Stolyca ;-D XDhttp://warszawa.wyborcza.pl pisze: Kolejne ofiary warszawskich bagien. Wciągają ludzi na Gocławiu, w Wawrze i nad Wisłą
Kto drogę skraca, ten może mieć problem z powrotem do domu. Zwłaszcza jeśli natknie się na bagno.
Tę noc na długo zapamięta aspirant sztabowy Tomasz Oleszczuk ze stołecznej policji. Miał dyżur w komendzie, gdy o godz. 4 nad ranem w sobotę zadzwonił telefon. Usłyszał w nim głos 24-letniej kobiety: – Powiedziała, że wciąga ją bagno na Gocławiu – relacjonował serwisowi warszawa.wyborcza.pl. Kilkadziesiąt minut wcześniej kobieta wysiadła na przystanku przy ul. Ostrobramskiej. Było spokojnie, nie padało ani nie wiało, więc wybrała się na spacer. Nie przypuszczała, że kilometr od Trasy Siekierkowskiej można ugrząźć po pachy w bagnie.
Choć teren nie jest łatwo dostępny, na jej zgłoszenie policja zareagowała błyskawicznie. Akcja ratunkowa trwała godzinę, po piątej nad ranem policjantom udało się pokonać gęstą topiel. – Kobieta była trzeźwa. Mówiła, że chciała iść do domu na skróty – informuje aspirant Oleszczuk.
To niejedyna ofiara złowrogich mokradeł. Kilka dni wcześniej wciągnęły spacerowicza z Piaseczna. On też był trzeźwy. Zareagowali policjanci z wydziału kryminalnego. – Mężczyzna stał zanurzony w bagnie niemal po szyję – informuje Komenda Stołeczna Policji.
Bagno wciąga również nad Wisłą i w Wawrze
Wybrał się samotnie na popołudniowy spacer. Pojechał nad Wisłę w okolice Góry Kalwarii. Tam zboczył ze ścieżki. „Piękna pogoda i widoki, niestety, szybko zmieniły się w koszmarną wyprawę” – czytamy w informacji na stronie Policja.waw.pl.
Mężczyzna przez przypadek wszedł w bagno. Kiedy zorientował się, że jego sytuacja jest beznadziejna i moczary pochłaniają go tym głębiej, im energiczniej chce się z nich wydostać, zdołał jeszcze zadzwonić do żony. Natychmiast powiadomiła policję. Oficer dyżurny w Piasecznie dostał zgłoszenie o godz. 20.30. Niestety, mężczyzna nie wiedział, gdzie dokładnie znajdują się mokradła, w których stoi. Wtedy do akcji włączyło się dwóch doświadczonych mundurowych z lokalnego wydziału kryminalnego. Poprosili o pomoc kolegów z wydziału techniki operacyjnej. Wspólnie zlokalizowali pechowego spacerowicza. Pogoda, podmokły teren i egipskie ciemności maksymalnie utrudniały akcję poszukiwawczą. Nawoływania nikły w głuchej ciszy, dlatego policjanci zaczęli wysyłać na mokradła sygnały świetlne. „Nie pozostało to niezauważone!” – raportują na swojej stronie internetowej. Funkcjonariusze odnaleźli mężczyznę w ostatniej chwili. Pogotowie zabrało go prosto do szpitala, bo był wychłodzony.
Są też inne niebezpieczne miejsca. W bagno można wpaść m.in. w Wawrze. Dwa lata temu 71-letnią kobietę trzeba tam było wyciągać przy pomocy śmigłowca (szczęśliwie wyszła z opresji bez szwanku). Policja i straż miejska nie prowadzą statystyk ofiar warszawskich bagien, ale radzą uważać, gdy wybieramy drogę na skróty.
Ciekawostki
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Ciekawostki
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
już kiedyś cytowałem piosenkę, co prawda w innym kontekście, ale zawsze:Hatefire pisze:Stolyca ;-D XDhttp://warszawa.wyborcza.pl pisze: Kolejne ofiary warszawskich bagien. Wciągają ludzi na Gocławiu, w Wawrze i nad Wisłą
Kto drogę skraca, ten może mieć problem z powrotem do domu. Zwłaszcza jeśli natknie się na bagno.
Tę noc na długo zapamięta aspirant sztabowy Tomasz Oleszczuk ze stołecznej policji. Miał dyżur w komendzie, gdy o godz. 4 nad ranem w sobotę zadzwonił telefon. Usłyszał w nim głos 24-letniej kobiety: – Powiedziała, że wciąga ją bagno na Gocławiu – relacjonował serwisowi warszawa.wyborcza.pl. Kilkadziesiąt minut wcześniej kobieta wysiadła na przystanku przy ul. Ostrobramskiej. Było spokojnie, nie padało ani nie wiało, więc wybrała się na spacer. Nie przypuszczała, że kilometr od Trasy Siekierkowskiej można ugrząźć po pachy w bagnie.
Choć teren nie jest łatwo dostępny, na jej zgłoszenie policja zareagowała błyskawicznie. Akcja ratunkowa trwała godzinę, po piątej nad ranem policjantom udało się pokonać gęstą topiel. – Kobieta była trzeźwa. Mówiła, że chciała iść do domu na skróty – informuje aspirant Oleszczuk.
To niejedyna ofiara złowrogich mokradeł. Kilka dni wcześniej wciągnęły spacerowicza z Piaseczna. On też był trzeźwy. Zareagowali policjanci z wydziału kryminalnego. – Mężczyzna stał zanurzony w bagnie niemal po szyję – informuje Komenda Stołeczna Policji.
Bagno wciąga również nad Wisłą i w Wawrze
Wybrał się samotnie na popołudniowy spacer. Pojechał nad Wisłę w okolice Góry Kalwarii. Tam zboczył ze ścieżki. „Piękna pogoda i widoki, niestety, szybko zmieniły się w koszmarną wyprawę” – czytamy w informacji na stronie Policja.waw.pl.
Mężczyzna przez przypadek wszedł w bagno. Kiedy zorientował się, że jego sytuacja jest beznadziejna i moczary pochłaniają go tym głębiej, im energiczniej chce się z nich wydostać, zdołał jeszcze zadzwonić do żony. Natychmiast powiadomiła policję. Oficer dyżurny w Piasecznie dostał zgłoszenie o godz. 20.30. Niestety, mężczyzna nie wiedział, gdzie dokładnie znajdują się mokradła, w których stoi. Wtedy do akcji włączyło się dwóch doświadczonych mundurowych z lokalnego wydziału kryminalnego. Poprosili o pomoc kolegów z wydziału techniki operacyjnej. Wspólnie zlokalizowali pechowego spacerowicza. Pogoda, podmokły teren i egipskie ciemności maksymalnie utrudniały akcję poszukiwawczą. Nawoływania nikły w głuchej ciszy, dlatego policjanci zaczęli wysyłać na mokradła sygnały świetlne. „Nie pozostało to niezauważone!” – raportują na swojej stronie internetowej. Funkcjonariusze odnaleźli mężczyznę w ostatniej chwili. Pogotowie zabrało go prosto do szpitala, bo był wychłodzony.
Są też inne niebezpieczne miejsca. W bagno można wpaść m.in. w Wawrze. Dwa lata temu 71-letnią kobietę trzeba tam było wyciągać przy pomocy śmigłowca (szczęśliwie wyszła z opresji bez szwanku). Policja i straż miejska nie prowadzą statystyk ofiar warszawskich bagien, ale radzą uważać, gdy wybieramy drogę na skróty.
[youtube][/youtube]
a problem takiej ciapatej, podmokłej wszawy leży gdzie indziej. np. z antyirygacją na nowym wilanowie i terenach podmokłych na zawadach. w tej drugiej lokalizacji posiadłości pewnie średnio po 4 baniek na bogatą głowę, a jak wał zawadowski jebnie to nie będzie co zbierać.
lys på slutten av lys
- Hatefire
To nie tylko problem Warszawy. Setki ludzi się pobudowały we Wrocławiu i okolicach na naturalnych polderach, bo po wielkiej powodzi w 1997 ziemia była tam tania. Polskie planowanie przestrzenne i urbanistyka rulez :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
... i teraz nagrywają płyty z pretensjami:Hatefire pisze:Setki ludzi się pobudowały we Wrocławiu i okolicach na naturalnych polderach, bo po wielkiej powodzi w 1997 ziemia była tam tania.

Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- weteran forumowych bitew
http://www.astronomy.com/news/2019/04/t ... hole-image" onclick="window.open(this.href);return false;
Czekam tylko aż któryś z geniuszy fizyki w dowolnej redakcji napisze o możliwości "zobaczenia fotografii czarnej dziury".
Czekam tylko aż któryś z geniuszy fizyki w dowolnej redakcji napisze o możliwości "zobaczenia fotografii czarnej dziury".
- vicek
[youtube][/youtube]
- Drone
Ciekawy pomysł, co na to Kościół Polskokatolicki? ;)
https://noizz.pl/spoleczenstwo/komposto ... nd_n_noizz" onclick="window.open(this.href);return false;
https://noizz.pl/spoleczenstwo/komposto ... nd_n_noizz" onclick="window.open(this.href);return false;
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- uglak
wyglada na to, ze Niemcy kompostowali zwloki zanim bylo to modne.
Guilty of being right
- Stoigniew
czyli gnojem jesteś i w gnój się obrócisz... czy jakoś tak... :)
- Medard
Tego Pana z Illusion widziałem wczoraj w centrum handlowym w Stolycy. Tak na 99%, chyba, że to taka dobra kopia była.

Nie miałem o czym zagadać, bo moja przygoda z tym zespołem zakończyła się po drugiej płycie.

Nie miałem o czym zagadać, bo moja przygoda z tym zespołem zakończyła się po drugiej płycie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- smooker
- w mackach Zła
Jeśli miał jakieś 155 cm wzrostu to na pewno był on xD. Kiedyś w Gdańsku go spotkałem, piąsia, zdjęcie i tyle.
Przypomniało mi się jeszcze, że zamieniliśmy dwa słowa o muralu z okładki dwójki, którego właśnie zniszczyli.
Przypomniało mi się jeszcze, że zamieniliśmy dwa słowa o muralu z okładki dwójki, którego właśnie zniszczyli.
- Medard
Aż tak niski? Ten wydawał mi się trochę wyższy :)smooker pisze:Jeśli miał jakieś 155 cm wzrostu to na pewno był on xD. Kiedyś w Gdańsku go spotkałem, piąsia, zdjęcie i tyle.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak

Eurostat: Polska europejskim liderem czytelnictwa
https://www.racjonalista.pl/index.php/s ... iyiEvp7a8A" onclick="window.open(this.href);return false;
wyglada na to, ze te europejskie srednie mozna przebic samym czytaniem na klopie ;-)
Guilty of being right
- maciek z klanu
Było trzeba zapytać czy ma nóż, albo ewentualnie o szachach pogadacMedard pisze:Tego Pana z Illusion widziałem wczoraj w centrum handlowym w Stolycy. Tak na 99%, chyba, że to taka dobra kopia była.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Triceratops
Wczoraj czytalem ciekawostke, ze zwierzeta pija mocz jak im brak nacl w diecie
woodpecker from space
- TheDude
^ Lipa to bardzo spoko gość. Poznałem go osobiście, porozmawiałem i nie było gwiazdorzenia ani napinki.
- smooker
- w mackach Zła
Nie no, żart. Ale czułem się przy nim jak koszykarz :).Medard pisze:Aż tak niski? Ten wydawał mi się trochę wyższy :)smooker pisze:Jeśli miał jakieś 155 cm wzrostu to na pewno był on xD. Kiedyś w Gdańsku go spotkałem, piąsia, zdjęcie i tyle.
- Ascetic
smooker pisze:Nie no, żart. Ale czułem się przy nim jak koszykarz :).Medard pisze:Aż tak niski? Ten wydawał mi się trochę wyższy :)smooker pisze:Jeśli miał jakieś 155 cm wzrostu to na pewno był on xD. Kiedyś w Gdańsku go spotkałem, piąsia, zdjęcie i tyle.
no tak, jak jedyne co się ma w życiu to wzrost, to takie się później smuty pierdoli.
jak nie masz wady wymowy, to też o tym napisz.
lys på slutten av lys
- smooker
- w mackach Zła
Nie mam, ale mam trzecią nogę.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
synku, rozumiem, że dzisiaj masz wolne w szkole, ale kolejnym razem się bardziej wysil, jak już musisz coś pisać.smooker pisze:Nie mam, ale mam trzecią nogę.
poza tym mistrzem sucharów jest nasz kolega szachista, więc daj sobie kompletnie na luz.