kto głupi, niech płaci. Wiem, że to się nigdy nie wydarzy, ale czekam, aż ktoś wypowie konkordat i zmieni zasady finansowania oraz opodatkowania tych pasożytów.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-08-2018, 11:59

Ilu z was panowie dokonalo aktu apostazji? Tak z ciekawosci pytam.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-08-2018, 12:05

Nawet przez chwilę o tym myślałem, a później zadałem sobie pytanie: Ale po co?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Triceratops

11-08-2018, 12:12

A chocby zeby moc z takim moralnym paszportem sobie ponarzekac. Bo na razie jestescie czlonkami wspolnoty, ktora jebiecie. A wspolnota jest tak liczna, bo w niej figurujecie zarejestrowani jako katolicy.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-08-2018, 12:16

I? Mam to w dupie. Nie ja się do niej zapisywałem. Nie moja wina, że w tym dziwnym kraju jest to jedyna wspólnota, z której mogę się usunąć nie na ogólnie przyjętych zasadach oświadczenia woli, tylko na zasadach określonych przez tę wspólnotę, co zresztą wcale nie skutkuje usunięciem z jej szeregów (!).
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

11-08-2018, 12:26

Miażdżąca dawka żenady i mentalnej kiły sponsorowane przez Książęce. Enjoy :)

http://extra.natemat.pl/za-nagrania-pod ... ie-pokroic

''- Na dzień dzisiejszy powstaną na pewno dwie płyty. Pewnie średnio popularne, prawdopodobnie w dużym undergroundzie.''

''- Jestem w branży muzycznej od 20 lat, a z nimi nadal potrafię się pokłócić, która płyta Beatlesów jest lepsza, które tłoczenie gorsze, i o to, że lepiej w mono, niż w stereo - dodaje Marcin. Pozostała część składu potrafi kłócić się równie zawzięcie, choć w branży jest albo znacznie mniej niż 20 lat, albo w ogóle.''

''Kiedy Marcin słuchał materiału Samuela, bardzo prawdopodobne, że ten ostatni właśnie wykonywał jedną z wielu zawodowych wolt. Jego historia zatrudnienia jest równie niekonwencjonalna, co niektóre z linii melodycznych...''

Obrazek
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

11-08-2018, 12:31

Triceratops pisze:A chocby zeby moc z takim moralnym paszportem sobie ponarzekac. Bo na razie jestescie czlonkami wspolnoty, ktora jebiecie.
Bzdura. Urojenia KRK co do członkostwa w nim nie mają żadnego znaczenia, a apostazja to procedura prawa kościelnego, więc trudno wyobrazić sobie większy absurd, jak sytuacja, gdy ktoś nie będący członkiem KRK, poddaje się prawu obowiązującemu tylko i wyłącznie jego członków.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Pacjent

11-08-2018, 12:44

Lukass pisze:I? Mam to w dupie. Nie ja się do niej zapisywałem. Nie moja wina, że w tym dziwnym kraju jest to jedyna wspólnota, z której mogę się usunąć nie na ogólnie przyjętych zasadach oświadczenia woli, tylko na zasadach określonych przez tę wspólnotę, co zresztą wcale nie skutkuje usunięciem z jej szeregów (!).
Nie bądź dzieckiem. Twoi opiekunowie prawni tam Cię zapisali, znając konsekwencje, a nawet jeśli ich nie znali to i tak nie ma to znaczenia. Skoro Ci nie pasuje to bądź mężczyzną i skutecznie ewakuuj się stamtąd. Jeśli zaś uważasz, że to jedyna taka wspólnota, z której nie można się usunąć na ogólnie przyjętych zasadach oświadczenia woli to wypisz się ze wspólnoty ubezpieczonych w ZUS-ie :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

11-08-2018, 12:46

Lukass pisze:I? Mam to w dupie. Nie ja się do niej zapisywałem. Nie moja wina, że w tym dziwnym kraju jest to jedyna wspólnota, z której mogę się usunąć nie na ogólnie przyjętych zasadach oświadczenia woli, tylko na zasadach określonych przez tę wspólnotę, co zresztą wcale nie skutkuje usunięciem z jej szeregów (!).
Ale (nawiazujac do twojej ulubionej retoryki) - statystyka to statystyka, dlatego PL jest statystycznie w 95% katolickim krajem, bo takie leniuszki "zapominaja" sie wypisac. A potem narzekaja na kato-opresje kiedy sami sa jej czescia, przyczyna i skutkiem jednoczesnie xD

To, ze ktos tam cie tam zapisal nie ma zadnego znaczenia, mogles trafic gorzej, urodzic sie ciapatym muzulmaninem gdzies w Arabii i nawet ponarzekac bys nie mogl.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

11-08-2018, 12:53

Pacjent pisze:Skoro Ci nie pasuje to bądź mężczyzną i skutecznie ewakuuj się stamtąd.
W myśl polskiego prawa do takowej ewakuacji wystarczy wola ewakuacji, ponieważ członkostwo w organizacjach religijnych jest dobrowolne. Wymyślne kościelne wewnętrzne ceremonie nie mają tu nic do rzeczy. Jeśli ksiądz twierdzi, że dany obywatel jest członkiem KRK, a ów obywatel temu zaprzecza - obywatel ma zawsze rację.
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

11-08-2018, 12:57

Triceratops pisze:Ilu z was panowie dokonalo aktu apostazji? Tak z ciekawosci pytam.
od 16 lat jestem apostatą i dobrze mi z tym ,ale problemów było z tym sporo
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
Awatar użytkownika
Triceratops

11-08-2018, 13:02

Pacjent pisze:
Nie bądź dzieckiem. Twoi opiekunowie prawni tam Cię zapisali, znając konsekwencje, a nawet jeśli ich nie znali to i tak nie ma to znaczenia. Skoro Ci nie pasuje to bądź mężczyzną i skutecznie ewakuuj się stamtąd. Jeśli zaś uważasz, że to jedyna taka wspólnota, z której nie można się usunąć na ogólnie przyjętych zasadach oświadczenia woli to wypisz się ze wspólnoty ubezpieczonych w ZUS-ie :)
Otoz to. Wola pierdolic jakies tam wykrety itp o oswiadczeniach woli. Trudno sie mowi, nie ma co narzekac na sytuacje, tylko trzeba sobie radzic, leciec i sie wypisac, bo inaczej to wyjatkowi z was hipokryci, katoludy, ktore krytykuja swoj kosciol :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-08-2018, 13:05

Triceratops pisze:Ale (nawiazujac do twojej ulubionej retoryki) - statystyka to statystyka, dlatego PL jest statystycznie w 95% katolickim krajem, bo takie leniuszki "zapominaja" sie wypisac. A potem narzekaja na kato-opresje kiedy sami sa jej czescia, przyczyna i skutkiem jednoczesnie xD

Otoz to. Wola pierdolic jakies tam wykrety itp o oswiadczeniach woli. Trudno sie mowi, nie ma co narzekac na sytuacje, tylko trzeba sobie radzic, leciec i sie wypisac, bo inaczej to wyjatkowi z was hipokryci, katoludy, ktore krytykuja swoj kosciol :D
Nie możesz się "wypisać". Apostazja jest jedynie czymś w rodzaju nałożenia ekskomuniki na własne życzenie. Jednocześnie jednak apostata zgodnie z prawem kanonicznym jest nadal członkiem KK oraz katolikiem. Statystyka to statystyka, choćby wszystkie, jak piszesz, leniuszki dokonały apostazji, to nadal będzie 95%. I nadal leniuszki będą używane przez KK jako argument. Więc gdzie tu sens tej procedury według prawa kanonicznego, skoro procedura ta wcale nie prowadzi do pożądanego efektu?
Pacjent pisze: Nie bądź dzieckiem. Twoi opiekunowie prawni tam Cię zapisali, znając konsekwencje, a nawet jeśli ich nie znali to i tak nie ma to znaczenia. Skoro Ci nie pasuje to bądź mężczyzną i skutecznie ewakuuj się stamtąd. Jeśli zaś uważasz, że to jedyna taka wspólnota, z której nie można się usunąć na ogólnie przyjętych zasadach oświadczenia woli to wypisz się ze wspólnoty ubezpieczonych w ZUS-ie :)
Dziecinne byłoby stosowanie procedury wewnętrznej organizacji, z którą nie chcę mieć nic wspólnego. Dzień dobry, przyszedłem zamknąć konto w państwa banku. OK, proszę przyprowadzić dwudziestu świadków, którzy potwierdzą, że chce Pan to zrobić, następnie stanąć na głowie, zakręcić się trzy razy wokół własnej osi i zakrzyknąć "Chwała Gościńskiemu - twórcy zombiryzmu". Później już tylko dwa lata oczekiwania i gotowe. Brzmi sensownie? :) Nie, normalne jest moim zdaniem oczekiwanie, że organy świeckiego państwa nie będą uznawały wyższości prawa kanonicznego nad prawem powszechnym. Lubisz prawo szariatu? Bo według tej logiki, jest ono całkiem OK. A ZUS to inna sprawa, na inną dyskusję :)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Pacjent

11-08-2018, 13:11

WaszJudasz pisze:
Pacjent pisze:Skoro Ci nie pasuje to bądź mężczyzną i skutecznie ewakuuj się stamtąd.
W myśl polskiego prawa do takowej ewakuacji wystarczy wola ewakuacji, ponieważ członkostwo w organizacjach religijnych jest dobrowolne. Wymyślne kościelne wewnętrzne ceremonie nie mają tu nic do rzeczy. Jeśli ksiądz twierdzi, że dany obywatel jest członkiem KRK, a ów obywatel temu zaprzecza - obywatel ma zawsze rację.
Są jakieś orzeczenia w tej sprawie?
PS. Proboszczowie płacą podatek, którego wysokość jest uzależniona jest od liczby mieszkańców w parafii, a nie samych wiernych. Zapewne gdyby dotyczyło to tylko wiernych to z jednej strony antyklerykałowie nie wypisywaliby się z KK, bo "niech klecha za mnie płaci", a z drugiej proboszczowie łaskawie patrzyliby na tych, którzy dokonują apostazji, bo "niech idzie do diabła, przynajmniej nie będę za niego płacił" :)
Lukass pisze: Dziecinne byłoby stosowanie procedury wewnętrznej organizacji, z którą nie chcę mieć nic wspólnego. Dzień dobry, przyszedłem zamknąć konto w państwa banku. OK, proszę przyprowadzić dwudziestu świadków, którzy potwierdzą, że chce Pan to zrobić, następnie stanąć na głowie, zakręcić się trzy razy wokół własnej osi i zakrzyknąć "Chwała Gościńskiemu - twórcy zombiryzmu". Później już tylko dwa lata oczekiwania i gotowe. Brzmi sensownie? :) Nie, normalne jest moim zdaniem oczekiwanie, że organy świeckiego państwa nie będą uznawały wyższości prawa kanonicznego nad prawem powszechnym. Lubisz prawo szariatu? Bo według tej logiki, jest ono całkiem OK. A ZUS to inna sprawa, na inną dyskusję :)
Zrozum, że gdy przystępowałeś do tej wspólnoty znane były zasady wystąpienia z niej i to jest decydujące. Miej pretensje do swoich opiekunów prawnych.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

11-08-2018, 13:30

Pacjent pisze: Są jakieś orzeczenia w tej sprawie?
Zapewne nie ma, a to z prostego powodu: ustalanie przynależnosci wyznaniowej niemal nigdy nie jest potrzebne, ponieważ zaden organ nie ma prawa o to pytać.
Pacjent pisze: Zrozum, że gdy przystępowałeś do tej wspólnoty znane były zasady wystąpienia z niej i to jest decydujące.opiekunów prawnych.
Nic podobnego. W świetle polskiego prawa decydujące jest polskie prawo. Każda wewnętrzna regulacja z nim sprzeczna jest z zasady nieważna.
Awatar użytkownika
Triceratops

11-08-2018, 13:34

Zatem wytlumacz mi dlaczego ludzie jednak dokonuja aktow apostazji? Glupi jacys sa, ze nie zrobia tak jak ty "pomyslalem sobie i juz, gotowe"?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-08-2018, 13:43

Pacjent pisze: Zrozum, że gdy przystępowałeś do tej wspólnoty znane były zasady wystąpienia z niej i to jest decydujące. Miej pretensje do swoich opiekunów prawnych.
Nieprawda. Stan prawny w PRL był zupełnie inny, nie obowiązywał konkordat, a jedynie porozumienie PRL-Watykan. Samo prawo kanoniczne też uległo w międzyczasie zmianie. Między innymi, zrezygnowano z możliwości przeprowadzenia "formalnego aktu wystąpienia z kościoła", czyli - de facto - uniemożliwiono całkowicie to, o czym tu mówimy, czyli przeprowadzenie formalnego odejścia od KK z pełnymi konsekwencjami. Można jedynie poddać się dobrowolnej ekskomunice, ale nadal jest się uważanym za członka KK. To jest według Ciebie to samo, co było w momencie wstępowania?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
ODPOWIEDZ