Te ładne nie są.
język angielki
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- w mackach Zła
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: język angielki
Poro
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
- Ascetic
Jest masaOK. Ja dla popracia Twojej śmiałej tezy, też mam swój typ. Poznajcie Beth.

Dla pełnego obrazu, dwie foty. Nie dość, że niebagatelna uroda, to jeszcze zwinność/ gibkość jak u rozgrzanej kocicy na dachu.

Dla pełnego obrazu, dwie foty. Nie dość, że niebagatelna uroda, to jeszcze zwinność/ gibkość jak u rozgrzanej kocicy na dachu.
Poro
- bartwa
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
-
- rasowy masterfulowicz
Angielki nie są brzydkie.Za to kurwią sie niemiłosiernie.I chleją tyle co polski chłop
- Ascetic
- TheDude
^ Ale w Brassic ładne wybrali dziewczyny. Aż miło się oglądało ten serial 

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Masz jakikolwiek poziom pozwalający na podstawowa komunikację czy zero totalne?empir pisze: ↑09-02-2022, 17:33Miałem szukać w necie ale widzę w innym temacie, że tu dużo nauczycieli angielskiego
Poza tym chyba większość szanownych użytkowników napierdala w tym języku.
Jest dużo różnych metod nauczania angielskiego. Czy któryś w szczególności polecicie dla podstarzałej ameby językowej?
Nie chodzi o gramatykę i pisanie poematów ale o najprostszą komunikację na poziomie kali jeść itp.
A może są jakieś sensowne testy online, które zweryfikują aktualny poziom znajomości języka i wskażą najlepszy system do nauczania?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- empir
Bliżej zera.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑09-02-2022, 23:15Masz jakikolwiek poziom pozwalający na podstawowa komunikację czy zero totalne?empir pisze: ↑09-02-2022, 17:33Miałem szukać w necie ale widzę w innym temacie, że tu dużo nauczycieli angielskiego
Poza tym chyba większość szanownych użytkowników napierdala w tym języku.
Jest dużo różnych metod nauczania angielskiego. Czy któryś w szczególności polecicie dla podstarzałej ameby językowej?
Nie chodzi o gramatykę i pisanie poematów ale o najprostszą komunikację na poziomie kali jeść itp.
A może są jakieś sensowne testy online, które zweryfikują aktualny poziom znajomości języka i wskażą najlepszy system do nauczania?
Dzisiaj zrobiłem sobie test sprawdzający umieszczony na stronie pewnej szkoły. Pominąłem część pytań, gdzie nie miałem pojęcia o co biega i wyszło mi A1.
- bartwa
- empir
Może ten test był banalny? Oceń sam jeśli masz ochotę.
Lepiej mi idzie z czytaniem niż pisaniem, słuchaniem i mówieniem.
Szczytem moich możliwości językowych zagranicą jest złożenie zamówienia w restauracji i poproszenie o rachunek.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Co? Przecież to najniższy poziom;-)
- bartwa
Ale brzmi dobrze, A1 kojarzy się z najlepszym wynikiem, jaki może być. Nie znam się na poziomach, jestem samoukiem. Jedyny test sprawdzający jaki kiedykolwiek zrobiłem to IELTS z 15 lat temu. Dali mi 8,0.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
1. Ogarniasz sobie 2 książki: Direct 1 i Direct 2 (takie: http://www.dllab.eu/pl/ksiazki/angielsk ... al-english)
2. Znajdujesz nauczyciela, który ma w tym jakieś minimalne ogarnięcie, i robicie razem te 2 książki. Im więcej przygotujesz się sam, tym lepiej, dostęp do materiału masz, jak nie masz to wyślę Ci pdfy to sam sobie wydrukujesz. Generalnie na 60 minut powinno być ok. 12 stron powtórki, reszta nowy materiał, ale nie więcej niż 8 stron, jak pójdzie szybciej to robicie znowu powtórkę, zwłaszcza tego co szło kiepsko.
3. Wszystkie nieznane słowa nauczyciel wprowadza w międzyczasie do Quizleta, wcześniej tworząc Ci tam 'klasę', po każdej lekcji wysyła link do niej. Przed lekcją powtarzasz słownictwo z quizletem.
4. Po zrobieniu dwóch Directów (nie rób kolejnych!), przechodzisz do tej strony: https://conversationstartersworld.com/2 ... -starters/ i jedziecie konwersacje jedna po drugiej. W międzyczasie nauczyciel wyłapuje brakujące słownictwo -> quizlet, jak są jakieś ewidentne braki gramatyczne, to oddzielna lekcja o tym, ale osobiście sugerowałbym to ogarniać z youtubem - Twoje pieniądze powinny iść na konwersacje.
5. Jak to zrobisz, to powinno być B1.
Jak masz pytania to potem odpowiem, nie zawsze mam czas.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Poziomy idą tak:
A1 - podstawy
A2 - podstawowe konwersacje
B1 - wypowiedzi na szersze tematy
B2 - prawie biegłość
C1 - biegłość, zdolność wypowiadania się na najtrudniejsze tematy
C2 - native
tak z grubsza
- bartwa
Dzięki.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-02-2022, 08:27
Poziomy idą tak:
A1 - podstawy
A2 - podstawowe konwersacje
B1 - wypowiedzi na szersze tematy
B2 - prawie biegłość
C1 - biegłość, zdolność wypowiadania się na najtrudniejsze tematy
C2 - native
tak z grubsza
Btw, poznałem wielu natiwów, dla których poziom C1 był absolutnie nieosiągalny : )
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Hatefire
A właśnie z ciekawości , jaką masz opinię na temat nieśmiertelnych ćwiczeń do gramatyki Siudy? Jak potrzebuję odświeżenia, to z nich korzystam. Pytanie czy są dobre, czy po prostu się przyzwyczaiłem.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-02-2022, 08:251. Ogarniasz sobie 2 książki: Direct 1 i Direct 2 (takie: http://www.dllab.eu/pl/ksiazki/angielsk ... al-english)
2. Znajdujesz nauczyciela, który ma w tym jakieś minimalne ogarnięcie, i robicie razem te 2 książki. Im więcej przygotujesz się sam, tym lepiej, dostęp do materiału masz, jak nie masz to wyślę Ci pdfy to sam sobie wydrukujesz. Generalnie na 60 minut powinno być ok. 12 stron powtórki, reszta nowy materiał, ale nie więcej niż 8 stron, jak pójdzie szybciej to robicie znowu powtórkę, zwłaszcza tego co szło kiepsko.
3. Wszystkie nieznane słowa nauczyciel wprowadza w międzyczasie do Quizleta, wcześniej tworząc Ci tam 'klasę', po każdej lekcji wysyła link do niej. Przed lekcją powtarzasz słownictwo z quizletem.
4. Po zrobieniu dwóch Directów (nie rób kolejnych!), przechodzisz do tej strony: https://conversationstartersworld.com/2 ... -starters/ i jedziecie konwersacje jedna po drugiej. W międzyczasie nauczyciel wyłapuje brakujące słownictwo -> quizlet, jak są jakieś ewidentne braki gramatyczne, to oddzielna lekcja o tym, ale osobiście sugerowałbym to ogarniać z youtubem - Twoje pieniądze powinny iść na konwersacje.
5. Jak to zrobisz, to powinno być B1.
Jak masz pytania to potem odpowiem, nie zawsze mam czas.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Hatefire
Przypominam sobie jeszcze koszmar na studiach z tym podręcznikiem na studiach z osobą znaną jako Mrs Frost

Ja tam sobie radziłem, ale byli tacy co prawie karierę z prawem pokończyli, z powodu lektoratu z angielskiego hehe
Ja tam sobie radziłem, ale byli tacy co prawie karierę z prawem pokończyli, z powodu lektoratu z angielskiego hehe
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy