Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Księża
Ciekawe, kto jest większym szkodnikiem i kto jest bardziej leniwy? Koty, czy księża? O wpływ na populację nie pytam, bo to widać gołym okiem.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Nie mam żadnych uprzedzeń, natomiast jestem pełen niechęci do kleru i instytucji KK w szczególności - przecież nigdy tego nie ukrywałem.Bloodcult pisze:Panicz Drone widzę że już zatraca się w swych uprzedzeniach i niekrywanej niechęci :)
Co do kotów, to oczywiście prawda, że to szkodniki i nie powinno się w ogóle ich wypuszczać wolno - soliłbym za to srogie mandaty - tyle że to nie jest żaden argument w tej dyskusji. Dałem obrazowy przykład.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Bloodcult
@535
Koty. Zabijają pisklęta. Widziałeś kiedyś księdza wyjadającego pisklaki z gniazda ? Nie, no właśnie :)
edit:
Drone zaraz powie że w małych miejscowościach wyjadają bo Konkordat na to pozwala, a nicram że w XIII wieku księża wyjedli 80 milionów piskląt ale nigdzie o tym nie przeczytamy poza forum racjonalista.pl :)
Koty. Zabijają pisklęta. Widziałeś kiedyś księdza wyjadającego pisklaki z gniazda ? Nie, no właśnie :)
edit:
Drone zaraz powie że w małych miejscowościach wyjadają bo Konkordat na to pozwala, a nicram że w XIII wieku księża wyjedli 80 milionów piskląt ale nigdzie o tym nie przeczytamy poza forum racjonalista.pl :)
- Medard
Ale koty lubią w ten sposób żyć, trochę w domu, a sporo czasu kręcąc się po okolicy. Zatrzymywanie ich tylko w domach uderza w ich naturalne instynkty, również łowieckie.
Dokarmiam dzikie koty, nie znoszę tych srających na parapety gołębi. Pomagam ich wrogom.
Dokarmiam dzikie koty, nie znoszę tych srających na parapety gołębi. Pomagam ich wrogom.
Ostatnio zmieniony 24-09-2019, 23:55 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Prawda jest taka, że klecha zeżre wszystko.Bloodcult pisze:@535
edit:
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no, no. a tak miło było.Drone pisze:Nie mam żadnych uprzedzeń, natomiast jestem pełen niechęci do kleru i instytucji KK w szczególności - przecież nigdy tego nie ukrywałem.Bloodcult pisze:Panicz Drone widzę że już zatraca się w swych uprzedzeniach i niekrywanej niechęci :)
Co do kotów, to oczywiście prawda, że to szkodniki i nie powinno się w ogóle ich wypuszczać wolno - soliłbym za to srogie mandaty - tyle że to nie jest żaden argument w tej dyskusji. Dałem obrazowy przykład.
lys på slutten av lys
- Medard
535 pisze: Prawda jest taka, że klecha zeżre wszystko.
:)
Fakt
- uglak
po co je w takim razie dokarmiasz? nazarty kot na nic nie zapoluje. w zasadzie to pomagasz golebiom.Medard pisze:Ale koty lubią w ten sposób żyć, trochę w domu, a sporo czasu kręcąc się po okolicy. Zatrzymywanie ich tylko w domach uderza w ich naturalne instynkty, również łowieckie.
Guilty of being right
- Medard
Resztkami, ludzie im porobili budy i tam często przebywają.
A wrogami piskląt w mojej okolicy są urzędnicy. Pozwolili na wycięcie kilkunastu starych wysokich drzew pod sklep sieciówkę. Było tam pełno gniazd i wycinka była wiosną dodatkowo.
Potem jeden deweloper, ulicé dalej wyciął kilkadziesiąt starych drzew, a posadził takie, które wyschły za miesiąc. Ale nic nie buduje.
Granda. Jak się wprowadzałem, to wiosną śpiewy były od 2 w nocy, po kilku latach coś tam śpiewa, ale wtedy to były koncerty, a teraz rachityczne wyziewy.
A wrogami piskląt w mojej okolicy są urzędnicy. Pozwolili na wycięcie kilkunastu starych wysokich drzew pod sklep sieciówkę. Było tam pełno gniazd i wycinka była wiosną dodatkowo.
Potem jeden deweloper, ulicé dalej wyciął kilkadziesiąt starych drzew, a posadził takie, które wyschły za miesiąc. Ale nic nie buduje.
Granda. Jak się wprowadzałem, to wiosną śpiewy były od 2 w nocy, po kilku latach coś tam śpiewa, ale wtedy to były koncerty, a teraz rachityczne wyziewy.
- Medard
Koty też polują dla zabawy, poza tym teraz nie dokarmiam, tylko jak nastaną chłody.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
jezus chuj władca twój83koper83 pisze:Na tej setnej, jubileuszowej stronie tematu pozwolę sobie na epatowanie banałem, ale jakże prawdziwym: JEBAĆ KLER, GONIĆ TĘ CZARNĄ HOŁOTĘ, KSIĘŻA NA KSIĘŻYC, A NA DRZEWACH ZAMIAST LIŚCI WISZEĆ BĘDĄ PAPIŚCI. A żeby nie poprzestawać na utartych sloganach, dodam jeszcze od siebie, że papież pedał dzieci jebał, chuj w dupę prymasa tysiąclecia oraz zrób mi loda batko moska.
-
pisałeś to na poważnie? mam nadzieję, że tak. bardzo rzadko tu zaglądam i w sumie nie wiem w tej chwili, co jest żartem, a co nieDrone pisze:Antyklerykalizm to dzisiaj obowiązek moralny.
- Drone
-
to dobrze
Zaciekłe zwalczanie konkurencji trwa. Przy okazji pan Marek podpierdolił kilku użytkowników tego forum. Teraz już jest jasne kto ich tak pięknie formuje.
https://fakty.interia.pl/polska/news-ab ... Id,3229858" onclick="window.open(this.href);return false;
https://fakty.interia.pl/polska/news-ab ... Id,3229858" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lukass
Jestem zachwycony.Drone pisze:Antyklerykalizm to dzisiaj obowiązek moralny.
To do prokuratury. Zasady wycinki są dość jasno określone, usuwanie drzew w okresie lęgowym jest dopuszczalne tylko w szczególnych przypadkach.Medard pisze:A wrogami piskląt w mojej okolicy są urzędnicy. Pozwolili na wycięcie kilkunastu starych wysokich drzew pod sklep sieciówkę. Było tam pełno gniazd i wycinka była wiosną dodatkowo.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Medard
Ludzie dzwonili do urzędu, ale powiedziano im, że jest zgoda na wycinkę itp.
Teraz chyba za późno do prokuratury, trzeba by mieć dokumentację tego, jakieś zdjęcia chociaż z gniazdami itp.
Na tego drugiego deva już pisano skargi do konserwatora zabytków i prokuratury,
ale jakieś stare postkomuno znajomości chyba ma w wielu miejscach, bo dostaje śmiesznie niskie kary. Jest nawet stowarzyszenie walczące o to miejsce, pisząc skargi itp. ale przy tym tempie rozbudowy okolicy, to już nie ma na co liczyć.
Wszystko zabetonują niedługo i asfaltem zalejà, jedynie zabudowa będzie niewysoka.
I byłem sprawdzić, co z kotami, stoją miski z wodą, ale zwierzaków nie widać.
Rok temu były sterylizowane za kasę miejską, więc raczej nowych nie przybędzie.
Teraz chyba za późno do prokuratury, trzeba by mieć dokumentację tego, jakieś zdjęcia chociaż z gniazdami itp.
Na tego drugiego deva już pisano skargi do konserwatora zabytków i prokuratury,
ale jakieś stare postkomuno znajomości chyba ma w wielu miejscach, bo dostaje śmiesznie niskie kary. Jest nawet stowarzyszenie walczące o to miejsce, pisząc skargi itp. ale przy tym tempie rozbudowy okolicy, to już nie ma na co liczyć.
Wszystko zabetonują niedługo i asfaltem zalejà, jedynie zabudowa będzie niewysoka.
I byłem sprawdzić, co z kotami, stoją miski z wodą, ale zwierzaków nie widać.
Rok temu były sterylizowane za kasę miejską, więc raczej nowych nie przybędzie.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Niezmiennie poprawia mi humor, kiedy taki pikaczu piętnastego poziomu wtajemniczenia łka w rękaw nt. totalitarnego PRL- u. Każdy jeden z tych zakichanych wzorców moralnych i przewodników duchowych, który dochrapał się namiastka reglamentowantowanej, kościelnej "kariery" za starego reżimu, co najmniej podpisał lojalkę.535 pisze:Zaciekłe zwalczanie konkurencji trwa. Przy okazji pan Marek podpierdolił kilku użytkowników tego forum. Teraz już jest jasne kto ich tak pięknie formuje.
Kerosene keeps me warm.
- moonfire
Chętnie bym się dowiedział, kto, bo sądzę, że skala jest porażająca. O Życińskim ptaszki coś ćwierkały, o Pieronku też - a to już nieżyjący.83koper83 pisze:Niezmiennie poprawia mi humor, kiedy taki pikaczu piętnastego poziomu wtajemniczenia łka w rękaw nt. totalitarnego PRL- u. Każdy jeden z tych zakichanych wzorców moralnych i przewodników duchowych, który dochrapał się namiastka reglamentowantowanej, kościelnej "kariery" za starego reżimu, co najmniej podpisał lojalkę.535 pisze:Zaciekłe zwalczanie konkurencji trwa. Przy okazji pan Marek podpierdolił kilku użytkowników tego forum. Teraz już jest jasne kto ich tak pięknie formuje.