Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: Księża

20-09-2019, 11:52

Prodi pisze:
Medard pisze:(...)Nieważne, odrzucam chyba każdą ideologię jaką znam, w tym anarchię, co jest w pewnym sensie anarchistyczne :)
No tak, punk=anarchia. Koniecznie naszyta na plecaku-kostce.
Naszywki dobre dla gimbazy, która słucha czech zespołów. Bardziej słucham płyty i gatunki niż zespoły.

Ideologie dobre dla gimbów, którym czeba wszystko pokazać, co i gdzie mają robić. Albo potrzebują środowisk, w których ich akceptują.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-09-2019, 12:21

Prodi pisze:
Medard pisze:
535 pisze:Pank rok to słaba muzyka?
Dla mnie poza the stooges i prawie nie punkowym the clash to słaba. Tzn. lubię to co dalej powstało z punka, jakieś elementy punkowe w muzyce itp.
Ale klasyczny pure punk mnie nudzi, zresztą klasyk niejaki rotten pomieszkuje w malibu w luksusowej willi i narzeka, że mu bezdomni przeszkadzają. Już to było omawiane w innym wątku.
To obnaża słabość tego ruchu, kiedy był biedny narzekał na system, a teraz bogatemu przeszkadzają inni nieprzystosowani.
Jak ktoś bazuje li tylko na pankroku puszczanym w radio i opiera się na doniesieniach z Interii czy innego Onetu to nie dziwota, że ma takie pojęcie o tej muzyce (czy zjawisku w ogóle) jak pan szachista. Szkoda ryja strzępić nawet.
ja to już sobie odpuściłem. gość kategorycznie wypowiada się o wszystkim a sprowadzanie pank roka do 3 znanych zespołów to nawet nie ma co komentować. ps. czekam aż się zacznie wypowiadać nt. krautrocka, rocka progresywnego z lat 70' i alt rocka. gość to jakieś przedziwne zjawisko. takiego tutaj jeszcze chyba nie było. kompletne kuriozum. najlepiej ignorować. bo ja zauważyłeś szkoda czasu i atłasu.
Ostatnio zmieniony 20-09-2019, 12:50 przez Wacław, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

20-09-2019, 12:24

Medard pisze:
Prodi pisze:
Medard pisze:(...)Nieważne, odrzucam chyba każdą ideologię jaką znam, w tym anarchię, co jest w pewnym sensie anarchistyczne :)
No tak, punk=anarchia. Koniecznie naszyta na plecaku-kostce.
Naszywki dobre dla gimbazy, która słucha czech zespołów. Bardziej słucham płyty i gatunki niż zespoły.

Ideologie dobre dla gimbów, którym czeba wszystko pokazać, co i gdzie mają robić. Albo potrzebują środowisk, w których ich akceptują.
Niby po matematyce, niby zagorzały szachista a jednak coś nie bardzo styka widzę. Tak gwoli wyjaśnienia (i spierdalam bo nie ma z kim i o czym) - jakie kurwa ideologie? To jest właśnie środowisko, którego "ideologią" jest brak ideologii a z tą potrzebą akceptacji środowisk to popytaj swoich znajomych warsiawskich szpanerów, kto czym jeździ, gdzie bywa i jak ma urządzone mieszkanie bo zdaje się, że tak się lubicie porównywać. I co to za jakaś hipsterska moda na zastąpienie trz literami "ce" i "zet", teraz jest na to HAJP jakiś czy co kurwa innego.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Medard

20-09-2019, 12:35

Kolega Ascetic wpadł pogawędzić, może uruchomi dodatkowe konta i dorzuci coś od Wacława, It his shita itp

BTW oczywiście brak ideologii może życiową ideologią :)
535

20-09-2019, 12:43

Medard pisze:Miałem krótką fazę jako nastolatek...
Ja widzę, że faza jest cały czas. Co wy tam Medard palicie?
Awatar użytkownika
Drone

20-09-2019, 12:49

No ale trochę tak jest kol. Medard, że wpadacie tu, wydajecie sądy na tematy różne, najczęściej sprowadzając wszystko do wielkiego ogólnika, a potem się dziwicie, że ten czy ów protestuje. Przecież w ten sam sposób, jak piszesz o muzyce czy jakichś zjawiskach, można napisać np. o szachach: "zagrałem raz czy dwa, ta gra nie niesie ze sobą nic szczególnego, są gry dużo lepsze, głupotą jest poświęcanie temu czasu, chyba tylko gimby się tym podniecają". Piszesz o punku na podstawie THE CLASH i THE STOOGES? To tak jakby pisać o metalu biorąc na warsztat DEEP PURPLE i AC/DC.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Medard

20-09-2019, 13:03

535 pisze:
Medard pisze:Miałem krótką fazę jako nastolatek...
Ja widzę, że faza jest cały czas. Co wy tam Medard palicie?
Nie palę i nie piję.
Awatar użytkownika
Medard

20-09-2019, 13:14

Drone pisze:No ale trochę tak jest kol. Medard, że wpadacie tu, wydajecie sądy na tematy różne, najczęściej sprowadzając wszystko do wielkiego ogólnika, a potem się dziwicie, że ten czy ów protestuje. Przecież w ten sam sposób, jak piszesz o muzyce czy jakichś zjawiskach, można napisać np. o szachach: "zagrałem raz czy dwa, ta gra nie niesie ze sobą nic szczególnego, są gry dużo lepsze, głupotą jest poświęcanie temu czasu, chyba tylko gimby się tym podniecają". Piszesz o punku na podstawie THE CLASH i THE STOOGES? To tak jakby pisać o metalu biorąc na warsztat DEEP PURPLE i AC/DC.
A gdzieszzzzz,
te zespoły są dla mnie ciekawe, co nie znaczy, że nie słuchałem też innych rzeczy. Zresztą jeden to protoplasta, a drugi kończy ten gatunek wg niektórych nawet go zniszczył. I to nie ten temat i nie o to chodzi.

Nigdy nie wydaję ostatecznych wyroków,
zawsze chodzi o dyskusję,
nawiązując do tematu kościelnego ostateczny może być tylko sąd :)
Ostatnio zmieniony 20-09-2019, 13:28 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
535

20-09-2019, 13:17

Zawsze się zastanawiam co w ciężkiej agresywnej muzyce robią osobnicy gardzący pank rokiem?
Awatar użytkownika
uglak

20-09-2019, 13:20

jak sie ma wywalone na zaangazowane teksty dla zbuntowanych nastolatkow to wiekszosc punka moze jednak nudzic ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-09-2019, 13:26

535 pisze:Zawsze się zastanawiam co w ciężkiej agresywnej muzyce robią osobnicy gardzący pank rokiem?
w szczególności jak się zna szwedzki def, abscess, czy frasz/ krosower ...
Awatar użytkownika
Drone

20-09-2019, 13:31

Medard pisze: A gdzieszzzzz,
te zespoły są dla mnie ciekawe, co nie znaczy, że nie słuchałem też innych rzeczy. Zresztą jeden to protoplasta, a drugi kończy ten gatunek wg niektórych nawet go zniszczył. I to nie ten temat i nie o to chodzi.

Nigdy nie wydaję ostatecznych wyroków,
zawsze chodzi o dyskusję,
nawiązując do tematu kościelnego ostateczny może być tylko sąd :)
Ok, może źle to odbieram w takim razie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Medard

20-09-2019, 13:33

535 pisze:Zawsze się zastanawiam co w ciężkiej agresywnej muzyce robią osobnicy gardzący pank rokiem?
WiP dla punkowych brudów, to chyba oczywiste.

Dyskusja o niczym. Co z tego, że jedno się wzięło z drugiego, skoro to drugie może nudzić, albo wydawać się zwyczajnie przeciętne. Idąc tym kierunkiem powinienem być fanem bluesa albo Boba Dylana bez możliwości wyboru.
To było z kilkaset razy omawiane.
Awatar użytkownika
Medard

20-09-2019, 13:38

uglak pisze:jak sie ma wywalone na zaangazowane teksty dla zbuntowanych nastolatkow to wiekszosc punka moze jednak nudzic ;-)
A ten adresowany do dzisiejszej młodzieży chyba szczególnie. No dobra ktoś tu lubił green daya i offspringa.
535

20-09-2019, 13:51

uglak pisze:jak sie ma wywalone na zaangazowane teksty dla zbuntowanych nastolatkow to wiekszosc punka moze jednak nudzic ;-)
Podobnie jest z każdym gatunkiem muzycznym.
Awatar użytkownika
uglak

20-09-2019, 14:03

w takim razie juz dawno powinienem byc znudzony kazdym rodzajem muzycznym. po cholere dalej przepuszczam pieniadze na koncerty?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Medard

20-09-2019, 14:12

uglak pisze:w takim razie juz dawno powinienem byc znudzony kazdym rodzajem muzycznym. po cholere dalej przepuszczam pieniadze na koncerty?
To może kiedyś nastąpić, dlatego przygotuj się na inne hobby np. astronomia.
Awatar użytkownika
Medard

20-09-2019, 14:20

535 pisze:
Podobnie jest z każdym gatunkiem muzycznym.
Chyba jednak nie przeanalizowałeś tekstów deathspell omega. Trzeba było chociaż temat dokładnie poczytać, to byś wiedział, że muzyka powinna poważne tematy poruszać.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-09-2019, 14:59

Medard pisze:Trzeba by odrzucić jakieś 80% sztuki, bo potencjalnie zagraża chrześcijańskim wartościom.
To właśnie z takich powodów Talibowie zakazali wszelkiej muzyki. ;-)
Heretyk

20-09-2019, 16:45

no ja tak samo
ODPOWIEDZ