GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: GÓRY
Portal Tatrzański: "Potwierdzone przez pozostałą część ekipy ratunkowej, która jest niżej, ale w kontakcie z czołem."
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
No to ładnie, należ wyssać chłopakom cycuszki za ten imponujący wyczyn. Oni teraz ruszą do polskiego sopelka?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Stoigniew
No ja właśnie o tym - powiedzmy, że paczka pojechała w Karkonosze, a Polak z Francuską do Zakopca. Zabłądzili pod Morskim Okiem to dlaczego paczka z Karkonoszy ma ich ratować i rozpierdalać sobie harmonogram i tracić cenne siły a nie jakaś lokalna grupa ratunkowa ??Medard pisze:To przeca zupełnie dwie różne wyprawy.Stoigniew pisze:ciekawe jak ona im się odwdzięczy ?? :)
...taki głupi żarcik nie na miejscu....
a z innej beczki - Polacy poświęcili 3 lata planowania i przygotowań do wyprawy na K2, to temu nagle się umyśliło łazić w tym samym terminie na Nanga ?? Nie umieli się jakoś dogadać, zsynchronizować ?? nie wiem....
podejrzewam że wyprawy na K2 już są nici.... 3 lata poszło w piach... a raczej w śnieg i lód.
To jakby pisać czemu ktoś jedzie do Zakopanego, skoro cała nasza paczka
wybiera się w Karkonosze.
Na K2 profesjonalnie zorganizowana.
Przygotowywana od kilku lat, dużo ludzi bierze w tym udział. Taka sprawa to są mega koszty, Pakistan zgarnia za wszystko kupę kasy, coś jak u nas górale dudki z turystów.
Na Nanga Polak nie miał nawet ubezpieczenia, tylko Francuzka miała.
To takie wejście ekonomiczne, trochę amatorskie można powiedzieć.
Mogło się udać, ale nie wyszło.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Ja uważam, że za nic, ale wielu jest innego zdania.535 pisze:Niby po czym się ma kurwa rehabilitować? Pojebało? Nawiasem mówiąc, oby się ta medialna szopka nie skończyła wieńcami, świeczkami, orderami i smutnymi drętwymi przemówieniami.
- Stoigniew
odniosłem się tylko do wpisu powyżej, ot taka luźna paralela :)nagrobek pisze:Polak z "Francuską" do Zakopca. zarzuciłeś coś?:)
a kto nie robi nigdy błędów ortograficznych niech pierwszy rzuci kamieniem :)
a tymczasem Parfjanowicz na twiterze już odpływa:
Za tych kilka miesięcy bardzo nie chciałbym usłyszeć, że Człowiekiem Roku w Polsce został premier, minister, mistrz olimpijski czy król strzelców mundialu. To są Ludzie Roku 2018. Choćby nie wiem co.
- Medard
Stoigniew pisze:No ja właśnie o tym - powiedzmy, że paczka pojechała w Karkonosze, a Polak z Francuską do Zakopca. Zabłądzili pod Morskim Okiem to dlaczego paczka z Karkonoszy ma ich ratować i rozpierdalać sobie harmonogram i tracić cenne siły a nie jakaś lokalna grupa ratunkowa ??Medard pisze:To przeca zupełnie dwie różne wyprawy.Stoigniew pisze:ciekawe jak ona im się odwdzięczy ?? :)
...taki głupi żarcik nie na miejscu....
a z innej beczki - Polacy poświęcili 3 lata planowania i przygotowań do wyprawy na K2, to temu nagle się umyśliło łazić w tym samym terminie na Nanga ?? Nie umieli się jakoś dogadać, zsynchronizować ?? nie wiem....
podejrzewam że wyprawy na K2 już są nici.... 3 lata poszło w piach... a raczej w śnieg i lód.
To jakby pisać czemu ktoś jedzie do Zakopanego, skoro cała nasza paczka
wybiera się w Karkonosze.
Na K2 profesjonalnie zorganizowana.
Przygotowywana od kilku lat, dużo ludzi bierze w tym udział. Taka sprawa to są mega koszty, Pakistan zgarnia za wszystko kupę kasy, coś jak u nas górale dudki z turystów.
Na Nanga Polak nie miał nawet ubezpieczenia, tylko Francuzka miała.
To takie wejście ekonomiczne, trochę amatorskie można powiedzieć.
Mogło się udać, ale nie wyszło.
Wydaje mi się, że większa sławę zdobędą za akcję pomocowä, niż by zdobyli za wejście na K2 zimą, zwykłego ludka łażenie po Himalajach nie obchodzi,
a każdy sobie zdaje sprawę, jak dużo poświęcają ratując innych.
- Stoigniew
^pełna zgoda.
Dopiero dotarli do Francuzki, ale jej jeszcze nie uratowali, a już w mediach okrzyknięto ich nadludźmi, bogami, herosami, supermanami i innymi batmanami.
nieważne, niech tylko wrócą cali i zdrowi.
nieoficjalnie - wybierają się także po naszego sopelka.
Dopiero dotarli do Francuzki, ale jej jeszcze nie uratowali, a już w mediach okrzyknięto ich nadludźmi, bogami, herosami, supermanami i innymi batmanami.
nieważne, niech tylko wrócą cali i zdrowi.
nieoficjalnie - wybierają się także po naszego sopelka.
- Devil_Machine
- zaczyna szaleć
Ponieważ w Himalajach i Karakorum nie ma czegoś takiego jak GOPR, TOPR czy inna baza czuwająca non stop. Potrzeba aklimatyzacji by iść na taką akcję. Śmigłowce dolatują góra do 6000m i to też są wyjątki.Stoigniew pisze:Medard pisze:Stoigniew pisze: No ja właśnie o tym - powiedzmy, że paczka pojechała w Karkonosze, a Polak z Francuską do Zakopca. Zabłądzili pod Morskim Okiem to dlaczego paczka z Karkonoszy ma ich ratować i rozpierdalać sobie harmonogram i tracić cenne siły a nie jakaś lokalna grupa ratunkowa ??
- Sybir
Panie Kolego, ale co to jest za tempo - optymistycznie zakładano, że do Francuzki dotrą w ciągu 1,5 dnia.Stoigniew pisze:Dopiero dotarli do Francuzki, ale jej jeszcze nie uratowali (...)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Stoigniew
wszystko się zgadza, ale to jest dopiero połowa sukcesu... tytuły i medale rozdajmy jak uratują ją i siebie, a tymczasem trzymajmy kciuki żeby ich nikt nie musiał ratować. Takie tempo to również dodatkowe siły których im może zabraknąć. oby nie....Sybir pisze:Panie Kolego, ale co to jest za tempo - optymistycznie zakładano, że do Francuzki dotrą w ciągu 1,5 dnia.Stoigniew pisze:Dopiero dotarli do Francuzki, ale jej jeszcze nie uratowali (...)
To są zawodowcy i wierzę że wiedzą co robią.
- nagrobek
a ten jaki zły bo wrzucił kilka zdjęć zorka pięć i nikt nie spojrzał nawet:)535 pisze:Naprawdę jestem pod wrażeniem. Pod wrażeniem ruchu w temacie. Szczególnie, że dzieje się to w czasach, gdy znakomita część turystycznej braci, potrzebuje kilku dni aklimatyzacji, by wynająć fasiąg. Budujące.
To oczywiste. Cieszę się, że doskonale wiesz co mam na myśli.nagrobek pisze:a ten jaki zły bo wrzucił kilka zdjęć zorka pięć i nikt nie spojrzał nawet:)535 pisze:Naprawdę jestem pod wrażeniem. Pod wrażeniem ruchu w temacie. Szczególnie, że dzieje się to w czasach, gdy znakomita część turystycznej braci, potrzebuje kilku dni aklimatyzacji, by wynająć fasiąg. Budujące.
streetcleaner pisze:" onclick="window.open(this.href);return false; :Dzorro555 pisze:http://forumextremum.pl/wywiady/martwie ... ewicz.html
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
- Boją_się_nawet_jego_koni
- zaczyna szaleć
Ciekawe jak bardzo szczekałby dzielny naród francuski, tvn i gazeta gdyby to on zszedł a ona została.