Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
evildead
- weteran forumowych bitew
28-01-2018, 07:08
535 pisze:Naprawdę jestem pod wrażeniem. Pod wrażeniem ruchu w temacie. Szczególnie, że dzieje się to w czasach, gdy znakomita część turystycznej braci, potrzebuje kilku dni aklimatyzacji, by wynająć fasiąg. Budujące.
touche :)
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
-
Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
28-01-2018, 08:13
Ekipa czeka już na śmigłowce. Niesamowite.
O, i take grafike:

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
ramonoth
- rasowy masterfulowicz
28-01-2018, 09:55
Nie wiem po co, ale rzuciłem okiem na komentarze pod informacją o zakończeniu akcji ratunkowej. Co za festiwal spierdoliny i najgorszego rodzaju "polactwa". Ja pierdolę... i pomyśleć, że tacy ludzie przechodzą obok mnie codziennie.
-
Plastek
- zahartowany metalizator
-
Kontakt:
28-01-2018, 10:04
Szkoda chłopa, ale w sumie to jebać zmarźlaka. Dorosły był, wiedział co robi; nie ma co teraz płakać. Za sprawą jednej z moich byłych dziewcząt miałem spory kontakt z tym środowiskiem i niestety bardzo często są to popierdoleńcy z ego większym niż góry na które się wspinają. Stało, się, jebać, codziennie setki ludzi giną np. na drogach i nikt nie płacze, a tu żałoba się robi i kto nie rozpacza ten chuj i bestia bez uczuć. Niech jeszcze kurwa koszulki wypuszczą z jego facjatą.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Sybir
28-01-2018, 10:33
Co...
Co...
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
535
28-01-2018, 10:40
Zdziwiony? Teraz se dołóż wysokość i świadomość, że jedenastopiętrowy budynek ma jakieś trzydzieści parę metrów, wtedy przy odrobinie wyobraźni będziemy mieli to o czym tak naprawdę jest mowa. Tymczasem w mediach trwa tradycyjna burza, jakby chodziło o skok przez płot i zajebanie wiaderka śliwek z sadu proboszcza.
-
Sybir
28-01-2018, 10:59
Panie kol. 535, nie jestem zdziwiony, bo i czym miałbym być, będąc posiadaczem całkiem przyzwoicie rozwiniętej wyobraźni. Jednak obraz - to co innego. Sama wyobraźnia może jednak nie zastąpić wrażenia wywołanego nocną wspinaczką w czasie zimy po prawie pionowej ścianie z prędkością chyba niewiele mniejszą, niż 150m/h (o ile dobrze kalkuluję, dostępne dane różnią się trochę w zależności od źródła). Powiedz mi, że masz aż taką wyobraźnię :)
-
Lukass
28-01-2018, 11:17
Ja w sumie mam - wiem, że śmierć nadeszłaby w czasie liczonym raczej w sekundach, nie minutach... Popełniłem niestety ten sam błąd, co kol. Sybir - poczytałem sobie komentarze i już wiem, że mamy w kraju liczną grupę himalaistów, którzy, gdyby tylko byli na miejscu, wspięliby się wyżej i znieśli tego biednego człowieka na plecach. A wszystko zajęłoby im nie więcej, niż dwie-trzy godziny. Plus oczywiście sprawa najważniejsza - jak można było uratować Francuzkę, a zostawić Polaka? Jakby dla nich to miało jakieś znaczenie. Internet to diabelski wynalazek, z jednej strony pokazuje jasno, ilu idiotów mieszka w tym kraju, z drugiej powoduje nieustanne zdziwienie, że ci idioci czują aż taką potrzeba dzielenia się swoją głupotą ze światem.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Sybir
28-01-2018, 11:34
Jaki błąd? :>
Jeśli chodzi o komentarze, to śledziłem tylko relację jakiegoś Pakistańczyka na Twitterze, rano przejrzałem, co się pisało pod hasztagiem #nangaparbat. Generalnie, dominują wpisy pochwalne i wyrażające smutek z zaistniałej sytuacji, w dalszej kolejności hejtujące - ale hejterów i Januszy himalaizmu.
-
wolff
- rasowy masterfulowicz
28-01-2018, 11:41
Miał taką pasje i zrobił co chciał, teraz prawdopodobnie nie żyje. Nie pierwszy i nie ostatni, takie hobby. Dywagacje na temat słuszności podejmowanych decyzji w tej sytuacji są pozbawione sensu.
Szacun za wyprawę, Himalaje to jednak nie tatrzańskie pagórki.
Jebać żuli.
-
535
28-01-2018, 12:03
wolff pisze:Miał taką pasje i zrobił co chciał, teraz prawdopodobnie nie żyje. Nie pierwszy i nie ostatni, takie hobby. Dywagacje na temat słuszności podejmowanych decyzji w tej sytuacji są pozbawione sensu.
Otóż to. Tym bardziej, że biorąc pod uwagę statystykę, facet był w czepku urodzony. Góra zabiła go dopiero za siódmym podejściem.
Wracając jeszcze do tej babeczki. Prawda jest taka, że w dużej mierze, uratowała się sama. Gdyby nie ruszyła w dół i nie było z nią żadnego kontaktu, to prawdopodobnie nie byłoby żadnej akcji ratunkowej, albo mielibyśmy jedynie wyjście po ciało. Także należy podkreślić hart ducha i pierdolnięcie tej drobnej kobitki. Oczywiście jestem przekonany, że zostanie osądzona i zaocznie skazana jako winna śmierci współtowarzysza. To już przerabialiśmy.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
28-01-2018, 13:02
wolff pisze:Miał taką pasje i zrobił co chciał, teraz prawdopodobnie nie żyje. Nie pierwszy i nie ostatni, takie hobby. Dywagacje na temat słuszności podejmowanych decyzji w tej sytuacji są pozbawione sensu.
Szacunek za pasję i życia dla pięknej idei zdobywania gór. Jednak za dużo w tym egoizmu. Tacy ludzie nie powinni zakładać rodzin. Zostawienie żony z dziećmi by połazić sobie po górach w skrajnie ekstremalnych warunkach, gdzie statystyka wypadków śmiertelnych lub kalectwa (odmrożenia) jest bardzo wysoka, wychodzi poza ramy zdrowego rozsądku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
booshee
- postuje jak opętany!
28-01-2018, 13:14
zgoda z Pacjentem ale akcja ratownicza = replikanci...WTF???? roboty kurwa czy co
-
Lukass
28-01-2018, 13:32
Sybir pisze:Jaki błąd? :>
Jeśli chodzi o komentarze, to śledziłem tylko relację jakiegoś Pakistańczyka na Twitterze, rano przejrzałem, co się pisało pod hasztagiem #nangaparbat. Generalnie, dominują wpisy pochwalne i wyrażające smutek z zaistniałej sytuacji, w dalszej kolejności hejtujące - ale hejterów i Januszy himalaizmu.
Mój błąd oczywiście, chodziło mi o powtórzenie błędu kol. Ramonotha, pojebało mi się. A dla Pani Revol szacun, no ma Pani moc, że zdołała sama zejść taki kawał.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
-
ozob
28-01-2018, 13:36
Pacjent pisze:wolff pisze:Miał taką pasje i zrobił co chciał, teraz prawdopodobnie nie żyje. Nie pierwszy i nie ostatni, takie hobby. Dywagacje na temat słuszności podejmowanych decyzji w tej sytuacji są pozbawione sensu.
Szacunek za pasję i życia dla pięknej idei zdobywania gór. Jednak za dużo w tym egoizmu. Tacy ludzie nie powinni zakładać rodzin. Zostawienie żony z dziećmi by połazić sobie po górach w skrajnie ekstremalnych warunkach, gdzie statystyka wypadków śmiertelnych lub kalectwa (odmrożenia) jest bardzo wysoka, wychodzi poza ramy zdrowego rozsądku.
Jedno pytanie. Skoro rodzina Mackiewicza aceptowala jego pasje liczac sie z ryzykiem jakie ona ze soba niesie, to jakim kurwa prawem ty masz z tym problem pozwolujac sie w dodatku na jego rodzine?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
nagrobek
28-01-2018, 13:44
bo Pacjent uwielbia innym mówić co powinni lub czego nie powinni robić jednocześnie mocno pompuje się w sytuacji odwrotnej.ot, paradoks.
-
535
28-01-2018, 13:47
Mnie to w ogóle nie dziwi. Armia samozwańczych moralizatorów ruszyła do natarcia. Sami sobie stanowią prawo. Najlepiej wiedzą co, jak i kiedy należy robić. Mają recepty na każdą okazję i przepisy na postępowanie w każdej sytuacji.
-
ozob
28-01-2018, 13:47
Ot, cebula zza klawiatury.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
28-01-2018, 13:57
ozob pisze:Pacjent pisze:wolff pisze:Miał taką pasje i zrobił co chciał, teraz prawdopodobnie nie żyje. Nie pierwszy i nie ostatni, takie hobby. Dywagacje na temat słuszności podejmowanych decyzji w tej sytuacji są pozbawione sensu.
Jedno pytanie. Skoro rodzina Mackiewicza aceptowala jego pasje liczac sie z ryzykiem jakie ona ze soba niesie, to jakim kurwa prawem ty masz z tym problem pozwolujac sie w dodatku na jego rodzine?
Jeśli rodzina akceptowała, cieszyła się z tego itd. to ok. Oglądałem kiedyś reportaż o Kukuczce i odniosłem bardzo niesympatyczne wrażenie dot. odpowiedzialności tego pana za bliskich.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
evildead
- weteran forumowych bitew
28-01-2018, 13:58
535 pisze:wolff pisze:Miał taką pasje i zrobił co chciał, teraz prawdopodobnie nie żyje. Nie pierwszy i nie ostatni, takie hobby. Dywagacje na temat słuszności podejmowanych decyzji w tej sytuacji są pozbawione sensu.
Otóż to. Tym bardziej, że biorąc pod uwagę statystykę, facet był w czepku urodzony. Góra zabiła go dopiero za siódmym podejściem.
Wracając jeszcze do tej babeczki. Prawda jest taka, że w dużej mierze, uratowała się sama. Gdyby nie ruszyła w dół i nie było z nią żadnego kontaktu, to prawdopodobnie nie byłoby żadnej akcji ratunkowej, albo mielibyśmy jedynie wyjście po ciało. Także należy podkreślić hart ducha i pierdolnięcie tej drobnej kobitki. Oczywiście jestem przekonany, że zostanie osądzona i zaocznie skazana jako winna śmierci współtowarzysza. To już przerabialiśmy.
nie tylko ona
https://sportowefakty.wp.pl/alpinizm/73 ... alpinistki" onclick="window.open(this.href);return false;
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead